Palata Suomeen eläkeläisenä, mitä odotettavissa?

TietojaVailla

Moni ehdottaa palaamista Suomeen kun pääsee eläkkeelle Ruotsissa mutta sitten toiset varoittaa. Ruotsissa monella suomalaisella on ollut vaikea kohtalo kun on jäänyt sivuun yhteyskäymisessä toisten ihmisten kanssa. Yksinäisyys on todella vaikea kohtalo ihmiselle jos kaipaa seuraa toisista. Ruotsissa suomalaisella voi olla hankala kohta ihmisten kanssakäymisessä, koska suomalaisia syrjäytetään kun he ikääntyy ja pääsee eläkkeelle. Tulisiko elämä myönteisemmäksi Suomessa missä oman etnisyyden, kulttuurin ja kielen kantajat voi olla vaihtoehto Ruotsille?

5

905

Vastaukset

 • Miksi muuttaa takaisin suomeen? ei mitään syytä , menkää enemmin espanjaan tai portugaliin jossa ilmastokin parempi ja hinta tasokin alhaisempi ja mukavampaa kuin härmässä loskan jään lumen pimeyden ja kateuden siivittämässä hölmölässä.

 • Suomi-Seura järjestää silloin tällöin myös kahvittelutilaisuuksia Suomeen palanneille seniori-ikäisille paluumuuttajille. Joukkoon mahtuu varmasti myös ulkomailla asuvia senioreita, jotka vasta harkitsevat paluumuuttoa Suomeen. Kahvittelutilaisuudet on perinteisesti järjestetty Suomi-Seuran toimistolla Helsingin keskustassa. Alla on esite huhtikuussa järjestetystä senioritilaisuudesta.

  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

  SENIORIPALUUMUUTTAJIEN KEVÄTKAHVIT Suomi-Seuralla

  Perjantaina 26.4.2019 kello 12-15,
  Suomi-Seura, Mariankatu 8, 3.krs, 00170 Helsinki

  Tervetuloa kevään avajaisiin tutustumaan kahvittelun merkeissä muihin seniori-ikäisiin paluumuuttajiin ja kuulemaan miten heidän paluumuuttonsa Suomeen on sujunut ja miltä elämä Suomessa nyt tuntuu.

  Kuulet mielenkiintoisia tarinoita maailmalla vietettyjen vuosien varrelta, saatat tavata samoilta seuduilta entisestä asuinmaastasi palanneen tutun suomalaisen tai ehkä löydät ihan uusia ystäviä elämääsi.

  Suomi -Seuran seniorineuvoja on paikalla vastaamassa kysymyksiin.

  Tilaisuus on avoin kaikille ja maksuton. Kahvitarjoilun vuoksi pyydämme ennakkoilmoittautumista.

  Linkki: https://suomi-seura.fi/koulutukset/

 • En kyllä Suomeen vaikka olen siellä kuolinpesän osakas.- Lapset kun ovat Sveanmaalla , Vi flytt int :)

  • Juu, ei se ole kaikille oikea ratkaisu. Jokaisen tilanne on erilainen, mutta onneksi on vaihtoehtoja mistä valita.

   Minä tykkään käydä siellä Ruotsissa sukulaisten luona. Puolisuomalaiset sukulaisnuoret siellä pohtivat nykyään, olisiko Suomessa tulevaisuudessa kiva opiskella. Enpä kyllä tiedä, olisiko heistäkään Suomeen muuttajiksi. Ehkä olisi, ehkä ei. Aika näyttää. Kyllä he kovasti ovat Suomesta kiinnostuneita ja onhan Suomessa paljon samaa kuin Ruotsissa eikä välimatkakaan ole pitkä. Silloin kun Suomeen muuttoa miettii vaikka Pohjois-Amerikasta, Australiasta, Kiinasta tai Afrikasta tilanne on monin tavoin erilainen :-D


Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.