Tuoretta tietoa Montenegrosta?

Baia

Viimeisimmät keskustelut näkyvät olevan vuodelta 2010, olisiko kellään tuoreempaa juttua Montenegrosta? Suunnitelmissa mennä lokakuussa, onko vielä rantakelit? Missä kauneimmat maisemat, parhaat nähtävyydet, rannat, ruoka? Kotor, Budva vai joku ihan muu?

22

2201

  Vastaukset

  • Kotor on kaunis, samoin Herceg Novi. Budva mielestäni pettymys, sen infrastruktuuri on aivan kaoottista, kaikkialle rakennettu hotelleja ja muita rakennuksia ilman loogista suunnitelmaa. Näkemisen arvoinen myös vuoristo ja Skadar(Skutari) järvi, katso http://boatmilica.com/lake-skadar/

   • Täysin samaa mieltä, Budva oli aivan kauhea, eikä siellä kauan viihdyttykkään. Herceg Novi ja Kotor hienoja paikkoja. Kotor ei kuitenkaan paras vaihtoehto jos haluaa viettää aikaa myös rannalla ja uida. Eräs paikallinen kaveri ei suositellut uimista, koska risteilyalukset, jotka saapuvat Kotorin satamaan, laskevat paskansa sinne.


  • Käyn usein Montenegrossa,koska apartamentokseni on vieressä (p-Albaniassa)..M.N. nähtävää Kotor ja Durmitore kansallispuisto ja Tara canyoni..Budva on köyhänmiehen Nizza..M.N on Venäjän alusmaa..Budvassa jopa kuuluu Pietarin paikallisradio..ja venäläisiä joka puolella..slaaveja kun ovat molemmat.....Albanian puolella on paremmat rannat,esim Schengjin,Leazhe...edullisemmat hinnat..ja mukavammat ihmiset...Schkodra on kiva kaupunki kävelykatuineen..albaanit ovat illyyrialaisia ja siellä jotenkin kotoisempaa...

   • Venäläisiä tosiaan riittää, esim Budvassa. Kroatian EU:hun liittymisen myötä he tarvitsisivat EU-viisumin, joten Kroatia jäi taakse ja Montenegro tuli tilalle. Onhan se myös paljon halvempi.

    Montenegrossa yleisesti länsimaisten ohessa käytettävät kyrilliset kirjaimet (kyllä, kumpiakin käytetään ihan luontaisesti kuten myös serbiassa) varmasti tuovat lisähelppoutta olemiseen. Kaikki slaavikielet ovat jollain tapaa sidoksissa toisiinsa, joten luultavasti kommunikointikin on sujuvampaa kuin suomen solkkaaminen paikallisille.

    Englantia tietysti puhutaan turistikohteissa laajalti.

    Matkakohteena voin suositella, mukava paikka. Budva ei varmaan ihan jokaiselle sovellu, minulle riitti bussilla läpi ajaminen ilta-aikaan.

    Mitä taas tulee lähialueen muihin mahdollisuuksiin, niitä riittää. Albaniakin on hieno paikka muitten naapurimaitten ohella.


  • Montenegroon pääset nyt suoralla lennolla Suomesta Tivatin kentälle. Budvan ja Becitzin hotelleihin on vain n. 30 min kuljetus. Upea paikka, niin rantoineen kuin vuorineen. Me olemme menossa jo 6 kertaa tänne lomailemaan ja nauttimaan ihanista maisemista. Hintataso on suomalaiselle edullinen ja paikka on tosi turvallinen. Ei juuri huumehörhöjä ole näkynyt. Kannustan teitä kaikkia katsastamaan tämä paikka, ette tule pettymään!

   • mikä yhtiö Suomesta lentää Tivatiin ja onko se suora? mahtaako lokakuussa olla vielä hyvät kelit? miten olis majoittuminen Herceg Novissa; ei liene pitkä matka Tivatista?


   • Jos aikoo yöpyä Herceg Novissa, niin suosittelen lentämään Dubrovnikiin Kroatiaan, edullisemmat lennot.


  • Olimme Huhtikuussa Montenegrossa. (Meidän lennot oli Istabulin kautta Podgoricaan)Pääpaikkamme oli Podgorica. Bussilla ja junalla matkustimme kaupunkeihin Bar (junalla pääsi tänne myös),Budva, Kotor, Cetinje, Maisemat olivat aivan huikeat . Näin matkustaessa jo näkee maisemia ( ns. nähtävyyksiä.) Cetinjessä otimme taksin ja menimme Lovcen kansallistuistoon.(25km matkan) Jossa menimme 1657 m korkeuteen mauseleonille. Pääsee kävelemään ylös n.500 porrasta. Siellä maisemat ovat todella upeat . Näkyy jopa Kotorin salmi. Tämä on jokaisen Montenegrossa kävijän nähtävä. Yhdyn edelliseen kommentoijaan ja suositelen tätä matkailijoille. Saa rauhassa liikkua. Meillä oli 300m päästä keskustasta kaksio vuoristo näköalalla 6 kerroksessa asuntona. Yksi asia mikä häiritsi näin tupakoimattomana henkilönä on että joka paikassa tupakoidaan.(mutta maassa maan tavalla ). Yksi ainut sisällä oleva ruokapaikka löydettiin jossa ei saanut tupakoida. Lämpimällä säällä oli terasseilla kiva ruokailla kun savut haihtuivat ilmaan. Lostava loma kohde ja mennään varmaan vielä uudelleen sinne. (ps, suosittelen myös Albaniaa, se ei ole vielä ns, tutistien valloittama.Kävimme siellä 2krt viime vuonna)

   • Kaksi kertaa on tullut käytyä Albanian Sarandassa. Suosittelen. Ennen Balkanin sotia n. 30 vuotta sitten olimme pari viikkoa Herzeg Novissa lomalla. Vähän aikaa sitten kävimme Dubrovnikista käsin Budvassa. Ensi keväänä aion lomailla Igalossa. Kiva nähdä onko paikat entisellään.


