Luottokortit, käteinen, matkashekit...

Eka kerta

Olen lähdössä kiertelemään Thaimaata, Kamputseaa ja Vietnamia kuukaudeksi. Kertokaahan te Aasiassa reppumatkalla olleet, miten toimitte noiden raha-asioiden kanssa. Eli siis ihan käytännössä onko teillä ollut mukana matkashekkejä, minkä verran käteistä jne. Lähinnä mietin sitä, että missä noi valuutat käytännössä kuljettaa? Jossain money beltissäkö? Tarkoitus yöpyö halvoissa guesthouseissa ja jotenkin tuntuu, että jos siellä on jotain turvasäiliöitä,niin kuinkakohan turvassa se omaisuus siellä on...? Toisaalta tuntuu ihan urpolta taas kuljettaa koko omaisuutta mukana jos ei ole pakko..Mites siis olette sumplineet tämän asian?

6

1089

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ikävä aurinkoon

      Minulla oli mukana visa electron sekä lähtiessä sata euroa käteistä, jonka vaihdoin Bangkokissa bahteiksi. Kun rahat loppui, nostin lisää, 100 euroa kerralla. Lompakossa pidin vain pieniä summia rahaa. Loput rahat, lentoliput, electron ja passi kulkivat kätevästi rahavyössä. Rahavöitä saa eri kokoisia, ja ostin niin pienen, että sitä pystyi hyvin pitämään pientenkin shortsien alla. Kuitenkin sinne mahtui kaikki tarpeellinen. Jonkin verran vyö hiosti, mutta oli kuitenkin mielestäni kätevämpi kuin kaulapussi. Yövyin halvoissa hostelleissa, eikä niihin aina saanut arvotavaroita turvasäilöön. Silloinkin, kun hostellissa oli turvasäilö, kannoin arvotavaroita mielummin mukana.

    • muutamalta reissulta

      Luottokortit ja käteinen paras yhdistelmä, matkashekit ovat historiaa.

      Pidä rajoille mennessä aina ainakin 1000 dollaria käteistä mukana per lärvi, jos ulkonäkönne ei miellytä niin vittumainen tullivirkailija voi evätä maahanpääsyn jos ei ole tarpeeksi cashia päällä.

      Käteinen ja kortit kulkee näppärästi rahavyössä tai alushousujen sisäpuolella olevassa minigrip pussissa joka on turvahakaneulalla vielä alkkareihin kiinnitetty. Älä laita kaulapussia tai mikään mistä näkyy jotain päällepäin.

      Älä käytä lompakkoa, se näkyy päälle ja on taskuvarkaan unelma. Hämäyslompakko voi joskus olla hyvä jossa on merkityksettömiä tai vanhentuneita luottokortteja ja muutama kymppi, jos niin pahoihin paikkoihin menee että täytyy ryöstöön varautua. Jotta rahat ei tule hikisiksi jonkinlainen ohut muovitasku tai jopa minigrip pussi on seteleille paras.

      Rahat pidän aina mukana paitsi pidempään jossain oleskellessa missä pyrin vuokraamaa ihan oikean tallelokeron pankista niitä varten. Rantalomaa suunnitellessa on parempi ottaa niin hyvä hotelli että siellä tai lähistöllä on omat turvalokerot. Muuten menee huolehtiessa vesileikit pilalle.

      • meillä

        Ite otan yleensä jonkun satasen mukaan sekä visa-kortin. Rahat ja kaikki sälä kulkee aina mukana pikkurepussa, tarvittaessa etupuolella. Yöllä arvotavarat on tyynyn alla :) Joskus tullu jätettyä tavaraa huoneeseenkin, ei ole ollut (toistaiseksi) ongelmia.


      • missään nimessä
        meillä kirjoitti:

        Ite otan yleensä jonkun satasen mukaan sekä visa-kortin. Rahat ja kaikki sälä kulkee aina mukana pikkurepussa, tarvittaessa etupuolella. Yöllä arvotavarat on tyynyn alla :) Joskus tullu jätettyä tavaraa huoneeseenkin, ei ole ollut (toistaiseksi) ongelmia.

        kyllähän ne rahat kulkee pikkurepussa, mutta myös varkaan kantamana. ei kovin hyvä idea. opit sitten kun ekan kerran ryöstetään.


      • en vaihda
        missään nimessä kirjoitti:

        kyllähän ne rahat kulkee pikkurepussa, mutta myös varkaan kantamana. ei kovin hyvä idea. opit sitten kun ekan kerran ryöstetään.

        kyllä ne rahat lähtee tarvittaessa sieltä vyöstäkin kun kaivat kuvetta ostoksia varten. Repusta en luovu, melkein 20 vuotta reissussa pärjännyt (vaikka voihan se kohta jo pukkaa tilastotappiota..)


    • arthu

      olin ite juuri sumatralla ja koin hyväksi just tuon moneybeltin..semmosen pienen ja ohuen..sinne pitäs mahtua ainaski passi ja electroni..mulla ei ollu muuta mukana ku ne ja pärjäsin täysin..(matkashekin hyvät jos kortti hukkuu) mutta yleensä kortista pidetään huolta ettei niin käy..älä näytä tosituristilta niin ei ryöstetä...Gambodiassa kannattaa ainaskin öisin näyttää renttuselta, koska muuten rikkaat paikallisnuoret tulloo ja hakkaa..eli kellot ja korut pois ja hymyä huuleen..hymy on aika hyvä henkivakuutus!! have fun

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe