Gnomessa hidas firefox

gnometökkii

Esimerkiksi suomi24 sivut avautuu noin 4 sekuntiin...... Samassa koneessa ubuntu unityllä avaa sivut alle sekunnissa. Mikä vikana? Ubuntu Gnome 17.04 on se hidas ja normaali on ubuntu 17.04. Sivu muka latautuu heti mutta sivun grafiikka pirtyy myöhemmin.

10

187

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • s24setökkii

      Perun tuon unityn nopeuden. Nyt silläkin on valkoinen ikkuna jotain 3-4 s, kun sallin noscriptistä suomi24... Eli vika on varmasti sivuston skriptissä.

    • hydfmgj

      Täällä toimii mainiosti Firefoxilla nettisivut. Lisäosia ei ole käytössä.

      • pullistatturhaan

        No nii... sinulla toimii mutta toisaalla ei. Eli varmaan voit hieman valoittaa kysymystä? Mikä on nettisi muoto ja käytätkö ylimääräisten skriptinestäjiä?
        Joku Opera selain tulee sisältämään Facebookin Whatsappin, joten siinäkin vakoilu on taattu.


      • hydfmgj

        100mb valokuitu. En käytä ylimääräisiä scriptejä. En käytä opera selainta. Ei ole salattavaa.


    • pitikötämäkinnähdä

      Onpa outo homma. Siis kun lataa sivun ja näkyy valkoista joku 3s ja tuossa valkoisella kun tarraa hiirellä vedellen summittain, niin näkyy saitin logoa sun muuta mihin hiirellä on tarrautunut. Eli ne ilmestyvät kuin tyhjästä.
      Summarum: Lataa joku sivu ja summittain tarraa hiirellä valkoiseen ikkunaan. (näin täällä).

      • sehä_kestää

        Hitain vaihe taitaa olla firefox-ohjelman vaatimien ohjelmakirjastojen fyysinen lataaminen levyltä. Käynnistysrutiinit yleensä etenevät prosessorin nopeudella tämän jälkeen, mikä nykykoneilla ei vie paljoa aikaa. Eli jos unityssä sattumalta on avattu joitakin sovelluksia, jotka käyttävät yhteisiä ohjelmakirjastoja firefoxin kanssa, voi avausnopeus vaihdella sen mukaan, mitä löytyy valmiina muistista. Tällöin kun pääasiassa vaikuttaa vain prosessin käynnistämisnopeus - tai prosessien, firefox on jaettu ainakin kahteen eri prosessiin, jotka kommunikoivat keskenään(pluginit ovat eri prosessissa). Ja kun on useita prosesseja kommunikoimassa - corejen määrästä riippuu kommunikaation nopeus, koska tällöin prosessin vaihtamisesta syntyvä overhead jää vähemmälle. Sen jälkeen kun monen coren cpu:t tulivat markkinoille, on jonkin verran tapahtunut hidastumista yhden ytimen arkkitehtuureissa juuri em. overheadin huomiotta jättämisen johdosta. Ja tästä syystä vanha selain voikin olla huomattavan nopea vrt. nykyselaimiin tällaisissa koneissa - joskin ehkä myös puutteellinen joiltakin osin.
        Myöskin sivun renderöinti on kokenut muutoksia. Kaikki tehdään valmiiksi piilossa ja läväytetään lopuksi esiin valmis sivu(tai lähes valmis). JavaScriptit voi olla vielä osittain ajamatta, koska ne jäävät ajoon myös valmiissa sivussa. Tällä vältetään suurimmaksi osaksi aiemmin tapahtunut sivun rakenteissa mahdollisesti esiintynyt epäloogisuus, joka sai kuvaelementit hyppimään ruudulla eri paikkaan. Ongelma on itse asiassa html-kielessä, joka ei kaikilla elementeillä pakota tekemään ruudulle tilavarauksia - tai tekee ne automaattisesti(esim. fontit).


    • nääsukkaa

      Manjaro KDE, uBlockOrigin. S24 hidastaa joka selaimella. uBlockista estää upotetut skriptit ja sivut aukeavat saman tien.
      http://i.imgur.com/pS7h74h.png

      • hidastusonpalstalla

        Näin täälläkin aukeaa samontein kun ei hyväksy skriptejä(noscript) suomi24..., ei muita lisäosia. Mainostenestäjää en käytä, kun fireä käytän yksityisesti ;)<-vinkki.


    • Eiköhän Firefox ole sama jokaisessa Ubuntu variaatiossa. Työpöydän ikkunamanageri ja mitä kirjastoja on valmiiksi muistissa vaikuttavat. Itsellä käytössä myös Firefox ESR enkä paljoa huomaa eroa nopeudessa.

      • hidastaleuaon

        Asennappa Firefoxiin NoScript ja sitten sallit pelkästään suomi24.fi ja selaat saittia. Huomaat varmasti että sivuston latusaika on noussut 3-4s (yksityinen selaus, ainakin). Tuo hidastelu on alkanut kun google tarjoitui hoitamaan varmistelut. Liekkö data käy jossain nsa:n palvelimella usassa............................................................... .


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      141
      2091
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      172
      1264
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1147
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      168
      1027
    5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      93
      946
    6. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      57
      912
    7. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      60
      880
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      42
      834
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      820
    10. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      59
      723
    Aihe