Turvapaikanhakijat perustivat kahvilan ja parturin

nasismia

Paikallislehti Kokemäkeläinen kävi tutustumassa Kokemäelle perustettuun Bazaarin, minkä pyörittämiseen Jakamisen Paikka ry:lle on myönnetty 40.000 euron tuet EU:lta, valdelta ja kunnalta.


https://www.youtube.com/watch?v=Eu38JbU1ft0

"Kävimme tekemässä juttua jo avanneesta Bazaarista 16.5.2017.

Hankkeen vetäjät olisivat vaatineet videota ennakkosensuroitavaksi, josta kieltäydyin ja kävimme tiukkaa keskustelua videon lopussa.

Kuitenkin lain ja asetusten mukaan jutun ennakkotarkistus on sitä varten, ettei toimittaja ole ymmärtänyt haastateltavansa sanoja väärin. Tuollaista mahdollisuutta ei ole videomateriaalin kohdalla, koska siinä esitetään koko haastattelutilanne kokonaisuudessaan, eikä perinteisen lehtijutun tavoin vain toimittajan kirjoittamia lauseita.

Esim. kohdassa 18:06 tarkoitin, ettei ikinä ole pyydetty videota ennakkotarkistettavaksi. Muutenkin Kokemäkeläinen kirjoittaa juttunsa pääasiassa videoiden pohjalta, joten mahdollista väärinkäsitystä ei voi syntyä yhtä helposti kuin muistivihkon kanssa. Uutistekstien ennakkotarkistus on kyllä tuttu tapa, ja olen monesti tekstimuotoisia haastatteluja lähettänyt haastatelluille ennakkoon luettavaksi. Nyt videoiden kohdalla homma on vähän toinen."

6

89

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hatun_nostaja

      Menestystä ja onnittelut parturille ja kahvilanpitäjälle. Asenne on oikea.

      USAssa pakolaiset ovat jo kuuden kuukauden kuluttua yrittäjiä. Suomi ottaa mallia.

    • Punapääpapitar

      Höh ei somalit töitä tee

      • dfgry

        Poikottiin en mene, suosin Suomalaisia yrittäjiä nyt ja aina.


      • lsllsd

        "Soitimme tuolle paljon puhutulle "esimiehelle" eli Jakamisen Paikka ry:n toiminnanjohtaja Terhi Vainionperälle, joka löi luurin korvaan. " https://youtu.be/xxYZcrj0t_Q


    • PÖÖG

      Kokemäellä sotapakolaisten harjoittaman kahvila-parturin farssi jatkuu. Kokemäkeläinen-lehden päätoimittaja Tuomas Kuhalainen selvitti mistä Jakamisen paikka Ry-nimisen yhdistyksen apuraha koostuu. Yhdistyksen saama apuraha 49 901,99 euroa jakautuu siten, että EU rahoittaa siitä 16 767,07 euroa, Suomen valtio 15 179,22 ja loppusumma 7 984,31 euroa jää kokemäkeläisten veronmaksajien kustannettavaksi.



      Kahvila-parturin hankkeen ja sen rahoituksen on tarkoituksena Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle toimitetun tiedon mukaan ”tarjota työtä ja tekemistä turvapaikanhakijoille sekä maahanmuuttajille sekä parantaa kohderyhmän työelämävalmiuksia.”

      Sotapakolaisten puuhastelema kahvila-parturi polkee ensinnäkin paikallisten yrittäjien hintoja; taksat lounaissa ja parturoinneissa ovat jopa puolet pienempiä kuin yrittäjillä. Lisäksi toiminnasta ei makseta mitään työnantajamaksuja eikä arvonlisäveroa. Tämän kaiken lisäksi toiminnalle maksetaan vajaa 50-tuhatta euroa tukirahaa.



      Kahvila-parturin toiminnasta tehtiin myös valitus Ympäristötoimistoon ja paikalle suoritettiin hygieniatarkistus. Pyhäjärviseudun Ympäristötoimiston Oiva-elintarvikevalvontaraportti tehtiin toukokuun loppupuolella ja tuolloin se ei havainnut kahvila-parturin toiminnassa mitään puutteita. Kahvila-parturi sai kiitettävät arvosanat niin hygieniassa kuin henkilökunnan valvontaan ja toimintaan liittyvissä tarkastuksissa.

      Tämä on sinänsä hyvin erikoista, sillä aiemmin nähdyllä filmillä sotapakolainen kauhoo kämmenellä ruokaa kattilasta lautaselle. Lisäksi kolmansissa maissa ei ole samanlaista hygieniakäsitystä kuin Suomessa. Olletikin paikan suomalainen henkilökunta on hoitanut asiat hyvin.

      Tuomas Kuhalainen kertoo, että Jakamisen paikka Ry:n toiminnanjohtaja lätkäisi toistamiseen luurin hänen korvaansa hänen kysyessään kommenttia.

      Oiva-raportti ja päätös apurahasta löytyvät kokonaisuudessaan KOKEMÄKELÄINEN– lehdestä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      249
      2246
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      82
      1866
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      75
      1555
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      131
      1320
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      64
      1180
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1145
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1064
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      980
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      891
    Aihe