KP24 Juttu tuulivoimaloiden infraäänistä

isopeukku

Kokkolalaislähtöinen yrittäjä odottaisi terveysselvitystä ennen tuulivoimaloiden rakentamista Harriniemeen/KP24 20.4.2017

"Kokkolalaislähtöinen Antti Aunio on hämmästynyt Harriniemen alueelle rakennettavista tuulivoimaloista.

Tuulivoimaloiden infraäänien mittalaitetta kehittänyt Aunio sanoo isompien tuulivoimaloiden mahdollisesti tuovan terveysriskejä hyvinkin kaukana voimaloista asuville.

Antti Aunio sanoo, etteivät infraäänten terveyshaitat ole tuntemattomia. Aihetta on tutkittu paljon muun muassa Yhdysvalloissa.

– Nasa ja Yhdysvaltain puolustusvoimat ovat tehneet mittavia tutkimuksia. Siellä matalien taajuuksien havaittiin aiheuttavan pahoinvointia, Aunio sanoo.

Aunion mukaan matala infraääni on petollinen, koska sitä ei kuule korvalla ja se etenee hyvin pitkiä matkoja. Infraäänitutkimusta ei ole sisällytetty tuulivoimaloilta edellytettäviin meluselvityksiin.

Infraäänen ongelma ei ole äänen voimakkuus vaan se, että sitä tulee koko ajan. Ihmisten oireet syntyvät vähitellen ja pitkällä ajalla. Kunnollista pitkäaikaistutkimusta isojen tuulivoimaloiden tuottaman infraäänen terveysvaikutuksiin ei ole tehty.

Esimerkiksi Saksassa on jo täysi sota päällä. Siellä lähialueen asukkaat ovat kokeneet suuria ongelmia, samoin Tanskassa, toteaa Aunio.

Antti Aunio on ollut mukana projektissa, jossa tammikuusta lähtien on ollut noin 20 infraäänen mittalaitetta kerrallaan eri puolilla Suomea noin 1-10 kilometrin säteellä voimaloista kodeissa, joissa on koettu tuulivoimaloiden tulon jälkeen ilmenneitä terveyshaittoja."

30

655

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • isopeukku

      Yllä vain osa jutusta, koko juttu löytyy KP24:stä.

    • eköniin

      Päättäjiäkohtaan pitäisi voida nostaa joukkokanne. Terveydenvaarantamisesta ja korvaukset asuntojen arvon laskusta.

    • joukkokanne

      Mikä se päättäjätaho olisi - kunta, eduskunta vai jokin muu?

    • eköniin

      Ketkä hyväksyy luvituksen. Ei kannata hyväksyä mitätahansa, Eduskunta ei päätä kunnissa minne myllyjä tehdään jos tehdään.Nivalassa ei tehdä myllyn myllyä.

      • KetäTietää

        Joo ei haittaa myllyjen äänet, Vaan MOPOJEN.


      • löytysyyllinen

        Pekkarinen vastuuseen. Ja vävypoika vararikkoon.


      • aaaaw
        löytysyyllinen kirjoitti:

        Pekkarinen vastuuseen. Ja vävypoika vararikkoon.

        Voi hyvä luoja, lopeta jo noiden älyttömyyksien laukominen!


    • Piipaaapiiipaaa

      Luulosairautta. Ei myllyt ongelmia aiheuta, vaan se joka kuvittelee myllyjen olevan vaarallisia. Vähäksi aikaa lanttulataamoon tuollaiset hysteerikot, niin johan myllytkin muuttuvat turvallisiksi! Toki on olemassa myös lääkärin antamina sellaisia nappeja joilla saadaan antenniosasto sellaiseen kuntoon että ei myllyt vaivaa.
      Se on sama juttu jos esim. telkkarissa näät käärmeitä tai hämähäkkejä, niin johan alkaa tuntumaan siltä elikoita on lattiallakin. Tai sama homma muurahaisilla.
      Joku jos lietsoo myllyhysteriaa niin sehän on tarttuva tauti, itse mylly ei oo ongelman aiheuttaja.

      • paapii

        Joku on näköjään päässyt lomille lanttulataamosta















        jou


      • jasevieläon

        Niin näkyy piipaalla olevan pahasti pää pipi ei auta laastari eikä lääkkeetkään. toivottavasti nämät piipaatmksavat sen myllynpurun kun aika on


    • tuotantotuet-poistettava

      Tuulivoimalat tehdään ulkomailla ja tuodaan Suomeen pystytysvalmiina tuotteina. Työllisyysvaikutusta on rajusti liioiteltu erityisesti tuulivoima-alan edunvalvojien taholta. Tuulivoima-ala työllistää lyhyenä rakennusaikana pääasiassa maansiirtotöissä, mutta ei tuo pysyviä työpaikkoja. Paikallisten tehtäväksi jää vastata kulkureittien ylläpidosta maanvuokraajien kanssa vuokrasopimuksissa sovitun mukaisesti. Kasvattamalla tuulivoimatukea ei paranneta työllisyyttä Suomessa.
      http://www.veeraruoho.kotisivukone.com/blogi/2017/04/24/18674

    • Blowing_in_the_wind1

      Millä sitten lämmitellään paukkupakkasilla, kun ei tuule ollenkaan?

    • noYmmärrä
    • vieläkö--lisää
      • taaleri-mauri

    • oikeihme

      Perkele! Minä maksan ydinvoimauskovaisten aikaansaannoksista, joka kuukausi, vaikka en haluaisikaan! Toivotaan tuulivoimalle, aurinkovoimalle ja vesivoimalle, valtavaa menestystä tulevaisuudessa, etä vastuuton ydinvoima saadaan joskus alas ajettua!

      • SimoToini4

        Ja minä maksaN TEIDÄN VIHERKUKERPUNIKEIDEN aikaansaannoksista joka kuukausi. Toivotaan että Suomi saisi jostain edullista energiaa ja teollisuus olisi kilpailukykyistä. Teidä kyheröitten takia on ainakin 200.000 ylimääräistä työtöntä!


      • laativehonen
        SimoToini4 kirjoitti:

        Ja minä maksaN TEIDÄN VIHERKUKERPUNIKEIDEN aikaansaannoksista joka kuukausi. Toivotaan että Suomi saisi jostain edullista energiaa ja teollisuus olisi kilpailukykyistä. Teidä kyheröitten takia on ainakin 200.000 ylimääräistä työtöntä!

        Hulluhan tuo kuherpunero mikälie, on! Sinähän se ainoastaan maksat!? Mistähän tämä älynväläysten ylijumala näitä "tilastojaan" ja keksimiään ilmaisuja vetää! Kyllä olis valkotakkisille hommia!


    • Faktat

      Minä maksan tuulivoimasta ainoastaan kepulaisten takia ne niitä luvittaa kele.sähkö kalliimpaa verovroin tuetaan ko touhu eikä pelasta maailmaa. eikä tuota ku moskaa

