Koira motivoimaan liikkumiseen?

Koiranpentuahankkimassa

Täällä oltais koiraa ottamassa, motivoimaan kunnolliseen liikkumiseen. Asumme 75 neliöisessä kerrostalokämpässä, (toinen kerros, about 12 rappusta, ei hissiä) maalla. Perheeseen kuuluu pari aikuista ja 16v teini, mutta talosta löytyy myös pari kisseä. Koirista on jonkunnäköistä kokemusta ok-talossa asumisen ajalta, jolloin meillä oli pyreneittenkoira. Roduista ei olla kummemmin keskusteltu, mutta muutamia seropipentuja ollaan palstoilta ja tutuilta katottu ja kyselty.
Ja nmenomaan pentuna otettaisiin.
Vinkkejä, esim rodun valintaan, pennun koulutukseen.. tms. ?

11

172

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuntoon.myöskorvienVäli

      Liikkuminen on paljon helpompaa ja motivoimampaa ilman yhtään koiraa. Voit mennä salille, luontoon ja vaikka minne haluaminasi aikoina, haluamiisi paikkoihin eikä tarvitse raahata mukana haukkuvaa ja kusevaa elukkaa. Hommaa aktiivisuusranneke tai lataa kännykkään liikuntasovellus ja noudata sen ohjeita. Personal trainer motivoi kaikkein parhaiten. Tuntuu aluksi kalliilta, mutta senkin hinta tulee koiraa halvemmaksi.

    • fargot

      Minä en ainakaan tykkää sisäliikunnasta, ohjatuista treeneistä saleilla tms missä on paljon ihmisiä. Liikun mieluummin luonnossa ja ulkoilmassa koirien kanssa, säällä kuin säällä. Ja kun on se koira niin silloin tästä liikunnasta tulee tapa eikä siitä lipsuta. Koira on aina yhtä iloinen ja innostunut lähtemään lenkille ja siitä tulee itsellekkin hyvä mieli kun näkee miten se nauttii juoksemisesta.
      Ei sitä koiraton ihminen voi ymmärtää eikä tarvitsekkaan. Kukin tavallaan.
      Lenkkikaveriksi kannattaa valita joku liikunnallinen rotu esim paimenkoirista joku. Paimenkoirat ovat energisiä, ihmisen kanssa toimimaan jalostettuja, miellyttämisen haluisia ja oppivaisia.

      • MargotBordeaux

        Saksanpaimenkoiran voi viedä myös mukanaan K-kauppaan ja päästää ovella irti. Omistaja juoksee sillä välin poliisia pakoon niin kovaa kuin pääsee. Erinomaista liikuntaa.

        (Miksiköhän muuten keskimäärin koiranomistajat ovat työttömiä ja ylipainoisia? Ja niiden koirat haukkuvat pihalla narun päässä yksinään tunnista toiseen?)


      • Kuntokohhoo

        Minulle tulee hyvä mueli lenkkeilystä ihan ilman koiraakin. Ja kun kuntopolulla katselee lenkkeileviä koirakkoja niin eipä tuo meno kovinkaan innokkaalta ja iloiselta näytä, saati motivoituneelta. Pari metriä menoa(lyllerrystä sillä useat koiran taluttelijat huomattavan ylipainoisia) ja muutaman minuutin tauko. Ja se tuotos, jonka koira tauon aikana vääntää polulle jää takuulla siihen mihin tuli, no vaikeaahan se on ylipainoisen omistajan kumartua. Ja sitten kun hölkkäälä on juuri päässyt ohi koirakosta, koira lasketaankin yht äkkiä pitkässä fleksissä hyppimään takaapäin hölkkääjän jalkoihin. Ja koiranomistajille huomioksi vielä. Kunto, koiran tai omistajan, ei nouse myöskään seisoskeltaessa kuntopolun tukkona juoruilemassa toisen koiranomistajan kanssa. Vähän vaikeaa kuntoilijoiden päästä ohi kun polulla on ristiin rastiin hihnoja ja fleksejä. Ulkoilkaa mieluummin koirapuistossa ja jättäkää lenkkipolut kuntoilijoille.


      • ZuppaInglese

        Samaa mieltä: Koirat pois lenkkipoluilta! On se hitto kun ei osata olla viemättä koiria ihmisten liikuntapaikoille. Pururadan ja hiihtoladun päissä on kieltokyltit. Silti poluilla on koiranpaskaa. Verovaroilla pitää kustantaa kalliita koirapuistoja rakkikansalle. Minkä tähden?


      • HäiritsevätIhmiset
        ZuppaInglese kirjoitti:

        Samaa mieltä: Koirat pois lenkkipoluilta! On se hitto kun ei osata olla viemättä koiria ihmisten liikuntapaikoille. Pururadan ja hiihtoladun päissä on kieltokyltit. Silti poluilla on koiranpaskaa. Verovaroilla pitää kustantaa kalliita koirapuistoja rakkikansalle. Minkä tähden?

        Säkin häiritset minua kun tulet liikenteessä vastaan,pysy poissa teiltä niin voi muutkin liikkua...


    • mörgöt

      Miten niin työttömiä ja ylipainoisia? Mihin perustuu moinen olettamus? Luulisin, että ylipainoisia löytyy enempikin istumatyötä tekevistä. Myös nuorista ja jopa lapsista löytyy ylipainoisia kun istutaan tietokoneen/television ääressä ja syödään roskaruokaa.
      Työttömien koirat ei hauku yksinään pihan perällä vaan ovat siellä missä omistajansakkin eli lenkillä, sisällä tai muissa askareissa mukana. Eiköhän ne räksyttäjät ole juuri työssäkäyvien koiria.

      • RumaKutenKoiransakin

        Työttömien koirat ovat siellä narun perässä; sillä välin kun omistaja roikkuu sisällä netissä, syö roskaruokaa ja juo kaljaa. Välillä omistaja juo kaljaa pihallakin (esimerkkitapaus on yli 60-vuotias nainen), mutta koirat ovat edelleen narun perässä ulvomassa.
        "Askareissa mukana" PÖH!


    • jospaetviitikkäänkauaa

      Koiraa ei pidä ottaa siksi, että silloin itse liikkuisi, muka.Jos et ole liikunnallinen ennen koiran ottoa,et ole sen ottamisen jälkeenkään.Koira otetaan lenkkikaveriksi, ihmiselle, joka lenkkeilee jo muutenkin.Ei niin,että jjuu,alan lenkkeillä, kunhan otan koiran.Siinä käy sitten niin,että koira jää koulimatta,ja lenkittämättä.Koska sellainen liikunnallinen elämäntapa, jota koira vaatisi, ei ole itselle se normaali ja totuttu tapa.Ihmisen on vaikea muuttaa tapojaan.
      Sinuna, lenkkeilisin ensin ilman koiraa, puolivuotta, paivittäin.Ja sitten mioettisin,että olisko aikaa, ja viiteliäisyyttä koiraa mysö lenkkien liskäksi kouluttaa?
      Pelkät lenkit ei riitä millekkään koiralle, se tarvitsee paljon muutakin, yhdessäoloa, koulutusta, virikkeitä yms.
      Jos kuitenkin päädytte koiraan, miettikää rotu tarkoin.Ei kannata ottaa kovin suurta, koulutuksen epäonnistuttua, siitä on myös suuri riesa.Ottakaa ainakin helppo rotuinen.Villakoira on helpohko, mutta vaatii trimmaamista, jonka tosin oppii helposti itsekkin.
      Perhoskoirat ovat myös helppoja, ja helppoja myös kuljetella mukana missä vain, pienen kokonsa vuoksi.Rotuvalinta,olleessaan oikea teille, saatte ihanan seurallisen ja tottelevan koiran.Jos se menee mönkään, saatte riekkuvan riesan, jota kukaan perheestä ei halua juoksutella.

    • Fargotin kanssa pitkälti samaa mieltä...

      Kyllä koira antaa lisämotivaatiota liikkumiseen jo siinä, että on kaveri mukana :) Ei kaikki pidä yksinään liikkumisesta ihmeemmin. Mutta samaa mieltä myös viimeisen kirjoittajan kanssa, että kyllä sitä pitää tuntea itsensä ja olla liikkumisesta kiinnostunut ylipäätään. Koira on vaan pikemminkin vahviste, pelkkä syy se ei välttämättä kaikilla ole, josta sitten saattaa koira joutua kärsimään.
      Koira kerrostalossa vaatii myös hieman enemmän, esim.sisäsiisteyden opettaminen. Joten kannattaa miettiä tarkoin, haluaako varmasti sen koiran tuli mitä tuli.
      Hissittömässä talossa kannattaa miettiä, että mitä jos koiralle tulee jotain, jolloin portaat ei luonnistu. Eli lähtisin siitä, että kokoluokka olisi syliin mahtuva. Myöskin isot pennut kasvaa nopeasti ja ei niitä ole hyväksi antaa monta kertaa pvässä portaita mennä, joten kannettavaa on...
      Kannataa myös miettiä, kestääkö kissojen hermot, jos tulee villi ja itsepäinen pentu :D

      Minusta yksi parhaimpia rotuesittelykirjoja on Tapio Eerolan kirjoittama. Nyt en muista nimeä, mutta kirjastosta saa. Kannattaa lukaista, aika realististä kuvaa roduista.
      Rotu kannattaa miettiä tarkoin, jos on tarkoitus, että kaikki voi sitten ulkoiluttaa koiraa :)

    • Pt12

      Olen samaa mieltä tuolla aikaisemmin kirjoittaneen kanssa siitä, että koira ei ole hyvä ottaa jos ei jo pidä liikunnasta. Yllättävän rankkaa onkin liikkua säällä kuin säällä, laittaa koiraan aikaa ja rahaa niin, että se saa riittävästi aktiviteettia ja koulutusta. Liikaa näkyy näitä korttelin ympäri pyöriviä tai liikalihavia koiria, joiden omistajat eivät ole olleet aidosti innostuneita. Liikaa on koiria kierrossa, viimeistään kun tuleekin murrosikä tai tajutaan, miten paljon aikaa pitäisi olla... Vuodesta toiseen. Ei hyvä.

      Kannattaa paremmin hankkia ensin hyvä kunto ja kokeilla kuinka paljon on valmis oikeasti liikkumaan: se auttaa sitten rodun valinnassa, samalla kun vaikka vuoden ajan säästää rahaa, että saa oikean koiran (eikä tarvitse rahan takia valita) ja terveydenhuoltokassan. Vuosi on hyvä aika, sinä aikana tulee vastaan kaikki vuoden ajat ja säät, väsymykset ja innostukset. Itseäkin helpottaa, kun on realistinen suhtautuminen, joka ei pohjaa kaukaisiin muistoihin vaan nykytodellisuuteen.

      Kannattaa käydä tutustumassa eri kasvattajiin ja rotuihin, vaikka valitsisi sekarotuisen: se on yhdistelmä roduistaan. Mätsärit, näyttelyt, koiraharrastukset jne. Ja tiedät taas enemmän, mikä sinua itseäsi kiinnostaa lajina. Rotuehdotuksia ei oikein voi päättää, jos ei itsekään tiedä miten aktiivinen on ja mitä haluaa harrastaa.

      Koira on aktiivisen ja viitseliään ihmisen lemmikki, ei muiden. Se on hyvä perheen jäsen ja paras ystävä oikein valittuna. Koira on oikealla rodulla /yhdistelmällä, oikeassa kodissa paras lemmikki, mitä olla voi. Mutta muuten se on hirveä riesa, surua ja kuluja, luopumista ja hankaluuksia. Koira pitäisi hankkia itselleen itsensä vuoksi, ja koko perheen haluta se, vanhempien sitoutua siihen.
      Säästä siis itseäsi ja perhettä, ja ota ensin selvää kuinka aktiivinen haluat oikeasti olla, ilman koiraakin, ja sitten vasta ota koira sen mukaan.
      Ja ps. Oikeasti, säästä sitä rahaa, et tule katumaan vuoden odotusta ja säästöjä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      67
      2073
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      80
      1435
    3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      87
      1408
    4. 52
      1273
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      160
      1032
    6. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      1019
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      940
    8. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      908
    9. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      41
      901
    10. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      893
    Aihe