  • Kesällä 2016 Budvassa pari viikkoa autolla. Budvan ulkopuolella suht hyviä rantoja, Sveti Stefaniin päin ja Mogren Beach Kotoriin päin. Kotorin vesistössä kaunis lautta kierros, Skadar järvellä veneretki ja uinti tauko ei mitään ihmeellistä. Ortodoksi luostarissa http://manastirostrog.com kannattaa käydä ja kansallispuistoissa jotka edellä mainittiin. Podgorica pääkaupunkina vaatimaton paikka , yksi isompi kauppakeskus. Montenegrossa kerran voi käydä. Budvasta löytyy kaikenlaista hörhöä, meidän aikana viikonloppuna Mogren beachillä kolmen päivän tekno hestarit.

  • Olimme pari viikkoa sitten vuokra-autolla Montenegrossa. Aloitimme matkan Kroatian Splitistä . Eka yö oltiin rajalla Kroatian puolella Grudassa. Sitten Montenegroon : Herceg Novi- Kotor - Podgoriga-Kolasin -Mojkovac- Tara Bridge- Zabljak -Niksic - Trebinje (Bosnia-Hertzegovinassa). Kyllä oli vuoristossa (Podgorigan ja Kolasinin välillä varsinkin ) mahtavat maisemat. Kovasti tykkäsimme Montenegrosta , minä enemmän kuin Kroatiasta. Suosittelen (kysy lisää , niin vastaan)

   • Onko kukaan ollut nyt v.2017 TUI:n matkalla Montenegrossa? Millaisia retkiä matkatoimiston kautta on järjestetty


   • Onko Tuilla retkeä Kroatian puolelle ? Mistä löytyy Budvassa paras pihviravintola? Onko Budvassa tai yleensäkin Montenegrossa missään mitään ostoskeskuksia jotka myyvät aitoja merkkituotteita?
    Kiitos


   • Tultiin juuri Montenergrosta ja voin todellakin suositella maata turistikohteeksi. Petrovacissa oltiin ja se on hyvin pieni ja rauhalllinen paikka. Merkkiliikkeistä en tiedä, mutta retkillä käytiin Albaniassa ja vuoristokierroksella. Rajamuodollisuudet eivät vieneet kuin tunninverran, toisaalta ei siellä Albaniassa juuri mitään näkemistä ole. Budvassa käytiin syömässä sellasessa kun Adriatic-ravintolassa läheellä vanhaa kaupunkia. Pihvit olivat 300-450g ja maksoivat noin 10€, oikein olivat hyvät ja tarjoilija oli ystävällinen, huomioi meidät turistit mukavasti.
    Kannattaa muutes lähteä ajamaan Käärmetie ylhäältä alaspäin, näkymät ovat silloin paremmat.
    Kotori on myös katsomisen arvoinen paikka


   • Hei.Kiitokset vinkistä.Sinne suuntaamassa syyskuussa :-) Jarmo


  • Hei, onko kellään tietoa Montenegron maastopaloista? Kannattaako matkustaa nyt muualle kuin esim. Budvaan?

   • Tulimme eilen Montenegron Uncinjista Kroatian kautta kotiin.Ulcinj on pieni mutta viihtyisä paikka.Pieniä savuja nousi rinteillä,ei haitannut mitenkään.


   • Tultiin eilen Petrovacista, eikä mitään paloja näkynyt. Vähän savuja nousi vuoristosta ja välillä tuli savunkatkua, mutta ei häiritsevästi


  • Unohtakaa itsensä uloshinnoitellut Kroatia (kiitos EU:n) ja matkustakaa Montenegroon, ette pety.

  • Viikko sitten takaisin Suomeen. Vietin viikon Budvassa ja siellä Becicin kaupunginosassa. Otin auton Dubrovnikin lentokentältä, rajan ylitys oli hidas, aikaa menu noin 1h, molempiin suuntiin. Menomatkalla kiersin Kotorin lahden ympäri. Kyllä kannatti, upeita maisemia, Kotorin kaupunki, tunneli ja loppumatka kohti Budvaa.

   Budva sijaitsee kauniilla lahdella, jonka edustalla Sveti Nikolan saari. Becicin kaupunginosa sijaitsee keskustan itäpuolella, pienen niemen takana. Hotelli oli hyvää keskitasoa, isohko Mediteran Spa & Wellness. Aamiainen todella hyvä ja dinner myös. Asukkaat pääasiassa venäläisiä, serbejä, muutamia suomalaisperheitä minun lisäksi. Voin suositella hotellia. Vieressä taksiasema ja minimarketteja taksi vanhaan kaupunkiin noin 6-10€.

   Uimaranta Becicissä on pitkä, piehköä kiveä. Rantabaareja löytyy. Keskustassa on tukkoinen Slovenskin ranta, paljon palveluita. Sekin pienehköä kuveä. Keskustan luoteispuolella on hyvä pitkä Jaz ranta. Noin 5km Kotorin suuntaan.

   Itse tykästuin vanhaan kaupunkiin, idyllinen, sopivan pieni, valokuvsuksellinen.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefan on puhunut Seiskassa: Naapurien juoruaminen ei häntä haittaa.

   Stefan kertoo, että rakentaa Sofian kanssa kotia tietoisena naapureiden katseista, eikä häntä haittaa, vaikka naapurit soittelevat heistä lehteen.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   96
   7622