MITÄ MIELTÄ POKE:sta?

Hae_Jklään

Itse olen ihmetellyt sitä, et miksi valtio tuhlaa rahoja tuollaisiin turhanpäiväisiin kouluihin. Melkein alalla kuin alalla kaiken tehokkainta kouluttautumista ammattiin on lähteä ammattimiehen matkaan oppia ottamaan. Itselleni pitäisi maksaa aika paljon, että Pokelta valmistuneita ottaisin töihin-ei totta vie!
Kyllä olin naurusta katketa kun joku puhui ammattiopistosta. On se tietysti hyvä että rakkaalla lapsella on monta nimeä, mutta ikävä asia kun nuoria sumutetaan silmään kaikilla hienoilla nimillä. Kumma että nuorilla ei ole minkäänlaista kuluttajan suojaa ko. asian suhteen. Pohjoisen Keski-Suomen Päivähoitopaikka olin paljon aikeampaan osuva nimi.

354

14460

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Aa-Öö

   Aikuispuolella ko. oppilaitoksessa useamman tutkinnon suorittaneena voin ilmoittaa olevani tyytyväinen Poke:n toimintaan. Jos tarkoitat yleensäkin nuorisopuolen "amis" koulutusta, eri oppilaitoksilla ei ole kai suuria eroja, mitä tulee niissä opiskelevien nuorien motivaatiotasoon. Oli sitten kyse Äänekoskesta, Jyväskylästä tai Helsingistä.

   • Anonyymi

    Ihan hyvä kouluhanse on. Moni lähti tänäkin syksynä


   • Anonyymi

    Oliko opetus niin kehnoa ja heikkotasoista, vai miksi lähtivät?


   • Anonyymi

    Työllistynyt et kuitenkaan ilmeisesti ole,höpö koulutusta jossa tuhlataan yhteiskunnan rahoja.


  • oppikokki

   Opetuksen taso on varsinkin sosiaalipuolella heikkoa ja opettajat eivät ole nykypäivän vaatimusten tasolla. Monet hakeutuvat peruskoulun jälkeen , vaikka ei kiinnosta ala, että saavat tuet. Sitten käväsevät sillon tällön koululla. Työharjottelussa ei viitsitä käydä, kun pitää mennä joka päivä ja seitsemään.

   • EiOletotta

    Höpö höpö. Epäilen että olet pokelle hakenut etkä päässyt. Siitä paha olosi!


   • täysiP

    HÖPÖ, HÖPÖ....Sinnehän pääsee kaikki kanaa viisaammat kaksjalkaiset. Voi olla ennenpitkää oikeestikin oppilaspula kunhan sana tarpeeksi kiirii.


  • kelloviis

   Aikuiskoulutuspuolen lähihoitajat saavat paperinsa liian helpolla. Vaatimustaso todella minimissä. Sen huomaa jo koulutuksen työssäoppimisjaksoilla. Valmistuneena ei sitten tiedetä mistään mitään. Edes omaa järkeä ei osata käyttää.
   Nuorisopuolen koulutuksista valmistuneille pitää antaa mahdollisuus työpaikkaan ja "virheisiin" siellä, koska ovat nuoria ja työelämä vasta alussa. Palautetta pitää antaa rakentavasti eikä potkuja suoraan koeajalla. Miten he voivat oppia tai muuttaa työtapaansa, jos ei heille kerrota missä pitäisi petrata? Sen sijaan vanhemmat työntekijät eivät viitsi opastaa nuorta. Työpaikan käytäntöihin ei opita kahdessa päivässä, ei edes konkari vaihtaessaan työpaikkaa.
   Ei ole nuorten vika, jos opetus ei ole laadukasta.

   • satana.ku.ma.avaudun

    Kyllä se on kuule sillai, että varsinkin nuorisoasteelta valmistuvat eivät osaa edes perustutkintoihin kuuluvia yksinkertaisimpia perusasioita. Eihän siellä koulussa opeteta juuri mitään.

    Opetussuunitelmat ovat täynä kaiken maailman hienoja asioita, mutta ei niitä noudateta opetuksessa. Todistuksissa on kyllä numerot opetussuunnitelmien mukaisista opintokokonaisuuksista, joka on täyttä huijausta ja yhteiskunnan varojen väärinkäyttöä.

    Poke sijoittaa valtiolta saamiaan rahoja, keinottelee ja tekee bisnestä. Eikö valtiolta saadut rahat tulisi käyttää oppilaiden asianmukaiseen opetukseen? Puhutaan ammattilaisista...voi hyvä tavaton...sätkä on opittu käärimään kolmen vuoden aikana. Auton renkaita osataan kyllä vinguttaa yökaudet silloin kun muiden töitä tekevien ihmisten pitäisi nukkua.


  • Alisuoriutuja

   Jos tuntuu, että paperit on saanut liian helpolla, opiskeluaste ei ole ehkä ollut oikea. Olisiko nuorisopuolella kannattanut valita esim. lukio ammattikoulun sijaan ja aikuispuolella esim. ammattikorkeakouluopinnot.

   • kokemuksen.äänellä

    Ammattikoulun puolta en ainakaan kovin korkealle arvosta. Turhaa valtion rahojen tuhlausta. Lukio on huomattavasti parempi ja arvostetumpi opiskelupaikka nuorille. Ammattimiehiä ja naisia kyllä kieltämättä tässä maassa tarvitaan, mutta sellaisia ei valitettavasti ainakaan Pokella kouluuteta. Jyväskylässä on huomattavasti tasokkaampaa opetusta ammattikoulun puolella.


   • klunmk

    Mitäs niillä paskoilla lukion papereilla sitten tekee, jos ei jaksa käydä niin hyvin että kirjoittaa sellaiset paperit että pääsee njohonkin järkevään jatkopaikkaan? Ei ole edes sitä yhtä ammattia, tosin eipä silläkään ole merkitystä jos ei työt kiinnosta ja asenne ole kohdallaan,


  • ihmeellinen_koulu

   Onkait siinä Pokessa jotain ihmeellistä muutenkin, koska osaavaa ja kokenutta henkilökuntaa potkitaan pellolle. Kuka käräjien kautta, kuka muutoin epäasiallisella tavalla. Jos tällaisesta ei kärsi koulun maine niin ei sitten mistään.

   • sivustaseuraajan

    Avaisitko vähän tätä asiaa? Ei ole omiin korviin kantautunut. Opettajiahan kyllä meinattiin ainakin irtisanoa, siitä syystä ettei oppilaita riitä ja opettajille täten työtä. Tilannetta saatiin hiukan korjattua vähentämällä tunteja ja yhdistämällä luokkia, jotta moni sai pitää työpaikkansa.


  • paavotar

   Onkos mielestäsi nyt sitten kaikki koulutuspaikatkin saatava keskitettyä jyväskylään ? Että muualta vaan kaikki pois ! !

   • AiSäOotPokelta

    Ei tarvitse keskittää Jyväskylään mutta totuus on että Poken opetustaso on ala-arvoista. Lähihoitajaopiskelijat tulee harjoitteluun, tuntuu ettei tunneilla ole saaneet mitään opetusta, työpaikoilla pitäisi sangosta ammentaa tietoa päähän. Ei osata pienintäkään asiaa, ei etsiä vastauksia. Ja sitten nämä tabula rasat on tulossa kesätöihin.
    Jyväskylästä kun tulee äänekoskelainen työssäoppimisjaksolle, poikkeuksetta voi sanoa että olemus on erilainen, on myös opeteltu ja luettu, ja mitä he kertovat, kokeet on täytynyt läpäistä. Heillä ei ole tyhjä katse ja suu auki, eivätkä kysy voinko tulla kahdeksaan tai yhdeksään työpaikalle.
    Poken opettajat sanelee milloin he voi tulla keskusteluun ja melkein vaativat työpaikan joustavan ja joka on joutunut ohjaajaksi niin melkein vapaapäivältä vaaditaan tulla näiden keskustelupalaveriin. Mutta sitä on turha odottaa. Silloin viimeistään nähdään punaista.


   • Jdkejxdkslskq

    Kukahan näitä kirjoittelee..on täyttä potaskaa!


   • asiasta.pitää.sanoa
    Jdkejxdkslskq kirjoitti:

    Kukahan näitä kirjoittelee..on täyttä potaskaa!

    Jdkejxdkslskq-nimimerkillä kirjoittelija taitaa olla koko tyyppi täyttä potaskaa. Oletko joku Poken laiskimus?


  • kurppasiili

   Minulta jäänyt 2 Poken koulutusta kesken, koska en kestänyt sitä ala-arvoista opetusta. Minä tiesin asioista paljon enemmän kuin opettajat siellä. Päiväkotimeininkiä sekä aikuisten että nuorten puolella. Mitään siellä ei kyllä opi, jauhetaan vaan kakkaa päivästä toiseen teoriatunneilla ja käytäntökin on yhtä scheissea.

   • sos-ter

    samaa mieltä, ja en ymmärrä miten tuo koulu saa jatkaa, eikö sitä opetusta tarkkaile kukaan...


   • Hallintojohtaja

    Kovin on surullista luettavaa.


   • pitäis.lakkauttaa
    Hallintojohtaja kirjoitti:

    Kovin on surullista luettavaa.

    Niin kuulostaa olevan surullisia kokemuksia opiskelijoilla. Miksi asioiden kuntoon saattamiseksi ei laiteta tikkua ristiin? Ilmeisesti ko. opettajat ovat jotain johtoryhmän jäsenten uskonveljiä tai sukulaisia? Kantsis oppilaiden ottaa yhteyksiä ylempiin- ja koulun ulkopuolisiin tahoihin.


   • Tietotekniikantaitamaton

    Aikuispuolella on epäpätevä tietotekniikan ope. Ehkä se ite ne hommat handlaa, mutta ei ymmärrä että ei kaikki opiskelijat ole tietotekniikan taitajia vaan että asiat tulisi ensin opettaa ja näyttää ja sitten antaa opiskelijoiden tehdä harjoituksia kaikessa rauhassa. Nyt meininki on se, että hirveellä vauhdilla pitää yhtä aikaa kuunnella ja tehdä ja jos jokin asia ei onnistu jää auttamatta jälkeen. Opettaja hermostuu joka kerta, kun joutuu pyytämään apua. juuri tämä tietotekniikan huono opettaja oli syy, miks mulla jää kesken opinnot, jotka olisi muuten kyllä tosi paljon kiinnostaneet.


   • Anonyymi

    Ootkohan väärässä paikassa opiskelemassa jos tiedät enemmän kun opet pokella?


  • entten.tentten.teelika.m

   Ei ne Poken johtajat ainakaan mitään ruudinkeksijöitä ole. Valittu ilmeisesti aikoinaan sieltä hakijaporukan häntäpäästä. Se nupopää johtaja sais laittaa tupeen päähänsä niin edes näyttäis hieman miehekkäämmältä. Vanha sanonta: "ei tyhjä aitta kattoa tarvitse" pitänee paikkansa.

  • rauhaa--

   Näyttäisi saman henkilön avautumiselta tämä ketju. Varmaan jäänyt työ- tai opiskelupaikka saamatta ja täytyy tulla tänne purkautumaan...

  • Jyväskylä.kutsuu

   Enkait nyt niin toope ole että johonkin poken haisevaan päivähoitopaikkaan menisin mätänemään ja aikaani kuluttamaan, kun tässä maailmassa on oikeestikin mahdollisuus laadukkaampaan opetukseen. Ammattikouluja on aivan liikaa tässä maassa muutenkii. Jyväskylässä on elämää ja laadukasta opetusta. Sen tiedetään kyllä varsin hyvin pokellakin.

  • Tillintallintöps

   POKEn rekrytointitouhu merkillistä. Nyt sinne palkattu joku isopalkkainen viestintäkoordinaattori (ompa hieno titteli) ilman että paikka olisi ollut julkisesti haussa. Homman sai hyvillä suhteilla naisihminen, jolla ei edes kunnollista pätevyyttä. Ihan omalta kylältä olisi löytynyt henkilöitä, joilla vastaavista hommista pitkä työkokemus.

   • huiskutetaan

    Juu...se on hienoa, ellei peräti upeaa kun Poken palkkalistoilla on viestintäkoordinaattori. Mikä hihhuli lieneekään valittu? Pomon pitäis ylistää tonttulakki päässä lehdessä, et nyt maailma on valmis ja kaikki ongelmat on ratkaistu koordinaattorin avulla.


  • Koordinaatit

   Koordinaattorit on suosittuja Äänekoskella. Kiinteistöhoidollakin on kallispalkkainen sellainen. Kenen vaimo on ollut töitä vailla?

  • voi.v.sentään

   Poken henkilöstön palkkaaminen jos mikä perustuu täysin hyvävelijärjestelmään. Politiikka ja uskonto lienevät ainakin Poken tärkeimpiä henkilökunnan valintakriteerejä. Joku tällä palstalla kirjoitti aikaisemmin aika paikkaansapitävästi ja osuvasti, että johtohenkilöt on valittu paremmin sieltä hakijaporukan häntäpäästä. Koulutusjohtajina on teknikon koulutuksen omaavia henkilöitä. Muissa kuntayhtymissä koulutusjohtajilta on vaadittu korkeakoulututkinto. Nämä kuvaa sitä koulutuksen tasoa, jota Poke järjestää ja johonka valtion rahoja tuhlataan. En ihmettele yhtään, jos on työttömyyskortistot väkeä pullollaan. Kauankohan valtiolla ja kunnilla riittää raha tällaisten päivähoitopaikkojen ylläpitämiseen?

   • 012345678

    Taitaa koulutusjohtajista yksi olla teknikko ja muut ekonomeja, diplomi-insinöörejä ym. yliopiston käyneitä.


   • koulutukset-kärsii

    Yksi on ainakin työtehtävien asianmukaista hoitamista ajatellen, heikon ammattitaidon- ja teknikon koulutuksen omaava henkilö. Lieneekö kunnolla edes kirjoitustaitoinen, saatika sitten edes välttävästä kielitaidosta puhumattakaan. Millähän perusteilla tällainen henkilö on yleensäkin valittu koulutusjohtajaksi, kiinnostais tietää?


  • mitenlie

   Tiettävästi hän ei ole hävinnyt käräjillä työntekijän poisjoutumiseen liittyvää asiaa. Eräs työntekijä kuuluu hävinneen.

   • ingentingen

    Onko siellä oikein käräjöitykin??? Hyvää mainetta koululle jos käräjöidä pitää...hyi hele


  • Näinkävi

   Suomalainen oikeuslaitos ja tuomioistuinten päätökset ovat saaneet voimakasta arvostelua osakseen kansalaisten tultua väärin kohdelluksi-eikä suotta. Totta on, että oikeuslaitos toteuttaa vallitsevaa oikeutta ja lakia. Tuomioistuinten päätökset perustuvat kuitenkin prosessuaaliseen totuuteen, joka totuus ei välttämättä vastaa aineellista totuutta. Täysin väärät ja uskottavalla tavoin esitetyt todistukset voivat pahimmassa tapauksessa onnistua harhauttamaan oikeuslaitosta ja päätös saattaa olla täysin virheellinen.

  • bisneslaitoksia

   Kyllä täs maassa on lainlaatijalla paha aukko opiskelijoiden kuluttajansuojaa ajatellen. Koskahan moinen epäkohta huomataan ja opiskelijat saavat asianmukaista opetusta jokaisessa valtion rahoilla ylläpidettävässä oppilaitoksessa - saas nähdä!

  • Hallintojohtaja

   Äänekosken amatillisen koulutuksen kuntayhtymä pöytäkirja 15.5.2017 :

   " Tarkastuslautakunta kiinnitti edellisten vuosien tapaan huomiota ja esittää huolestuneisuutensa valmistuneitten nuorten sijoittumisesesta työelämään valmistumisen jälkeen, mikä on jäänyt selvästi alle tavoitetason. "

   • Anonyymi

    Yllättääkö tuo Äänekoskella? Ei.


  • ei.ainakaan.pokelle

   Työelämällä ei kertakaikkiaan ole mitään käyttöä niin kehnolle ammatilliselle osaamiselle kuin mitä Pokelta saa. Koulutus ei vastaa työelämän tarpeita alkuunkaan. Ei mikään menestys hakuinen yritys ei palkkaa sellaista työntekijää, jolla riittää itsetunto ruhtinaallisen palkan vaatimiseen ja osaaminen loppuu sätkän käärimiseen. Minkään sortin ammattioppilaitoksella saadusta ammattitaidosta on turha puhua kun ammatilliset perusasiatkin ovat hukassa. Ennen vanhaan nöyriä oppipoikia läks kokeneen ammattimiehen mukaan työmaille ja niinpä ko. oppipojista kasvoi hyvässä opissa amattilaisia. Kohta alaa kuin alaa uhkaava työvoimapula on tosiasia, joka ei korjaannu Poken tyyppisillä lepokodeilla.

