vvo vuokran korotus

arkkiteht

kertokaapas nouseeko vvo vuokrat aina vuoden alussa ja mikä on merkitty sinun vuokrasopimukseesi onko se todellakin 5% jonka he korottavat joka vuosi?

6

352

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nimetön77

      . 2013 vuonna muutettu pieneen kolmioon itäiseen Helsinkiin lähiöön. Silloin vuokra oli 995 e ja nyt vuokra on 1800 e, taas jouluna nousee niin lähenee sitä 1200 e ja lähivuosina on helpsoti se 1300-1400 e. Huonokuntoinen asunto. Talosta on muuttanut pois kaikki pienituloiset perheet (mekin kaksi täyspäiväisesti työssäkäyvää aikuista perus 1700 e käteen tuloilla). Tilalle on muuttanut isompia opiskelijaporukoita, lapsiperheitä ei enää ole.
      Itse olemme myös muuttamassa pois yksityiselle jossa vuokramme tippuu 200 e eikä noususta ole niin pelkoa. En suosittele VVo:ta kenellekkään, varsinkaan pienituloiselle. VVo ei myös noudata huoneenvuokralakia vaan irtisanomis ja muuttopäivä on tehty niin että vvo saa ylimääräisen kuukauden vuokran. Perustelevat tätä sillä että laki ei ole velvoittava. Vuokran maksu on aina 1 päivä jolloin asumistuet ja palkat eivät ole kerenneet tulemaan joten saavat myös lisä rahaa kun veloittavat myöhästyneistä vuokrista kuukausittain. Heillä on myös omat hinnastot milla laskuttavat pienemmätkin naarmut. Vvo: n toiminta on todella törkeää. En tiedä miten tähän voisi vaikuttaa.

    • Nimetön77

      Korjaan viestiä vuokra on nyt siis vuokra on 1180 e

    • KallistuuKallistuu

      Mä oon asunut kolmessa eri VVO:n kämpässä: vuosina 2001-2002, 2004-2005 ja 2005-2008. Silloin vuokrat olivat reilua 400 euroa, mutta nyt niissä kämpissä tuskin alta tonnin kuukaudessa asutaan.
      Tänäpäivänä makselen 37 neliön kaupungin yksiöstä samankokoista vuokraa kuin 9 vuotta sitten 51 neliön kaksiosta. Tässä ei tosin nouse vuokrat siihen tyyliin kuin mitä VVO:lla. Sanosin, että kyllä on Suomessa asumisen hinta noussut paljon ja lyhyessä ajassa.
      Missähän sitä 10 vuoden kuluttua asutaan? Silloin on varmaan se teltta ja kamiina jossain metsän siimeksessä. Siitä sitten lähdetään sieniä ja marjoja keräämään ja lähimmän järven rantaan kalastamaan, että on jotain mitä kauppatorilla myydä.
      Suomi tulee vielä palaamaan vaihto ja keräilytalouteen. Sitähän tämä jo oikeastaan onkin, kun köyhät hankkii pientä lisätuloa viemällä tavaroita, joita eivät enää tunne niin tarvitsevansa, kirppikselle myyntiin. Samalla sitten kierrellään kirppiksiä, että jos jotain sattuis halvalla löytämään. Sehän on keräily ja vaihtotaloutta.

      • Nimetön77

        Samaa olen miettinyt. Eniten ihmettelen sitä kuka enää VVOn taloissa asuu? Alueellamme on paljon palveluita lapsiperheille mm.päiväkoteja mutta talomme on tosiaan jo täynnä opiskelijaporukoita. Onko tämä VVOn tarkoitus? 1300-1400 e vuokraa maksava tienaa jo sen verran että ostaa oman. Sossu ei näitä asuntoja kustanna.


      • KallistuuKallistuu
        Nimetön77 kirjoitti:

        Samaa olen miettinyt. Eniten ihmettelen sitä kuka enää VVOn taloissa asuu? Alueellamme on paljon palveluita lapsiperheille mm.päiväkoteja mutta talomme on tosiaan jo täynnä opiskelijaporukoita. Onko tämä VVOn tarkoitus? 1300-1400 e vuokraa maksava tienaa jo sen verran että ostaa oman. Sossu ei näitä asuntoja kustanna.

        Sitä minäkin olen kummastellut, että miksi kukaan maksaa vuokraa, jos tienaa niin että pystyy oman asunnon ostamaan. Paradoksaalista. Luulen, että on luottotiedot menneet, niin eivät saa mistään pankista asuntolainaa, joten siksi asuvat vuokralla. Toisaalta taas, niin eihän VVO:lta saa kämppää, jos on luottotiedot menneet. No, en tiedä mistä ihmeestä siinä hommassa on kyse.


    • Nimetön77

      Palaan asiaan. Muutimme pois ja entinen asuntomme muuttui 4 aikuisen kimppa-asunnoksi niin kuin kaikki muutkin kämpät talossa. Eivät varmaan vaan tajua että ensivuonna vuokra huitelee yli 1200 e ja seuraavana jo 1300 e. Nyt kaikki asunnot täynnä näitä kimppa-asujia tai muuta epämääräistä porukkaa. Oltiin viimeinen työssä käyvä lapsiperhe talossa. Kai sossukin nämä sitten maksaa vaikka mielestäni sossulla on joku yläraja. Emme olisi halunneet muuttaa mutta VVOn kämpät eivät ole enää asumista varten. Kyllä ärsyttää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1183
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1109
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe