Opiskelu ansiosidonnaisella

opiskelija234

Olen hakemassa ansiosidonnaista omaehtoiseen opiskeluun.

Onko kukaan opiskellut sillä rahalla? Mitä se oikeasti tarkoittaa? Saako siihen päälle käydä töissä esim. sen 300€, jonka työtön saa käydä? Voiko sitä katkaista esim. kesätöiden tai harjoittelun takia? Voiko sitä saada, jos on palkattomassa harjoittelussa jossain yrityksessä?

10

219

  Vastaukset

  • Pääsääntöisesti ansiosidonnaista ei myönnetä opiskeluun. Täytyy olla painavat syyt ja työvoimaviranomaisen hyväksyntä, jotta ansiosidonnaisella voi opiskella.

   Työttömyysetu ei yleensä ole vaihtoehto opiskelun rahoittamiseksi.

  • Siinä on tietty aikaraja ym. ehtoja. Itselleni työkkäristä sanottiin, että tulen saamaan sitä. Sain opiskelupaikan ja päätin että nyt tai ei koskaan, kun näin hyvän tuen opiskeluun saa. Piti saada myös asumistukea. Hain tukea, ja molemmat evättiin sillä perusteella että voin saada opintotukea. Työkkärin työntekijä oli vaan että "aijaa" ilman mitään selityksiä. Toivottavasti tulen saamaan tulevaisuudessa tuollaisen työn, missä mitään vastuuta ammattitaidosta ei ole. =D Että joo, todellakin jäitä hattuun =D Onnea opintoihin kuitenkin!

   • Minullekin sanottiin että saan sen. Sen verran olen skeptinen, että en usko ennen kuin se paperilla lukee. Sitä minä tässä vain tuumailen, että kun se koko asia on niin sekava, että mihin kaikkeen sitä sitoutuu jos sen saa.


  • Et ole tosissasi! Haet ansiosidonnaista omaehtoiseen opiskeluun? Mistä tuollaisen keksitkin? Kerro sitten kuinka hakemuksen kävi!

  • Te, jotka olette saaneet opiskella tyött.turvalla, kertokaa miten pitkään olitte työttömänä, kun tuki myönnettiin. Ja ikänne?
   Mulle myönnettiin opiskelutuki, kun olin jo pudonnut anssilta työmarkkinatuelle ja ehtinyt saada tmt:a yli 300 pv. Kerran pari sinä syksynä työkkärimuija sitten valehteli eikä siitä hänelle mitään seurannut. En voinut opiskella tyött.turvalla, koska silloin vaadittiin 30op suoritukset 1.9.-28.2. ja kurssit ajoittuivat siten, ettei se onnistunut.
   Opintotukimahdollisuudesta ei työkkärimuija kertonut mitään. Sitä sain heti, kun ymmärsin hakea. Luulin, etten saisi opintotukea, koska olin silloin jo yli 50v.

   Eli ottakaa selville, milloin järjestetään ne kurssit, jotka puuttuvat tutkinnosta. Alusta alkavat säästyvät tältä ongelmalta. Silloin on vaikeampaa saada opiskella tyött.turvalla.

  • Itse opiskelin ansiosidonnaisella, liiton päivärahalla AMK:ssa. 500 päivää joista 200 ensimmäistä korotettuna, eli "tienasin" about saman verran kuin töissä käydessäni. Pitkä työura takana ja työttömyyden sattuessa edellisestä ammattitutkinnosta ei työkkärivirkailijankaan mukaan nykyään ole mitään hyötyä työmarkkinoilla. Oli selkeä suunnitelmä opintojen ja tulevan työllistymisen suhteen. Saattoi myös vaikuttaa että kotona työtön vaimo ja muutama alle kouluikäinen lapsi. Toki sen 500 päivän jälkeen pudotus opintotuelle oli aika jäätävää... :D

  • Ainiin, ja saa tienata sen about 300€ kuukaudessa ilman että verottaa tuesta. Mikäli menee yli, niin ylimenevä osa miinustetaan tuesta. Onnittelut mikäli on myönnetty tämä tuki!

  • Pari vuotta sitten sain itse tuon omaehtoisen opiskelun tuen. Takana oli noin vuosi työttömyyttä. Perustelin työkkäriin syyt eli nykyisellä koulutuksella toivoton työllistyä. Ja niinhän se oli. Sain tuen eli ansiosidonnaisen korotettuna ja kulukorvaus. Opiskelun aikana liiton päivät täyttyi ja siirryin kelan tuelle, joka siis myös korotettuna. Tosin nythän käsittääkseni ei enää omaehtoiseen saa tuota kulukorvausta. Se oli kyllä ihan hyvä lisä. Melkein 200€/kk verottomana.

  • Nykyään ei ole mikään isokaan juttu opiskella ansiosidonnaisella, jos työkkäri katsoo että uusi alasi auttaa työllistymään, he myöntävät sen ongelmitta jos tietty ansiosidonnaisen muut ehdot täyttyy. Jos siis saisit sen normaalisti töiden loputtua niin saat sen myös opiskelemaan mennessä.

   Itsekin kaksi vuotta sillä opiskeltu. Ihan vinkkinä semmoinen, että ei kannata hirveästi sanoa sitä koulussa että mistä sun raha tulee, vaikkakin se nykyään yleistä on, niin siellä koulussa monet vetää herneen nenään kun kuulevat tuosta. Muutama ei enää puhunut mulle sen jälkeen kun saivat jostain tietää, olin etuoikeutettu sortaja kuulemma :D

   • Ja ihan nykyaikana on "etuoikeutettu sortaja" ? Tuohan on jotain 70-luvun horinaa!
    Tosin olen itse kauppatieteellisessä ja siellä ajatusmaailma on ihan toinen. Sä olet jossakin muualla?


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona: Kunta jätti sairaat vanhukset heitteille TAAS!!!

   Kuusamon kunta on ilmeisesti päättänyt jättää koronakriisissä riskiryhmään kuuluvat liikuntarajoitteiset vanhukset ilman ruokaa. Kunta on sopinut ett
   Kuusamo
   40
   2091
  2. Ihmisjahti Kotkassa

   Mitä ammuskelua enkeleiden kerholla oli? Villikka ja Kasila etsinnässä?
   Kotka
   30
   1233