Pieksämäen liikenteenohjaus 2018

Nytsaakommentoida

Nyt kun Pieksämäen Lehti kirjoittaa liikenteenohjauksesta se tarkoittaa sitä että työntekijöiden kommentointikielto Liikennevirastolta on päättynyt.
Nyt historiaa on aukaistava sen verra näille nuorille jotka eivät tunne Pieksämäen VR historiaa.
Pieksämäeltä on hävitetty Liikennepiiri, Ratapiiri, Liikennealue, Rata-alue, sähköalue, laskumäki. Useimmat toimitilat hävitetty kivijalkaan .Puupiiri homentuu paikalleen. Se on se taloromisko ennen VR kivitaloja.
Eikä siinä kaupunki tai Törröset ikinä maitaan nostanut. Ainut jolla meni aina hyvin on virkamies- ja veturimiesten liitto.
Kun veturimiehet meni yksinajoon kaikki ylimääräiset veturimiehet jäi töihin ja palkat nousi yksinajosta. Ei nuo liikenneohjaajien palkat ihan Huonoja 8 kk koulutuksella.

12

587

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Merkonomit-ei-pärjää
    • 8765

      Liikennepiirit, ratapiirit, liikennealueet, rata-alueet ja sähköalueet ovat menneen ajan byrokratiaa, eikä niitä ole enää missään päin Suomea.

      Laskumäen lakkautus taas on VR-Yhtymän "ei kannata" -politiikan hedelmä, missä rautateiden tavaraliikenne nähdään vanhentuneena ja kannattamattomana liikennemuotona. Vihreät VR Transpoint -rekat sen sijaan ovat tulevaisuutta, ja niiden kyytiin onkin onnistuneesti siirretty hyvin suuri osa niistä kuljetuksista, jotka aiemmin hyödynsivät Pieksämäen laskumäkeä.

      Avain tavarajunaliikenteen ja sitä kautta Pieksämäen liikennepaikan uuteen renessanssiin olisi VR-Yhtymän määräysvallan lopettaminen siirtämällä yhtiön strateginen omaisuus eli vaunut ja veturit kalustoyhtiöön kenen tahansa yksityisen liikennöitsijän hyödynnettäviksi. Mutta sitä vaihtoehtoa taas ay-liike ja vasemmistopuolueet karttavat kuin ruttoa. Ilmeisesti rautatieläisten ay-liikkeen tavoitteena on lopettaa tästä maasta rautatieliikenne, kun kaikki junat VR-Yhtymän hoitamina pikku hiljaa muuttuvat "kannattamattomiksi"?

    • Pm-

      Lopetettujen listalla ovat myös keskusvarasto, vaunujen pikakorjaustoiminta ja vaihdehalli. Sekä Finwagon, joka tosin ei alun alkaenkaan ottanut tulta alleen, mutta kaupunki kyllä maksoi hallin rakentamisen.

    • Miksi_Vasta_Nyt

      Tampereen rataohjauskeskus Pieksämäelle!

      Etelä-Savon kauppakamari ei hyväksy Liikenneviraston suunnitelmia rautatieliikenteen Pieksämäen ohjauskeskuksen lakkauttamisesta ja keskittämisestä Tampereelle.

      Kauppakamari lähetti perjantaina vetoomuksen Liikennevirastolle, liikenne- ja viestintäministeriölle, alueensa kansanedustajille sekä ministereille Anne Bernerille (kesk.), Antti Häkkäselle (kok.) ja Jari Lepälle (kesk.).

      Kauppakamarin mielestä Pieksämäen ohjauskeskuksen työolot ovat kunnossa. Yksikkö voisikin pikemminkin ottaa vastaan uutta henkilökuntaa ja Tampereen yksikkö voitaisiin siirtää Pieksämäelle.
      http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Kauppakamari-panee-hanttiin-rataohjauksen-siirrolle/988860

      • Juna_Män_Jo

        Taitaa olla jo jotain 5-vuotta tai enemmän kun Pieksämäen ohjauskeskuksessa sijainnut sähköratavalvomo siirrettiin Ouluun.
        Jo silloin tiedettiin ettei näin pienen paikan ohjauskeskus tule säilymään tulevassa uudistuksessa, joten rakennuksen toimintoja alettiin siirtämään muualle.

        Kyllä nämä vetoomukset ohjauskeskuksen säilymisestä olisi pitänyt tehdä jo vuosia sitten. Nyt kun rakennustyöt ovat jo menossa Tampereella ja toiminnot siirtyvät vuoden loppuun mennessä, on aivan liian myöhäistä vedota mihinkään suuntaan.

        Ja lisäksi niin suuren kaupungin kuin Tampereen ja asukasmäärältään suuren Pirkanmaan vetoomus toimintojen keskittämisestä Tampereelle tulee omaamaan enemmän painoarvoa, kuin kuihtuvalla ja maalaispainotteisella Etelä-Savolla.


    • Totuustorvenpäässä

      Kun yksi liikenneohjaaja kaveri Joensuusta on ns päällikkö kaveri Raijan jälkeen toiminnan tarkoitus on selvä. Kaikki sukulaiset ja rautatieläisten lapset kierrätetään liikenteen ohjaukseen töihin. Heistä uusia rautatiemiljönäärejä. Miten kaikki lapsettomat lärpät löytääkin torniin. Kaiken huippu on kun rautatieläisten lapset jotka eivät esittelyissä ikinä muista kuka on maksanut koulut, harrastukset ja työpaikan on järjestänyt perilleselleen.
      Oikeasi kolmevuoro työhön joutuu. Siitä ei ikinä pääse pois. Sama on paperitehtaassa.
      Googleta Rautatievirkamiesliitto ja tutustu työn huvipuoleen lehden kautta. Ei noita nuoria naisia ja miehiä työ paina. Suurin huoli on tällä hetkellä alle 60V merkittävät henkilöt jotka eivät pääse työttömyysputkeen vaikki helpot ja hyvätpalkkaiset viikonloppuvuorot pyörineet jo vuosia.

    • Ivankeskuskatu55

      Hyvä juttu monella oli suojattu työpaikkaa

      • Editorial

        VR:llä töissä olevat ajattelevat muutenkin itsestään liikoja. Kuten että makkaraa syövän ja olutta juovan kaljamahaisen miehen pitäisi saada joitakin etuja tässä yhteiskunnassa. Kuten perheenjäsenille ja sukulaisille kuuluu saada jonon ohi VR:n työpaikka automaattisesti ja maantielle oma ohituskaista, jotta voisivat ohittaa hitaasti ajavat ja kaupoissa oma kassajono, jotta voisivat ohittaa hattu kourassa jonottavan tavallisen rahvaan.
        Nyt on tullut luomakunnan kruunuille karu palautus maan pinnalle. Lähivuosina kilpailutuksen ansiosta vanhojen rautatiejyrien ahdinko vain pahenee. Luu on lopultakin jäämässä jakajan käteen.


      • Mitenonomastamielestä
        Editorial kirjoitti:

        VR:llä töissä olevat ajattelevat muutenkin itsestään liikoja. Kuten että makkaraa syövän ja olutta juovan kaljamahaisen miehen pitäisi saada joitakin etuja tässä yhteiskunnassa. Kuten perheenjäsenille ja sukulaisille kuuluu saada jonon ohi VR:n työpaikka automaattisesti ja maantielle oma ohituskaista, jotta voisivat ohittaa hitaasti ajavat ja kaupoissa oma kassajono, jotta voisivat ohittaa hattu kourassa jonottavan tavallisen rahvaan.
        Nyt on tullut luomakunnan kruunuille karu palautus maan pinnalle. Lähivuosina kilpailutuksen ansiosta vanhojen rautatiejyrien ahdinko vain pahenee. Luu on lopultakin jäämässä jakajan käteen.

        Sitä saa mitä tilaa. Kannatiko?


    • Iwakeskuskatu59

      ..........

    • kesätyö-S-kunnossapito

      Kymmenen vuotta sitten puolessa tunnissa järjestyi näille punaniska sähkömiespomo pojille ja tytölle 2 1 kesätyöpaikka sähköasentajana kunnossapito-organisaatioon. Töistä ei ymmärtänyt kukaan h-moilanen mitään mutta isän sosiaalidemokratia, päällikkövirka ja luottamusmies työt pelasti.
      Rautatievirkamieslittolaisilla ei ole mitään hätää kun vanhat jermut on tienanneet jo ajat sitten 4000€ /kk eläkkeen viikonloppu ja luottamusmies töillä.

    • mäkättäjät

      Kanttilassa haisee navetalle , Latomossa ratapölkylle ja toinen jalka on jo suurimalla osalla haudassa. Huruukot ja - akat jaarittelee elettyjä aikoja . Kymmenen vuoden sisällä 6000 siirtyy pilven reunalle ja nuoria ei ole tilalle tulossa. Joka toinen asunto tyhjenee ja lomahökötykset rannoilla autioituu. Tilastojen valossa ruusuisia aikoja ei ole tulossa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      9214
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      41
      2709
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      152
      2493
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2019
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1766
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1560
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1527
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1464
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      7
      1330
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe