Kirja: Joogan viisautta Tantratieteen valossa

kirjanenkirjanen

Kirjan sivulla 89 sanotaan sanotaan seuraavaa:

"
Mokshassa yksilöllinen mahamat sulautuu jiivatmaniin, yksilösieluun, joka on sama kuin Paramatman, Suuri sielu, Nirguna Brahman täydellisen rauhan ja tasapainon tila. Tämä tila koetaan, kun kundaliinivoima nousee kruunuchakraan. Tällöin fyysinen keho voi säilyä elossa korkeintaan 21 päivää, jona aikana mieli voi vielä palata siihen. Jos tila jää pysyväksi eikä kundaliinivoima enää laskeudu alaspäin, mieli jättää fyysisen kehon lopullisesti ja keho kuolee. Yksilöllinen mieli sulaa suolarakeen tavoin tietoisuuden valtamereen ja lakkaa olemasta.
"
Siis täh, anteeksi ymmärtämättömyyteni ja tietämättömyyteni. Tarkoittaako tämä siis, että meditoiminen tappaa lopulta fyysisen kehon?

Mitä suuntausta tämä oikein edustaa? En muista mistään aikaisemmin kuulleeni kruunuchakran ja 21 fyysisen elinpäivän yhteyttä. En ainakaan heti löytänyt hakukoneella mitään vihjettä. Ei vaikuta kovin pääsuuntaukselta.

6

230

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ommo

   Eikös tuossa sanota, että sinulla on 21 päivää aikaa palata, jos tahdot.

  • R.Ajaton

   "Tällöin fyysinen keho voi säilyä elossa korkeintaan 21 päivää"

   Olen ollut oppivinani, että jos tuollaisia ehdottomia rajoituksia todellisuudelle annetaan, on kyse jostakin uskonnollisesta dogmasta, eikä todellisesta tiedosta.

  • ommo

   Jos lähteesi on alkuperäinen, se on tiedettä. Luotan aina alkureräiseen tekstiin, kunnioittamiini opettajiin ja omaan kokemukseeni.

   • Kunhan-arvelen

    Tekstin alkuperäisyys ei varsinaisesti tee asiasta tiedettä, vaan koeteltavuus. Mutta kysymys 21:stä elinpäivästä samadhissa ja sen takarajan ehdottomuudesta on kuitenkin (ainakin omasta mielestäni) niin sivuseikka ja käytännössä kaikille tavoittamattomissa oleva asia, että asian minkäänlaiseen tutkimukseen tuskin kannattaa tuhlata ruutia. Pitäisi ensin päästä ulkoisessa ajassa edes lyhyeen ajattomuuden kokemukseen, jossa todennäköisesti karisisi pois myös kaikki huoli ja mielenkiinto siitä, jääkö ruumis henkiin ja millä aikajanalla.


  • P.Rokoros

   Kyseessä on siis samadhi ruumiista irtautuneena ja on kyvytön silloin juomaan ja syömään? Samadhi voi olla myös kehossa tietoisena ollessa. Itse olen ollut tunteja tiedottomana kehosta meditaatiossa, en päiviä.

   Jos on 21 päivää juomatta ja syömättä, niin varmaankin keho kuolee? Käytännöllinen näkökulma tässä. En usko samadhia kokeneena itse kokemuksen olevan haitallista kehon toiminnoille.

  • P.Rokoros

   Ja sitten toinen näkökohta: kokeneen meditoijan keho ei todennäköisesti reagoi aloituksessa mainitulla tavalla, vaikka kuntaliini olisikin pitkiä aikoja kruunuchakrassa. Kun kundaliini nousee kruunuun, syntyy ajattomuuden vaikutelma ja koetaan hiljaista läsnäoloa --> samadhi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Roope Salminen , Superpettäjä !!

   Uskomatonta touhua sen eveliinan kanssa !! useamman vuoden salasuhde vaikka mies on naimisissa !! roope on kyllä täys pa### !
   Kotimaiset julkkisjuorut
   148
   4869
  2. Miksi Martina lähettää sydämiä Sofian Lukelle?

   Onko Martinalla pahat kostoaikeet mielessä kun Luke on saanut Martinalta sydämiä instagramiin??? Nähdäänkö nyt oikeasti viimein Martinan kosto ja napp
   Kotimaiset julkkisjuorut
   93
   3247
  3. Mitä haluaisit ?

   Mitä tahtoisit sanoa hänelle, muttet uskalla ?
   Ikävä
   95
   1445
  4. Olet liian komea!

   Ei tuollaisia uskalla lähestyä 🤔
   Ikävä
   130
   1422
  5. Haha, nyt vähän naurattaa:)

   Kun täällä on kovasti ollut aloituksia niistä M syömistä, niin nyt on M ja Mimmin stooreissa hirveä valkopyykkipäivä terveellisestä ruoasta.. 😂 Miksi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   118
   1216
  6. Laitan sulle tähän tiedoksi

   nallukkani, että rakastan sua enempi kuin mitään koskaan. Vaikka sen jo tiedätkin. Laitoin sinne eiliseenkin jotain, mutta sen on muut vähän sotkeneet
   Ikävä
   157
   1196
  7. Mitä kaipaat.......

   Mitä kaipaat hänessä eniten ? ♥️
   Ikävä
   56
   1163
  8. luomua olla pitää

   sitä sinä olet :) ei "tahroja" ihossa ei turhaa meikkiä eikä feikkiä. just siitä tykkään, olet se kaunis oma itsesi :) äläkä nyt sano että et ole kaun
   Ikävä
   127
   1094
  9. Martina uinnin jälkeen sijalla 436! Tästä tuli riemun päivä!

   Martina painaa menemään sitkeästi kuin sissi! Rambolla ja Martinalla on molemmilla hidas aamu 🤣
   Kotimaiset julkkisjuorut
   97
   1077
  Aihe