Epätasa-arvo eläkeiässä

Eläkekkö

Voi kysyä miksi urheilijat ja taiteilijat voivat saada valtion
ylimääräistä urheilija - ja taiteilijaeläkettä jo 60-vuotiaana. Miksi
heidän eläkeikänsä ei ole noussut eläkeuudistuksessa? Tämähän on jo
perustuslain vastaista ja asettaa kansalaiset eriarvoiseen asemaan.

10

217

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • dsdd43c

   No ne saa sen siksi että ovat tuoneet elämyksiä kansalle valitsemalla uran joka ei muutoin useasti niin tuottoisa. Sinäkin luuseri jos olisit hiukan ponnistellut elämässäsi niin huomaisit että eläkepäivilläsi olisit hiukan paremassa asemassa nyt ja ei tarvisi kateelllisena räksyttää rakkikoiran tavoin kun maailma palkitsee niitä jotka yrittää vähän enemmän ponnistella.

  • Eläkekkö

   Niinpä tietenkin. Toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset. Siksi heille pitää antaa paremmat edut - ja alempi eläkeikä. Tavallinen, köyhä työtätekevä väestö kärsiköön ja pitäköön turpansa kiinni.

  • Eikannatakadehtia

   Käsitykseni mukaan ylimääräistä taiteilijaeläkettä myönnetään vain joillekin taiteilijoille.
   Muille kerääntyy eläkettä vain heidän ansiotuloistaan. Taiteilijat kuuluvat köyhimpään kansanosaan ja eläkekertymä on sen mukainen.

  • Eläkekkö

   Taiteilijat voivat saada eläkettä 60-vuotiaana. Eläkeuudistuksen mukaan perusduunari vasta 64-65 -vuotiaana. Missä tasa-arvo?

  • huur

   On perin vaikeaa, jopa mahdotonta, jatkaa esim. balettitanssijana tai keihäänheittäjänä tai aktiivisoittajana kuusikymppisenä. Siksi tietysti näin.

   • Eihätää

    Mutta kas kummaa... Haetaan kansanedustajaksi.. Aina niitä pöljiä löytyy, Suosituimpia julkkiksia, mm. urheijoita ja taiteilijoita, jotka eivät ymmärrä politiikasta hölkäsen pöläystä mm.(Mieto?), raavas mies, joka ei ymmärrä muusta kun mämminsyönnistä (Ei osannut Nuuksiossa tehdä laavua saati nuotiota), aina joku idiot äänestää, että saa niin paljon ääniä, että pääsee eduskuntaan. Siellä on hyvät eläkeansiot ja sopeutumiseläke kertyy.


  • Vanhh

   Tavallisen duunarinkin voi olla vaikeaa, jopa mahdotonta jatkaa aktiivityöntekijänä kuusikymppisenä. Eivät taiteilijat tässä sen parempia ole. Siksi eläköitymisiän pitäisi olla tasa-arvoinen kaikkien kesken. Siksipä näin.

  • hur12

   En voi mitenkään kuvitella 60-vuotiasta balleriinaa. Yleensä taiteilijat jatkavat uraansa erittäin pienin palkoin esim. opettajana. Vaan opettajankin pitää kyetä näyttämään itse tanssimalla tai soittamalla oppilailleen. Taiteilijat aloittavat uransa harjoittelun useimmiten alle kouluikäisinä, joten koulutukseen nähden palkkaus on matala. Vaikea heille on osoittaa kevyempää työtä. Kuusikymppisillä painotetaan oman alan osaamista. Kun taas kuusikymppinen perusduunari voi siirtyä kirveen varresta vaikka lajittelemaan postia.

   • Näinsevaanmenee

    Opettajien palkat on kyllä suomessa palkkatason keskitason yläpuolella..


  • Vanhh

   Hölynpölyä! Voihan se balleriinakin pomppia sinne postiin lajittelemaan. (Tosin postihan keskittyy nykyään enemmän irtisanomisiin kuin työllistämiseen.) Siinä ei ikääntyneitä duunareita eikä taiteilijoita töihin oteta! Argumentoinnissasi ei ole päätä eikä häntää!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maailman suurin sanomalehti: Sanna Marin on coolein poliitikko

   Sanna saa taas ylistystä maailmalla. Ja mikäs siinä, onhan hän ylivoimaisesti paras pääministeri Suomen historiassa. https://www.iltalehti.fi/ulkomaa
   Maailman menoa
   478
   2501
  2. Petteri Orpo väläyttää leikkauksia: 'Me joudumme säästöihin ja sopeutukseen'

   Jätti-inflaatio sähkö, polttoaineet, ruoka ym. kallistuu hurjasti ja Petterin kokoomus haluaa leikata, ja kokoomuksen tuntien leikkauksien painotus ni
   Maailman menoa
   139
   1404
  3. Sanna Marinin UUSI sähellysvideo julki. Iljettävää ja kuvottavaa katseltavaa

   En olisi uskonut että näen maamme pääministeristä näin puistattavan videon. Jos jäljellä oli vielä ripaus arvovaltaa ja kunnioitusta pääministeriä koh
   Maailman menoa
   319
   1362
  4. Kerrotko mies mikä minussa on vikana?

   Kun, et kerran lähesty?
   Ikävä
   182
   1123
  5. Parveketupakointi

   Tupakoija on itsekäs ja piittaamaton muista asukkaista, parvekkeella tupakoijan savu kulkeutuu useisiin lähistöllä oleviin asuntoihin. Ei ole mukavaa
   Maailman menoa
   137
   1071
  6. Mulla on ikävä sua

   Se on paisunut ihan valtavaksi ja täyttää mun koko pään. Naiselle
   Ikävä
   45
   983
  7. Olen pahoillani

   Ei ollut muuta vaihtoehtoa
   Ikävä
   47
   886
  8. Kellyn velat on jo 34000 ja on kelan asiakas.

   Tälläistä nää naiset on kaikki samanlaisia, kun mies ei maksa niiden velkoja ja elämää niin kaikki menee vaan ulosottoon.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   46
   868
  Aihe