Kutsu parannukseen

K_Utsuja

Jeesuksen kärsimyksen ja kuoleman, ylösnousemuksen sekä kahden ilmestymisen hämmentämä Pietari oli päättänyt palata takaisin Tiberiaanmerelle kalastamaan.
Pietarilla oli jo valmiiksi kalastusalus kaikkine varusteineen. Aluksen miehistökin järjestyi, kun kuusi opetuslasta päätti lähteä Pietarin mukaan. Kenties Jeesuksen seurassa vietettyjen ihmeellisten vuosien nopea ja kauhun täyttämä päättyminen oli tuottanut opetuslapsille halun pohdiskella tapahtumia omissa oloissaan–tai ehkä heille oli syntynyt tarve häivyttää tunnemyllerrykset raskaaseen ruumiilliseen työhön.

Turhaa työtä koko yön

Päätös lähteä kalastamaan oli pysynyt voimassa, vaikka Mestarin ilmestymiset olivat palauttaneet kateissa olleen elämän- ja uskomisen ilon. Päätös oli pitänyt, vaikka opetuslapset olivat juuri saaneet Herraltaan suurimman ihmiselle uskotuista tehtävistä: lähetystehtävän antaa Pyhän Hengen voimalla synnit anteeksi.

Vuosien tauon jälkeen opetuslasten ensimmäinen työpäivä vesillä oli pitkä ja turhauttava. Vaikka he olivat ahertaneet tuntikausia, kalaa ei ollut tullut. He olivat vain sadan metrin päässä rannasta, kun he havaitsivat miehen seisomassa rannalla. Ehkäpä he olivat jo luovuttamassa, kun aamukin alkoi jo koittaa. Kolaus vesiperän vetäneiden kalastajien ammattiylpeyteen sai yhä lisäystä, kun piti vastata kieltävästi tuon rannan miehen hyväntahtoiseen kyselyyn, oliko heillä mitään syötävää.

Suuri kalansaalis Jeesuksen neuvoilla

Vastauksen saatuaan rannan mies neuvoi kalastajia heittämään verkon veneen oikealle puolen vakuuttaen, että sillä tavoin kalaa tulee. Neuvon noudattaminen palkittiin. Vasta silloin opetuslapsi, jota Jeesus erityisesti rakasti, tunnisti Mestarinsa.

Enää ei Jeesuksen ollut tarpeen esittäytyä. Kukaan ei kysynyt Jeesukselta mitään, kun hän mursi heille leipää ja antoi hiilloksella paistamaansa kalaa.

Oliko tämä tapahtuma lempeän käytännöllinen muistutus siitä, että Jeesus oli lähettänyt opetuslapsensa kalastamaan ihmisiä eli viemään eteenpäin jättisaalista paljon suurempaa ihmettä, syntien anteeksiantamusta? Ei niinkään soutamaan yökausia heittoverkkoja Tiberiaalla.

Jeesus oli osoittanut, että hän todella tahtoi opetuslasten noudattavan kutsumustaan. Hän myös osoitti omin voimin puurtamisen tuloksettomuuden, kuten niin usein ennenkin. Kun ollaan oikeassa veneessä, verkkoja heitellään sinne, minne Herra kehottaa. Silloin saalistakin tulee, ja siitä otetaan lopullinen luku vasta, kun alus on päässyt Mestarin luo rannalle.

Opetuslasten saaman lähetystehtävän mukaisesti kutsumme ihmisiä parannukseen ja saarnaamme synnit anteeksi antavaa sovintosaarnaa Hengen voimin Jeesuksen nimessä ja veressä. Se on yhä jatkuva Jeesuksen antama ihmisten kalastamisen tehtävä.

7

102

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Valehtelu alkaa ensimmäisessä lauseessa, koska minkäänlaista tpdistetta edes koko jeesushahmon olemassolosta ei ole löytynyt, saati sitten hänen kuolemastaan.

      Lauseen voisi aloittaa seuraavasti 'Tarinan tai sadun mukaan jeesuksen kärsimyksen ...'. Tällöin välttyy valehtelijan leimalta ja on jollakin tapaa suojassa myös epäjumalanpalvontasyytökseltä, jos nyt ihan oikea jumalolento vastoin kaikkea todennäköisyyttä onkin viimeisiä tuomioita jakamassa.

      • Onko_sinulla

        kurja ateistinrääpäle aikaisin sunnuntaiaamunakin paha olo kun viipyilet palstoilla, jossa joskus saattaa tavata Jumalan lapsia? Oletko ajatellut mennä tänään seuroihin rauhanyhdistykselle?

        http://rauhanyhdistys.fi/fi/rauhanyhdistykset/


      • Onko_sinulla kirjoitti:

        kurja ateistinrääpäle aikaisin sunnuntaiaamunakin paha olo kun viipyilet palstoilla, jossa joskus saattaa tavata Jumalan lapsia? Oletko ajatellut mennä tänään seuroihin rauhanyhdistykselle?

        http://rauhanyhdistys.fi/fi/rauhanyhdistykset/

        Tyypillisen uskonharhaisen tapaan tunsit viiltävää tuskaa lukiessasi veitsenterävää kommenttiani.

        Kävit läpi kaiken, millä sanomani voisit kumota, mutta mitään et löytänyt.

        Lampun syttyminen pääsi päällä valaisi varmaan koko kylän, kun keksit omaperäisesti yrittää loukata viestintuojaa sensijaan, että paneutuisit viestiin.

        Tämä on ymmärrettävää uskonharhaisen yksinkertaisen mielenlaadun vuoksi, emmekä tietenkään halua lähteä tuomitsemaan noista sanoista. Mielikuvitusjumalan tuomiokaan ei taida hetkauttaa uskonharhaista?


      • toinenkurjarääpäle
        Onko_sinulla kirjoitti:

        kurja ateistinrääpäle aikaisin sunnuntaiaamunakin paha olo kun viipyilet palstoilla, jossa joskus saattaa tavata Jumalan lapsia? Oletko ajatellut mennä tänään seuroihin rauhanyhdistykselle?

        http://rauhanyhdistys.fi/fi/rauhanyhdistykset/

        Olen aina ihaillut teidän vanhoillislestadiolaisten rakkaudentäytteistä suhtautumista vihamiehiin, kuten Jeesus meitä opetti.


    • mitä.tuota.toistaa

      No ei tuo he-ma paljon ole elämässään oppinut.
      Ja silti puhuu puuta heinää.

    • Jumalaapelkääväinen
    • Kerrankin.selvää

      Olipa hyvä puhe. Kannatti kuunnella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      421
      2934
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      100
      2246
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      340
      1911
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1883
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1727
    6. 158
      1202
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1197
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      95
      1130
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1042
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      917
    Aihe