    • No ei tarvitse enää kauan odottaa, kun tutkimustulokset julkaistaan. Faktat lyödään pöytään ja tämän jälkeen rakennetaan lisää tuulivoimaloita, nykyisillä suunnittelu määräyksillä. Niin kuin olemme saaneet lehdestä lukea, uudet voimalat ovat hiljaisempia ja silloin voidaan rakentaa voimaloita lähemmäs asutusta, kun nyt etäisyydet ovat olleet 700 - 1200 metriä. Mutta tulevaisuudessa tämä tulee olemaan 400 - 800 metriä. Itse asustelen lähimmästä tuulivoimalasta 750 metrin päässä, Tuulivoimalat ovat pyörineet jo 4,5 vuotta, itse en ole kokenut voimaloista olevan haittaa. Suurin haitta on ollut, kun puistoa rakennettiin, niin oli isoja kuljetuksia, jotka hetkellisesti tukkivat tien, ettei päässyt kotiin. Ei ole tuulivoimaloiden äänet minun yöuniani häirinneet, olen kyllä lukenut lehdistä ja netistä, että jotku ovat kokeneet äänet ongelmana. Mutta onko todellinen syy siinä ?, kun naapuri saa tuulivoimaloista vuokratuloja ja itse ei saa, niin silloin voimalat koetaan negatiivisiksi. Luulisi Kalajoella olevan paljon tuulivoimaloiden sairastuttamia ihmisiä, kun siellä on jo rakennettuja voimaloita 70 kpl ja lisää on tulossa saman verran, mutta siellä ei ihmiset ole kaavoituksissa valituksia tehneet ja puistot on rakennettu ja nyt Kalajoen kaupunki kerää ison määrän kiinteistöveroja vuodessa. Lisäksi tuulivoimaturismi on laajeneva bisnes, ihmiset tuleva pitkien matkojen päästä katsomaan tuulivoimaloita, alueet ei ole suljettuja, vaan pääsee vierestä katsomaan ja kuuntelemaan. Itse kun kuljeskelen tuulivoima alueella koiran kanssa lenkillä, olen 4,5 vuoden aikana jutellut satojen ihmisien kanssa tuulivoimaloista. Olen kertonut heille oman mielipiteen, kun asustelen voimaloiden likellä. Uskon, että useampi ihminen on sen jälkeen muuttanut oman mielipiteensä tuulivoiman suhteen. Suositten niitä ihmisiä käymään paikan päällä tutustumassa voimaloihin, jotka kokevat tuulivoimalat ongelmaksi. Merijärvellä 20.5 avataan uusi tuulivoimapuisto klo. 12.00 perille löytää kun laittaa navigaattoriin tämän osoitteen: Pahkasalontie 590 Merijärvi. Tilaisuudessa elävää musiikkia ja syötävää. Nyt on hyvä mahdollisuus käydä tutustumassa voimaloihin ja siellä kerrotaan niistä enemmän kuin lehtien palstoilla ja kysymyksiä voi esittää asiantuntijoille ja saa fakta tietoja nykyisistä voimaloista.

      • SimoToini14

        Paljonko saat mylly-yhtiöiltä tästä paskasta?


      • löysäärahaa
        SimoToini14 kirjoitti:

        Paljonko saat mylly-yhtiöiltä tästä paskasta?

        Hänen aviopuolisonsa saa ehkä pitää työpaikkansa


      • sattumavoimaa

        Tuulivoima on erittäin haitallista veronmaksajien lompakolle.
        Tuulivoimakoijareille tulevat voitot ovat ovat niin ruhtinaallisia,että lobbauksessa ja disinformaatiossa ei säästellä.
        http://tuulivahinko.fi/


    • odieswind

      Täällä nämä tuulivoimala pelkoiset, ydinvoimalahkolaiset meuhkaavat terveyshaotoista ym. ? Paljon suurempi asia ja merkittävämpi asia, olisi miettiä, miten lasten ja henkilökunnan terveys taataan jatkossa Jokirannan koululla, jos sädesienen kyllästämää koulurakennusta ei korjata oikein, toisin sanoen pureta! Se on SE terveysriski, viimeisimmän päälle!

      • eaeaea

        Myllyt ovat terveysriski. Ei tarvi monta prosenttia siirtää tuulitukiaisista niin saataisin kaikki Suomen koulut kuntoon ja laitoksissa oleville vanhuksille vaippoja riittävästi. Nyt työnnetään satoja miljoonia vuodessa ulkomaan koijareille tuulitukiaisina.


    • eihaittaamitään

      äh, minusta ne on hienoja värkkejä, mukav katsella rauhallista pyörintää... ei mitään kuulu kuin siinä ihan juurella kun on ja siipi suhahtaa mennä yli. Menkää kokemaan itse, kiva niitä on käydä katsomassa joskus.

      • SimoToini14

        Hei. Osta uusi paristo kuulokojeeseesi.


    • tuulivoimatappaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1622
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe