Sähköhoito ja sairausloma

Toistuva_vakava_masennus

Olen saanut lähetteen sähköhoitoon, jota annetaan 6 x joka toinen päivä. Teen osa-aikatöitä ja jotenkin olen siitä selvinnyt. Oletteko olleet sähköhoidon aikana sairauslomalla? Mietin, että pystyisinkö välipäivinä käymään työssä, vai pitääkö jäädä sairauslomalle. Lähettävä psykiatri ei osannut ottaa asiaan kantaa.

11

1738

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vapaus_työhön

      Vapaassa maassa tuosta voi päättää itse.

    • RocksAndStones

      Ennen kuin suostut sähköshokitettavaksi, käyhän lukaisemassa aiheesta vähän tietoa mitä psykiatri tuskin kertoi. Sivuston löydät, kun laitat hakuun 'ECT Resources'. Org-päätteinen Peter Bregginin ylläpitämä sivusto. Ei kannata tuhota itseään ainakaan ilman, että tietää niin tapahtuvan. Tarpeeksi, kun sähköshokitutat itseäsi et varmasti tee enää töitä, mutta et paljoa muutakaan elämässäsi. Sinusta tulee muiden kohteiden tapaa kävelevä kivi.

      • jklkkj

        Tunnut tietävän, mitä viestität. Olen hoitanut sähköshokkihoidon uhria. Toivon mukaan toistakertaa samaa ei tarvitse tehdä. Miksi vakavistakaan haitoista kukaan alan ammattilainen ei kerro. Mitä siinä menetettäisiin, jos totuus paljastuisi? Lääkärin tarvitsisi vain mainita, ettei hän ymmärrä kyseistä hoitoa ja siksi ei voi tätä suositella. Jos haitat kirjattaisiin, mitä juuri koskaan ei tapahtune, asiat voisivat korjaantuakin.


      • RocksAndStones
        jklkkj kirjoitti:

        Tunnut tietävän, mitä viestität. Olen hoitanut sähköshokkihoidon uhria. Toivon mukaan toistakertaa samaa ei tarvitse tehdä. Miksi vakavistakaan haitoista kukaan alan ammattilainen ei kerro. Mitä siinä menetettäisiin, jos totuus paljastuisi? Lääkärin tarvitsisi vain mainita, ettei hän ymmärrä kyseistä hoitoa ja siksi ei voi tätä suositella. Jos haitat kirjattaisiin, mitä juuri koskaan ei tapahtune, asiat voisivat korjaantuakin.

        Sähköshokittaminen on ensinnäkin toimenpide, joka luo uskottavuutta psykiatrian tieteellisyydestä, mutta toisena tekijänä on, että se on myös iso bisnes. Kuten psykiatrian historiasta ja nykypäivästäkin näkee, ei psykiatriaa ole koskaan kiinnostanut ihmisten hyvinvointi. Puheet ihmisten auttamisesta toimivat julkisena kulissina.

        Totuuden paljastuminen tekisi merkittävää hallaa psykiatrialle alana. Kaikki psykiatriset toimenpiteet perustuvat aivotoimintojen häiritsemiseen tai suoranaiseen vaurioittamiseen. Mitä luulet kansalaiset ajattelisivat, jos asian todellinen laita selviäsi valtaosalle ihmisistä? Psykiatria ei halua muuttaa mitään, koska se sotii suoraan heidän omia intressejä vastaan. Jää asianomaisten oman tietämyksen ja älykkyyden varaan ensinnäkin kieltäytyä aivojavaurioittavista toimenpiteistä, ovat ne sitten kemikaalialtistus ("lääkkeet"), sähköshokittaminen, aivojen mutilointi ("psykokirurgia"), magneettistimulaatio etc., ja ymmärtää psykiatrian todellinen luonne.


    • kokeilkoon.ken.uskaltaa

      Kertoo melko paljon psykiatriasta tieteenalana että se näkee hoitona sähköiskujen antamisen aivoihin mielialojen hoitoon ja epilepsiakohtausten tarkoituksenhakuisen antamisen sähköllä. Aikamoista arpapeliä ja arvontaa hyvinvoinnilla. Kuulostaa yhtä tarkalta ja kehittyneeltä kuin muutkin psykiatrian hoitometodit kuten lääkkeet jotka ovat kehittymättömämpiä hutkiessaan aivokemioita vinksin vonksin kuin mitä psykiatriassa annetaan olettaa. Masennusta hoidetaan aiheuttamalla vahinkoa aivoille psykiatriassa. Toki kun kognitio alenee, korkeampi ajattelu kapenee ja tunteiden kokeminen turtuu, sivussa masennuskin karkoittuu.

