Muistisairaudet jäävät pian historiaan

haluanauttaa3

5

142

Vastaukset

 • Toppuutellaanpa vähän. Siis VOIVAT auttaa. Lääketehtaat laittavat näitä mainoslauseita ulos ennen kuin lääkkeet tulevat ulos että alkaa heti kova kysyntä.

 • Masennuslääkitään maailman ihmisiä liiaksi. Aaaah tulipa mieleeni,.....,.käyttävätkö lääkärit itse mitään aivoihin vaikuttavia kemiallisia yhdisteitä, joista ei ole lainkaan varmaa tietoa niiden hyödyistä. Masennuslääkkeillä on vakavia haittoja aivoille niin kuin on neurolepteillä m psykofarmakoilla niin kuin neurofarmakoillakin.

  Kaupallisuus on kaiken takana. Nyt vaan on niin, että ihmisten ikä on nousussa, kun muita sairauksia pidetään lääkkeillä kurissa kuten sokeritauti, verenpainetauti ym. Ja se verenohennuslääkekin pidentää ikää monissa tapauksissa, mutta saattaa sitten purskauttaa veret aivoihin. ( monet marevania syövät dementoituvat selvästi, vaikka ei ole diabetesta, ei kolesterolia,..)..miten verenpainelääkkeet vaikuttavat dementoitumiseen?

  Verenpainekin pidetään ihmisillä tosi alhaalla, ihmetyttää. Veren punasolut kuljettavat happea kaikkialle elimistöön ja aivot tarvitsevat happea. Miten käy, jos verenpaine pidetään lääkärin määräyksestä noin 125/60-65 seitsemänkymppisellä ihmisellä? Aivojen happipitoisuus pysyy tavallista alhaisempana koko ajan ja yöllä sitten laskee vielä. Ja se ääreisverenkerto heikkenee, mitä alhaisempi verenpaine on, josta on seurauksena ne neuropatiat.

  Jotenkin nyt vaan täällä yhteiskunnassa on menty sellaiseen suuntaan, että kaikkea kaupataan ja kaikkea sellaistakin tutkitaan, josta ei lopulta ole mitään hyötyä. Tämän hetken Alzheimerin taudin lääkkeet eivät paranna tuota sairautta, eivätkä juurikaan lyhennä sairauden kestoa.

  Myöskin kolesterolilääkkeet, joita määrätään jo kohta kaikille, joilla on yli kolmen kokonaiskolesteroli. Mutta miten aivot sitten voivat toimia ilman normaalia rasvapitoisuutta? Aivot ovat rasvaa. Naapuritalossa oleva kuusikymppinen mies ihmetteli hänelle määrätyn kolesterolilääkkeen, kun hänen kokonaiskolesterolinsa oli 3,6 ja suhteet kohdallaan. Lääkäri oli sanonut hänelle, että pyritään kolesteroliarvoon 2. Jos siis kaikilta maailman ihmisiltä pyritään saamaan kolesteroliarvo kahteen, niin itä siitä seuraa?Alzheimerin tautiko tai jotain muuta?

  Tuntuu kuin tiede tekee tiedettään kaikilla asioilla ihan vaan uteliaisuuttaan. Halutaan peukaloida asioita, joista ei ole kenellekään mitään muuta kuin haittaa. Jonkin aikaa se rahallinen hyöty vaan niille, joka haluavat jollakin niin sanotulla uudella lääkkeellä vaikuttaa ihmiseen. Saada rahaa ja kokeilla.

  Masennus- ja psyykenlääkkeitä on määrätty maailmalla aivan monin kerroin enemmän mitä oikeesti ovat ihmiset tarvinneet. Niitä määrätään jopa ei-psykiatrisille ihmisille esimerkiksi kipuun tai mihin vaan oireeseen tutkimatta potilasta sen kummemmin. Seuraavaksi nuo potilaat saavat pahoja haittoja eivätkä tajua lopettaa lääkitystä ja kukaan lääkäri ei puutu haittoihin.

  Se ihmetyttää niin julkisesti ei ole mitään tutkimustuloksia julkaistu mistään tutkimuksista. Ovatko ne ihan tabu- asioita ne tutkimukset vai mistä on kysymys?

  • Tämän päivän Suomessa ihmiset lääkitään sairaiksi. Muistisairaat ovat lääkkeiden suurkuluttajia. Heillä kokeillaan kaikki mahdollinen ja vielä ne mahdottomatkin. Lääkkeiden vähentäminen ei juurikaan tule kyseeseen, ja lääkevieroitus laitoksissamme on jo täysin tuntematon käsite, vaikka muistin heikkenemisen on osoitettu jopa pysähtyneen lääkkeitä asianmukaisesti poistamalla.

   Valvirassa viimeinkin rohkaistuttiin näpäyttämään yksityistä hoivalaitosta henkilökunnan vajaamiehityksestä. Julkisiakin hoivapaikkoja olisi hyvä tarkastella samaan malliin, etenkin niitä, joissa muistisairaiden jatkohoitoa arvioidaan. Karmeita kokemuksia omaisilla on näistäkin. Itse asiaan ei Valvirassakaan ole vielä uskallettu puuttua eli muistisairaiden järjettömään lääkintään.

   Ihmiset saadaan lääkitä sekopäiksi, eikä valittaminen johda mihinkään, vaikka tekopyhästi aina kehotetaan apua hakemaan, jotta asioihin voitaisiin puuttua. Lääketiede on sanansa mukaisesti tiedettä lääkkeistä. Tutkittavia etsitään sieltä, mistä niitä varmimmin saa, kuten avuttomista muistisairaista.


 • Niin. Lääkeyhtiöiden märkä uni on lääkeyhdiste, jonka kehitystyö on jo tehty, mutta jolle löytyykin yllättäen uudet markkinat uuden käyttökohteen löytyessä. Siinä on kovat katteet silloin kyseessä.

  Silloin saa jatkaa rahastamista entiseen tapaan, mutta lääkkeen kehittämiseen ei mene mitään rahaa. Hyvä esimerkki tästä on "kaljuuslääke" Propecia, joka oli alunperin eturauhasen liikakasvuun käytetty lääke. Patentti oli mennyt umpeen ja lääke hinnaltaan 5e/paketti, kun yhtäkkiä sitten selvisi, että vaikuttaa kaljuuntumiseen. Niinhän siinä kävi, että myydään 10 kertaiseen hintaan kaljuuntumiseen.

  Siksi onkin tavallista, että vanhoja lääkkeitä seulotaan rutiininomaisesti ja selvitetään, miten ne vaikuttavat. Ei tarvitse selvittää sivuvaituksia, annostuksia ja muita, kun ne ovat jo selvillä. Jo siitä, miten joukossa on mitä ihmeellisimpiä lääkeitä näkee sokea reettakin, että tässä haetaan staunnaisotannalla sitä kuuluisaa neulaa heinäsuovasta.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  137
  2355
 2. Aamun kolari ja tienhoito

  Aamulla tapahtui kuolonkolari hiljaisten risteyksen kohdalla. Ajettiin juuri ennen kolaria Kuusamo-Suomusalmi väliä. Ehdittiin Suomussalmelle kun alk
  Suomussalmi
  60
  1504
 3. Oliko autokolarissa ollut...

  ... lapsia? Tämän aamusessa.
  Suomussalmi
  1
  739
 4. Sun katseessa on jotain mikä ei sovi sinne

  Sellaista surumielisyyttä. Vaikka muuten vaikutat olevan iloinen ja puhelias. Kerran aiemmin ajattelin, että se on voisi olla halveksuntaa mua kohtaan
  Ikävä
  39
  684
 5. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  11
  408