   • huono.osaaminen

    Siksikö kirjoittajaa ei hyväksytä enää töihin?


   • älä.katkeroiju

    minut aina hyväksytty mutta sinua ilimeisesti ei


  • auckki

   Kyllä nauratti kun muutama vuosi sitten piti käydä pokella suorittamassa helvetin tyhmä ATK-ajokortti siis vittu eletään kuin 90lukua

  • yövuorosta

   Eihän sitä opiskelupaikkaa tarvitse ottaa vastaan vaikka Pokelle valituksi tulisikin yhteihaussa. Kannattaa soitella muualle esim. Jyväskylän oppilaitoksiin ja kysellä vapaita opiskelupaikkoja. Kolme vuotta on kuitenkin pitkä aika hukattavaksi.

  • keinottelulle.EI

   Sitä minä vaan en ymmärrä työväen aatteen omaavana ihmisenä alkuunkaan, että Poke keinottelee valtiolta saamillaan rahoilla. Mielestäni valtiolta saadut rahat tulisi käyttää oppilaiden hyväksi asianmukaisen opetuksen järjestämiseen, eikä keinotteluun.

   • Tarkkana12

    Kommenttisi on aika raju! Oletko aivan varmasti oikeassa? Tuostahan voi nostaa jo syytteen jos väittämäsi ei pidä paikkaansa.


   • Asia_selvinnee

    Mitä tuota kinastelette... kattokaa tilinpäätöksestä varat, korkotulot jne...


  • hyvät.asia

   Poken talous on siis kunnossa? Siksi sen ei ole tarvinnut irtisanoa OSAAAVAA työvoimaa.

  • Johto_vaihtooon

   Pokella on tase turvoksissa valtion maksamista euroista. Tottakai...mahdollisimman halvalla kun pyritään järjestetään koulutusta, niin rahaa säästyy ja lopputuloksen voi jokainen arvata. Lieneekö johdolla työelämän tarpeiden tuntemusta lainkaan? Tarkastuslautakunta (ky:n pöytäkirja 15.5.2017) kiinnitti edellisten vuosien tapaan huomiota ja esittää huolestuneisuutensa valmistuneitten nuorten sijoittumisesesta työelämään valmistumisen jälkeen, mikä on jäänyt selvästi alle tavoitetason. Opiskelijoiden työllistyminen lienee tärkein koulutuksen laadun mittari.

   • Huu456ugj

    Katkeraa puhetta! Etkö päässyt opiskelemaan vai etkö saanut töitä??? Pääseekö töihin?? Olisko työpaikkojen määrässä eroa, esim äänekoski vs jyväskylä?


  • tarkastajat.tarpeen

   Voisimmako kauniisti ja vaivihkaa kysäistä, et missä on opiskelijan oikeusturva? Tiedän, et lienee turha kysyä!

   Se, että hallitus kaavailee työttömille erinäisinä ikään kuin sanktioina, mm. työpaikkahakemusten tekemisinä tietty määrä kuukausittain, niin eikö työttömyyteen osasyyllisenä oleville oppilaitoksillekin pitäisi ainakin opetuksen laadun suhteen laittaa tarkempia vaatimuksia ja tarkkailla että niitä noudatetaan? Valtion tukieurojen käyttöä tulisi seurata tarkemmin!

   • ihmetellä-sai

    Niin ja tämä on jatkunut monia vuosia. Kävin lähihoitajaksi yli kymmenen vuotta sitten ja
    jo silloisen rehtori Juutilaisen alaisuudessa koulutus oli ala-arvoista. Siellä oli muutamia hyviä opettajia jotka omalta osaltaan koettivat opettaa mutta oli siellä myös ihme tyyppejä jotka normaalissa työelämässä eivät olisi pärjänneet.
    Näiden juttujen perusteella varmaan Äänekosken kaupunki pystyisi tarjoamaan jonkun kivan heille sopivan ja räätälöidyn vähä-älyisen työn.


   • suunta.jyväskylään

    Vielä kymmenkunta vuotta takaperin koulutukset olivat edes välttävällä tasolla, mutta nykyään ne ovat syvältä p:stä. Olen verrannut omien lasteni kohdalla koulutuksen tasoa ja pitää sanoa että taso on laskenut kuin lehmän häntä alaspäin vuosi vuodelta. Suosittelen kiertämään poken mahdollisimman kaukaa!


  • nuorissa.tulevaisuus

   Kovin huolettaa pohjoisen Keski-Suomen nuorten puolesta näin synkät ammatilliset koulutusnäkymät. Onneksi saimme lukea viimeviikon lehdestä siitä kuinka alueen lukiot menestyivät hienosti valtakunnallisessa kilpailussa.

  • 8erwj2f

   Ohhoh,,,,onpas touhuu,,,

  • onneksionpoke

   Poken opiskelijat ovat menneet sinne vapaa ehtoisesti....hmm ei se vankila ole, sieltä voi lähteä ihan minne päin vaan opiskelemaan. Kateellisia kirjoittajia tuntuu olevan, jos jollain oppilaitoksella menee hyvin. Niin edes oppilaitoksella ei saisi mennä hyvin! Muuthan tietävät aina toiseten asiat paremmin :)

   • Jrkekdkdk

    Hiljattain oli Pokelle pääsykokeet. Taitaa ne räkyttää ketkä jäivät varasijoille??


   • mammankullat

    Vai pääsykokeet...heh, heh.... Sallikaa mun nauraa:) Taitaa olla melkoinen työ saada edes nimeksi oppilaita...Joka ei muualle pääse niin pokelle ainakin pääsee....Taikka jos joku nynny ei uskalla lähteä kotia kauemmas....


   • joskus.kuulemma.pidetty

    Joskus aikaisempina vuosina Pokella oli kuulemani mukaan pidetty korkeatasoisia pääsykokeita, joissa perinteisesti tehtävä n:o 1. oli ollut, piirrä hevonen. Kun em. tehtävästä hyvin harva kokeisiin valittu oli selvinnyt, niin pääsykokeet oli jätetty pois. Näin kerrottiin, en tiedä pitääkö paikaansa???


  • Duunari.pärjää.aina

   Ja mitä lukioon tulee. Uusi rakennus nostaa varmaan äänekosken lukion valtakunnallisessa kilpailussa sijalle 1. Niitä aikoja odotellessa taidan ennättää harmaantua.

   • Verhothankittu

    Monesko oli Keski-Suomessa?


  • Opiskelu-kannattaa

   Jos poken opettajat eivät osaa opettaa niin selvitetäänpä missä heidät on koulutettu. Olisiko yliopistot? Vaihdetaanko kysymystä Minkalaista opetusta Yliopistoissa annetaan?

   • Joku.taso.sentään

    Ei taida yliopiston käyneistä monetkaan ammattikoulussa opettaa. Ei ne niin alas vajoa.


   • 666888

    Kannattaa tutustua opettajien kelpoisuusvaatimuksiin. Mm. ammatillisten oppilaitosten yleissivistävien aineiden opettajan kelpoisuus on sama kuin lukion opettajilla.


   • 02062017

    Se vaan on imago-kysymys. Olivatpahan kelpoisuusvaatimukset sitten mitä tahansa.


   • kiitos.lukio

    Lukiossa on fiksuja opettajia ja he näyttävät kasvattaneen itsensä näköisiä ihmisiä oppilaistaankin. Eilen ylioppilasjuhlissa viimeksi saimme huomata ja koko juhlaväen kesken todeta että kyllä meillä on fiksuja ja upeita nuoria. Ammattikouluissa, ainakin Pokella näyttäisi käytöstapojen koulutus unohtuneen. En voi muuta päätellä kun nuorten käyttäytymistä ja kielenkäyttöä seuraan.


  • apukoulu

   Kyllähän Pokelle hakeutuu paikkakuntaiaisia ja lähikunnista. Matka ja kotoa pitäen koulun käynnin mahdollisuus ratkaisee. Ei kaikilla ole vara lähteä kauas ammattikoulutukseen. Osa jatkaa muualla saavat Pokelta lähtöpisteet ja hakeutuvat sitten muualle jatkoon. Mutta kyllähän Poken paperilla lähihoitajaksi ym. ammatteihin pääsee, materiaali vaan on monentasoista. Jotkut itseäänkunnioittavat ovat siinä sivussa tsempanneet jonka olisivat pystyneet tekemään ilman tuota opinahjoakin.

  • Mix_tallai_nimi

   Urbaani sanakirjan mukaan:
   poke
   ralph
   2.2.2008

   esim. tupakka aski
   esim 2. porno
   esim.3. portsari

   Mä ostin tänää poken röökii.
   katoin tänää rajuu pokee
   eile illal yks vitun iso poke heitti mut ulos baarist

   • Persjantaita

    Osuva nimi, kertakaikkiaan


  • ei.tule.eläjiä

   Mitähän siellä ammattikoulussa oikein nykyään opetetaan??? Oomme tullee siihen tulokseen ku nuita nuoria olemme katelleet että ei yhtään mitään. Seittemänkummentä luvulla ammattikoulu oli ihan toista kun nykyään.

   • sijoittakaa.valtionrahat

    Kyllä sitä kotikasvatusta kuulee usein moitittavan, mutta eiköhän tuollaiset ammattikoulu ole niitä suurimpia syypäitä nuorten uusavuttomuuteen ja pahoinvointiin.


   • Kamalaa11

    Opettaisivat edes mikä on tuhkakuppi ja miten sinne pystyy tumpin heittämään :D


   • opetuksen.tulos

    Eikö tuo ole ainakin poken oppilailta liikaa vaadittu. sätkät heitetään siihen missä viimenen savu nykäistään ja niitä räkäklönttejä on jo helvetin paikka täynä.


   • MillaMagia2
    sijoittakaa.valtionrahat kirjoitti:

    Kyllä sitä kotikasvatusta kuulee usein moitittavan, mutta eiköhän tuollaiset ammattikoulu ole niitä suurimpia syypäitä nuorten uusavuttomuuteen ja pahoinvointiin.

    Asioilla on yleensä kaksi puolta -asiaa käytännössä sivusta seuranneena voin todeta, että kyllä se uusavuttomuus tulee sieltä kotoa, jos mitään ei nuorelta vaadita. Nuoria passataan kotona, jotta saavat vaan istua tietokoneen ääressä yöt. Sen sijaan jos nuoria houkuteltaisiin osallistumaan tavallisiin askareisiin kotona, niin ei tulisi näitä uusavuttomia nuoria. Valitettavasti nämä vanhemmat jotka tekevät nuorelle kaiken valmiiksi, tekevät suuren palveluksen "lahjoittaessaan" nämä nuoret maailmalle. Ei koulu pysty kelkkaa enää kääntämään, jos kotona on kultalusikalla syötetty. Näin se vaan on.


  • ihmettelin

   Mikä mies se on ilmeisesti pokelta jolla sisäkumi paistaa yläpäästä? sivusta kuunnellen se äijän jutut kuulostavat kovin utopistisilta ja työelämästä vieraantuneilta. lieneekö ikinä pitänyt työrukkasia käsissään,,,

   • bnqjkkuilo

    Keksii juttuja omasta päästään. Sai muuten kuulemma potkut edellisestä työpaikastaan...


  • huima.tasosoero

   Kyl pitää sanoa että on hirvee tasoero Jyväskylässä opiskelevien ammattikoululaisten ja Poken oppilaiden välillä. Jyväskylästä tulevat osaavat paljon enemmän asioita ja ovat omaaloitteisempia kuin Poken kädet taskussa seisoskelevat kesätyöläiset.

  • pettyyyyy

   Komppaan edellistä. On huomattu myös meidän työpaikalla lähihoitajien tasoero, jokunen positiivinen poikkeus löytyy pokelta mutta yleensä he ovat silloin itse opiskelleet suurimman osan, ovat kiinnostuneita alasta. Poken kurssin läpäiseen rimaa hipoen.

   Niin mitä tuo sisäkumimies opettaa?

  • HerätysPahvi

   Sama hölmöläinen täällä kirjoittelee juttujaan. Asia on niin että kyseinen kaveri ei ole päässyt pokelle opiskelemaan tai muuten vaan ei ole koulussa pärjännyt. Luulisi olevan parempaa tekemistä kun täällä sekojuttuja kirjoittelee!

   • kiitti.infosta

    sattuks se kipiää jos porukat sanoo kokemuksen syväl rintaäänel asiat niin kuin ne ovat?


  • opetuksen-taso

   heikko esitys, suosittelen Jyväskylän ammattiopistoa

   • ammattilaisiako

    juu, niitä POKE:lta valmistuneita oloneuvoksia alkaa olla ihan tarpeeksi katuja mittailemassa yhteiskunnan elätteinä.


  • ei.mitään.tietoo

   Ne Poken johtajat ja opettajat pitäis ekana laittaa tututustumaan työelämään, jotta ne tietääs oikeesti mitä työ tänäpäivänä oikeesti on. Mut ku niil ei kuulosta olevan harmaata hajuakaan oikeista töistä. Luulisi kantavan vastuuta nuorten elämästä, mutta paskan marjat........

  • se4y5z4rg

   Mutta eikös sen koulun voi keskeyttää ja hakea sitten koska vaan muualle jos se alkaa tuntua noin kehnolta ja heikkotasoiselta paikalta?

   • vaaleja_odotellessa

    Kyllä, tottakai... Opinnot voi ja kannattaa keskeyttää kesken lukuvuoden mikäli siltä tuntuu ja näinhän moni Pokelle erehdyksissä hakenut on tehnytkin "arjen koittaessa" ja totuuden valjettua. Itse en anna Poken kirjoittamalle todistukselle yhtäkäs mitään arvoo...ei edes vessapaperin vertaa.

    Toivotaan että Touko Aalto menestyisi niin että olisi mukana seuraavassa hallituksessa. Toivotaan että Touko järkkäisi Jyväskylän ammattiopistolle rahaa niin että Jyväskylään saataisiin entistäkin parempi, maan paras ammattiopisto. Muut turhanpäiväiset ja valtion rahoja sijoittelevat nuorten päivähoitopaikat sais laittaa ovensa kiinni.


  • vaaleja.odotellessa

   Olen itse esimerkki Pokelta valmistuneista. Sain potkun, kun en osannut hoitaa töitäni.

   • LähäriVM2011

    Pokella on erittäin laadukas opetus! Itse valmistunut kuusi vuotta sitten KO oppilaitoksessa ja voin sanoa että Poken opiskelijoita arvostetaan läönin ulkopuolellakin.
    Kovasti ihmetyttää miksi täällä tällaisia kirjoitellaan?????? Kertoo ehkä pahasta olosta. Tänä päivänä ei ole helppoa kenelläkään mutta älkää rakkaat ihmiset purkako pahaa oloanne täällä, vaan menkää vaikka mielenterveysryhmään keskustelemaan!


   • oon.PA
    LähäriVM2011 kirjoitti:

    Pokella on erittäin laadukas opetus! Itse valmistunut kuusi vuotta sitten KO oppilaitoksessa ja voin sanoa että Poken opiskelijoita arvostetaan läönin ulkopuolellakin.
    Kovasti ihmetyttää miksi täällä tällaisia kirjoitellaan?????? Kertoo ehkä pahasta olosta. Tänä päivänä ei ole helppoa kenelläkään mutta älkää rakkaat ihmiset purkako pahaa oloanne täällä, vaan menkää vaikka mielenterveysryhmään keskustelemaan!

    3 vuotta ite kävin pokella aikaa turhaan kuluttamassa ja nyt oon työttömyyspäivärahalla.päivät kuluis raha automaattiyhistyksen pelejä pelatessa jotenni ku vaan olis rahaa enemmän,,,hyvin menee juu.


   • Kflebzdlsöwöw

    Kaikille ei oppi mene päähän sitten millään. Ei voi kauhalla vaatia jos on lusikalla annettu.


   • einauratayhtää
    Kflebzdlsöwöw kirjoitti:

    Kaikille ei oppi mene päähän sitten millään. Ei voi kauhalla vaatia jos on lusikalla annettu.

    Höpö.höpö!!!!!!!!!!!Ossaamattomat opettajat eivät ossaa opettaa sitä mitä kesätyöpaikoilla pittäis osata.Ei ees perusasioista olla kuultukaa mittää,


   • HankalaaSeOn

    Opetuksen laatu on oikeasti kehno, muutoinkin ihmeen kankea toiminnaltaan koko yhteisö. Jos esim. yhtä ainoaa paperinpalasta (todistus, liittyen opintoihin) saa kysellä toimistoapulaiselta useita kertoja ja viimein kun sen saat, se on täynnä asiavirheitä. Keskity siinä sitten opiskeluun kun aikaa menee turhanaikaisiin asioihin. Miksi ei voi tehdä kerralla kunnolla? Tuolla keinollako varmistavat oman työpaikkansa?


  • huono.suuntaus

   Täs viime viikoloppuna oli puhetta siitä kui vääri on se että valtio maksaa nykyää tutkinnoista oppilaitoksille. Se johtaa heleposti siihe ett papereita annetaa semmosillekin jotka ossaa tehä vähä sinne päin asioita ja koululle on tärkeintä kuha saapi huitastua tutkintoja ja otettua rahat valtiolta pois.

   • Kfksdnkslqql1

    Toisi sanoen olet sìtä mieltä että opiskelija itse maksaisi kaikki opiskelut jatkossa? Voi hyvänen aika millaisia tolvanoita täällä kirjoittelee 😁


   • r5trhth

    kuules tolvana kirjoittaja. Voinko neuvoa pienenä vinkkinä vaan että sinun kannattaisi hakea tuohon vaikean sortin lukihäiriöösi jotain apua ammattiauttajilta. Ymmärrän tilanteesi hyvin jos satut olemaan pokelta


   • Kfkdlsddkdndndn
    r5trhth kirjoitti:

    kuules tolvana kirjoittaja. Voinko neuvoa pienenä vinkkinä vaan että sinun kannattaisi hakea tuohon vaikean sortin lukihäiriöösi jotain apua ammattiauttajilta. Ymmärrän tilanteesi hyvin jos satut olemaan pokelta

    Herää tähän päivään apukoululainen!


  • Kfkdldkzkzksow

   Valtio tietenkin maksaa, mistä luulet että oppilaitosten rahoitus tulee????? Näin on aina ollut ja tulee olemaan. Kaikenlaisia järjen jättiläisiä 😂

   • löj8s0m8e

    Tottakai valtio on maksanut ja pitääkin maksaa pätevistä koulutuksista. Kiinnitäppä lukemiesi asioiden ymmärtämiseen huomiota järjenjättiläinen!

    Se vaan on väärä periaate että joistain helkkarin tutkinnoista maksetaan kouluille. Siis kun oppilas kuluttaa kolme vuotta aikaa niin koulu saa valtiolta rahat tutkinnosta vaikka oppilas ei osaa yhtäkäs mitään. Se on valtion pussista täysin hukkaanheitettyä rahaa. Vasta siitä pitäisi valtion maksaa koululle kun se pystyy LUOTETTAVALLA tavalla osoittamaan että oppilas hallitsee esim. auton kuljettajalta vaadittavat perus asiat. Tiedän yrittäjiä jotka laittavat autonkuljettajat ensiksi työntämään kottikärryillä hiekkaa ja mikäli se onnistuu, niin vasta sitten keskustellaan työhön ottamisesta ja auton rattiin koskemisesta. Paljon valmistuu pokelta sellaista porukkaa että em. testi ei mene läpi.


   • Jcjfksksddj

    Tutkinnon suorittamiseen on olemassa tietyt vaatimukset. Jos ne selvittää niin eikö silloin saa paperit? En kyllä laittaisi sellaisia kriteerejä että jos työntää kottikärryillä hiekkaa niin on pätevä autonkuljettaja 🤣 Autonkuljettajalle sopiva testi voisi olla sellainen että osaa käsitellä esim kuorma-autoa, vai kuinka. Olen kanssasi eri mieltä siitä asiasta että papereita ei esim autokuski saa jos ei osaa ajaa autoa, sinä väität että paperit SAA JOS EI OSAA AJAA AUTOA?
    Jos edelleen olet sitä mieltä niin suosittelen ottamaan yhteyttä opetushallitukseen. Voit samalla tehdä sellaisen esityksen että tutkinnon suorittamiseen vaadittaisiin jatkossa kottikärryjen työntökoe. Kärryt täyteen hiekkaa ja pitää jaksaa työntää vaikka 1km ylämäkeen pysähtymättä 😁


   • ikäväkyllänäinon

    Minäkin tiedän että pokelta on annettu sellaiselle autonkuljettajalle paperit joka ei ole osannut työntää tyhjiä kottikärryjä... Miten sellainen voi lähteä nykyajan vehkeillä muun liikenteen sekaan tien pälle-ei mitenkään. Noin 10 % pokelta auton kuljettajaksi valmistuneista on alalle soveltuvia tyyppejä, sanoi eräs kuljetusalan yrittäjä. Miksikähän niiden 90 % koulutukseen tuhlataan valtion rahoja? Voiko olla typerämpää touhua. Jyväskylässä koulutetaan ammattilaisia. Pokella hiekkalaatikoille leikkijöitä alalta kuin alalta. Tää on totuus. Ja esimerkkejä löytyy että Pokelta PAPERIT NÄYTTÄÄ SAAVAN, VAIKKA EI OSAAKKAAN AJAA AUTOA.


  • hohhoijakkaa

   Kohta taas kipinkapin pokella 2 vuotta opiskelleille neuvomaan juurta jaksaen yksinkertaisia asioita ja vääntämään rautalangasta malleja. Eilen taas tuntui että eiköhän ne yksinkertaiset perusasiat voisi opettaa koulullakin eikä kesätyöpaikalla.

  • tartteis.tehä.jotain

   Osaavasta ammatttyövoimasta tulee todellinen puute etenkin Pohjoisessa Keski-Suomessa. Työvoiman puute on jo nyt käsin kosketeltavissa oleva tosiasia ja katsokaat tilannetta 10 vuoden kuluttua. EI OLE TEKIJÖITÄ! Työkkarissä on kyllä osaamatonta poken kouluttamaa väkeä loputtomiin jatkuvat listat. Tänäkin keväänä Poken kuntayhtymä sai valtion velkaisesta kukkarosta rahat yli 400:sta tutkintoon valmistuneista, mutta ei se edellämainittua ongelmaa korjannut pätkän vertaa. Saihan siitä kuntayhtymä sijoituksiinsa taas lisää rahaa.

  • Mylvivää.naurua

   Tiettävästi avajaa on ainut Pokella ollut joka ei osaa mitään. Onneksi on saanut potkut.

   • surullinen-tilanne

    juu...kyllä oon monellekin pokelta valmistuneelle on joutunut sanomaan jo eka tunnin jälkeen et vaihda alaa ja yritä vielä opiskella jotain muuta ammattia jossain toisessa koulussa.


  • eroja.koulujen.välillä

   Meijän poika kävi pokella 3 vuotta ammattikoulua ja eikä töitä tunnu löytyvän mistään. Poika kyllä lähtis töihin jos nii olis tarjolla mutta ku ei. Minä ite en käyny aikoinaan kun pahasesti kansakoulun, mutta töitä on ollu joka päivä. Kuulin tuossa viimeks tänäpäivänä töissä että Jyväskylästä valamistunneet melekein haetaan kolomannen luokan keväällä koulun penkiltä töihin. Onko pokella sitte oikeeasti nii heikko tasonen koulutus...ilimeisesti ku ne kelepaa mihinkää.

  • pönkästäkö-reksi

   Onko totta kun kuulin ihmisten keskustelevan että Poken ammattikoulua oltaisiin liittämässä Jämsän kristilliseen opistoon?

   • sisäpiiriläinen

    Itse en ole tälläistä huhua kuullut. Siitä on oltu kyllä henkilökunnan kesken huolissaan kun JAO on koettanut kovasti kosiskella pokea jo jonkin aikaa.


  • Hyvä.työntekijä

   Mukava polskia rannalla, kun ei ole saanut potkua syynä huono osaaminen. Minua hävettäisi, jos en osaisi hommiani.

  • en-oo-ainut

   kyllä minuakin tässä hävettää.kolme vuotta meni hukkaan pokella ja nyt olen ollut kelan päivärahalla melekein koko neljän vuojen ajan pieniä pätkätyö komennuksia lukuunottamatta.mitään siellä koulussa ei oppinut.nyt on suunnitelmissa errään eteläsuomalaisen virman kanssa että ottavat oppisopimuksella töihin.siellä oppii toivottavasti ammattilaiseks.

   • miten.on

    Vvielä valitat Pokelta saatuja potkuja. Kerrotaanko nimi?


  • sanompaha-vaa

   luuletko tuntevas minut?heh,heh,,,kun olisivat antanneet potkut ettei olis tarvinu mädätä kolmea vuotta että sain tokarin kelepasin kelan päivärahalle,ja sen kopion saanti oli vaikeata toimistosta.

  • k48dje932

   Kasettivikaiset jankkaa samaa paskaa

  • tauon.paikka

   Mä oon rekkamies, oon hitto soikoon, Ei tullu pokelaista ei virkamiestä. .. Kulkeva konttori on rekkamiehen hotelli. On filmeissä tää tosimieten työtä. Tätä vaan ei opi poken logistiikalla...ei ainakaan ihan joka ukko...sen oon mä nähäny

   • on.jutut

    Tiettävästi viitasaarelainen et ole koskaa rekkaa ajanut.


  • hallitus.vaihtoon

   Eikös opetushallituksen tulisi valvoa koulutusten järjestämisen tasoa ainahi jollain tavalla?

  • taitaa.kolahtaa

   Oppilaitos valvoo tasoaan potkimalla kelvottoman henkilökunnan pihalle.

  • rukoilkaamme.yhdessä

   Olen vl-uskovainen ihminen enkä kannata joutavanpäiväistä sanailua täällä s24:llä. Poken koulutus kuulostaa olevan puutteellista ja ala-arvoista niin nuoriso-, kuin aikuispuolellakin. Eikö koulutuksen järjestäjä voisi tarkistaa olisiko mitään tehtävissä opetuksen tason saattamiseksi asianmukaiselle- ja oppilaita tyydyttävälle tasolle?

  • Jukkis87

   Mitä pirua tähän asiaan pitää uskonnot sotkee mukaan! Ammattikoulustahan tällä saitilla pitää keskustella!!!

  • 234124

   Nuorille toivon menestystä elämän tielle. Kyllä koulutukseen kannattaisi enemmän satsata kuin Poken ammattikouluopinnot.

   • AMMATTI_työvoima_loppuu

    Ei kaikilla nuorilla vaan ole lahjoja ammattikoulua kummempaan opinahjoon. Olen kiitollinen siitä että meidän lapset menestyvät koulussa valitsivat lukion. Hyvää ammatti-ihmistä kyllä arvostan ja niitä tarvitaan kipeesti tätä yhteiskuntaa rakentamaan, mutta ei sellaisia vaan taida nykyajan ammattikoulusta valmistua, ainakin epäilen suuresti. Ei ihme, että nykyisen muotoinen ammattikoulutus sammuttaa nuoren viimeisetkin elämisen- ja oppimisen halut.

    Olen kertonut opetushallituksen johtaville viranhaltijoille näkemyksiäni ammattikoulun uudistamisesta ja saanutkin siitä myönteistä palautetta. Mielestäni koko ammattikoulu nimike, vai onko se nykyään ammattiopisto pitäisi haudata tai sitten perustaa niitä oikeita ammattiopistoja, joista tulisi entistä vahvemmin työelämän valmistamia-, heidän kaipaamia ammattilaisia.

    Nykyisen muotoisen ammattikoulun nimike voisi olla esim. ammatilliseen työhön tutustumislaitos, jossa työpaikoille maksettaisiin korvausta siitä että he kantaisivat työelämään tutustumisen toteutuksesta päävastuun. Koulun tehtävä voisi mielestäni rajoittua toimimaan lähinnä toteutuksen koordinaattorina. Kaksi vuotinen tutustuminen olisi mielestäni ajallisesti riittävä.

    Kansantaloudellemme muodostuisi iso säästö siitä, kun ei tarvitsisi ylläpittä nykyisen mukaisia, kalliita ja yhteiskunnalle mitään tuottamattomia epäammatillisia koululaitoksia.


   • toteutuksen.vaikeudet

    Joo ja itse näkisin pahana peikkona sen että päätäntavaltaa käyttävä johto on täysin etääntynyt työelämästä. Vastuu laadukkaan koulutuksen järjestämisestä on lähes täysin opetushenkilöstöllä, joilla on periaatteessa kuitenkin minimaalisen pieni päätäntävalta. Kuinka johto toteutaa ellei tiedetä päätettävistä asioista mitään vaikka valtaa olisi kuinka tahansa tai kuinka opetushenkilökunta yksin tuottaa laadukasta koulutusta jos päätäntävalta puuttuu-ei mitenkään. Valtaa ja palkkaa olisi syytä lisätä alimmalle suorittajatasolle elikkä opetuksen puolelle.


  • ex-luuseri

   Hupaisaa osaamattomuuden johdosta potkut saanut henkilö on huolissaan ammattitaidosta.

   • Märkiä_päiväunia

    Hahahahahaaaaa.... Kolmaskymmenes yhdeksäs työvuosi lähtee kohta, eikä ainakaan vielä ole potkuja näkynyt eikä kuulunut.


   • potkut.kutpot
    Märkiä_päiväunia kirjoitti:

    Hahahahahaaaaa.... Kolmaskymmenes yhdeksäs työvuosi lähtee kohta, eikä ainakaan vielä ole potkuja näkynyt eikä kuulunut.

    Älä ota enää.


  • koulujauskonnotsekos

   Mikäli oikein ymmärsin eilen ehtoolla telkkaria katsoessani Poken koulutuspäällikkö oli puuhaamassa jotain Lestadiolaisten kekkereitä Jämsän lestadiolaisten koulun puolesta Keuruun helluntailaisten omistamalle Ison Kirjan alueelle? Tietääkö joku onko Poken koulu samaa koulua lestadiolaisten Jämsän koulun kanssa vai yhdistetäänkö siihen vielä vanhoillis Helluntailaisten opisto vai mitä tämä tällainen yhteistyö on? Iso organisaatio on tietenkin kannattavampaa mutta mitä siitä seuraa pidemmän päälle?

   • siunausta.viikkoosi

    Eri kouluista on kysymys. Tämä Poken koulutusjohtaja joka esiintyi tv:ssä on muistaakseni Jämsän kristillisen kansanopiston tilintarkastaja ja vanhoillislestadiolaisten saarnamies.


   • Joosua123

    Aika merkillistä kun niin monet asiat ovat nykymaailmassa kytköksissä toisiinsa...


  • esikoinen.koulutielle

   Poken ammattikoulun lukuvuosi alkaa reilun viikon päästä. Toivotan niin opettajille kuin oppilaillekin Jumalan siunausta alkavalle lukuvuodelle.

   • Kfldoslsososolw

    Opiskelu alkaa ja huippuosaajia valmistuu taas ensi keväänä!


   • kyl.naarattaap

    Höpö, höpö ja huomenna lisää... Työvoimapula pahenee vuosi vuodelta Pohjoisen Keski-Suomen alueella.


  • jäsennitöön.kuulun

   Voisiko Poken ammattiopiston oppilaat rakentaa ensi kesäksi suviseura-aluetta? Olisi hyviä harjoitustyökohteita ja säästyisi srk:n rahaa... Hmmm, tää oli vaan tällainen idea jota voisi mielestäni hyödyntää...

  • turvallista_lukuvuotta

   Viimeyönä rukoilin että lapset ja nuoret säästyisivät pedofiilien väärinkäytöksiltä huomenna alkavana lukuvuonna. Viime aikoina kun olemme saaneet lukea lehdistä insesti- ja pedofili tapauksista jopa erään uskonnollisen lahkon sisällä.

  • nopes

   Ammatillinen koulutus uudistuu ja näin pitääkin. Koulutuksen laatutasoo nostamalla yrityksii saattais kiinnostaa enemmän yhteistyö oppilaitoksen kanssa. Suotta se on voivotella telkkarissa kuin pyy maailmanlopun edellä ellei edes ammatillisiin ja käyttääntymisen perusasioihin panosteta tarpeeksi.

  • VanhuksistaHuolehdittava

   Saisiko kysyä Rinteen johtamaltaoppositiolta, että miksikähän sitä räksytetään toisen asteen ammatillisen koulutuksen määrärahojen leikkaamisesta? Esim. Pokelle tulee rahaa niin rajusti että aiheutuu suoranaisia ongelmia mihin rahoja sijoitetaan. Valtiolta saatuja rahoja on sijoitettu keinottelumielessä. Eikait koulujen tarkoituksena ole toimia sijoituslaitoksina?

   Vieraillessani kuluneen viikon aikana eräässä Kosken hoitolaitoksessa kävi suorastaan sääli jaksamisen äärirajoilla työskentelevää hoitohenkilökuntaa. Siellä on silmin nähtävissä suoranainen työvoimaresurssien pula. Raskaita nosteltavia potilaita paljon, työntekijöinä alipalkattua hentoista ja alipalkattua naistyövoimaa. Mieleeni heräsi ajatuksia siitä että onko ammattioppilaitoksista tehty sijoituslaitoksia vanhustenhoidon kustannuksella?

   Käväisen eduskunnassa kutsuvieraana tulevan talven aikana ja mikäli mahdollista otan kyllä opposition kanssa tiukan keskustelun alle kyseisen epäkohdan. Ei näin voi jatkua!

   • Sijoittelulle.EI

    En minäkään voi käsittää miks valtion rahoja ei käytetä Pokessa laadukkaamman opetuksen järjestämiseen ja opiskelijoiden hyväksi. Koulutuksesta olis vara leikata kaikki sellainen tukiaisraha jota käytetään muuhun kuin opetuksen järjestämis tarkoitukseen...


   • hylssyperäläinen
    Sijoittelulle.EI kirjoitti:

    En minäkään voi käsittää miks valtion rahoja ei käytetä Pokessa laadukkaamman opetuksen järjestämiseen ja opiskelijoiden hyväksi. Koulutuksesta olis vara leikata kaikki sellainen tukiaisraha jota käytetään muuhun kuin opetuksen järjestämis tarkoitukseen...

    Valtion rahoilla keinottelu on juuri sitä paljon puhuttua yhteiskunnan varojen väärinkäyttöä.


  • lollor

   Poken opettajat eivät ole tyhmiä, vaan vähän viisaita.

  • haista-p----a-opetus

   Pokelta tulee lähihoitajaharjoittelija joka sanoo ettei tiedä alasta mitään. Joka asiaa kyselee. Eikö siellä edes teoriassa opeteta ennen kuin tulee harjoittelemaan. Rasittavaa, kaukaa kierrän nämä Poken opiskelijat.
   Jyväskylän opiskelijat kertovat mitä koulussa on sanottu ja opetettu ja sitten voi vertailla ja vaihtaa kokemuksia ja mieluusti sen tekee.

   • j75y5brg5gv

    Jyväskylässä satsataan opetuksen laatuun eikä valtion rahoilla keinotteluun...aivan kuten edellä joku jo totesikin.


   • aamuvuorolainen

    Ohan se nähty että parhaat lähihoitajat Keskiseen-Suomeen koulutetaan Jyväskylässä. Lieneekö sitten syynä juuri tuo että tietty oppilaitos käyttää valtiolta saamansa rahat muuhun kuin itse varsinaiseen koulutukseen,,, Sama ilmiö kuulostaa olevan nuorten ammatteihin koulutuksessa,,,


  • Päivän.paras

   Jyväskylässä ollaan tehokkaita. Käyttää vähemmän rahaa opetukseen. Lähiopetusta on paljon vähemmän. Etäpäiviä on paljon. Kirjekursseilla valmistuu ammattilaisia.

  • buuuuu

   Eiköhän nuo silmät pyöreinä ja hölmönnäköisinä kirjekurssin käyneet lähihoitajat tule Pokelta. Ei koske pelkästään nuoria vaan vanhemmassa sakissa samanlaisia vasenkätisiä.

  • löysin.vl-uskon

   Arvostan ja kunnioitan sitä että Pokella on paljon uskovaisia opettajia.

   • Voi-hyvä-Sylyvi

    Joo,,,justiinsa juu,,, No tuo se selittääkin paljon asioita,,,


  • taas.päädyttin.lestoihin

   Sitä porukkaa kyllä riittää Äänekoskella joten olisi kumma jos ei joku lesta olisi alemmat korkeakouluopinnot läpäissyt. Ylempään ei älli riitä. Ja tästä päästään taas opetuksen tasoon ja miksi opiskelijoilla on valmistuttuaan peukalo keskellä kämmentä,

   • tittapåtv

    Älähä sano noin. Sielhä on uimamaistereist lähtii palkkalistoil. Ja sit lestat kruunaa kaike.


  • banjon.soittaja

   Saihan poke onneks taas tukieuroja simulaattoreihin. Ei kärsi sijoittelu nääs niin pahasti.

  • sisäpiiriläinen

   Surullista luettavaa. Myönnän kyllä että opetuksessa on paljon epäkohtia esim. eräs oppilaita kyykyttävä opettaja, moni oppilas myöntänyt ettei haluaisi kyseisen opettajan tunneille mennä. Tämä pistetty merkille myös henkilökunnan puolesta. Itse olen aikanani pokella opiskellut ja moni ikätoveri myös, joiden kanssa keskusteltu laajasti opetuksen tasosta. Varsinki lähihoitajaopiskelijat valittaneet kuinka turhaa opetus on ja autopuolen pojat potkiskelleet keskenään renkaita kun opettaja on käskenyt siivota hallia ja hävinnyt tuntikausiksi omille teilleen. Ravitsemuspuolen oppilaat taas ovat tuntuneet hyvinkin tyytyväiseltä. Onhan ravitsemuspuolen opettajissa tasokin huomattavasti korkeammalla, kun löytyy myös vierailevina opettajina arvostettuja keittiömestareitakin. Jyväskylän työharjoittelupaikoista tullut kehua osaamistasosta ja oma-aloitteisuudesta. Sama homma sähkö- ja automaatiotekniikan puolesta.
   Mutta kyllä se taso on tulossa alas nyt kun vielä kaavaillaan tutkintojen siirtämistä lähes täysin työelämäpainotteiseksi, eihän sitä edes kaikille löydy paikkoja!

  • johto.ontuu

   Nuoret ja keski-ikäiset turhautuvat, työttömyyslukujen osalta Pohjoinen Keski-Suomi osittain maan mustimpia alueita. Oletkos miettinytmistä kaikki johtuneekaan? Taitaa olla yksi yhteinen tekijä eli POKE. Miten koulutusta pitäisi kehittää, jotta se kohtaisi työelämän tarpeet? Monet ovat nostaneet päällimäiseksi kehittämisen kohteeksi johdon vaihtamisen elinkeinoeläämää paremmin tuntevaksi.

  • toivossa.elän

   Jospa se tulossa oleva ammatillisen koulutuksen uudistus toisi parannuksia koulutukseen

   • ei-tällä-menolla-EI

    Niin...kyllähän siellä ammattilaisten joukos oppii päivässä enemmään asioita kuin jossain poken penkissä. Sen ovat nuoret itse monesti sanoneet kun heidän kanssaan juttelee. Oikeissa töissä nuorilla säilyy paremmin motivaatiokin kuin johonai koulun hiekkalaatikkoleikeis. Se vanha mestari kisälli konsti on paljon paree kuin pussillinen uusia. Tiedän monia ammattilaisia, jotka ovat opiskelleet oppisopimuksella ammattiin ja se on mun mielestä ihan fiksu ja järkevä juttu jota voin suositella. Itte en ole käyny ku pahasen kiertokoulun ja hyvin olen tämän elämäni läpi selvinnyt. Monet koulut kuten edellä mainittu kuntien yhtymä ovat turhanpäiväisiä ja veronmaksajille kalliisti ylläpidettäviä. Sen ymmärrän jos nuorella on lukuhaluja nii ehdottomasti lukio on nuorille ainut ja oikee vaihtoehto. Ammatti ihmisiä tarvitaan ja tullahan tartteen aina, mutta paljon pitää tehdä nykymenolla jotta niitä saadaan.


   • Viittaa.petokseen
    ei-tällä-menolla-EI kirjoitti:

    Niin...kyllähän siellä ammattilaisten joukos oppii päivässä enemmään asioita kuin jossain poken penkissä. Sen ovat nuoret itse monesti sanoneet kun heidän kanssaan juttelee. Oikeissa töissä nuorilla säilyy paremmin motivaatiokin kuin johonai koulun hiekkalaatikkoleikeis. Se vanha mestari kisälli konsti on paljon paree kuin pussillinen uusia. Tiedän monia ammattilaisia, jotka ovat opiskelleet oppisopimuksella ammattiin ja se on mun mielestä ihan fiksu ja järkevä juttu jota voin suositella. Itte en ole käyny ku pahasen kiertokoulun ja hyvin olen tämän elämäni läpi selvinnyt. Monet koulut kuten edellä mainittu kuntien yhtymä ovat turhanpäiväisiä ja veronmaksajille kalliisti ylläpidettäviä. Sen ymmärrän jos nuorella on lukuhaluja nii ehdottomasti lukio on nuorille ainut ja oikee vaihtoehto. Ammatti ihmisiä tarvitaan ja tullahan tartteen aina, mutta paljon pitää tehdä nykymenolla jotta niitä saadaan.

    Oliko Pokelle laittamasi todistukset töitä hakiessasi väärennettyjä, kun et ole mitään koulua käynyt?


   • vasuri.jäbä

    Tuossa mitä oon joittenkin kans raataillu ni eikait sinne oteta ei sinne haekkaan kuulemma ku tarppeeksi tyhmiä kepulaisia töihin.


  • mikähän.seuraavaks

   Sehän on ammattiopisto,,,mua naurattaa

  • lukioon.kannustan

   Mie oon kaikille nuorille sanonu että menkäät lukioon ja hankkikaat ittellenne kunnon ammatti ni ei tarvii joka hemmetin räntäsateeseen peräsuoli pitkällä hyökätä. Ammattikoulussa menee aivan hukkaan 3 vuotta pituutta hypätessä. Lukiossa sentään saatte muunmuassa matemaattiset ja kielelliset valmiudet jatkaa opintoja ammattikorkeassa tai yliopistossa.

   • P.K.A-99

    Kiitti kannustuksesta. Itte valitsin lukion. Kotitehtävät kun viitsii tehdä ja oppitunneilla seurata niin hyvin menee. Toivottavasti opiskelu kannattaa.


  • kasvatustieteilijä

   Kiva että meillä on noin yritteliäitä- ja fiksusti ajattelevia nuoria.

  • ammatti.käsite.hukassa

   Moni koulutuksen kanssa tekemisisssä oleva ja suurta johtajaa leikkiva viranhaltija näyttää etääntyneen ammatillisen koulutuksen arjesta. Heillä ei ole mitään kongreettista käsitystä käsillä tekemisestä. Siksipä heidän olisi tärkeää tutustua itse edes viikon-parin verran jokaiseen ammattialaan, oppilaiden tavoin työasut päälleen pukien ja osallistuen käytännön opetukseen. Aina vaan parempi jos tuo ammattialoihin tutustuminen voisi tapahtua koulun ulkopuolella, nimenomaan oikeilla työmailla. Johtajana olo olisi näinollen helpompaa kun tiedettäisiin mitä eri ammattien koulutuksen yhteydessä oikeesti tapahtuu tai tulisi tapahtua ja mitä oikea työ pitää sisällään. Useimmilla johtajilla ei näytä olevan edes harmainta haisua siitä mitä mitä oikea työ pitää sisällään.

  • Ansiottahyväksytty

   Aikuispuolella tietotekniikan ope ei muistanut merkitä, ketkäoli suorittaneet kokeita hyväksytysti ja ketkä ei. Laitteli sitten mielivaltaisesti hyväksytyksi ja hylätyksi ja jälkeenpäin vaikea tällaisia asioita edes oikoa.

  • oppimaton

   Aikuispuolella ja nuortenpuolella sama asia, kunhan saavat koulun jotenkin rämmittyä läpi, osaamisella ei väliä. Valtion tukien saaminen on tärkeintä. Opettajat helpottavat kokeita sen mukaan miten huonoja oppilaita on . Ei haittaa jos oppilasta ei näy tunnilla, kunhan pysyy kirjoilla.

   • euroja-euroja

    Tottamaar jokaisesta sierainparista valtio maksaa rahnaa


  • oikeetapuutahaukutaan

   Kyllä se on turha selitellä ja puolustella telkkarissa naama punaisena nuorten syrjäytymistä

   • ihmettelijä-Irmeli

    itte ja varmaan moni muukin tv:n alueuutisten katsoja sai hyvän kuvan siitä vesijohtoasennusta opiskelevan pojan kertomuksesta mitä tuo koulutus on. kuinka ittekseen oppilaat ähräävät ja opettelevat amattia. opettajia ei mailla halmeilla. onko tuo ny sitä koulutuksesta säästämistä?


   • Näintelkusta

    Rehtori ei edes tiedä minkä ikäisenä ammattikouluun tullaan: sanoi tv.ssä että tänne tullaan 15 vuotiaana.... Eikös kuitenkin vasta 16v aikasintaan??


   • egftwdvew3h5
    Näintelkusta kirjoitti:

    Rehtori ei edes tiedä minkä ikäisenä ammattikouluun tullaan: sanoi tv.ssä että tänne tullaan 15 vuotiaana.... Eikös kuitenkin vasta 16v aikasintaan??

    voiha 16v, olla 15v, asteela


  • Pokelta

   Onneksi epäpätevät on potkittu pois.

  • fiksuaa_porukkaa_JAOlla

   Hienoa JAO.Pakkoao sanoa,,,Jyväskylässä on osaamista ja elämää,,,tuli huomattua telkusta.Ei ihme jos meiltä valmistuu maan parhaat Rahtarit.Keski-Suomen alue uutisissa esiintyneillä JAOlaisilla oli otetta,

   • se.ero

    Heillä vaan ei ole rekkakortteja kuten Pokesta valmistuneilla.


   • sggtrw4b
    se.ero kirjoitti:

    Heillä vaan ei ole rekkakortteja kuten Pokesta valmistuneilla.

    katteellisten panettelua!!!!


   • paras.opetus

    JAO ei ookkaa mikkää korttiautomaatti kuten joku muu koulu. Siellä pittää osata ennenku korttia aletaa ajamaa. Asiat neuvotaan kunnolla.


   • olisko.tässä.syy.moiseen

    Niin no tottakai jyväskylässä on kaikinpuolin nykyaikaisempi koulu kuin esim. Poken ammattikoulut. Tiedän sen kun olen käynyt tutustumassa avoimien ovien päivänä heidän tiloihinsa ja opetusvälineisiin. Se on isojen kaupunkien etu että pystyvät järjestämään laadukkaampaa opetusta kun ne saa paljon enemmän valtiolta rahaa. Rahalla on taas hyvä järjestää asianmukaista ja nykyaikaista koulutusta. Jyväskylään on helpompi saada joka alalle ammattitaitoisempaa työväkeä alalle kuin alalle. Ei ne ammattitaitoiset ja kouluttautuneet ihmiset, aina laitosmiehistä rehtoreihin tule korpikyliin töihin, vaan sinne on pakko palkata työttömäksi jääneitä karjapiikoja ja renkejä. Ihminen kun on laumaeläin ja suuntaus on valitettavasti asutuskeskuksiin.


   • näkkyy-opetuksessa

    Höpsistä heijaa,,,jotkut koulut kohdentaa valtin rahat opetukseen ja jotkut taas sijottaa korkeatuottosille tileille,,,


  • Ammattitaito10

   Pokelta pääsee töihin pätevät, innostuneet, opinnoissaan onnistuneet työnhakijat. Opetuksesta tämä ei ole kiinni, yksilöstä ja vain ja ainoastaan yksilöstä. Jos on laiska, ylipainoinen, huonokäytöksinen, ei töitä saa. Ei, vaikka olisi kuinka hienot puitteet ja opettajat täydellisiä. Pokella opettajat ovat korkeakoulututkinnon suorittaneita.

   • puhutaampastotta

    Eipäs männä ihmisen henkilökohtaisuuksiin. Ylipaino ei vaikuta pätkän vertaa työnsaantiin.kannattaa selevittää opettajien koulutukset ennenkuin alakaa valehtelemaan kansan silimien eessä.


   • poispotkittuja
    puhutaampastotta kirjoitti:

    Eipäs männä ihmisen henkilökohtaisuuksiin. Ylipaino ei vaikuta pätkän vertaa työnsaantiin.kannattaa selevittää opettajien koulutukset ennenkuin alakaa valehtelemaan kansan silimien eessä.

    Onko Viitasaarella lihavia?


   • näin.se.menee

    Oon lihava ja ite lihani kannan. En tiijä Viitasaaren lihavista kummemmin ku Kuusaan lihavistakaan. Aina oon töihin päässy ilman punnitusta. Entäs ite poispotkittu?


   • muistappa.tämä

    Kaikki ihmiset olemme luojan luomia, niin laihat kuin lihavatkin. Muistappa kirjoittaja: Lihavien pilkkaaminen sattuu omaan nilkkaasi. Toinen Mooseksen kirja sanoo: Minä kostan isienne pahat teot lapsille kolmanteen ja neljänteen polveen...
    Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.” (Matt. 22:37–39.
    Tulevan kesän suviseuroissa Liimattalassa voit katua syntejäsi rukoillen ja pyytäen herran armoa ja siunausta. Tervetuloa.


   • kaikkee.sitä
    muistappa.tämä kirjoitti:

    Kaikki ihmiset olemme luojan luomia, niin laihat kuin lihavatkin. Muistappa kirjoittaja: Lihavien pilkkaaminen sattuu omaan nilkkaasi. Toinen Mooseksen kirja sanoo: Minä kostan isienne pahat teot lapsille kolmanteen ja neljänteen polveen...
    Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.” (Matt. 22:37–39.
    Tulevan kesän suviseuroissa Liimattalassa voit katua syntejäsi rukoillen ja pyytäen herran armoa ja siunausta. Tervetuloa.

    Menehän telttajuhulille saarnaamaan. Lässytä muiden aiheotsikoiden alla.


  • vm.00

   Aika tylsä paikka tääs Koski itseasiassa on muutenkin. Joku fresbee-golfrata ei oikein pidättele mua eikä monia muitakaan täällä. Jyväskylä kutsuu viimeistään ainakin sit kun ajokortin saa.

  • söinjajoin

   Mitäpä tänään koulussa opit poika pellavapää?

  • Jyväskylään.please

   Helmikuun yhteishaussa kaikki Jyväskylään. Siellä on maan PARAS AMIS !

   • AO.laadukkain

    Oot oikeessa. Jyväskylään tuli viimmevuonna muistaakseni 7 kultamitalia nuorten ammattitaitoja mittaavassa kilipailuissa. Pokelaisten taidoilla ei saatu muistaakseen yhtään mitällia. Oikaiskaa jos muistan väärin? Kertoohan tuo valtakunnallinen menestyminenkin jotain AO:n koulutuksen laadusta.


  • rimanalitusta

   Opetuksen taso ei vastaa nykypäivän vaatimuksia ja oppilaat turhautuvat, keskeyttävät ja jäävät yhteiskunnan tukien varaan elämään. Työpaikkoja ei ole eikä koulu saa harjottelu paikkoja ,koska opettajat eivät vaivaudu käymään kattomassa kuinka oppilaat harjottelussa ovat, palautetta ei oteta vakavasti eikä ketään kiinnosta, kunhan oppilaat pysyvät, että valtion tuet tulevat.

  • näillä.mennää

   Miksi Jaon parhaat opettajat siirtyvät Pokelle? Kysykää heiltä Jaon laadusta.

   Luulen heidän tietävän paremmin kuin Pokelta huonon osaamisen vuoksi poispotkittu!

   • näinsevaanmenee

    Jyväskylässä on aito ja oikee Ammattiopisto mut jossain muualla leikkikouluja


   • kerro.syy
    näinsevaanmenee kirjoitti:

    Jyväskylässä on aito ja oikee Ammattiopisto mut jossain muualla leikkikouluja

    Miksi sitten Jyväskyläiset työnantajat ottavat työssä oppimaan ennen pokelaisien kuin Jaon oppilaan?


  • turhanoppijoita

   Yhteiskunnan varoin tuhlataan samaan opetukseen 45 km. säteellä , siinä ei ole mitään järkeä. Kokonaan eri alat joihin panostetaan laatuun ja opetukseen.

   • onkojärkeevaiei.EI.ole

    Nauraa sillä herrojen hevosetkin ku Laukaallakin on mukamas Poken sivukoulu ja melkein kivenheiton päässsä Jyväskylässä upea Ammattiopisto.


  • onkojärkeevaiei.EI.ole

   Toisaalta minua säälitään, kun makaan kännissä ojassa. Kukaan ei huoli minua töihin.

  • ollaan.me.käyty

   Kyllä koulutuksen laatu vois olla parempaa niinku esimerkiks Jyväskylässä opetetaan asiat paremmin ja tilatkin ovat miljoona kertaa paremmat kuin pokella

  • tieto.ei.vaan.kulje

   pienten kylien kouluissa kehitys laahaa jäljessä se on ymmärrettävää toki. Isot kuten Jyväskylä edellä ja pienet perässä.

   • nähty.on.tämä

    Jyväskylä on edellä luokattomassa opetuksessa sanan varsiaisessa merkityksessä. Ainakin auto-osastolla on niin vähän tekemistä, että voi joutua istumaan päiväkausia omaa vuoroa odotellessa.


   • mennyttä.aikaa

    Ei pidä paikkaansa. Jyväskylässä on simulaattoriharjoituksia ym tekemistä silloin kun ei olla fyysisesti tien päällä. Olen jutellut porukoiden kaa face to face.


   • asai.selvenee
    mennyttä.aikaa kirjoitti:

    Ei pidä paikkaansa. Jyväskylässä on simulaattoriharjoituksia ym tekemistä silloin kun ei olla fyysisesti tien päällä. Olen jutellut porukoiden kaa face to face.

    Kysy alueen peruskoulujen opoilta vaikka Laukaasta.


  • a.clear.case

   En mä ainakaan Pokelle hae.

  • a.clear.case

   Voisin joutua Pokella päihdetesteihin. Siksi en hae.

   • mietippä.asiaa

    Kannattaa tulla uskoon, niin pääsee kaidalle tielle ja viinan kirouksesta pois.


  • demokratian_ääni

   Kyllä koulutuksen laatuun tulisi mielestämme panostaa enemmän Pohjoisessa Keski-Suomessa, kuin mitä poke tekee. Pohjoista Keski-Suomea lama on kouraissut kovimmin täs maassa, mikäli tilastoihin on uskominen. Tämän epäkohdan kuntoon saattamiselle löytyy kyllä valmis konsepti: laadukkaamman ja osaavamman työvoiman koulutus. Esim. lähihoitajien koulutustaso ei nouse sillä et sijoitetaan ja keinotellaan valtiolta saaduilla rahoilla, jotka on tarkoitettu käytettäväksi nimenomaan opetuksen järjestämiseen. Mitä hyötyä siitä olis vaikka hallitus antaisi enemmän rahaa koulutukseen-ei mitään, sillä sijoituksiin ne eurot mahtuu. Ihmettelemme, miksi kuntapäättäjät eivät puutu tällaiseen omistamansa kuntayhtymän toiminnalliseen epäkohtaan. Parhaat ja lahjakkaimmat nuoret ja aikuisopiskelijat hakeutuvat kauempana sijaitseviin oppilaitoksiin opiskelemaan joka luojan kiitos on tietenkin mahdollista. Mutta huolestuttaa, kun he jäävät sinne loppuelämän ajaksi. Huolestuttava kehityksen suunta on että heikompilahjaiset jäävät Pohjoiseen Keski-Suomeen, osa työkkärin listojen täytteeksi. Koulutuksen tasosta saa hieman osviittaa siitä kun miettii, miksi taitajakilpailujen parhaat tulevat vuosi vuodelta esim. Jyväskylän koulusta.

   • tilastojen.mukaan

    Miksi työnantajat ottavat ennen pokelaisen kuin Jyväskylästä valmistuneen?


   • eiikunakuunapäivänäpoke

    Tiedätkös mistä johtuu Kosken ongelmat? Mä kerron: Kaikki viisaus menee Jyväskylään.


  • vanhempien-velvollisuus

   Mihkä se Poke on valtiolta saamiaan rahoja sijoitellut muuhun kuin opetukseen? Mikäli väite keinotteluista pitää paikkaansa (?), niin huh, huh. Ainakin olettaisimme että ne käytettäisiin nuorten hyväksi ja ennenkaikkea opetukseen? Tässähän olisi osakaskuntien päättäjillä selvittämisen paikka. Vanhempina pohdimme kriittisesti ja keskustellen vaihtoehtoja lasten kouluttamisesta .

  • kohta.nukkumaan

   Nuorille neuvoisin jotta käykää LUKIO ja hankkikaa ittellenne kunnon ammatti jottei tartte tehdä näillä huonoilla palkoilla raskasta yöduunia. Omat lapset ovat luojan kiitos ottaneet neuvoistani vaarin käymällä lukion. Luojan kiitos.

   • LUKIO-menestymisen.avain

    Hienoa kun nuoria kannustetaan opiskelemaan. Lukio on yleissivistävä koulu, jonka suorittamista en ole koskaan katunut. Opiskelu on palkitsevaa ja se kannattaa aina!


   • kohta.nukkumaan

    Minä olen osin toteuttanut neuvoani. En ole koskaan tehnyt töitä.


   • onko.järkee.vai.ei

    Kaikkien "kynnelle kykenevien" vain pitää ainakin yrittää tehdä töitä. Ei tää yhteiskunta muuten vaan ikävä kyllä pyöri. Pelkästään tiettyä uskontoa harjoittava kansalaisryhmä näyttää elävän päättömästi lapsia tekemällä. Eräässä perheessä on 14 lasta ja kumpikaan vanhemmista ei tee päivän työtä tämän yhteiskunnan eteen. Lapsilisillä ja sosiaaliluukulta elellään?


  • Jepeduu

   Itse olen POKE:lta valmistunut datanomi, nykyään töissä ohjelmoijana. Itselleni koulutus oli ihan ok, tietenkin ohjelmointikielistä olisi ollut mukava opettaa muutakin kuin PHP:ta (esim. Pythonia). Sanovat että datanomit valmistuvat työttömäksi, ei pidä paikkaansa jos vaan on halua työllistyä. Enkä ole edes rikkaasta saati keskituloisesta perheestä, kuten monet ovat, ja pääsevät silloin suhteilla tehtaalle kun eivät jaksa opiskella.

   • daikadaikaduu

    Onko veljiä tai sisaria POKE:lla töissä kun noin pitää ylistää? Itte en arvosta kovinkaan POKE:n tutkintoja. Paremmilla sytyillä tota takkaani olen lämmitellyt viimeaikojen kylmyydessä.


   • Jepeduu

    Ei ole. Ei ole vain samanlaista asennevammaa kuten sinulla.


  • 16vee

   Lukioon, lukioon. Se on sijoitutus tulevaisuuteen!

   • opiskelkaa-nuoret

    Hienoa, bravoo! En voi kun kannustaa aikuisiän kynnyksellä olevia nuoria käymään koulua. Lukio on sinällänsä hyvä ja mielestäni ainut oikea vaihtoehto hankkia valmiudet ylemmän asteen kouluihin ja lukiosta saa ylioppilaaksi kirjoittamalla valkolakin joka on arvokas ja jota on aina arvostettu. Kaikki vähänkään paremmille paikoille pyrkivät ovat käyneet lukio-opinnot. Kielitaito on tärkeä kansainvälisyyden lisäännyttyä ja samate ko matikkakin ja niitä opiskellaan kunnolla vain ja ainoastaan lukiossa.


  • opiskelkaa-nuoret

   Opiskelkaa nuoret, että ei käy kuten minulle, lensin epäpätevänä pois Pokesta.

   • niemisveke

    Taitaa kaikki pätevät hakeutua Jyväskylään amaattiopistolle tai ammattikorkeaan.


  • irtisanottullekin

   Jyväskylän amaattiopisto on tuntematon oppilaitos.

   • ai_tällainenkin_olemassa

    Eipä se ripaus lisää sivistystä taitaisi tehdä pahaa sinne pohjoisen Keski-Suomen landeille. Tulkaa käymään täällä Jyväskylässä niin näette upean ja nykyaikaisen ammattiopiston.


  • tarvetta.ois

   Joo ohan nuista luokkahitsareista puhuttu kouluillekki mutta joku sanoki että ei ammattikouluilla oo valmiuksia. Niin se taitaa olla.

  • näin.päättelen

   Näin minäkin ajattelisin, et isoissa kouluissa niinkun Jyväskylässä ammattiin koulutus on laadukkaampaa ja ammattitaitoisempaa kuin pienissä kouluissa.

  • näin.päättelen

   Poke on sairas oppilaitos. Minut potkittiin pois, kun jäin kiinni ottamassa iseääni suihin.

  • jokune.reissu.takana

   Mitä se poken kuorma-auto täällä Konnevedellä tekkee? Näky olleen melekolailla hiihtoliiton hyväksymät renkaatki. Kantsis vaihtaa enen kuin poksahtaa ja vie lokasuojat mennessää.

  • tehhään.talakoilla

   Osallistuuko Poken oppilaat Liimattalan suviseurapaikan rakentamiseen?

  • diakoniatyötSeurakuntaan

   Eisuinkaan yhteisillä varoilla ylläpiettävä koululaitos semmosta voi tehdä?

  • miettikaahä.ees.vähä

   Sitä mieltä olen että tämä tämmösten pienten päivähoitopaikkojen ylläpitäminen on täysin yhteiskunnan varojen haaskausta. Jyväskylä ja Jämsä meni yhteen ja nämä pienet ripposet pitäisi yhdistaa olemassaolevaanisoon, Saisivat nuoret edes asianmukaista koulutusta ja vieläpä paljon halvemmalla.

  • maaseutu.autioituu

   Ihimekkös se jos työttömyys lisääntyy jatkuvasti ja vähänki omaaloitteiset takapajuloiden ihmiset muuttaa asutuskeskuksiin. siellä kun ei oo ammattityövoimaa. ei maakunnan pohjoisosiin lähdet yrityksetkään rypemään kun sieltä puuttuu tärkein elementti elikkä ammattinsa osaava työvoima. Jyväskylä ympäristökuntinensa kasvattaa väkilukua kun täällä on tarjolla asianmukaista ja koulutettua työvoimaa.

  • Kallista-mässäilyä

   Olisi kiva tietää kuinka paljon Poke laittaa osakaskuntien yhteistä rahaa hankkimalla vanhoja ja lähes miljoona ajettujen kuorma-autoja opetuskäyttöön. Onko mitään järkeä hankkia loppuun ajettua kalustoa ja rakennuttaa ne puskurista puskuriin miltei uudestaan? Hytit verhoilutetaan nahkalla jne.

   • Pera.vaan

    Hyvä että romuillekin on ottajansa.


  • Eihän.roskata.tahallaan

   Eikö siellä koulussa opeteta ees perusasioita? Kun kuorma-autosta rikkoontuu rengas, niin jokaisen pitäisi hoksia viedä rikkoontunut rengas pois tien varrelta eikä jättää sitä kuin kakkaa pyllystä siihen vaan. Eilen kaikki 5 alle kouluikäistä lastani kysyi ihmetellen kuinka nuo on tohon jätetty huomatessaa rikkoontuneita renkaan riekaleita tien varrella Reisjärveltä kotia lomamatkalta ajaessamme.

  • hahinbabali

   Hyvin on vahvasti samat vibat kun monen muun tähän aiemmin kirjoittamien ihmisten tarinat. Poken opettajat antaa teoriaopetuksen, 15min aikaa pähkäillä ja sit käydään porukalla läpi. Hitaimmat ei kerkeä tekemään mitään itse. Sitten käytännön harjoituksissa jaetaan tehtävävät jonka jälkeen opettaja pyörii hoitamassa muita asioita(liekkö ees liittyy opettajan työhönsä?) ja jututtamassa vanhempia opiskelejoita aiheena niitä näitä.Yksi opettajistamme myös myöhästeli jatkuvasti. Ne opiskelijat joilla on jo alan kokemusta ja tietoa kyllä menee perustutkinnot läpi ja saa paperit kouraan helposti mut ne kenellä ei taustatietoja pahemmin ole ja tarvitsee enemmän aikaa ja tukea opiskeluun ovat täysin oman onnensa nojassa. Ohjeita pitää kysyä toisilta opiskelijoilta tai kännykällä yrittää netistä selailla. ..ei oikeen mene yksi yhteen sen kanssa että PERUStutkinto tarkoittaa sitä että sinne voi tulla ilman aiempaa osaamista ja silti valmistua alan osaajaksi.

   Itse en olisi 100% varmasti päässyt poken opetuksella omaa tutkintoani läpi jos ei olisi käynyt tuuri että työssäoppiminen tapahtui yrityksesssä jossa työnjohtajalla oli erittäin myönteinen asenne ja oli aikaa tulla näyttämään ja neuvomaan asiat jotka PITÄISI jo osata annetun opetuksen perusteella...monta kertaa kyllä hänkin totesi kun yritti rautalangasta vääntää jotain ihan perusasioita että miten se on mahdollista että tämmönen asiakin on vielä epäselvä, mitä siellä koululla tehdään?

   Kokemuksia poken aikuispuolelta vuosilta 2014-2016, tekniikan ala.

  • työttömiä-työttömiä

   Tuollaiset Poken kaltaiset ja yhteiskunnan varoilla ylläpidettävät lasten, nuorten ja työttömäksi jääneiden aikuisten "päivähoitopaikat" pitäisi Suomenmaassa lailla kieltää. Koulujen päälle mitään ymmärtämättömiä poliittisin perustein valittuja päättäjiä sumutetaan silmään. Pahinta lienee se että lapsille ja nuorille ja työttömille kerrotaan muunneltua totuutta (tahallaan vaiko tietämättömyyttään?) kyseisestä koulusta kunnes totuus valkenee pian oppilaaksi hakeutumisen jälkeen että "koulu" on täyttä ajan haaskausta. Opetussuunnitelmissa kerrotaan koulutukseen kuuluvista monista hienoista jutuista jotka ovat monilta osin täyttä puppua. Mitä helvetin ammattilaisia valmistuu Pokelta, toisin kuin mainostetaan-Ei mitään!

   • hiljanniitottako

    oikeessa oot . yhdyn mielipitteesees!


  • fiksustivaan

   Tokkohan sitä ammattikoulua voisi muuten parantaa kuin täällä kirjoitellen.?????

  • Jarez

   Ihan ok laitos. Ei sieltä juuri mitään irti saanut, mutta jonkinlaiset paperit. Niillä papereilla ei kuitenkaan ole mitään painoarvoa nykyisessä työssä, vaan oma harrastuneisuus / onnenkantominen / siitä saatu työkokemus on auttanut. Äänekosken pokella lähinnä ulkopaikkakuntalaiset opiskeli, paikalliset perseili ja/tai jättivät opinnot kesken. En kuitenkaan yleistä.

   • eg6i6ly6fAC

    Voitha sinä sinä Jarez takan sytykkeinä käyttää paprujasi:) Ai perskales...kaffitauko päättyy ny...duuniin duuniin


  • KummaaTouhua

   On se kumma kun tähän ketjuun on osunut kaikki sekopäät! Suurin osa valittajista taitaa kuitenkin olla sellaisia jotka ovat hakeneet Pokelle mutta eivät pääaseet. Hävetkää jos osaatte!

   • wbfhybh56uz

    mitä sika kitiset?sinnehän otetaan kaikki.suorastaan pula porukasta!!!!


  • perusasiat.kuntoon

   Jos on kyseessä jonkinsortin ammattikoulu niin eikö siellä koulussa pitäis opettaa tulemaan työpaikalle aamusta ennen 7 eikä 9 jälkeen. Pitäneeköhän paikkasa että nykyajan ammattikoulukin kuulemma alakaa 9 jäläkeen ?

   • Tietjämies3000

    Joku 70w pappa siellä kirjottelee ? Koulu alkaa niinkun on lukukalenteriin merkitty kullekin päivälle - pokella tietääkseni aikaisintaan kasilta. Työssäharjoittelussa mennään sitten sen firman aikataulun mukaa missä ollaa töissä. Tiettyjen ammattikuntien piireissähän se on aamu 6 mutta ei ole mitenkään erityistä että jonkun työaika on vaikka 9-17 nykyää.


  • fwg4y56u4

   Parempiakin kouluja on, tää on surkeimmasta päästä!!!

  • onxpakkooooohei

   Mitä oppinu? Ei yhtäkäs mitään...typerää lorvimista....tylsää kuten muillakin täällä tuntuu olevan. Kohta onnex feree time.

  • wgrgr4j56b

   taidan lintsata ensiviikon.ei jaksa tyhjää ei mitään.en jää mistään paitsioon vaikka pysyn kotona.tällä viikollakaa en tehny mitään

  • Nyt.uskon.kuulemaani

   Tämäpä se vasta koulu kuulostaapi olevan. Synkkää Joululukemista!!!

  • Parempaa.tulevaa.vuotta

   Pohjoinen Keski-Suomi kuuluu maamme synkimpiin alueisiin mm. töllisyyden ja talouskasvun eri osa-alueita tarkastellen. Ei yksinomaan bruttokansantuotteen (BKT) mittarilla mitattuna, vaan myös ihmisten sekä ympäristön hyvinvointi on unohdettu. Yhtenä syynä ongelmiin lienee se, että meillä on heikkotasoinen, ellei peräti ala-arvoinen toisen asteen ammatillinen koulutus.

   Yritykset eivät uskalla investoida Pohjoiseen Keski-Suomeen vallitsevan ammatillisen työvoimapulan vuoksi. Huolestuttavaa on se, että suuri osa heikon ammatillisen koulutuksen saaneista nuorista ei näinollen työllisty pahimmassa tapauksessa koskaan, vaan joutuvat olemaan työvoimatoimiston "liekanarussa" koko loppuikänsä.

   Valitetaan että koulutuksesta on leikattu, eikä ole rahaa, joka väite on täysin ankka. Todellisuudessa toisen asteen ammatilliset oppilaitokset eivät käytä läheskään kaikkea opiskelijamäärään ja eri koulutusaloihin perustuvaa valtion rahaa opetuksen järjestämiseen, vaan sijoittelevat ja keinottelevat valtion rahoilla. Tämä jos mikä on yksi epäkohta, johon Oph:n tulisi puuttua viimeistäänkin seuraavalla hallituskaudella. Monetkaan politiikot eivät välttämättä tiedä asioiden todenperää. Onpahan yksi asia josta kannattaa keskustella tulevan kevään eduskuntavaaliehdokkaiden kanssa.

   • huomasin

    Taisitte keskustella ent. opetusministeri Jukka Gustafssonin kanssa kuluneen syksyn aikana?


   • puolisoo.seurailen

    Aika kummallista ku politiikot puhhuu että koulutukseen pittää lisätä rahhaa. Eikö koulujen rahankäyttöö pitäs valvoa jotta valtion koulutukseen maksamat eurot kohdistettaisiin nimenomaan opetukseen ja koulutukseen ja opettajien palkkoihin yleensäkin. Opettajille kun ei makseta ku päivähoitsun palakkaa. Kokeitakin saapi korjailla ym. pitkät illat ja herätä aamulla anivarhain taasen töihin.


   • yhteishaku

    Nuorille sanoisin että menkäät lukioon ja mikäli välttämäti mieli tekee amikselle suosittelen että ehdottomasti menkäät Jyväskylän Gradialle opiskelemaan niin sieltä saatte parhaan mahdollisen koulutuksen.


  • dvg5yutji6bgwt

   Tutkinnon suorituksistahan se valtio maksaa...siksihän ne ammattiin valmistuneet ovatkin täysin osaamattomia ku kaikille annetaan todistus että koulu saa valtiolta rahat pois!!!! Niinsanotusti rimaa lasketaan!!!!

  • kolomessa.vuojessa

   Oppi ne meijän lapset ammattikoulussa ainaki piirtelemmää semmosia kuvia että ne oikein haisivat sillille. Kielen käyttöön ilmaantu joka toiseks sanaksi se v...tu. Meijän aikaan se ol että sana. Kessujen vääntäminenkin näyttää onnestuvan. Nuorempi poika tek puusta pitkävartisen piipun ja eikun savut näky pöllyävän. Vaatiihan siinä jonnimmoista käentaitoa että ossaa tehä. Keskikalijaki maistuu ku saapi tyhjiä kalijapulloja kanneksella kauppaa selekä vääränä.

   • oma.vikasi

    Onko sinulla alaikäisiä lapsia? Meinaan, että jos olet noin huono vanhempi niin on syytä ottaa huostaan.


   • näinoli
    oma.vikasi kirjoitti:

    Onko sinulla alaikäisiä lapsia? Meinaan, että jos olet noin huono vanhempi niin on syytä ottaa huostaan.

    Eikai sieltä ammattikoulusta pääse kukaan alaikäisenä pois.meijän poika meni sotaväkeen suoraan.armeijasta päästyään meni aivan eri alan töihin etelään.koulu meni hukkaan.


  • M.Viitasaarelta

   Miksi operttjana ei saa hoitaa omaa yritystään?

   • sakkelin.porvarit

    Etkö muka sika tiijä? Rikkaita ootte muutenki.ottaa päähän tuo leuhkiminen.eihä se ole tasapuolista eikä oikei. Kaikkien tulee elää yhestä työstä eikä ahnehtia.


   • Anonyymi

    Saa jos on oma autokoulu ja kuuluu tiettyyn lahkoon….


   • Anonyymi

    Saa kunhan on oikean srkn miehiä…


  • bisnestä.bisnestä

   Vanhustenhoitoon liittyvät laiminlyönnit ja puutteet ovat olleet kovasti tapetilla viimeaikoina. Saapa nähdä koska ammattikoulut otetaan syyniin ja tarkemman suurennuslasin alle? Sieltä jos jostain niitä puutteiden ja laiminlyöntien varsinaisia mustia mörköjä saattaisi löytyä.

   • Pokessa opetaan teoria ja työharjoittelupaikassa käytännön työt


  • Yhteishaku.alakaa.19.2

   Harmi et Pohjonen Keski-Suomi on vailla asianmukaisia ammattiin kouluttautumismahdollisuuksia. Toivottavasti muualla ammatteihin kouluttautumassa käyneet nuoret aikuiset palailee juurilleen, koska elämä täytyy jatkua tälläkin seutukunnalla.


   Pohjosessa Keski-Suomessa on tietenkin huipputason lukio-opiskelupaikkoja ja valkolakki on tietenkin arvokas ja määrätietoisten ysiluokkalaisten valinta.

  • Kjjhgfgjkk

   Poken lähihoitakoulutus vert. Jyväskylän Gradia. Kyllä Jyväskylässä opetus- ja vaatimustaso on paljon parempi. Ihmeesti se on saanut jatkaa tuota peliä vuodesta toiseen.

   • Huimat.erot

    Kuulin tossa päivällä vertauksen koulujen tasoeroista. Kuulemani mukaan Gradiassa oppii päivässä yhtäpaljon kuin Pokella kuukaudessa. Muistan myös lukeneeni jostain nuorten keskustelupalstoilta jotain samansuuntaista.


  • ei-viitasaarella.markku

   Ainakin Gradiassa opetusta on niin vähän, että siellä käytetään vain päivä opetukseen, kun Pokella oppilailla on mahdollisuus harjoitella samaa asiaa viikko.

   • DDGSJNYKGTTYXC

    HÖPS,LOPS.KÖP,PÖPS...BLUMBS,PUMPS. NÄIN KUULUI PALOKAN ABC: VESSASTA


   • kyttääjä
    DDGSJNYKGTTYXC kirjoitti:

    HÖPS,LOPS.KÖP,PÖPS...BLUMBS,PUMPS. NÄIN KUULUI PALOKAN ABC: VESSASTA

    Kyttäsitkö?


  • onx.kaikkei.hoonoin

   Hyvä ku ymmärrettään kui hooooonoja kouluja on olemassa!!!!!

  • opiskellen

   Aikuisopiskelussa suurin osa opiskelussa tapahtuu työpaikoilla joten siellä oppii jos haluaa.
   Ei kaikki oo solveltuvia alalle johon hakeen.Jotkut pakotetaan kouluun TE-keskuskuksen
   kautta vaikka ei olisi edes kiinnostunut alasta. Tyytyväinen POKEEN.

  • ite.kuki.valitkoot

   Olen sitä mieltä että kolme viikkoa ammamiehen mukana antaa paremmat valmiudet ammattiin ja työelämään kuin jossain hemmetin POKE ssa 3 vuoden notkuminen. Jokkainen voi laskea mikä rahallinen ero näillä kahella vaihtoeholla on!!!!

  • lasten.kustannuksella

   hyvä ku tullee uude vaalit ja uusi hallitus joka antaa pokelle lisää rahhaa ni saavat miettiä uusia sijoituksia.ei niitä euroja opetukseen kantsi käyttää.

  • kuiskivat

   Kuulema ennätysmäärä hakijoita. Moni on hylännyt Gradian ja hakenut Pokelle.

  • suviseuratko.verotti

   Taisi Jämsän Lestadiolaisten koulu viedä ison osan Poken hakijoista? Näillä kahdella koululla näyttäisi olevan samoja henkilöitä muunmuassa tilintarkastajina. Harmin paikka!

  • Kiitos_traumoista

   En itse suosittele, itse kävin pokella koulua ja koulun keittäjä ahdisteli minua ja muitakin nuoria. Lisäksi opettajat ovat aika välinpitämättömiä mitä tulee esimerkiksi hops-keskusteluihin.

   • Anonyymi

    Huhhuh. Nyt olisi ihan kiva tietää kuka meistä keittäjistä on sinua ahdistellut ja miten?


  • totta.vai.ei

   Yhdistyykö Poke ja Jämsä Lestadiolaisten kansanopisto, kun sellaista kuulin? Kuulin että jotain yhteistyötä olisi ainakin jo ollut ja että joku olisi esitellyt itsensä Jämsässä Poken johtajana-pitääköhän paikkaansa?

  • totta.vai.ei

   Näin kuulin pöydän alle sammuneena?

   • Anonyymi

    Eikait lessu voi sammua pöydän alle? Mitä siellä pöydän alla tekisi-ei mithn. Pöydän päällä voi tehdä vaikka uusia ihmisii.


  • Anonyymi

   paljonkohan tuli Pohjoiseen keski-Suomeen lisää työttömiä kun ammattikoulusta valmistui porukkaa?

  • Anonyymi

   sehän on firmojen syy kun eivät palkkaa työ väkeä vaan pitää ilmaistyövoimaa hyväksi joka vaihtuu jatkuvasti

   • Anonyymi

    Firmojen on pako ajatella työn teettämisen kannattavuutta. Ammattikoulusta tullut nuori ei vielä osaa muuta kuin palkkansa määrätä. Sieltä ammattikoulusta saaduilla valmiuksilla ei valitettavasti pärjää työelämässä niin että kykenisi itsenäiseen työskentelyyn ja pystyisi tuottamaan voittoa työnantajalle.


  • Anonyymi

   ei niin monimutkaista työtä ole etteikö opi joutavaa lässytystä pokelaisten mollaus.

  • Anonyymi

   Työvoimapula ei hellitä tässä maassa muutoin kun että yritykset alkavat itse kouluttamaan työntekijöitä työpaikoilleen. Itsekouluttaminen on ainut ja oikea keino hankkia nimenomaan ammattitaitoista työvoimaa.

  • Anonyymi

   Mulla on kanssa huonot kokemukset pokelta reilun 10 vuoden takaa. Jossain aineissa kun ois tarvinnut enemmän apua, se apu oli tyyliin "mieti". Tosi motivoivaa. Yks opettaja kävi enemmän tupakalla tunnin aikana kuin oli opettamassa. Valitettavasti en tällä todistuksella ole tehnyt mitään, harmittaa että jatkoin koko paskan läpi.
   Nyt miettinyt alan vaihtoa, mutta mutta.... Jyväskylä varmasti parempi vaihtoehto, matka vaan mietityttää.

   • Anonyymi

    Jos työnantajalla on 2 hakijaa 1 Pokelta ja 1 Gradialta niin jostakin syystä ottavat pokelaisen.

    Mistä kertoo?


   • Anonyymi

    jos Poken käynyt hakija sattuu olemaan valitsijoiden kanssa uskonnollisesti tai poliittisesti samaa suuntausta niin omiahan sitä tietenkin valitaan


   • Anonyymi

    Mene ehdottomasti Gradialle Jyväskylään jos haluat saada hyvää opetusta ja ennenkaikkee työllistyä. Olen kuullut lukemattomien ihmisten kertovan tämän...


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mene ehdottomasti Gradialle Jyväskylään jos haluat saada hyvää opetusta ja ennenkaikkee työllistyä. Olen kuullut lukemattomien ihmisten kertovan tämän...

    Olen samaa mieltä mitähän tuo tuhlaa aikaansa ja pilaa Poken mainetta


  • Anonyymi

   Itse kävin pokea alle vuoden ja lopetin opettajien välinpitämättömyyden vuoksi. Aikuispuolella olin. Hops keskustelu oli aivan yhtä tyhjän kanssa, yto aineet kun tuli vastaan ei opettajiin saanut yhteyttä kelpuuttavatko jo käytyjä, oma vastaava opettaja ei vastaa viesteihin, traktori näyttöä tehdessä opettaja jäi kahville pariksi tuntia, kokeista tai tenteistä kerrotaan samalla viikolla kun se on, ei niihin ehdi lukea jos samalla käy aamusta iltaan navetalta ja hoitaa lasta. Ehkä opettajat ovat riittävän koulutettuja aiheeseensa mutta oppilaita haalitaan liikaa opettajien määrään nähden. Opettajilla on keskenään kinaa ja mikään kommunikointi heidän välillään ei onnistu. Millään ei ole kiire tapahtua mutta lopussa onkin hirveä kiire kun opettajat eivät ole olleet perillä asioista. En meinannut saada työharjoittelu paikkaa jos mainitsin poken. Pääsin yhteen navettaan tutustumaan ja alustavasti sopimaan harjoittelusta kun en maininnut pokea, paikanpäällä kysyi koulua ja vastasin poke, sanoi ettei suostu ottamaan sillä opettajat hankaloittavat yrittäjänkin elämää tietämättömällä harjoittelijalla.
   Ainut plussa oli että opintotukia oli helppo nostaa kun mitään ei tarvinnut tehdä tai osata. Siihen ne plussat sitten jääkin. Toivottavasti koko opettaja porukka pistettäisiin uusiksi ja oppilaita haastateltaisiin että epäkohdat tulisivat myös opettajien tietoon ja että näille asioille myös tehtäisiin jotain.

   • Anonyymi

    Sitten heräsin krapulassa kumisaappaat jalassa.


   • Anonyymi

    Voi kauhistus! Miten tällainen koulu voi toimia?


   • Anonyymi

    Tarvaalan suurin ongelma on johdon anmattitaidottomuus. Sama ukko saa tehdä mitä huvittaa, valitukset menevät valtuustotasolle saakka, mutta siellä ei uskota mitä koulussa tapahtuu. Poliittisesti valitut ovat kiinnostuneet omasta urastaan, eivät edes tiedä mitä todella koulussa tapahtuu. Yli johto puolustaa Tarvaalan johtajaa. Niin kauan kuin tämä asetelma mikään ei tule muuttumaan. Opetuksen taso kärsii kun opettajilla ei motivaatiota. Se on huonon johtajuuden seuraus.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tarvaalan suurin ongelma on johdon anmattitaidottomuus. Sama ukko saa tehdä mitä huvittaa, valitukset menevät valtuustotasolle saakka, mutta siellä ei uskota mitä koulussa tapahtuu. Poliittisesti valitut ovat kiinnostuneet omasta urastaan, eivät edes tiedä mitä todella koulussa tapahtuu. Yli johto puolustaa Tarvaalan johtajaa. Niin kauan kuin tämä asetelma mikään ei tule muuttumaan. Opetuksen taso kärsii kun opettajilla ei motivaatiota. Se on huonon johtajuuden seuraus.

    Koko Pokessa taitaapi olla sama tilanne?


   • Anonyymi

    Joku kehotti ottamaan yhteyksiä opetushallitukseen. Kuulemma neuvovat asioissa ja mikäli tarvetta niin tarttuvat asian ytimeen.


   • Anonyymi

    Itsellä on kyllä jokseenkin vastaavanlaisia kokemuksia ihan pääkallonpaikaltakin eli äänekosken yksiköstä. Kävin hiljattain yhden teknillisen alan peruskoulutuksen ja vaikka paperit sainkin käteen lopuksi niin en todellakaan koe olevani pätevä tekemään alan vaativia töitä itsenäisesti en sitten alkuunkaan...noh jo koulutuksen alussakin yksi opettaja kommentoi että tämä kouluhan menee läpi 1(1-5 asteikolla) arvosanoilla vaikka miten päin kunhan ees suurimman osan aamuista jaksaa vaivautua paikalle.

    Oma opettajamme tuntui puolet ajasta huitelevan tekemässä jotain muita asioita kuin opettamassa meitä ja siitäkin osasta mitä oli paikalla meni niitä näitä lörpötellessä tiettyjen oppilaiden kanssa hyvä osa. Kova kiire tuntui olevan muutenkin päällä jatkuvasti ja etäpäiviä oli paljon. Eihän opettaja itse siitä ikinä ääneen myöntänyt mutta kyllä sen huomasi että kaveria itseäänkin vitutti oma työnsä ja kiinnostunus oli kadonnut jo ajat sitten kaiken jatkuvan säätämisen ja veivaamisen takia. Välillä etsittiin aamulla luokkaa kun luokka joka meille oli merkitty olikin varattu, oppilaita siirreltiin edestakaisin ryhmien välillä sopimatta toisten opettajien kanssa..ja monen monta muuta kommellusta kerkesi 2 vuoden aikana näkemään.
    Ei sillä olin kuullut usealtakin ihmiseltä eri vuosilta legendaa poken koulutuksen tasosta mutta tulipahan koettua se itsekkin. Toisaalta olen kyllä kuullut vastaavanlaisia huhuja JKL puolestakin opetusuudistuksen jälkeen. Yritetään hieroa ammattilaisia pika-ajassa ja lopputulema on ettei moiseen ole resursseja; yhä suurempi vastuu jää itse opiskelijalle ja firmoille missä suorittaa työssäoppimiset.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Itsellä on kyllä jokseenkin vastaavanlaisia kokemuksia ihan pääkallonpaikaltakin eli äänekosken yksiköstä. Kävin hiljattain yhden teknillisen alan peruskoulutuksen ja vaikka paperit sainkin käteen lopuksi niin en todellakaan koe olevani pätevä tekemään alan vaativia töitä itsenäisesti en sitten alkuunkaan...noh jo koulutuksen alussakin yksi opettaja kommentoi että tämä kouluhan menee läpi 1(1-5 asteikolla) arvosanoilla vaikka miten päin kunhan ees suurimman osan aamuista jaksaa vaivautua paikalle.

    Oma opettajamme tuntui puolet ajasta huitelevan tekemässä jotain muita asioita kuin opettamassa meitä ja siitäkin osasta mitä oli paikalla meni niitä näitä lörpötellessä tiettyjen oppilaiden kanssa hyvä osa. Kova kiire tuntui olevan muutenkin päällä jatkuvasti ja etäpäiviä oli paljon. Eihän opettaja itse siitä ikinä ääneen myöntänyt mutta kyllä sen huomasi että kaveria itseäänkin vitutti oma työnsä ja kiinnostunus oli kadonnut jo ajat sitten kaiken jatkuvan säätämisen ja veivaamisen takia. Välillä etsittiin aamulla luokkaa kun luokka joka meille oli merkitty olikin varattu, oppilaita siirreltiin edestakaisin ryhmien välillä sopimatta toisten opettajien kanssa..ja monen monta muuta kommellusta kerkesi 2 vuoden aikana näkemään.
    Ei sillä olin kuullut usealtakin ihmiseltä eri vuosilta legendaa poken koulutuksen tasosta mutta tulipahan koettua se itsekkin. Toisaalta olen kyllä kuullut vastaavanlaisia huhuja JKL puolestakin opetusuudistuksen jälkeen. Yritetään hieroa ammattilaisia pika-ajassa ja lopputulema on ettei moiseen ole resursseja; yhä suurempi vastuu jää itse opiskelijalle ja firmoille missä suorittaa työssäoppimiset.

    Eikö tällaisiin epäkohtiin puututa koululla oikeestikkaan? Kerätkää oppilailta nimiadressi jossa vaaditte tilanteeseen korjausta ja saattakaa se kuntayhtymän hallituksen tietoon ja lähettäkää kopio vielä vaikka opetushallitukseen niin johan on kumma ellei asiat korjaannu.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eikö tällaisiin epäkohtiin puututa koululla oikeestikkaan? Kerätkää oppilailta nimiadressi jossa vaaditte tilanteeseen korjausta ja saattakaa se kuntayhtymän hallituksen tietoon ja lähettäkää kopio vielä vaikka opetushallitukseen niin johan on kumma ellei asiat korjaannu.

    Valtuustonjäsenillekin olisi hyvä tuoda tietoon tilanne. Tämä on koko Pohjoista Keski-Suomea koskettava huolenaihe.


   • Anonyymi

    Oon nyt tarvaalas opiskelemassa maaatalous puolta ja sinä puhut ukko täyttä paskaa, tai sitten on asiat muuttunu, tai olet muutenvaan astetta hölmömpi yksilö


  • Anonyymi

   Ohhoijakkaa, noin sitä pitää... Minulle selvisi miksi sitä on syrjäytymistä ja työttömyyttä tässä maassa.

  • Anonyymi

   Mitä jos äidin ja isän pikku pojat ja tytöt joita ei olla saatu kasvattaa ja rankaista vuosiin, ollaan muuten syytteessä me äidit ja isät. Olemme kaikki vanhemmat teidän parastanne laittaneet, mutta laki kieltää kaiken kurittamisen .Harmi, koska lapsista on tullut täysiä p päitä. Ja pelkkiä zombeja jotka tuijottavat vain puhelinta ja tietokonetta, hei on olemassa muutakin elämää,tajutkaa se. Turha haukkua koulua ja kouluttajaa, tiedättekö miksi, koska he määräilevät teitä ja sehän ei teille käy. POKELLA on hyvät opettajat ja henkilökunta, hyvä ruoka, ja hyvä opetus. Lopettakaa tuo iänkaikkinen ruikutus ja menkää itseenne. Toivoo neljän Poke lapsen äiti , jotka ovat olleet aktiivisia opiskelijoita työpaikan saaneet omalla aktiivisella asenteeilla ja opiskelun innolla. Tehkää perässä älkää ainankaan ruikuttako , typerää luettavaa olettehan kohta aikuisia. Opiskelun iloa ja hyvää uutta vuotta, nyt on aika ajatella uudestaan tulevaisuutta. Toivoo nnellisten POKE-lasten äiti

   • Anonyymi

    Poke sai melkein yhtä paljon lisärahoitusta kuin paljon suurempi Gradia kiitos hyvän opiskelija palautteen.


  • Anonyymi

   Paras paikka päällä maan.

   • Anonyymi

    Pohjoinen keski-Suomi on maan mustinta aluetta kun ajatellaan työttömyyslukuja,nuorten pahoinvointia,muuttotappiota,ihmisten velkaantumista jne,jne. Näkisin että tähän löytyy syy siitä kun meillä ei ole asianmukaista koulutusta nuorille eikä aikuiset ole saaneet koskaan mitään asianmukaista koulutusta.Eikä tämä ole käsitykseni mukaan rahasta kiinni.Tänne pitäs tuoda etelä-suomesta osaavampaa henkilökuntaa.koko henkilökunta uusiksi niin sitten alkaisi asiat korjaantumaan.Tänne uskaltai yrityksetkin tulla ja investoida jos meillä olisi ammattitaitoista työvoimaa


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Pohjoinen keski-Suomi on maan mustinta aluetta kun ajatellaan työttömyyslukuja,nuorten pahoinvointia,muuttotappiota,ihmisten velkaantumista jne,jne. Näkisin että tähän löytyy syy siitä kun meillä ei ole asianmukaista koulutusta nuorille eikä aikuiset ole saaneet koskaan mitään asianmukaista koulutusta.Eikä tämä ole käsitykseni mukaan rahasta kiinni.Tänne pitäs tuoda etelä-suomesta osaavampaa henkilökuntaa.koko henkilökunta uusiksi niin sitten alkaisi asiat korjaantumaan.Tänne uskaltai yrityksetkin tulla ja investoida jos meillä olisi ammattitaitoista työvoimaa

    Pitää muistaa että kolikoissakin kaksi puolta, niinkuin heikkotasoisessa koulutuksessakin on aina huonoja- ja hyviäkin puolia. Huonon koulutuksen saaneet porukat sitoutuvat pohjoisen keskisuomen alueelle loppu elämäksi , eivätkä muuta niin heleposti muualle töihin perässä kun heillä ei ole ammatillisen osaamisen valamiuksia eikä tästä syystä uskallustakaan lähteä hortoilemaan muualle töitten perässä. Maksaahan se yhteiskunta sosiaalisia etuuksia niille joilla ei ole töitä ja niillähän monet pärjäävätkin vaikka se leipä ei mitenkään rapiaa olekkaan ja vielä kunnillekkin tulee valtionapuina asukasluvun mukaan oma tukiaistensiivu. Huonona puolena on muunmoassa se että pohjoinen keskisuomi ei kehity ja eriarvoisuus kansalaisten välillä lisääntyy. Näihhän ne poken päättäjät saattavat ajatellakin,en tiedä? Työttömyyskorvaukset ynnä muut tuet saisivat kyllä olla isompia että niillä tulisi paremmin toimeen.Töitä kun ei kaikille riittäis muutenkaan. Noh. näistä asioista voi tietenkin jutella J. Kautolle ja kumppaneille, jospa sekään sitten auttaa,en tiedä.


  • Anonyymi

   Kautolle juttelu on sama kuin juttelisit kilometritolplle.
   Pokessa opiskelun jälkeen on ihan itsestä kiinni miten elämässä eteenpäin meno onnistuu.

  • Anonyymi

   Voi voi, tulevaisuus ei näytä kovinkaan valoisalta Pohjoisessa Keski-Suomessa. Kuulin tuossa kuinka yhteisillä varoilla ylläpidettävä kuntayhtymä on hoitanut koronapandemian aikaisen etäopetuksen. Lieneekö koulutusjohtajana toimivan putki-teknikon taidonnäyte?

  • Anonyymi

   Aukeais noi hengelliset tilaisuudet jotta pääsisi antamaa saastaiselle kansalle sananrieskaa.

   • Anonyymi

    Voi tulla housuun rieskaa kun kovin alkaa kielillä puhumaan.


  • Anonyymi

   Miten Pokella voi olla ollu joskus miljonääri kepulaisia töissä? Eikö sellaiset hemmetin rikkaat pärjäisi muutenkin? Maita, autoja, rahhaa ym. omaisuutta on kysisellä jätkällä niin kuin porvareilla konsanaan.

  • Anonyymi

   POKElla niinkuin kaikilla muillakin vastaavilla oppilaitoksilla nykyään homma toimii niin että koulussa opetuspäiviä ihan hirveän vähän ja asiat pitää oppia siellä työharjoittelupaikoissa, joissa sitten opet käyvät tenttaamassa, että mites tämä ja tämä asia handlataan. Työnantajien hommaksi jää kaikki opettaminen ihan alkeista lähtien.
   Järkikin sanoo ettei tällä tavalla tule kunnon ammattilaisia.

   • Anonyymi

    Mitäpäs luulet että ne siellä koululla oppii? Iliköyttä tekemään ja venkuloimaan, ei mitään muuta. Kyllähän se on aina ollut ja tulee olemaankin niin että työ tekijäänsä neuvoo. Paras paikka oppia ammattiin on oikeat työpaikat ja työmaat.


  • Anonyymi

   Mitähän siellä ammattikoululla oikein opetetaan? Opetetaanko yhtäkäs mitään ammattiin liittyvää? Kukahan nämä työt tekee kun meidän ikäluokka eläköityy ja siirtyy pois työelämästä. Tällaisia huolia ja ajatuksia nousi mieleen kun seurasin nuoria kesätöissä. Perusasiat näyttää olevan kovin hukassa. Ne joilla on kesätöitä oppivat enemmän ensimäisen viikon aikana oikeissa töissä kuin "koulun hiekkalaatikolla" kolme vuotta leikkiessään.

   • Anonyymi

    Puhutte vähän mutta asiaa


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Puhutte vähän mutta asiaa

    Pokelta valmistunut lähihoitajia jotka jakaa lääkkeitä.muttaei tiedä,että 3&1 ja 1&3 on eriasia näitä tyyppejä tulee jatkuvasti. Selväjärkinen kouluttamaton pystyy viikon opastuksella samaan,kun nämä koulusta tulleet "pätevät "


  • Anonyymi

   Hommat menivät pysyvästi päin prinkkalaa opetuslain uudistuksessa. Nykyään valtion maksama tuki kouluille määräytyy vuosittaisten valmistuneiden mukaan. Niinpä ollen koulussa täytyy olla todella - todella - töhö että ei pääse läpi. Riittää kun on suurimman osan päivistä edes paikalla lukuvuodessa.

   Koulutuksen lopussa sitten on pakollinen kysely siitä mitä mieltä koulutuksen laadusta oli mutta kuka nyt niin hullu olisi että haukkuisi koko koulun maanrakoon kun on paperit saanut vaivattomasti.

  • Anonyymi

   Saiskos kysyä kuinka tällaasta ala-arvoosta koulua pidetähän yllä yhteiskunnan varoilla?

  • Anonyymi

   Kuulin tuossa erään geissin, jossa erästä henkilökuntaan kuuluvaa olisi kiusattu pokella. Kuinka tällainen on mahdollista nykyajan yhteiskunnassa ja koulutusta järjestävillä työpaikoilla?

   • Anonyymi

    Eikö siellä lie käräjöitykin, joka ei taida ainakaan nostattaa koulun mainetta.


   • Anonyymi

    Älä höpötä. Kyseinen poke oli itse Konkinkangkaalainen ja sivistynytkin jo toisesta polvesta lähtien..


  • Anonyymi

   Kuulin tuossa joitain suorastaan törkeitä ja käsittämättömiä asioita Poken ammatillisen koulutuksen järjestämisestä vastaavien viranhaltijoista toimintatavoista.

   Ihmettelen, eikö tällaisen kuntayhtymän johtavillaviranhaltijoilla ole mitään moraalia eikä kunnioitusta alaisena toiminutta opettajaa kohtaan? Perustuslakikin sanoo, että kaikkia kansalaisia tulee kohdella yhtdenvertaisesti ja tasapuolisesti. Kirjoitin asioita oikein vartavasten ylös, jotta muistaisin kuulemani asiat oikein. En voi olla nostamatta esille joitakin kyseisiä epäkohtia tällä keskustelupalstalla. Pokella on ollut käsitykseni mukaan usein tapana ottaa joku keskimääristä älykkäämpi, kouluttautunut, osaava, ahkera tai muuten elämässää menestyvä työntekijä silmätikuksi ja kiusaamisen uhriksi. Kyseisen opettajan tehtävissä toimineen henkilön kimppuun on käyty mitä ilkeimmin tavoin ja henkistä väkivaltaa käyttäen. Kiusaaminen on ollut mm. uhriksi otetun omaisuuden kuvaamista (salakatselua?), Poken 3:n viranhaltijan voimin käyty kaupungintalolla kyselemässä kiusattuun henkilöön liittyeviä asioita lyömäaseiden etsimiseksi. Kiusaamiseen liittyen yksityisiä kansalaisia on haastateltu puhelimitse opettajan toimiin liittyen. Tämä kaikki ei riitä kiusaamiseksi, vaan on kyselty viranomaisilta tietoja kiusatun tekemisiä, pyytäen samalla nähtäväksi asiakirjoja, joita tietoja salassapitosäädösten vuoksi viranomainen ei titenkään ole voinut luovuttaa ky:lle. Tietyjen, ns. "parempaa kastia" olevien epäkohdat on ns. painettu villaisella, joita epäkohtia ja väärinkäytöksiä on paljon. Onneksi on vielä elossa opettajia jotka tapahtuneista epäkohdista ja väärinkäytöksistä tietävät.

