Näkeekö klamydian perusvirtsakokeesta?

Jatta_Tee

Mulla on ollut vuosien ajan toistuvia virtsatietulehduksia. Alkanut miettimään voiko syynä olla klamydiatartunta? Mies on otattanut virtsatieoireiden takia joskus perusvirtsakokeet, mutta tulos oli negatiivinen myös bakteerien osalta. Jos hänellä ois klamydia, paljastuisiko se perusvirtsakokeesta vai ei?

9

2109

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • RAL-
  • eritesti

   Klamydia pitää erikseen testata, vaikka sitäkin koetta varten tarvitaan virtsaa. En muista kummin päin menee, mutta toinen otetaan alkuvirtsasta ja toinen keskivirtsasta. Näytteet otetaan eri purkkiin, vaikka otettaisiin samalla kerralla.

   • Jatta_Tee

    Mutta koska klamydia on myös bakteeri, niin nostaisiko se perus-virtsakokeen bakteerimäärää jos klamydia olisi? Eli jos miehen virtsakoe on negatiivinen, niin kertooko se ettei klamydiaa voi olla?


  • loller0paller0

   Mulla näkyi virtsatestissä lisääntyneet valkosolut ja lääkärit sanoivat, että jotakin sielä on vialla, mutta klamydiaa ei ikinä testattu (eikä mitään muutakaan sieltä silloin löytyny). Nyt n. reilu vuosi tämän jälkeen alkoivat klamydian oireet ja kävin ihan sukupuolitautitesteissä pissaamassa purkkiin ja tadaaa mikäs sieltä tuli muu kuin klamydia... Eli siis pyytäkää omalta terveysasemalta lähete ihan sukupuolitauti testeihin, ainoa varma keino varmistua.
   Tähän voisin vielä lisätä, että ikinä ei kannattaisi vähätellä alapään ongelmia ja jättää testeissä käymättä. Voin sanoa, että mielummin pissaa purkkiin vähäsen, kun selittelee ja pyytelee entisiä kumppaneita käymään testeissä...

   • loller0paller0

    Ja siis tähän vielä lisäksi että nimenomaan niitä entisiä koska jotkut taudit voi olla vuosia oireettomia...


  • puolukat

   kamomilla tee

   • jhdhfh

    Sen enempää kamomillatee kuin puolukatkaan eivät auta KLAMYDIAAN, vaan siihen tarvitaan antibiootti.


  • testiin_mars

   Ainakin Hkissä ohje on, että kiireettömät sukupuolitautitestit hoidetaan terveyskeskuksessa. Soita omalle hoitajalle tai ajanvaraukseen. Hän laittaa testit koneelle (virtsanäyte), ja menet sitten labraan. Kahteen tuntiin ei saa virtsata eikä käydä pesuilla. Siitä eteenpäin ohjeet antaa labra. Klamydia- ja tippurinäytteet voi toki ottaa puuvanutikulla suoraan kohdunsuultakin.

   Oireisia sukupuolitautitapauksia varten on sukupuolitautien poliklinikat. Helsingissä (koskee siis vain helsinkiläisiä) se on iho- ja allergiasairaalan yhteydessä. Mielestäni jatkuvat virtsatieoireetkin ovat peruste mennä sukupuolitautien polille.

   Klamydia on vähän erilainen bakteeri kuin tavanomaiset virtsan bakteerit. Se piiloutuu jotenkin solun sisälle. Eli ei välttämättä hoidu, vaikka olisi saanut muuhun vaivaan antibiootteja. Eri pöpöt vaativat eri antibiootit.

   Klamydiaa voi testata myös yksityisillä lääkäriasemilla tai tilata netistä kotitestipaketin. Terveyskeskus on silti edullinen ja luotettava vaihtoehto.

  • Testauspaikka

   Sairaanhoitopiireillä on yleensä paikkoja jonne voi mennä antamaan klamydianäytteen ilman ajanvarausta ja siellä ovat siihen tottuneita ja siellä ei tarvitse hävetä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Marin myönsi, ei kunnon syytä matkustaa Uutseen-seelantiin ja Australiaan

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b910963d-bfe4-4e77-9ad9-c501b10596d5 Kukaan muu pääministeri suomessa ei ole koskaan tehnyt vastaavaa matkaa. N
   Maailman menoa
   436
   1926
  2. Vähän välillä tuntuu kuin jos.

   Sinullakin on ikävä. Voin kyllä olla väärässä. Mistäpä sen tietää.
   Ikävä
   122
   1459
  3. Sannan "valtiovierailu" nyt

   Sanna pitänyt puheen valtiovierailun aluksi. Toimittajat aivan äimänä, kaikki vittuilee Sannalle ja kyselee mitä vittua se siellä tekee. Joku jopa ott
   Maailman menoa
   441
   1404
  4. En kestä enää olla erossa...

   Mitä jos mää vaan tuun ja alan suuteleen sua?
   Ikävä
   85
   1121
  5. Mitä oikeasti tuo koronarokote on ?

   Minun faijan proidi nyt puolisonsa kera koronassa. Ja 3 rokotetta ottaneena. Ikää noin 75v , Ja tuntuu ettei hengissä pysy . Hyi helvetti mitä tää rok
   Maailman menoa
   239
   999
  6. Tulen hulluksi

   Joka päivä mielessä. Typerä mies ei vaan voi mennä pois päästäni. Mitä enemmän pyristelen vastaan sitä enemmän siellä asuu. Olisipa joku katkaisija, j
   Ikävä
   61
   930
  7. Riittääkö sulle nainen

   Seurustelu vai pitäskö jossain kohtaa sitte olla ihan sormuksia sovittelemassa?
   Ikävä
   84
   846
  8. Suomessa on perheiden yhä vaikeampi saada apua - Supernanny Pia Penttala kohtaa nämä ongelmat

   Järkyttävää, että Suomessa on yhä vaikeampi saada apua, olipa kyse sitten perheen ongelmista, lapsen haasteista, päihde- tai mielenterveysongelmista.
   Maailman menoa
   22
   815
  Aihe