Rauman leipäjonot

Sivustajamuutenki

Olen jonkin aikaa ihmetellyt näitä Rauman moninaisissa ilmaisruokapisteissä käyviä ihmisiä. Tai lähinnä sitä, ettei yhtään katsota ketä käy. Tiedän nimittäin joitakin asunnon ja auton omistavia työttömiä ja eläkeläisiä sun muita joutilaita, sekä työssä käyviä, joilla on aikaa kierrellä ilmeisesti liukuvan työajan puitteissa siellä sun täällä ( Työttömien talo, Toivontalo, SPR) hamstraamassa elintarvikkeita..

Eihän siinä mitään, jokaiselle joskus voi tulla tilapäinen tarve - esim. tuleva (tai jo vietetty) ulkomaanmatka, venähtänyt juhlintaviikonloppu ravintolasyömisineen tai muu vastaava akuutti hädänalainen tilanne. Jos vaikka on kallis auto, niin kalliiksi tulee korjauskin, tai matkailuauto / moottoripyörä hajoo..

Pointti: eikö nämä ole ensisijaisesti tarkoitettu OIKEASTI tarvitseville; kansaneläkeläiset, turvapaikanhakijat, opiskelijat, yh-perheet jne. Mutta toki ei kai siinä mitään niin kauan, kun jokaiselle haluavalle riittää??

36

2265

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NoShameAtAll

      Näitä köyhien ruokia hakevia on ollut aina mutta eiköhän ne ole kakki tiedossa jos sellainen tilanne tulee tulevaisuudessa jossa tämäkin otetaan esille.
      Ole sinä aloittaja huoletta,kaikki järjestyy vielä varmasdti näden väärintekijöiden osalta.

    • väärällään

      Niin no, sama homma itsellä. Olen jo vuosia sijoittanut pörssissä ja nyt huomannut, että sinne tulee tavallisia ihmisiä sijoittamaan. Siis kotitaloudet, ihan tuosta vaan.
      Olin todella ärtynyt asiasta ensi alkuun, mutta en ole enää.
      Heillä ei ole mitään omaa strategiaa, kuuntelevat geelipään neuvoja ja lopulta menettävät rahansa.
      Vähän on nyt vaikeuksia, kun sitä rahan paskoo tulee ovista ja ikkunoista, olen jopa harkinnut lopettaa koko sijoitus touhun.
      Sitä vaan tarkoitan, ettei leipäjonot ole ainoa paikka missä on ´´vääriä´´ ihmisiä.

      • Sivustajamuutenki

        Näinpä. Saahan sitä sijoittaa vaikka opintotuet ja lapsilisät, mitä ollaan uutisista luettu. Lain mukaan. Onhan siinä jotain outoa - ihmiselle, joka omaa jonkinlaisen moraalisen käsityskyvyn. Köyhempi perhe käyttää lapsilisät lasten kuluihin, joku parempiosainen ruokakunta taasen tallettaa sijoitusrahastoon tai vastaavaan.


      • niinväärällään

        Mullakin on rahaa niin ettei paskalle taivu. Pitää oikein tänne tulla sitä valittamaan.
        Uskottako 😜


      • Taipuupaskall

        Ole sinä aloittaja huoletta,kaikki järjestyy. Sipilän hallituksen kikyt ynnä sotet voi tulevaisuudessa johtaa siihen että sinäkin notkut noissa jonoissa.
        Kaikki on kehittyvässä yhteiskunnassa mahdollista. Eihän tässä mitää HYVINVOINTIYHTEISKUNTAA rakenneta, vaan pitää päästä irti semmoisesta jos sitä on joskus ollutkaan.


    • 3vtyöttömänä

      Leipäjonot on tarkoitettu "kaikille". Kyllähän sitä siellä käy, katsomassa valikoiman ja sitten ruokakaupasta hakemaan ne tuotteet jotka jäi uupumaan.
      Ihmisillä on outo käsitys, että sieltä saa kilokaupalla sisäfilettä ja ulkofilettä.
      Sivustaseuraajan ehkä kannattaisi käydä tutustumassa leipäjonon antimiin ja vasta sitten huudella. Ei se sieltä saatu ruoka niin hääviä ole, mutta kyllähän se paremmin uppoaa kuin pikkukivet.

      • sivustajamuutenki

        Eipä ollut tarkoitus syyllistää ketään, joka tarpeeseen hakee. Sitä vartenhan ne on. Tästä taas voi ruveta vääntää, miksi meidän hyvinvointivaltiossa tarvitaan leipäjonoja. Onko yksi syy, että kaupoista, kouluista ym. yksinkertaisesti menisi hyvää ravintoa suoraan roskikseen, kun EU-direktiivit määrittävät mikä on syötäväksi kelpaavaa ja mikä ei. 4 tuntia huoneenlämmössä säilytettyä ruokaa ei voi enää syödä (lukee mun hygieniapassissa :)) Siinä tapauksessa on järkevää jakaa ylijäämä tarvitseville tietenkin.


    • köyhyysmies

      Olen ollut jakajana leipäjonossa ja sinne tullut ihmisiä joilla on hieno 30 000 euron auto. Kerran kysyin siitä että miten noin hienolla autolla ajeva on muka köyhä. Sain huudot ja haukut päälleni.

    • Äölkjgdaa

      Turvapaikanhakijat ei kyllä ole tarpeessa. On kattaukset ja rahaa jos ei lämmin ateria kelpaa. Se kyllä käytetään kaljaan ja pelikoneisiin.

    • Köyhien-ystävä

      Köyhien ruokakassin haki mies joka omisti Vanhan kartanon.Tämän lisäksi oli myös kaupunki-asunto 5h K 120 neliöä kaupungin keskustassa.Yli 350000 € asunto.
      Miehen vaimo oli kuollut eikä lapsia ollut.Ikää oli oli jo yli 85 vuotta.
      Mies haki monet kerrat köyhienavustus-pussin.

      • lknpkjhop

        Niin mitä sitten ?


      • väärinkäyttäjä
        lknpkjhop kirjoitti:

        Niin mitä sitten ?

        Mieti sitä, jos kapasiteetti riittänee?


      • lknpkjhop
        väärinkäyttäjä kirjoitti:

        Mieti sitä, jos kapasiteetti riittänee?

        Siis sinua nim. väärinkäyttäjä pitäisi miettiä ?
        Pöh


      • Ganaalikoskinen

        Ei kaikilla vain ole kykyä asettautua toisen asemaan. Heistä on myös hauskaa aiheuttaa ihmisissä mielipahaa, trollaaminen on yksi tällainen tapa.


      • MeilSipilä-Heiljottaimuu

        Näitä ruokajonoja oli joskus sodan aikana ja sen jälkeen. Senhän ymmärtää.
        Mutta tämän nykyisen pula-ajan (ruokajonot) on saanut aikaiseksi oikeistolainen hallitus (Katainen, Stubb, Sipilä). Sotaakin pahempi yhdistelmä.
        Tätä sanotaan kehitykseksi, kilpailukyvyksi. Siihen uhrataan kansa ja hyvinvointi, elämä.
        Rikkaat rikastuu.


    • liiinukki

      En tiedä kannattaako niistä ruokakasseista kateellinen olla, lähes poikkeuksetta punasen hintalapun tuotteita ja jotain paskimpia eineksiä mitkä ei kaupassa mee kaupaksi. Tietyntyyppiset ihmiset sen luonteisia, että kaikki on otettava irti mitä ilmaiseksi saa, vaikka ei pakastimeen enää mahtuisikaan lisää ruoka-avusta saatuja tuotteita.

    • jonoton

      Miten ihmisen itsetunto kestää sen, että on ajanut itsensä niin nurkkaan, että joutuu leipäjonoon.
      Tai siis miksi ihminen on elänyt niin, ettei pysty huolehtimaan itsestään ja menoistaan.
      Totta kai on monia syitä ja seurauksia, mutta noin pääpiirteittäin kaikki mitä tapahtuu elämässä johtuu siitä, miten on elämänsä siihen asti elänyt.
      Työttömyys, laiskuus, avioero, oma tahto, nuukuus, siinä on syitä, joiden takia ei kuulu joutua leipäjonoon. Sairaus, henkinen tai fyysinen voi ajaa leipäjonoon, mutta yleensä yhteiskunta auttaa näissä tapauksissa.

      • 3vtyöttömänä

        Voi olla työttömänä hankalaa ostaa esim uusia vaatteita tai jos asunntoon tarvitsee jotain uutta esim mikron tai kahvinkeittimen niin helpottaa tuollaista hankintaa kun käy leipäjonosta hakemassa ruuat. Toki nämä kaikki saisi sossun luukun kautta ilmaiseksi senkun käy hakemassa maksusitoomuksen. Toisaalta jos ei jaksa sitä byrokratian määrää siellä niin muut keinot tulee helpommiksi.


      • sivustajamuutenki

        Sitähän ihmettelenkin, että kyllä hyvin pärjäävien "itsetunto" sallii ja pokka pitää.. Köyhien sitten kuuluisi hävetä vai?


      • 3vtyöttömänä

        Mielestäni näin työttömänä ei ole hävettävää. Jos ryyppää aamusta iltaan niin kyllähän siinä aika kuluu rattoisasti. Itse en kyllä ryypiskele joten työnhaun lisäksi on kyllä aikaa kiertää myös leipäjonot aina kun on tarves ja on edes jonkinnäköistä sisältöä päivässä.


      • Ganaalikoskinen

        Suuri osa leipäjonojen käyttäjistä on surkealla eläkkäällä olevia vanhoja naisia. Sellaisia, joille ei ollut mahdollista olla kuin kotiäitinä ja siten on jäänyt eläkkeet kertymättä.


    • Raumalainen-

      En ksokaa söisi leipäjonosta jaettua ruokaa. Päiväykset tosi vanhojakin että ruoka ollut pakkasessa 3 kuukautta. Työttömänä voi kyllä ostaa itse terveellistä ruokaa vaikka ruoka rahaa ei olisi kun se kaksi sataa kuukaudessa niin sillä kyllä syö hyvin.