   Aika kuluu, mutta totuus tuskin koskaan happanee.

   Tässä maassa on turha puhua jostakin koulukiusaamisesta. Kiusaamista tapahtuu todella paljon varvinkin oppilaitosten työyhteisöissä, joka pitäisi mielestäni kitkeä pois ennen kuin saataisiin lasten ja nuorten koulukiusaamiselle 0-toleranssi. Käsitykseni mukaan valtataistelu, politiikka, kateus ym. epäkohdat ovat ainakin em. oppilaitoksen työyhteisössä jokapäiväinen ja turhaan voimavaroja kuluttava ongelma.

   • Anonyymi

    Joo kyllähän se muutos pittää lähteä niistä opettajista ja koulujen työyhteisöistä. Mitä isot eellä sitä pienet perässä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Joo kyllähän se muutos pittää lähteä niistä opettajista ja koulujen työyhteisöistä. Mitä isot eellä sitä pienet perässä.

    Joskus tulee pohdittua, että mikähän se lienee joillakin ihmisillä tärkein asia elämässä? Onkohan se:

    1) Töiden tekeminen mahdollisimman hyvin ja itsensä-/ oman osaamisen kehittäminen niin, että kykenisi omalta osaltaan auttaamaan alaisia kouluttamaan nuorista elämässä menestyjiä ja että nuoret saisivat tarvitsemansa valmiudet työelämässä menestymiselle.

    2) Jonkun tietyn ihmisen tai ihmisten loputtomiin jatkuva kiusaaminen, joka ei aina välttämättä pääty kenenkään kannalta parhaalla mahdollisella tavalla.

    3) Uskonnollisen yhdistyksen puhujana toimiminen ja sitä kautta saatu taloudellinen hyöty.

    Minusta tuo 1) kohta on koulutuskuntayhtymän johtoryhmän jäsenten keskeisimpiä ja tärkeimpiä asioita.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Joskus tulee pohdittua, että mikähän se lienee joillakin ihmisillä tärkein asia elämässä? Onkohan se:

    1) Töiden tekeminen mahdollisimman hyvin ja itsensä-/ oman osaamisen kehittäminen niin, että kykenisi omalta osaltaan auttaamaan alaisia kouluttamaan nuorista elämässä menestyjiä ja että nuoret saisivat tarvitsemansa valmiudet työelämässä menestymiselle.

    2) Jonkun tietyn ihmisen tai ihmisten loputtomiin jatkuva kiusaaminen, joka ei aina välttämättä pääty kenenkään kannalta parhaalla mahdollisella tavalla.

    3) Uskonnollisen yhdistyksen puhujana toimiminen ja sitä kautta saatu taloudellinen hyöty.

    Minusta tuo 1) kohta on koulutuskuntayhtymän johtoryhmän jäsenten keskeisimpiä ja tärkeimpiä asioita.

    Tällaisen yhteisillä varoilla pyörivän kuntayhtymän johtohenkilöstön ennenkaikkea pitäisi pitää näppinsä erossa nuista kahdesta viimeksi mainitsemastasi asiasta.


   • Anonyymi

    Missähän lienee tuollatavoin törkeästi alaistaan kiusanneen moraali?


  • Anonyymi

   Pokemonistako on kyse? Sen oikea ääntämistapa on POK` EEMON
   Muutoinhan se poke tarkoittaa portsaria eli kapakan ovimiestä. Ovimiehen hommiin ei tarvita mitään koulutusta. Luku taito on kuitenkin hyvä olemassa ja numeroiden tuntemus.

   • Anonyymi

    Olen kuullut pokeloista,jotka käärivät sätkiä ja juovat energiajuomaa. Sitten PÄRISEE.


  • Anonyymi

   Jokainen alkaa pikkuhiljaa huomata tosiasian, että Pohjoinen Keski-Suomi tyhjenee. Yritykset katoaa ja työpaikat häviää, kun meillä ei ole asianmukaista ammatillista koulutusta.

   • Anonyymi

    Vain heikoimmat jäävät kuten sinä.


  • Anonyymi

   Poken antama opetus on tuskin kaikilta osin edes opetussuunnitelmien mukaista. Olisi syytä katsoa mitä opetussuunnitelmissa lukee ja kysellä nuorilta onko koulussa opetettu kaikkia opetussuunitelmissa jainittuja kyseiseen ammattiin liittyviä asioita ja osa-alueita. Eikun puhelin käteen ja yhteyttä opetushallituksen tarkastajiin ellei asiat muuten korjaannu.

  • Anonyymi

   Miten niissä pikku kouluis pystyy antaa asianmukaista koutustusta-ei mitenkään. Kyl tää on tiedetty, siksi valitse GRADIA.

   • Anonyymi

    Gradia on paras oppilaitos, olet oikeassa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Gradia on paras oppilaitos, olet oikeassa.

    Pohjoinen Keski-Suomi vajoaa ja vajoaa syystä että meillä ei ole asianmukaista ammatillista koulutusta. Voisivatko Poken johtaja/ koulutusjohtaja käväistä katsomassa oikeilla työpaikoilla, jotta heille muodostuisi käsitys siitä mitä työelämä tarvitsee.


  • Anonyymi

   Käsitykseni mukaan demokratiaan kuuluu, että kuntalaisilla ja veronmaksajilla on oikeus arvostella heidän rahoillaan ylläpidettäviä toimintoja, koulutus mukaanlukien. Mielestäni merkittävä askel askel Poken oikeansuuntaisen kehittämisen kannalta olisi se, että Kurkelan tilalle palkattaisiin osaavampi kuntayhtymän johtaja.

  • Anonyymi

   Oppisopimuksella ammamiehen mukaan oikeisiin töihin niin siellä sitä oppii ammattia. Amiksen päivähoitopaikat ovat lähinna ajankulutusta varten ja työttömyyteen valmistautumista varten.

   • Anonyymi

    Mitä et päässyt vieläkään sisälle kouluun?


  • Anonyymi

   Nimenomaan. Koulussa syrjitään erilaisia ihmisiä ja kehitysvammaisia joka menee opettajista alkaen. Samalla tavalla POKE vaijenti lehdet kun asuntolavalvoja seksuaalisesti hyväksikäytti useampia alaikäisiä nuoria

   • Anonyymi

    Miten vaijenti?


  • Anonyymi

   Nythän Poke aloittaa keski-suomen valloituksen Laukaasta. Logistiikkaa työnnetään tonneittain…

   • Anonyymi

    Isolla osalla Poken opettajista taitaa puuttua asianmukainen, opettajan työn hoitamisen kannalta välttämätön koulutus ja opettajan pätevyys. Sittä huolimati ollaan niin ammattilaisia ja asiantuntijoita kuin ikinä ollaan ja voidaan. Lieneekö tässä syy siihen että pohjoisessa Keski-Suomessa rehottaa työttömien ja syrjäytyneiden suuri lukumäärä?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Isolla osalla Poken opettajista taitaa puuttua asianmukainen, opettajan työn hoitamisen kannalta välttämätön koulutus ja opettajan pätevyys. Sittä huolimati ollaan niin ammattilaisia ja asiantuntijoita kuin ikinä ollaan ja voidaan. Lieneekö tässä syy siihen että pohjoisessa Keski-Suomessa rehottaa työttömien ja syrjäytyneiden suuri lukumäärä?

    Eihän ny riviopettajiksi voida palkata johtoporrasta korkeammin koulutettua väkeä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eihän ny riviopettajiksi voida palkata johtoporrasta korkeammin koulutettua väkeä.

    Etpä taida olla ainut joka asiaa ihmettelee. Kuulin että johtoportaassakin istuskelee melko heikosti koulutettua porukkaa. Riviopettajiksi taidetaan valita uskonnollisin tai poliittisin perustein vielä vähemmän koulutettua porukkaa. Tässäpä syy miksi lähetimme lapsemme muualle, parempiin opinahjoihin.


  • Anonyymi

   Horjuuko LestaValta?

   • Anonyymi

    Ei horju vaan L T kuppaavat koulua edelleenkin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei horju vaan L T kuppaavat koulua edelleenkin.

    Voi olla, vielä joutuu tunneilla tekemään koulun töitäkin. Kuulemma on puhe on pidetty.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Voi olla, vielä joutuu tunneilla tekemään koulun töitäkin. Kuulemma on puhe on pidetty.

    Lessuilla on hätä, jos ei pystykään tekemään jatkossa omia bisneksiä työaikana. Joutuu vielä tekemään palkkansa eteen hommia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Lessuilla on hätä, jos ei pystykään tekemään jatkossa omia bisneksiä työaikana. Joutuu vielä tekemään palkkansa eteen hommia.

    Juu...kyseistä lahkoa edustavat syytelevät aiheettomasti toisia työntekijöitä vaikka itse taitavat olla kaikista pahimpia työaikana omien bisnestensä tekijöitä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Juu...kyseistä lahkoa edustavat syytelevät aiheettomasti toisia työntekijöitä vaikka itse taitavat olla kaikista pahimpia työaikana omien bisnestensä tekijöitä.

    Pitää sitä saada työaikana omaa rivitalonrakentamisbisestä hoitaa. Eikä kukaan puutuu...


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Pitää sitä saada työaikana omaa rivitalonrakentamisbisestä hoitaa. Eikä kukaan puutuu...

    rikkaiden kapitalistien puuhasteluja sellaiset.


  • Anonyymi

   Mikä tämä Poke oikein on????

   • Anonyymi

    En mä tiedä olenko oikees, mut hieman sellai kutina meitil on et jonkin sortin poliittisii ja uskonnollisii ääriliikkeitä kyseisen opinahjon hallinnollisii johto portaisii on pesiintynny , ainaski joitain vuosia takaperin? Hieman toki luonnollisen poistuman kautta tilanne näyttäis olevan korjaantumaan päin .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    En mä tiedä olenko oikees, mut hieman sellai kutina meitil on et jonkin sortin poliittisii ja uskonnollisii ääriliikkeitä kyseisen opinahjon hallinnollisii johto portaisii on pesiintynny , ainaski joitain vuosia takaperin? Hieman toki luonnollisen poistuman kautta tilanne näyttäis olevan korjaantumaan päin .

    Voivat lahkolaisetkin joutua tekemään töitä omien bisnesten kärsiessä.


  • Anonyymi

   Opettajat kulkevat omia aikojaan miten sattuu, tullaan myöhässä tunneille ja iso osa höpötetään ihan turhaa. Opetusta ei ole juuri lainkaan ja sekin on ulkoistettu oppilaille itselleen.

   Muukin henkilökunta kulkee miten sattuu omia menojaan, huolto, asuntolavalvoja, eläinpuolen henkilökunta. Ihan ihmeellistä touhua, jotain suojatyöpaikkoja missä hyväveli verkosto pyörii ja halutaan päästä mahdollisimman helpolla. Sihteeri on sentään pätevä.

   Ihan kuin jossain vanhassa sketsisarjassa on meininki.

  • Anonyymi

   Milffi-poke?

  • Anonyymi

   Poken tekniikan- ja liikenteen alan koulutustaso paranee ainakin 399 % uuden koulutusjohtajan myötä. Entinen oli LVI-teknikko/ herätysliikkeen puhuja ja nykyisellä koulutusjohtajalla ylempi korkeakoulututkinto. Muilta ominaisuuksiltaankin nykyinen on edelliseen verrattuna koulutusjohtajaksi tuhannesti sopivampi.

  • Ihan paska koulu, tekee mieli tappaa ittensä ku ajatteleekaan sinne menemistä. Aina hirvee Al-Qaeda kintereillä kun siellä opiskelee, ja tietyt opettajat on ihan ripulia. Puhun nyt Äänekosken pokesta. Pelkkää paskaa naamaan vaan sieltäkin. Harkitse 2 kertaa ennekuin haet, äläkä missään nimessä astu varpaallakaan sen asuntolaan, sieltä vasta ripuliaalto tuleekin naamalle. Oikea paskatsunami.

   • Anonyymi

    Ymmärrän sinua, mutta Poke ei olekaan kehitysvammaisille tarkoitettu koulu.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ymmärrän sinua, mutta Poke ei olekaan kehitysvammaisille tarkoitettu koulu.

    Mitä sä sitte vielä siellä teet?


  • Anonyymi

   Pokella on iso ongelma. Opettajien työaika 1500 vuodesta. Hyvin moni ei tee kuin kuin 1000 ja nostaa töyden palkan. Kaikenlaista rakennustarkastusta harrastetaan. Munattoman johtjat eivät uskalla puuttua asiaan.

  • Anonyymi

   Lukion ja Poken yhdistäminen ei onnistu. Pojalle on sanottu lukiolla, että mitä te pokelaiset täällä teette.

  • Anonyymi

   Poken opet on sellaasia, et potkut tulis missä vaan muual. Istuvat kahvilla ja syömässä, myöhästytään tunneilta, numerot jaetaan naamakertoimen mukaan. Toisia suositaan toisia syrjitään. Mitään siellä ei kannata puhua kun opet ja henksu juoruaa kaiken keskenään. 💩 paikka

   • Anonyymi

    Ennen Pokelle kuin Suomen huonoimpaan lukioon???


  • Anonyymi

   Hyvä opetus ja hyvä opetus Pokella. Aina on työllistytty, kun valmistuttu.

  Ketjusta on poistettu 14 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Turkipippurin omistaja törkeä lapsenraiskaus 21.2.2024

   Lapin käräjäoikeus Rovaniemi 1.3.2024 törkeä lapsenraiskaus,syyllinnen Turkinpippurin omistaja Farsad Doski Reger https:
   Rovaniemi
   55
   3054
  2. Piruilua suhdekohusta? Anssi Heikkilä julkaisi kuvia "deitti-illasta" - Missä Pernilla Böckerman?!

   Anssi Heikkilä ja Pernilla Böckerman voittivat viime vuonna Tanssii Tähtien Kanssa -kisan. Nyt heidän ympärillään kuhist
   Kotimaiset julkkisjuorut
   14
   1706
  3. Mitä muuttaisit kaivatussasi?

   Rehellisiä vastauksia kiitos.
   Ikävä
   114
   1644
  4. Raideliikenne

   Kuka jäi junan alle?
   Kiuruvesi
   25
   1546
  5. Purra antoi Hakkaraiselle tylysti kenkää

   Persujen puheenjohtaja Riikka Purra, joka on myös persujen puoluehallituksen puheenjohtaja, on päättänyt hovinsa kanssa
   Perussuomalaiset
   335
   1535
  6. Farmi Suomi -matskua julki! Iida Vainio ja Archie Cruz intiimissä hetkessä: "...yölläkin sitten..."

   Sutinaa kerrakseen… Rokkari Archie Cruzilla ja kultamekolla kohahduttaneella Iida Vainiolla on ollut mm. tällaista visp
   Kotimaiset julkkisjuorut
   11
   1338
  7. Siitä näkemisestä tuolla oikeissa kuvioissa

   Odotusarvo olisi, että hakeutuisit aktiivisesti tilanteisiin tai paikkoihin, missä olisi mahdollista törmätä. No niinpä.
   Ikävä
   110
   1317
  8. Ranskan presidentti: Nato joukkoja Ukrainaan?

   Silloinhan Suomenkin pitäisi lähettää Ukrainaan joukkoja. Miltä kuulostaa? Macron ei sulje pois länsijoukkojen lähettäm
   Maailman menoa
   415
   1213
  9. Kun kohtasin sinut muutit elämäni

   Se ei ole entisellään enää. Olen järkyttynyt ja jäänyt suuren hämmennyksen valtaan. Mitä tämä oli? En tiedä enää, mitä a
   Ikävä
   77
   1195
  10. Vanha valta heitti nyt Kelloniemen ulos

   Vanhan vallan juoksupoika Ilpo Tervonen kruunattiin Heikin ritarikunnan ensimmäisen rasvaajan ansiomerkillä. Juhana Kell
   Kemijärvi
   76
   1087
  Aihe