      Sähköhoito voi vaurioittaa aivoja. Ns. hyödytkin voivat olla todellisuudessa aivoihin kohdistujen vaurioiden lieveilmiöitä ja suotuisa vaikutus ei ole pitkäaikainen.

      Sähköhoidossa mahdollisesti tapahtuva muistin vahingoittuminen voi heikentää työssä selviytymistä. Monta "hoitokertaa" kasvattaa riskiä muistin vahingoittumiseen.

      • RocksAndStones

        Psykiatria ei ole tieteenala. Psykiatria ei pidä sähköshokkien antamista hoitona, kyllä he tietävät mitä se kohteelle tekee, mutta antavat sellaisen julkisuuskuvan omien intressiensä ajamiseksi. Vertaa: Neurologit pyrkivät estämään epileptiset kohtaukset, koska tietävät niiden aiheuttavan aivovaurioita. Psykiatrit pyrkivät aiheuttamaan epileptisia kohtauksia, koska tietävät niiden aiheuttavan aivovaurioita. Miksi psykiatriassa aiheutetaan aivovaurioita (kemikaalein, sähköllä, veitsellä jne.)? Koska aivovaurioitunut ihminen dementoituu ja siten menettää itsetietoisuuden tasoaan ja kykyään ilmaista itseään. Täten ympärillä olevat ihmiset saavat olla paremmin rauhassa valitukselta. Hieman kuten kuvasitkin. Tosin tämä johtaa usein merkittävästi pahenevaan henkiseen tuskaan. Sähköshokittamisen tarkoitus on vaurioittaa aivoja. Se ei ole "sivu-" tai "haittavaikutus."


    • Kun-verotus-lopetetaan

      kaikki masennukset paranevat max 2 vuoden sisällä... Toisilla nopeammin (eivät ole käyttäneet ssri-myrkkyjä) toisilla hitaammin (ovat käyttäneet ssri-myrkkyjä).

      Kandee lukea kirja Stefan Borg: "Irti unilääkkeistä ja huumaavista aineista)

      • RocksAndStones

        Masennuksesta ei parannuta, koska ei sellaista voi sairastaa, mutta, jos puhutaan suomea ja sanotaan, että jokainen ihminen on onnellinen tai vähintään tyytyväinen viimeistään kahdessa vuodessa niin mihinhän tuollainen ajatus perustuu? Jokainen joka aivojaan käyttää ymmärtää nopeasti, ettei sellainen pidä paikkaansa. Jotkut ovat onnellisia seuraavalla viikolla, tai jo seuraavana päivänä, toiset eivät eläessään koe olevansa onnellisia. Moni esimerkiksi suree kuollutta läheistään lopun elämäänsä pääsemättä siitä kunnolla yli koskaan jne.

        SSRI-aineet vaurioittavat aivoja ja harvapa ihminen aivovaurioituneena on hirveästi onnellisempi, se lienee sanomattakin selvää. Jotkut ovat aivovaurioituneita onnellisempia, kun itsetietoisuuden taso on matalampi ja eivätkä enää pysty tuntemaan juuri mitään. Osalla taas tasapaksuus on aluksi miellyttävää, mutta muuttaa ajan mittaa aikaisempaakin tuskallisemmaksi kärsimykseksi. Aivovaurioista seuraava tunteettomuus ja apatia onkin hirveämpää kuin lähtötilanteen vahva tunteilu.


    • Itselläni alkoi sähköhoito eilen ja sain sairauslomaa kuukaudeksi eteenpäin. Tietysti vielä arvioidaan jakson päätyttyä mm. muistin ja muuten voinnin vaikutusta työkykyyn.

    • puoskareittenhommaa

      Eikö ihmisten oma järki enää sano mitään ?
      Sarja sähköiskuja päähän ei voi vaikuttaa parantavasti kuin sen ajan kun muistia häviää, luulee että parani.
      Karmeita Mengele-juttuja.

    • Anonyymi

      Sähköhoito muutti elämäni täysin. Masentuneesta työttömästä kuoriutui aivan uusi ihminen. Nyt 58-vuotiaana valmistuin diplomi-insinööriksi ja teen lääketeollisuuden laitesuunnittelua. Älkää uskoko noita trolleja, jotka eivät tiedä asioista mitään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      5899
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      514
      3690
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      184
      3512
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      172
      2714
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2479
    6. 276
      2116
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1563
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      107
      1462
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1409
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1200
    Aihe