Tallinnaan purkkarilla / vinkit ja tärpit

Jokomenoks

On tarkoitus lähteä veneellä Tallinaan ja pitää kysyä enemmän asiasta tietäviltä neuvoa.

Ilmeisesti Suomen päässä ei tarvitse käydä passin tms. asiakirjojen tarkistuksessa? Eikä Virossakaan?

Matkaan passit, rekisteröintitodistus...mitäs vielä tarvitaan? Tarvitaanko miehistöluettelo tms vielä?

Mitenkäs tuolla merellä...onko reitille ohjeita? Lähinnä olisi tarkoitus pysyä purkkarilla poissa suurempien paattien tieltä. Tilaahan siellä muuten piisaa.

Entäs proseduurit Viron päässä? Old City Marinaan olisi tarkoitus mennä.

Oletteko ostaneet dieseliä sieltä? Ja jos niin onko tankkauspiste Marinassa?Onko diesel puhdasta?

13

945

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Örupp

      Passit mukaan ja tietty veneen paperit. Reittiä ei tarvitse miettiä, tilaa on.

      Satamaa sen sijaan kannattaa miettiä. Old City Marinan satamakapu on siinä määrin k**ipää, että harkitsisin muita satamia ihan vaan sen takia ettei tuo kaveri pilaa teidän lomaa kiukuttelullaan.

    • sfgjut41
    • Suomenlahden keskellä kulkevan "valtaväylän" ylityksessä kannattaa sitten olla tarkkana. Laivoja kulkee paljon ja niiden etäisyyden ja nopeuden arviointi silmämääräisesti ei ole helppoa. Jos on lainkaan epäilystä laivan edestä ehtimisestä, tähtää siihen että kierrät perän puolelta.

    • Hörkki

      Ei tarvitse enää Schengen-aikana ilmoittautua missään Suomen tai Viron päässä. Miehistöluetteloa ei tarvita. Piritan "takana" sijaitseva Kalevi Jahtklubi on hyvä satama, sinne voi soittaa tullessaan niin saa vapaan paikan. Dieseliä voi ostaa, ihan samaa tavaraa kuin Suomessakin. Hyvää matkaa!1!!

    • Kiinnostuuunut

      Itse mietiskelen saman tyylistä reissua, ehkä kolme satamaa Virossa, suositelkaa. Mikä karttalehti sopisi.

      Hieman ajattelin reittiä, Espoo,Prangli, Kalev yactclub ,Naissaari ja sitten vaikka Hanko.

      • Täällä harkinnassa reitti Sipoo-Prangli-Nobelnesser-Lohusalu-Dirham-Kärdla-Hanko. Jos jää aikaa niin piipahdetaan Haapsalussa Dirhamin ja Kärdlan välissä.

        Toissa kesänä tuli tehtyä hieman samankaltainen kierros, mutta lännempää ja etelämmäs: Jussarö-Dirham-Haapsalu-Heltermaa-Orjaku-Triigi-Haapsalu-Dirham-Hanko. Oli oikein mainio, vaikka Väinämeren matalissa vesissä tuppasi länsituulella aallot nousemaan inhottavan korkeiksi ja teräviksi. Perhe viihtyi parhaiten Haapsalussa ja Dirhamissa. Edellinen linnan ja jälkimmäinen biitsien takia.


    • ASasaSasaSas

      Passit mukaan. Niin kuin aiemmin tuli esille, kannattaa varautua siihen, että m*lkku satamakapteeni ottaa vastaan. Kaksi kertaa ollaan oltu ja varmuudella asia ei ole ollut kiinni omasta käyttäytymisestä. Viimeksi tuli v*ttuilua siitä milloin lähdemme kahden päivä päästä. Olisi pitänyt tunnilleen tietää milloin lähdemme vaikka vuorokausista maksettiin. Kun totesin, etten osaa aivan tarkkaa lähtöajankohtaa sanoa keli- ym. olosuhteiden johdosta, niin minulle ilmoitettiin, että olemme mustalla listalla tästä alkaen ja paikkaa ei jatkossa varmaan löydy.

      • ex-Santtu31

        Varmaan viitenä kesänä peräkkäin 1-2 kertaa kesässä Old City Marinassa vierailleena en kyllä muista törmänneeni kyseiseen mu*kkuun. Toki pitävät kohtuullisen tiukasti kiinni omista säännöistään ja maksetun / maksettujen vuorokausie (Nx24h) ylitys yhdelläkin tunnilla maksaa koko seuraavan vuorokauden.

        Old City Marinan ohjeita noudattaen sataman liikenteenohjauksesta tulo- ja lähtöluvan kysyminen VHF:llä on aina toiminut moitteettomasti.


    • nobblesner
    • Ruorimies.fi

      Viron uusin Haven Kakumäe vaikuttaa myös mielenkiintoiselta. Sopivan lähellä, mutta riittävän kaukana Tallinnasta. Avattu ilmeisesti juuri äskettäiun toukokuussa.

      http://www.havenk.com/

    • Jokomenoks

      Kiitos! Varmasti tulee hauska reissu!

      Mutta oliko siinä Old city marinassa tankkauspiste?

      Ja missä vaiheessa kannattaa huhuilla se sisäänajolupa?

    • Dallinna

      Sisäänajoa kannattaa huudella puol mailia ennen aallonmurtajaa. Laivojen savupiipuista näkee jos ne on juuri lähdössä. Tankkauslaituri on sisäänajettaessa oikealla puolella ja kortit käy. Vanha satamakippari on kyllä oikeasti täys m....kku. Huutelee ihan ihmeellisiä😮. Satamasta toimistoon mennessä täytyy porttipuhelimella kysyä koodia jolla portin saa auki. Tämän kanssa on ollu ongelmia joka vuosi kun olen käynyt. Konttoriin mukaan rekisteriote niin nopeuttaa asioimista. ÄLÄ YRITÄ PARKKEERATA VENETTÄ VIINAKAUPAN OVEN LÄHELLE vaikka siinä olis hyvä paikka noutaa ostokset. Siitä satamakippari saa varmat raivarit vaikkei se ketään haittaiskaan. Kokemusta on tästäkin. Muuten satama on aika rauhallinen eikä laivojen aallot juurikaan haittaa.

    • 407

      Satamakapulle voi sanoa "että niin kauan kun teet housut telttakankaasta, kannattaa pitää turparpansa kiinni"! Joskus tullut kerrottua muutama sana "ryssätouhusta", kun niiden koodien kanssa on kamppailtu! Sinne on alkukaudesta veneseurojen eskaadereita, eli kannattaa kauempaa kysyä onko tilaa(tai soittaa etukäteen). Sitten lähempänä se sisäänmeno, niinkuin tuossa kuvattiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1270
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      807
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      760
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      671
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      658
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe