KV-OTM sopiva titteli

oukeioukei

Kansainvälisen ja vertailevan oikeustieteen maisteri, joita valmistuu siis Helsingin ja Turun oikeustieteellisestä on englannin kielinen, ja sen virallinen nimi on siis Suomeksi tuo edellä mainittu ja englanniksi Master of International and Comparative Law. Englanniksi lyhenne on MICL, mutta vakiintunutta suomenkielistä lyhennettä ei ole, mielestäni hyvä ja kuvaava ja sopivan lyhyt olisi Kv-OTM. Kyseessähän on oikeustieteen maisterin tutkinto, joka keskittyy kansainväliseen oikeuteen.

14

2554

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kannatetaan

      Onpa hyvä ehdotus. Tätä kannattaisi lähteä ajamaan yliopistoihin ihan virallisesti - tuo titteli on muuten suomenkielisenä ihan liaan pitkä.

    • KV-OTM

      Hieno idis !!! Kannatetaan. Ruvetaan vain yleisesti käyttämään tätä, niin kaikki seuraa perässä.

    • kannatetaan1

      Tois hyvä, kannatan minäkin!

    • MasterofLaws

      Titteli voisi olla myös OTM (Kv.) eli oikeusteiteen maisteri, joka tutkinto siis on, ihan viralliseslta nimeltään, ja sitten se kansainvälisen ja vertailevan....olisi tuollatavalla lyhennetty sulkuihin. MInusta tämä olisi vieläkin toimivampi. Ja neglanniksi tutumpi Master of Laws.

    • 565879

      On se jännä tuo tarve norkkia. Jos on hakenut suorittamaan nimenomaan MICL-tutkintoa, luulisi sen kelpaavan oppiarvoksi valmistumisen jälkeenkin. Eiköhän suomalainen MICL ihan hyvätasoinen ole, joten sen suorittaneilla on kaikki edellytykset tehdä nimikkeestä mitä tunnetuin ja arvostetuin tässä maassa.

      • Valmistunut

        Paitsi ettei se kelpaa esimerkiksi mihinkään julkisiin virkoihin...


      • 565879
        Valmistunut kirjoitti:

        Paitsi ettei se kelpaa esimerkiksi mihinkään julkisiin virkoihin...

        Ei moniinkaan, sen pitäisi olla tiedossa jo opintoihin hakeuduttaessa. Juuri siksi tutkinnon nimen ja lyhenteen on syytä erottua selvästi Suomessa tietyt pätevyydet antavasta OTM-tutkinnosta.


    • Fjgjfjffy

      Valtaosaan julkisista viroista edellytyksenä on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, joka MICL toki voi olla. Yhä harvempaan virkaan vaaditaan tiettyä tutkintoa; OTM tai vast. aiempi OTK vaatimuksena lähinnä tuomarin ja syyttäjän sekä joihinkin ministeriöiden lainvalmisteluvirkoihin.

    • lksjdhskdj

      Onko tuo sama kuin Joensuusta valmistunut VTM tai YTM, jotka ovat erikoisjuristeja, mutta eivät OTM-juristeja?

      • kdndjd

        On MICL lain silmissä sentään oikeustieteen tutkinto, toisin kuin Joensuun markkinointiosaston aivomyrskyämä erikoisjuristihömppä. Ilmeisesti myös vaatimustaso on eri luokkaa kuin Joensuun hallintotieteiden yksikössä, jossa kai lyödään tutkintotodistus käteen jokaiselle, joka saadaan huijatuksi kävelemään sisään. Mielenkiintoista, ettei MICL-tutkinto silti näytä pystyvän seisomaan omilla jaloillaan, vaan tukea pitää joidenkin mielestä hakea OTM-tutkinnon itselleen ajan myötä hankkimasta prestiisistä.


      • First_things_first

        Erikoisjuristitutkinnossa perehdytään syvällisesti yksityiseen pysäköintisakkoon. Puhutaan siihen liittyvästä virkavallan varastamisesta.

        Lisäksi kriittisesti arvioidaan korkeinta oikeutta, perustuslakivalituskuntaa ja muita tahoja, jotka ovat täysin väärässä asiassa. Tarvittaessa hyödynnetään iltapäivälehtiä oikeudellisen keskustelun auditoriona.


    • OTMOTM

      Tämä on eri juttu, mutta mielestäni tuo OTM(kv) olisi titteliksi hyvä, koska kyse on juurikin nimenomaan oikeustieteen maisterin tutkinnosta - ihan kuten sen suomenkielinen ja englanninkielinenkin nimen alkupsa kertovat - kyse on vaan siitä, että koko nimike on niin valtavan pitkä, siksihän lyhenteitä juuri käytetään. Tutkinto itsessään on tietysti hieno ja ihan on samat proffat jne. luennoimassa kuin tavallisille perus-OTM:llekin , että ei tässä nyt lainkaan siitä ole kyse.

    • otmotm

      Ilman muuta OTM (Kv.) on loistava suomenkielinen lyhenne MICL tutkinnolla. Koska tosiaan kyseessä on Oikeustieteen maisteri ! Siis Oikeustieteen maisteri, alanaan kansainvälinen ja vertaileva oikeus ( siis soveltava oikeudenala). Ja tosiaan niissä muutamissa yliopistoissa kuten HKI, ja TURKU, joissa tutkinnon voi hankkia, ihan samat proffat opettaa kuin suomenkieliselläkin puolella. Lähinnä kyse on kai vaan siitä että tuo MICL on tittelinä sellainen, että sitä ei tunne kukaan. Ja siksikin OTM (kv) sopii kuin nenä päähän.

      • unjhee

        Koska tutkinnot MICL ja OTM antavat Suomessa toisistaan merkittävästi eroavat pätevyydet, nimikkeiden on haluttu erottuvan selvästi. Paha olisi tavallisten ihmisten arvailla, mitä se "kv" siellä pohjimmiltaan merkitsee. Silloin kun pitäisi tietää kyseessä olevan lain silmissä erimerkityksisestä asiasta kuin vaikkapa siitä, että tutkintonimikkeeseen ymppää valinneensa alakseen perintöoikeuden tai finanssioikeuden.

        Ajan henki on, että nimikkeet "lakimies" ja "juristi" suojataan, joten myös tuomarinvirkaan oikeuttavan tutkinnon lyhenne haluttaneen pitää erossa sen viran kannalta irrelevanteista koulutuksista.

        https://yle.fi/uutiset/3-10601881


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1776
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1377
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      6
      1336
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      144
      1263
    5. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1250
    6. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1209
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      22
      1176
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      615
      1138
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      9
      1044
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      974
    Aihe