Kertokaa kuala lumpurista!!

maikke

Olisin kiinnostunut tietämään millainen paikka kuala lumpur on.Olen suunnittelemassa lomaa kevääksi jonnekin päin maailmaa taas jälleen kerran.mielelläni ottaisin vinkkejä vastaan.

5

1816

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KL-fani

      Olen käynyt muutamassa Kaakkois-Aasian suurkaupungeista, ja KL on niistä mukavimpia. Tarpeeksi kehittynyt ja länsimainen, mutta tarpeeksi perinteinen ollakseen eksoottinen. KL ei ole niin kaoottinen ja sotkuinen kuin Bangkok eikä niin steriili kuin Singapore. Upeat ostosmahdollisuudet, edullista ja helppoa liikkua paikasta toiseen, paljon nähtävää, ja ilmasto aina mukavan lämmin - joten SUOSITTELEN! Tarkempia vinkkejä kannattaa hakea aiemmista keskusteluista.

      Kannattaa tehdä matkasuunnitelma esim. niin, että ensin viettää rentouttavan rantaloman vaikkapa jollain Malesian saarista ja sitten siirtyy muutamaksi päiväksi Kuala Lumpuriin - siitä tulee hieno reissu! Ja mikäli mahdollista, pitkät lennot kannattaa tehdä Malaysianilla, se on tosi tasokas lentoyhtiö.

    • Fine

      KL on ihana kaupunki! Sellaiset 4-5 päivää siellä viettää ihan hyvin, ehkä jopa viikonkin. Hotellit ovat hyvää keskitasoa ja erittäin edullisia. Ruoka, juoma, vaatteet ja tuliaiset edullisia. KL on shoppailijan paratiisi, isoja ostoskeskuksia on pilvin pimein.

      Shoppailun lisäksi KL:ssa kannattaa käydä Kuala Lumpur-tornissa (Menara Tower)joka on noin 400m korkea ja sieltä näkee hyvin koko kaupungin ja myös vieressä olevat Petronas-kaksoistornit. Petronaseihinkin kannattaa mennä, lippu (ilmainen) pitää vaan käydä jo aamulla hakemassa. Petronas-torneissa ei pääse ihan huipulle, vaan tornien välissä olevalle tasanteelle ainoastaan. Eli noin 200m korkeuteen. Paremmat näkymät siis saa Menara-tornista.

      Lisäksi KL:ssa on ihana eläintarha, jossa on kaikkia eksoottisia eläimiä kuten kirahveja, sepproja, orankeja, krokotiileja jne. Ei myöskään kannata missata KL:n lintupuistoa! Lisäksi kannattaa myös käydä katsomassa vanha hindutemppeli "Batu Caves" joka on korkealla luolassa. Luolaan noustaan 272 porrasaskelmaa ja portailla vilisee apinoita vapaana! Lisäksi KL:ssa on myös iso vesipuisto, jossa saa yhden päivän kulumaan hyvin.

      KL:ssa on myös chinatown, jossa on iltaisin aina markkinat. Kannattaa sielläkin käydä. Eksoottisinta siellä oli mielestäni trooppisen kuuma ja kostea ilmasto ja mahtavat ukkoskuurot kerran päivässä. Eli siis joka päivä sataa ja ukkostaa yhden tunnin todella rajusti, mutta siinäpä se sitten. Sateen ajaksi ihmiset kerääntyvät kahviloihin ja kauppakeskuksiin. Autotkaan eivät paljoa ajele. Tunnin kuluttua kun sade lakkaa, kadut ovat taas entisessä vilskeessään ja aurinko taas paistaa. Mukava kokemus!

      • Asava

        Olin Kuala Lumpurissa kolme päivää eikä kertaakaan satanut tippaakaan vettä, joten eksoottisen sadekuuron takia sinne ei ainakaan kannata lähteä. Mutta siellä todellakin on trooppisen kuumaa ja kosteaa, aivan tukahduttavaa!


      • sääasiaan

        Kyllä niitä iltapäiväsateita tulee etupäässä vain sadekaudella, joita Malesiassa on kaksi.

        Kannattaa käydä myös Little Indiassa, metropysäkki Masjid Jamek, sieltä saa upeita intialaisia kankaita ja naisten tekokoruja jotka ovat todella näyttäviä. Taksilla ajaminen on myös erittäin edullista.

        Tässä jokaisen shopaholicin oma KL opas:

        http://www.smarttravelasia.com/klshop.htm

        Omasta mielestäni must see paikat ovat:

        -Chinatown ja Central Market
        -Little India
        -Suria ja KLCC http://www.suriaklcc.com.my/
        -Bukit Bintang alue, Lot10, Sungei Wang, BB Plaza, Times Square http://www.timessquarekl.com/ yms.
        -Mid Valley http://www.midvalley.com.my/

        Ja olisihan täällä ollut Malesialle ihan oma palstakin.


    • tyttö

      Hei Maikke!

      Kävin Kuala Lumpurissa parisen vuotta sitten, eikä paikasta ole pahaa sanottavaa. Yövyttiin Concordia-hotellissa (www.concorde.net/kl), joka oli hinta-laatu-suhteeltaan hyvä. Hotellissa on uima-allas, jota emme kertaakaan käyttäneet (oli kevempi tutkia paikkoja kaupungilla kuin maata altaalla) ja huoneet olivat siistit. Hotellin henkilökunta oli ystävällistä ja asiat sujuivat mutkitta.

      Kuala Lumpur oli vilkas kaupunki, jossa mopot suhahtelivat ohi uskomatonta vauhtia. Liikenne oli vilkasta ja tien ylityksessä sai aika ajoin käyttää mielikuvitusta.

      Kaupunki on täynnä ihania pikkukujia, jotka pimeän laskeuduttua muuttuu basaarikaduiksi.. Basaareista löytyy paljon kaiken näköistä piraattikamaa; kelloja, aurinkolaseja, DVD-leffoja, CD-levyjä, käsilaukkuja, vöitä, vaatteita...

      En kertaakaan tuntenut oloani turvattomaksi Kuala Lumpurissa, sillä rikollisuuteen emme törmänneet. Tietenkin myös Kuala Lumpurissa täytyy olla varovainen, aivan kuten kaikkialla muuallakin. Voin kuitenkin sanoa, että tunsin oloni turvalliseksi myös vaellellessa pikkukaduilla.

      Sateen tultua kannattaa ulos mennä ihmettelemään. Itse oltiin katukahvilassa syömässä kun "pieni" sade yllätti. vesi nousi jopa n. 30 cm kaduille ja autot tekivät aaltoja ohi ajaessaa.

      Kuala Lumpur on mukavan siisti niin suureksi kaupungiksi. Hengitettävä ilmakaan ei ollut niin likaista kuin olisi voinut kuvitella. Petronas Towers on hienon näköinen ja kannattaa tsekata. Kuala Lumpurista löytyi myös hieno näköalapaikka (se oli joku radiotorni tai vastaava, joka sijaitsi jollain kukkulalla), siellä kannattaa ehdottomasti käydä. Muista kamera!

      Suosittelen paikkaa lämpimästi. Jos sinulla on aikaa lähteä esimerkiksi parin viikon reissulle, niin mene toiseksi viikoksi Kuala Lumpuriin ja toiseksi sitten jollekkin paratiisisaarelle rentoutumaan :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe