Miten niin kannustinloukku?

Kotonaviihtyvä

Millä kumman perusteella joku voi pitää lastenhoidontukea kannustinloukkuna? Se on etuus , josta maksetaan veroa, jota myös menee kelan maksamista etuuksista huomattavasti enemmän, kuin asiotulosta.
Itse esim. saan vähän yli 500, josta käteen jää 389, 56. Luulen kyllä, että töissä käymällä voisin saada hieman enemmän , vaikka surkea palkka olikin.

4

409

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Äitiysjaisyyskunniaan

   Minusta paljon huolestuttavampaa on se että tuossa lauseessa on sana "kannustinloukku" siis nimenomaan tämä yhteiskunta joka on nykyään oksettava, rikkaita ja rahaa palvova yhteiskunta Ei Arvosta Perhettä, yhdessäoloa ja Oikeita arvoja. Siis miksei pitäis kannustaa äitejä/isiä olemaan lastensa kanssa kotona kun he ovat pieniä? Sehän on maailman tärkein Työ, mitä voi tehdä.. kasvattaa omaa lasta. Tämä yhteiskunta on menossa suureen tuhoon, ahneiden vuoksi. Lastenhoidosta kuuluisi maksaa Enemmän! Ja siihen pitäisi kannustaa! Oksettaa tämä rahaa ja tavaraa palvova yhteiskunta. Onneksi on vielä inhimillisiä ihmisiö täällä myös jotka tekevät tärkeää työtä, ihmisten parissa. Hoitaen, kasvattaen.

  • Joslasketaan

   Ei kotihoidontuki ole kannustinloukku. Kotihoidontukea voi saada perhe vaikka molemmat vanhemmat olisivat töissä jos lasta pystyy hoitamaan kotona.
   On täysin totta että kotihoidontuki ja pienimmät työttömyyskorvaukset ovat niin pieniä että jo 10€:n tuntipalkka tuplaa tulot. Asumistuki ei kuitenkaan juuri vielä laske.
   Ainakin jos esim. 2 lapsen yksinhuoltaja pääsisi tuolla rahalla töihin niin asumistuki tippuisi vain hieman yli 100€ mutta tulot olisivat huomattavasti korkeammat. Jos vielä laskee sen että lapsilisät tulevat palkan päälle ja että Päivähoitomaksujakaan ei vielä noilla tuloilla menisi, niin voi todeta työllistyminen olisi pelkästään plussaa.
   Kannustinloukkuja varmaan on mutta kotihoidontuki ei ole yksi niistä. Toki se on yksi hyvä keino syyllistää naisia kotiin jäämisestä.

  • saana

   Työssäkäyvät ihmiset hoitaa kotinsa ja lapsensa työstä palatessaan eikä niille makseta siitä mitään. Lapset on turvassa päiväkodeissa. Siellä niille ei räyhätä ja huudeta ja kiroilla siitä miten ne käy hermoon. Minä en ainakaan olisi aikoinaan halunnut olla kotihoidossa, jos minulta olisi itseltä kysytty. Eipä ollut tuolloin ihmisarvoa ja se näkyi heti syrjäytymisenä koulumaailmassa. En uskaltanut edes lähestyä muita lapsia puhumattakaan aikuista opettajaa. Sen sai tuntea nahoissaan, että oli poikkeava mölli, jälkeenjäänyt, omituinen, epämiellyttävä, likainen ym. Aikuisena on nähnyt tätä samaa naapuristossa yllättävän paljon.

  • TyötönOnPummi

   Kaikki tuet pois niin alkaa työnteko maittamaan pummeille. Jos ei tee töitä niin joutaa kuolla nälkään.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jorma Uotisen ex, julkkis-povipommi, Suomen tunnetuin kauppias... Farmi Suomi -kisaajat julki!

   No nyt on aikamoista jengiä! Mitä mieltä olet kisaajista, ovatko mieleesi? Katso tästä, ketkä kaikki julkkikset ovat mukana Farmi Suomi -realityssä:
   Suomalaiset julkkikset
   35
   4245
  2. Suutuitko mulle mies

   Nyt lopullisesti?
   Ikävä
   123
   1891
  3. Ikuinen hiljaisuus

   On aina parempi kuin kaikki turha draama. Joten kuuntele nainen nyt enää sitä, sillä hiljaisuus vastaa jokaiseen kysymykseesi minusta.
   Tunteet
   173
   1098
  4. Martinan kirja myyntilistan ykkönen!!

   Kyllä ostajia löytyy ja taas rahaa kilisee Martinalle.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   191
   927
  5. Sofian vastenmielinen menneisyys ja nykyisyys

   Sofia oli jo teininä vastenmielinen jopa omien vanhempiensa mielestä ja lensi kotoa pihalle kuin leppäkeihäs. Sen jälkeen vastenmielisyys miesten hyvä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   117
   901
  6. Mulla on niin ikävä sua mies

   taas senki hunajakipon mies. Tai aina :)
   Ikävä
   169
   888
  7. Mä niin tarvin sua mies..

   Kumpa laittaisit viestiä
   Ikävä
   41
   751
  8. Saanks mä kultanalle

   juoda vähän viiniä tänään? Valkkaria? Ei mulla nyt muuta ookaan vaikka yleensä tykkään punasesta enempi. Rakastan.
   Ikävä
   164
   727
  9. Mies, kun kohtaaminen vihdoinkin tapahtuu

   - Mitä odotat/toivot näkeväsi?
   Ikävä
   36
   721
  10. Sellaista........

   Nyt tähän puuttuu muutkin🤷‍♀️...mä en kestä.
   Ikävä
   50
   685
  Aihe