      • 3vtyöttömänä

        Taas tietämätön tai kuulopuheiden varassa elämä huutelee. Evira valvoo myös ruoka-apua. Tässä nyt näin ensialkuun muutama lainaus "Ruoka-apuun luovutettavien elintarvikkeiden tulee soveltua ihmisravinnoksi eivätkä ne saa aiheuttaa vaaraa ihmisen terveydelle tai johtaa kuluttajaa harhaan."
        "Ruokaa hyväntekeväisyysjärjestöille lahjoittavien elintarvikealan yritysten lisäksi myös hyväntekeväisyysjärjestöillä on vastuu luovuttamiensa elintarvikkeiden turvallisuudesta. Hyväntekeväisyysjärjestöjä muistutetaan muun muassa toimivan kylmäketjun, nopean luovutuksen ja varastokierron tärkeydestä."
        Ei varmaan tarvitse enempää tähän laittaa. Googlettamalla löytyy myös tietoa ja jos "ei jaksa etsiä" niin googleta kokonainen lause jonka lainasin, mutta ne jotka luulevat, että siellä jaetaan viimekesänä teurastettua kalkkunaa niin ei pidä paikkaansa. Miksi kukaan pitäisi pakkasessa vanhaa/vanhoja tuotteita joista ei saa euroakaan katetta?


    • Rr667

      Minusta leipäjonossa on mukava käydä, näkee tuttuja ns. Parempiosaisia jotka eivät köyhää ole muuten tuntevinakaan..

      • kerros_lisää

        Ai niinkö?


    • Mmutti

      Mä käyn muuten vaan, lähinnä huvikseni ja tuijottamassa mamuja, tuijoittakaa kaikki niitä aina kun näätte, menevät todella vaivautuneeksi, ja häipyvät... Viimeksi vielä murisin ja tuijotin niitä... Kiva katella kun ne rupee porukassa kälättää arabiaa ja pyörivät ku muurahaiset. Ja sit leipää kassiin ja lihojen sekaan ja pois... Rakastan sinua ja ajan Mersulla kotia.

    • helevettiiiiiiiiiiii

      Jospa K.M nyt vaan keskittyisi siihen omaan (joskin surkeaan) "elämäänsä" ja lakkaisi miettimästä toisten asioita.

    • Mersunnokan

      voi nyt kääntää kohti Prismaa ja muita S-ryhmän kauppoja. Iltaisin klo 20 alkaen ylijäämäruoka myydään 60 % alennuksella. Ilmaisjakeluihin ei enää paljoa tarjottavaa riitä. Kertoi tuttu katulähetyksen työntekijä.

    • Anonyymi

      Itse olen yrittäjänä elämäntyöni tehnyt, nyt työtön. Työttömyyskorvausta saan 540€/kk.
      Siitä maksan talolainan, vakuutukset ym. menot ja autokin on, jotta maaseudulta pääsee kulkemaan.
      Miksen hakisi ruokakassia, onko parempi, että se loppu ruoka menee roskiin.
      Olen siisti, savuton ja alkoton, pitäisilö olla pinvastainen elämäntyyli, jotta voin mennä leipäjonoon?

    • Anonyymi

      Eiköhän ne oikeasti hyvin toimeentulevat ihmiset hae sitä tuoretta leipää ym. ihan ruokakaupoista, eikä ilmaisjakeluista. Avustuksista saa lähinnä viim. pvm:llä varustettua ruokaa yms., joka tuskin hyvin toimeentulevia houkuttaa paikalle.

      Mersuihin ja työpaikkoihin on turha tuijottaa. Voi ne ankeat ajat olla sellaisillakin ihmisillä ajoittain. Ei kait kukaan ensimmäiseksi autoaan ala myymään, jos menee työ alta. Ja matalapalkka-aloilla työskentelevien leipäjonossa seisomista ei tarvitse lainkaan ihmetellä. Tonnin verran palkkaa kuukaudessa on surkea summa nykypäivänä.

    • Anonyymi

      Tiedät ei ole koko totus ! Kuvitelet luulet. Auto ei tee ihmistä vakavaraiseksi sen enemäpää omistus asunnot.Varmastiko tiedät autosta tai asunosta ei ole velkaa? Varmastiko tiedät henkilöillä ei työtä tai ovat koronan takia lomautettu? Kertoko jokainen ruoka jonossa käviä,rahat menet laskuihin ja lääkeiden oston?Vai oletko selvän näkiä.Tällä Helsinki 92. Myllypuro.1000 ihmistä jonotaa lumisatessa,pakkasessa,kesä heltessä vesisatessa useamman tunnin hävikki ruoka ilmasta taivasalla. Joten sydämeni repii hyvin vointi suomi ja ihmiset joutuu jonotaa leipänsä.

    • Anonyymi

      Paperimiesten akat kuulemma käy niistä leivät, jotta ukolle jää rahaa itse jumalanviljaan varsinaisen töissä perseellä istumisen jälkeen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2793
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2370
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2150
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1934
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1786
    6. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      141
      1762
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1757
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1501
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe