Raamattu on sekava kirja?

kauheata

Olen huomannut palstaa lukiessani, kuinka epämääräinen kirja on. Samasta virkkeestä voidaan tulla ihan erilaiseen käsitykseen. Ihan, jopa jollain sanalla voi olla erilainen merkitys. Aika toivottomalle näyttää tietää totuutta, varmaan niille, jotka lukevat palstaa, eikä mikään uskonsuuntaus ole heidän mieleen vaikuttanut.

9

156

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Raamattu on tiettyjen aikakausien kulttuurin ja ajattelun tuotos. Se kuvastaa ennenkaikkea edellä mainittuja asioita. Ei ole järkevää olettaa, että sieltä voitaisiin hakea ohjeistusta monimutkaistuneeseen ja -arvoistuneeseen nykypäivään. Paljon Raamatusta löyty viisautta, mutta vastapainona siellä on myös selkeää kulttuurisidonnaista ohjeistusta ja jos jokin asia on Jumalalta, sitä on kyllä mahdoton löytää ihmisten ideologian seasta.

      Mitä tahansahan on voitu ja näemmä edelleenkin voidaan Raamatulla perustella. Se, että vaikkapa vanhoillislestadiolaiset eivät tosiasioita halua nähdä, on ihmeellistä.

      • vanhoill.lest

        Tosiasioiden tunnustaminen olisi järjen käyttöä.

        Uskonasioita ei kuitenkaan voi ymmärtää järjellä.


      • vanhoill.lest kirjoitti:

        Tosiasioiden tunnustaminen olisi järjen käyttöä.

        Uskonasioita ei kuitenkaan voi ymmärtää järjellä.

        Kyllä voi.

        Uskon mysteeri itsessään - mitä se sitten onkin? - on se osa uskonnosta, johon järki ei aina iskostu. Kaikki muu uskon ympärillä on järjellä ajateltavissa.

        Järjellä ajateltavissa on kristinuskon kehittyminen. Järjellä ajateltavissa ovat tosiasiat Raamatusta. Järjellä ajateltavissa ovat vaikkapa liikkeesi normit, niiden perustelut ja syyt. Jäejellä voi ajatella niin kristinuskon kuin sinun liikkeesi jumalkuvaa. Järjellä voi ajatella sitä, ovatko jotkut tulkinnat Raamatusta oikeampia kuin toiset tai onko "oikeita" edes olemassa.


    • kauheata

      Kun ottaa, esim. tuon kasteen merkityksen, on ihmeellistä kun siitä jankataan niin eritavalla. Otan vain yhden lauseen, joka pisti silmään eniten. Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa itse kukin kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen" apt.2:38. Esim. toiset, ehkä Helluntailaiset ja Vanhoillislestadiolaiset opettavat kohdasta, että pelkässä kääntymyksessä saa synnit anteeksi ja Pyhän Hengen lahjan. Taas jotkut, kuten "weha ja luterilaisuus" opettavat voimakkaasti kohdasta, että "parannus ja kaste". Olen ymmärtänyt osapuolten väitteet näin?.

    • Olet ymmärtänyt aivan oikein, nim. "kauheata". Minusta taas Raamattu on selkeä kirja, kun ottaa tuonkin kohdan niin kuin lukee.
      Tämä kohta osoittaa tuossa kasteen merkityksen, niin selkeästi kuin aurinko taivaalla paistaa: "ottakaa itse kukin kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen" apt.2:38."

      • yksinkertaiselle

        Raamattu on hyvin sekava kirja, jota ei kannata edes avata ellei ole tekemisen puutetta. Tekemisen puute voi ihan hyvinkin olla oiva merkki avata juuri Raamattu.

        Niin se Luoja toimii, ohjaa - ihmistä.


    • mnkvcnkxv

      Tuo on raamatun tarkoitus ollutkin. Ihmiset puhuvat siitä ja miettivät mistä oikein on kyse. Sitä on käytetty vain kehittymiseen viimeisten parin tuhannen vuoden aikana. Joku päivä tulevaisuudessa raamattu on unohdettu täysin koska sieltä ei saa kukaan enää irti kun kehitys on jatkunut korkeammalle tietoisuuden tasolle.

    • prometheu

      Ja miksikähän uusia ilmestyksiä ei ole ollut enää yli kahteen tuhanteen vuoteen? Jeesus kuoli ja sen jälkeiset tapahtumat ovat ristiriitaa täynnä. Jeesus todellakin hävisi jonnekkin joidenkin toimesta. Miksi Jeesus nousi yläilmoihin, kun eihän siellä ole mitään olinpaikkaa. Kyllä minä uskon niin, että Jeesuksen ylös kohoaminen avaruuteen on tekaistua tarinaa. Meillä ei nykypäivinä ole minkäänlaista konkreettista eikä aistein havaittavissa olevaa kosketusta yliluonnollisiin ilmiöihin, siis Jumalaan, enkeleihin tai Jeesukseen. Uskominen ja usko ei todellakaan avaa tuonpuoleisia asioita, vaan kaikki perustuu mielikuvituksen ja suggestion luomiin illuusioihin. Se tietysti päätä vannehtii, että kuinka kaikki on oikein saanut alkunsa. Se alku on todella kaukana, miljoonien vuosien päässä ja sinne alkulähteille ei riitä edes DNA-testit. Sekin on kummallista, kun Jumala pysyttelee hiljaa, ja ei voi Häntä minkään laisilla aisteilla tavoittaa. Väitän, ettei Jumalaa voi uskonkaan aisteilla tavoittaa, vaikka uskovaiset niin hokevatkin. Olen itse kokeillut tuota uskon aistimusta, mutta koen ympärilläni vain näkyvän maailman melskeet. Tästä voisi pohdiskelua jatkaa vaikka kuinka pitkälle...

      • 09909090

        ihan käypä teoria on se että vaikka jumala on olemassa oli se mitä vain niin ihmiskunta on itse vastuussa itsestään ja jumala on yrittänyt ohjata ihmiskuntaa oikealle tielle aikoinaan jonka ihminen on itse taas kerran tuhonnut.

        Tässä on yksi mielikuvituksellinen teoria jeesuksen ylösnousemuksesta. Emme ole yksin maailmankaikkeudessa ja ihmisen kaltainen laji jossain on paljon edellä ihmiskunnan kehitystä. Kun teknologia on valovuosia edellä sitä mitä meillä on kaikenlaisilla hologrammeilla voidaan heijastaa mitä halutaan vaikkapa aidonnäkökinen jeesus leijumaan taivaisiin. Tämä ei ole minun oma ajatus en muista mistä luin mutta ennemmin uskon johonkin tällaiseen kuin siihen että ihminen yhtäkkiä alkaa leijuun pilviin ja sitten tulisi takaisin tuhansien vuosien päästä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      328
      3776
    2. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

      Mielenkiinnosta kysyn 😄
      Ikävä
      232
      3338
    3. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      146
      2643
    4. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

      on jo joku toinen?
      Ikävä
      111
      2161
    5. Onnea Solatie !

      On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
      Kemijärvi
      21
      2148
    6. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      16
      2007
    7. Sarvisalon kesätori

      Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
      Loviisa
      17
      1805
    8. Minun pitää tehdä jotain

      En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
      Ikävä
      45
      1802
    9. Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa

      ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht
      Hindulaisuus
      307
      1527
    10. Sinä oot hyvä ihminen

      Mut ehkä me ei vaa sovita yhteen :(
      Ikävä
      123
      1392
    Aihe