Santsarina Kouvolassa vuonna 1967.

SuomenLippuOnPyhä

Olen puolihuolimattomasti lukenut muutamia valittavia viestejä simputuksista.
Itse sanoimme sitä koulutukseksi. Kriisitilanteissa sotilaalta vaaditaan annettujen käskyjen ehdotonta noudattamista. Tämä on ehdoton ja poikkeamista rangaistaan kriisitilanteissa aina kuolemalla.

Tämä on syytä muistaa näiden globaalikommarien jotka soluttautumisyrityksissään tätä pyrkivät kyseenalaistamaan.
Maamme puolustus perustuu annettujen käskyjen ja määräysten järkähtämättömään noudattamiseen ja siitä ei tule tinkiä.

Nämä vasurikommarit tulee tunnistaa jo alokaskoulutusvaiheessa ja heivata heidät pellolle isänmaallisten nuorten joukosta!

5

844

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Simputus on oleelliselta sisällöltään nolaamista ja alentavaa kohtelua. Sen tarkoituksena on saada simputettava tuntemaan häpeää.

      Häpeän kokemuksen tuottaminen on kautta aikojen ollut kasvatuskeinona niin perheissä kuin yhteiskunnissakin. Ihminen ehdollistuu häpeään paremmin kuin kipuun taikka positiivisiin palautteisiin. Kun jokin asia opetetaan häpeän taikka häpeänpelon kautta, se menee perille ja pysyy muistissa lopun elämän. Kivulla voidaan alistaa, mutta se on omiaan herättämään myös vihaa. Vihainen ihminen on vaarallinen niin viholliselle kuin omillekin. Positiivinen palaute toimii kunnes mitään positiivista palautetta ei ole. Kun on totuttu saamaan vain positiivista palautetta, voi päinvastainen kokemus olla lannistava.

      Motivoituneiden ihmisten koulutuksessa ei tarvita simputusta, eli opettamista häpeämisen ja häpäisemisen pelon kautta. Tai oikeastaan motivoituneiden kohdalla häpeän kokemiseen ei tarvita mitään erityisiä menetelmiä. Pelkkä kokeminen, ettei pärjää samalla tavalla kuin muut, riittää kannustimeksi. Lisähäpeää taikka pelkoa sellaisesta ei silloin tarvita.

      Simputukseksi mielletään helposti myös turhien asioiden teettäminen kiusaamistarkoituksessa, jota pidetään oikeastaan esimiesaseman väärinkäyttönä. Tällaisella toiminnalla on kuitenkin mahdollista lisätä stressinsietokykyä. Kun oikein paljon ottaa päähän, ja tottelee siitä huolimatta, on omiaan tottelemaan myös erittäin stressaavissa taistelutilanteissa.

      Kun murkulaa sataa päälle, ja pitäisi toimia käskyjen mukaan, ei silloin aleta miettimään käskyjen oikeudenmukaisuutta taikka reiluutta, silloin pitää toimia. Mitä enemmän siinä vaiheessa turhia pohdiskelee, sitä todennäköisemmin painelee kotia kohti pää kolmantena jalkana.

      • Evoevo

        Täysin samaa mieltä edellisen nimimerkin "rytmimunat" kanssa. Aina ei voida toimia omalla mukavuusalueella. Kun stressin sietokyky terveellä tavalla on kunnossa ei pahoissakaan paikoissa toimintakyky lamaannu.

        Itse olin intissä 1969-70. PST- komppaniamme varsinainen päällikkö oli simputuksen vuoksi pidätetty virasta yli puoleksi vuodeksi. Mitäkö teki? Oli edellisen saapumiserän asevelvolliset vienyt keskellä yötä yöpuvuissaan kasarmin pihalle vesisateeseen harjoittelemaan jakkaran ja päiväpeitteen kanssa pinkan tekoa. Tapahtumahetkellä tämä yliluutnantti oli lisäksi humalassa.

        Meidän saapumiserämme alokasaikana meillä toimi vt komppanianpäällikkönä nuori luutnantti. Hän oli ottanut asiakseen kitkeä kaikenlainen asiaton "simputukseksi" kutsuttava toiminta pois käytännöstä. Muistan kuinka hän piti meille alokkaille ensimmäisenä aamuna puheen jossa hän tähdensi juuri edellä mainittuja asioita. Itseäni hämmästytti lisäksi hänen mainintansa ns "pehmeän laskeutumisen" käytännöstä alkuvaiheessa. Ennakkokäsitykseni armeijasta muuttuivat täysin tuon puheen jälkeen. Lisäksi oma ryhmänjohtajamme toi esiin huumorin merkityksen vaikeissa paikoissa. Eivät kaikki tosin näin tehneet. Jotkut yrittivät simputtaakin. Mutta osasin ottaa ne jo ilman turhia paineita.

        Koko inttiaika meni hyvin vaikka au- koulutuksesta kieltäydyinkin opiskelukiireisiini vedoten. Kunto ja lihasvoima kohenivat kummasti asevelvollisuusaikana. Eikä vähiten "mustin" ulkoiluttamisessa. Hvvät muistot jäi.


    • tarkka-ampuja

      Valitettavasti Kouvolassakin noina vuosina tapahtui simputusta.
      Tai sitä santsarin" koulutusta". Taisi PST olla varsinainen koulutuskeskittymä.
      Onneksi siellä oli kuitenkin jo upseereita jotka olivat ylittäneet jo 1700
      luvun koulutuskäytännöt, asiaan vaikutti varmasti myös puolustusvoimain
      komentajan Yrjö Keinosen asenne.
      Arvostin erityisesti omaa joukkueenjohtajaani ( luutnantti) joka paikkasi
      koulutuksessa kunnostautunutta ylikersanttia joka oli suorittamassa
      jatko-opintojaan alkoholiparantolassa.

    • Vain_vankilaan

      Kuolemanrangaistusta ei ole enää lainkaan Suomen laissa, edes sodan aikana. Se poistettiin v. 1972. Sitä ei saa helposti eikä pikaisesti takaisinkaan, sillä kielto on nyttemmin perustuslaissa.

    • Anonyymi

      esimies joka simputtaa alaisiaan koulutuksessa, ei voi olla varma omasta turvallisuudestaan kriisitilanteessa. Se on niin kuin jossain romaanissa on sanottu: Jos ei edestä satu, niin takaa sattuu varmasti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      274
      2903
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1526
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1460
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1250
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1187
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1180
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      22
      1058
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1003
    Aihe