Haitanteko ja kotirauhan rikkominen

Katuvamies

Terve!
En hirveemmin ala taustoja availemaan mutta erään rikollistaustaisen ja täyden pummin asunnossa kävin juttelemassa eräästä asiasta. Eli olemme molemmat vuokralaisena eräässä hallissa ja tämä kaveri on hamstraaja ja täysin laittomasti kasannut pihan täyteen romua niin etten autolla pääse oman hallioven eteen. Pihalla ei lain mukaan saisi olla mitään romua koska kunta omistaa sen ja kaveri on siis rikollistaustainen, vuosikymmeniä jo hamstrannut tavaraa ja tehnyt kaikenlaisia laittomia bisneksiä.

No nyt sitten melkein vuoden joutunut tätä touhua katsomaan kun romua vain kertyy lisää ja lisää, vuokranantaja monta kertaa uhannut viedä romut pois js irtisanonut kaverin sopimuksen mutta ei ole sen kummempaa saanut aikaan.

Siispä tuli otettua vähän laki omiin käsiin ja selvitin kaverin osoitteen ja menin ovelle. Oven avasi nainen ja pääsin sisään jossa mies makasi sängyssä huoneessa, kerroin kuka olen ja millä asialla liikun. Sitten vähän korotin ääntäni ja sanoin että jos kamat ei häviä sieltä hallin pihasta niin kärrään kaikki romut hänen kotipihalleen. Siitä kaveri tulistui ja huusi että hänelle ei huudeta, nainen tuli paikalle ja sanoi että nyt on parempi että lähden ja silloin samassa poistuin asunnosta. Kaveri tuli perään ovelle ja huusi että "nyt saat selkääsi", tällöin olin jo itse pihalla ja käännyin katsomaan miestä, nainen oli välissä rauhoittelemassa miestä. Siinä vielä huusin miehelle että "joka ikinen romu tulee tänne pihaan" ja nainen alkoi samassa ottamaan autoni rek.nroa ylös.

Menin autolleni ja pari metriä kerkesin ajamaan kunnes kiihdyksissäni nousin vielä ulos autosta ja otin retkikirveen jolla löin pihalla olevasta autosta tuulilasin rikki (tiedän, tyhmää, mutta olin niin vihainen) ja nainen taisi jotain videota tai kuvaa tästä ottaa ja sitten lähdin pois. Kotiin päästessäni meni noin puoli tuntia ja 2 partiota poliiseja tuli tarkoituksenaan viedä minut putkaan mutta sain puhuttua itseni niin että sain illan viettää ihan kotosalla.

No joo, tuli avattua taustoja näköjään ihan reilummin. Mutta että saisitte hiukan selkoa mitä tässä on sattunut.
Eli nyt tämä mies yrittää nostaa syytteen kotirauhan rikkomisesta ja vahingonteosta ainakin, lisää varmaan selviää sitten kuulusteluissa.
Vahingonteko nyt on selvä, pari sataa joudun maksamaan siitä tuulilasista? Mutta miten tuo kotirauhan rikkominen, en ole uhannut ketään mitenkään ja pyydettäessä poistuin asunnosta. Voiko tästä muka nostaa syytettä?
Ja mitenkäs kun tämä kaveri huusi minulle että "nyt saat selkääsi", voinko syyttää häntä jostain laittomasta uhkauksesta?

Normaalit ihmiset varmasti löisivät kättä päälle ja seteli kouraan tuulilasista mutta tämä valtion elätti yrittää varmasti keksiä ties mitä satuja että saa mulle syytteet.

Loppuun vielä sanon että mennessäni tyypin luokse, aikeissa ei ollut mikään väkivaltainen teko ja halusin vain puhua asiasta mutta kaveri alkoi itse uhkaavasti käyttäyttä. Retkikirveskin sattui minulla olemaan autossa eilisen metsäreissun jäljiltä, ilman tätä sen pihassa olevan romuauton tuulilasikin olisi ehjä

2

138

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Katuvamies

      Otsikkoon korjaus!!
      Eli vahingontekoa tarkoitin enkä haitantekoa!

    • jurristi

      Kotirauhan rikkomien ei toteudu, ellet mennyt sisään väkisin, mutta tietysti vahingonteko. Se on kuitenkin asianomistajarikos, kuten kotirauhan rikkominenkin, joita poliisi ei tutki, eikä syyttäjä syytä, ellei asiananomistaja vaadi sinulle rangaistusta.
      Tehokas katuminen saattaisi nyt auttaa. Menet uudelleen asunnolle ja kerrot korvaavasi kaiken. Jos vastapuoli siihen suostuu ja sovinto ilmoitetaan poliisille, niin mitään rikostutkintaa poliisi ei edes aloita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      59
      5869
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3717
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1988
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1799
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1236
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1219
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      1027
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      53
      970
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      899
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe