Kuulon menetys iskun seurauksena

Tpn

Tervehdys!

Ajattelin kysyä kuulon menetyksestä täältä siinä toivossa, että joku tietäisi asiasta jotain.

Eli 11 päivää sitten kaaduin ja löin korvan takaosan päästä voimakkaasti maahan. Menetin tajuntani minuuteiksi ja minut vietiin sairaalaan. Siellä minulla todettiin lievä kallon murtuma ja vasemmasta korvasta oli lähtenyt kuulo. Seuraavana päivänä jatkotutkimuksista kävi ilmi, että mun sisäkorva olisi ilmeisesti vahingoittunut ja minulle diganosoitiin sensorineutraalinen kuulonalenema. Kuulo testissä toinen korva oli priima, mutta toinen reagoi äärimmäisen heikosti voimakkaimpiin ääniin. Parin päivän päästä se ei reagoinut enää mihinkään. Lääkkeeksi minulle määrättiin terveyskeskuksessa antibioottia ja kortisonia.

Teen joka päivä testin korvalla siten, että soitan puhelimella johonkin ja testaan reagoiko korva "tuuttaukseen". Pari päivää sitten huomasin, että jos äänen voimakkuus on tarpeeksi kovalla (ei tarvii olla edes täysillä), niin vammatunut korvani reagoi siihen jollain tavalla. Kuulen äänen tahtiin erittäin vaimeaa "särinää", eli jotain eloa siellä vissiin on. Lisäksi mua vaivaa jatkuva humina, joka pahenee meluisassa ympäristössä, sekä satunnainen tinnitus. Mutta voisiko mun korvalla olla mitään toivoa enää? Toi, että se nyt edes hieman reagoi johonkin, niin antoi pientä toivontunnetta. Lääkäri ei oikein osannut sanoa mulle mitään asiasta... tai siis TK lääkäri väitti, että "kyllä se paranee" samoin sanoi kuulon laitteilla tutkinut henkilö, mutta itse erikoislääkäri sanoi, että ei välttämättä parane... Osaako täällä joku sanoa, että minkä ajan jälkeen voi vetää paremmin johtopäätöksiä? vai voiko jo nyt? Voiko toi alue parantua millään tavalla? Edes osittain?

Mua masentaa tämä tilanne pahasti, koska en kykene käymään kunnolla koulussa tai olemaan ihmisten kanssa. Tuntuu mahdottomalta ajatella, että se jäisi loppu iäksi tämmöiseksi... Onko muilla vastaavia kokemuksia?

Olen 30 vuotias muuten terve mieshenkilö ja ennen tota tapaturmaa kuulo oli hyvä.

Olisin enemmän kuin kiitollinen kaikista vastauksista, jotka edes hieman vastaisi minun kysymyksiini.

4

517

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • näinvaaaa

   Aika pahalta vaikuttaa,mutta kannattaa heti ajoissa kysellä siihen sisäkorvaistutetta jos kuulo ei palaudu.

  • Tpn

   Joo okei. Oisko jollain kokemusta niistä istutteista? Kuuloa minun korva on noin 5 viikon jälkeen saannut hieman takaisin. Se reagoi koviin ääniin. Ja voimakasta puhetta kuulen "robottimaisesti", mutta erittäin vaikea saada selvää. Voisko tämä parantunua vielä lisää?

  • kuulotar

   Kunnallisestikin saa jo moderneja digitaalisia kuulokojeita. Niillä kuulee niin hyvin, että pärjää ja kojeeseen tottuu nopeasti.
   Mulla on molemmissa korvissa kuulo alentunut. Toinen oikeastaan jo ihan kuuro ja siinä on joku sellainen vika, että siihen ei auta kuulokoje, mutta kuulokoje toisessakin korvassa auttaa.
   Mulla senkin kuulo ihan minimissä. Ilman kojetta ei tule toimeen.
   Toivotaan, että kuulosi "heräilee" !

  • koskanearvostaa

   Minä aikoinaan jouduin väkivallan kohteeksi ja siinä meni kuulo ja tuli vuosien kuuromykkä
   elämä tilalle tuli 14 vuoden helvetti en kuullu enkä oikeen voinu puhua. Nyt kaikki pitäisi olla normaalia ei ole, en vieläkän kaikissa kohdissa kuule kunnolla. kuulotestaaan korvilta mutta se ei pidä paikkaansa minun kohdalla. nyt kuulokoe käytössä ja ihan hyvä. mutta on totuttelua.. mutta koje on liian heikko joten vaihdan toiseen. mutta näin voisiis käydä että rikoksen uhri jää yksin ja kuulo ja puhe ja ääni on tärkeitä asijoita. Olen lopen uupunut kertoman miten paljon saan kärsiä tästä kuulen-välillä-jotenkin elämästä. väsyn ja olen nuhunen tosi hapanta seuraa mutta onneksi jaksoin odottaa tätä päivää että saan jotenki kuulon takasin ja puhe äänen.

   jotku luulee että kuuro osa elämää on kiva peli ja leikki se on hankalaa olla eriarvoinen ihminen muille.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vesa-Matti Loirin some hiljeni pahaenteisesti - Nyt tuhansilla suomalaisilla vain tämä yksi viesti

   Mikä on sinun suosikkimuistosi Vesa-Matti "Vesku" Loirista? Meneekö se Uuno Turhapuro osastolle, Eino Leinon tulkintaan vai onko se aivan jotain muuta
   Maailman menoa
   116
   5067
  2. Jorma Uotisen ex, julkkis-povipommi, Suomen tunnetuin kauppias... Farmi Suomi -kisaajat julki!

   No nyt on aikamoista jengiä! Mitä mieltä olet kisaajista, ovatko mieleesi? Katso tästä, ketkä kaikki julkkikset ovat mukana Farmi Suomi -realityssä:
   Suomalaiset julkkikset
   21
   2008
  3. Ei mutta nallukkani

   Mähän rakastan sut. Älä sitä unohda :)
   Ikävä
   202
   1094
  4. Suutuitko mulle mies

   Nyt lopullisesti?
   Ikävä
   73
   1031
  5. Mikä johti siihen että

   Välinne katkesivat? Kertokaa. Se kertoo onko menneeseen enää mahdollista palata
   Ikävä
   65
   960
  6. En ole ottanut enkä aio ottaa koronarokotteita

   vaan koetan selvitä luontaisella immuniteetilla eteenpäinkin.
   Maailman menoa
   363
   889
  7. Maisa Torppa julkaisee kuvia lapsesta

   Onko oikein että tämä henkilö julkaisee 100000 fanillensa kuvia vieraasta lapsesta? Eikö kuvien julkaisu ole äidin ja isän tehtävä jos yleensä haluava
   Kotimaiset julkkisjuorut
   33
   870
  8. Ikuinen hiljaisuus

   On aina parempi kuin kaikki turha draama. Joten kuuntele nainen nyt enää sitä, sillä hiljaisuus vastaa jokaiseen kysymykseesi minusta.
   Tunteet
   161
   827
  9. En ole varma siitä, nainen

   Mietittyäni tarkemmin, en olekaan varma, että jaksan kantaa sinut kynnykseltä sänkyyn. Rakastan kyllä jokaista kiloasi, ei siitä ole kyse, mutta kanta
   Ikävä
   64
   794
  Aihe