Tuulivoima

kilowattihatti

Miksi ei Haapaveden päättäjille kelvannut tuulivoima? Miksi tyrmäsivät virkamiesten esityksen?

30

1277

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ydinvoima-nykyaikaa

      Varmaan siksi kun tuulivoima on niin kallista veronmaksajille ja saastuttaa maiseman aiheuttaa myös ihmisille terveysongelmia, nykyaikaa on ydinvoima joka ei saastusta mitän ja ei maksa veronmaksajille mitään!

      • Olkaa.onnellisia

        Voitte olla siellä Haapavedellä mielissänne, että päättäjänne eivät tähän tuulivoimahulluuteen suostuneet. Liian isoja voimaloita, liian lähelle asutusta.


    • wähäntuiskeessa

      Ei kelvannut? Hoopovetisethän ovat kaikki tuulella käypiä jo entuudestaan.

      • tuulentupia

        Haapaveden päättäjät ovat kauaskatseisia ja heillä on tietoa näistä älyttömyyksistä


      • likinäkönen

        Yhtä kauaskatseisia kuin esi-isänsä aikoinaan rautatien suhteen. Voi noita Ylivieskan ja Kalajoen pöljiä päättäjiä. Kyllä meitä täällä naurattaa kun niin viisaita ollaan ja naapurit saa ihan liian vähän korvauksia,niin vähän ettei me semmosia ropoja tarvita, kun muutenkin on millä leveillä naapurikuntiin. Mm. kylmänä seisova turpeenpolttolaitos, abs, kolome kauppaa ja kioski.


      • kaukokats
        likinäkönen kirjoitti:

        Yhtä kauaskatseisia kuin esi-isänsä aikoinaan rautatien suhteen. Voi noita Ylivieskan ja Kalajoen pöljiä päättäjiä. Kyllä meitä täällä naurattaa kun niin viisaita ollaan ja naapurit saa ihan liian vähän korvauksia,niin vähän ettei me semmosia ropoja tarvita, kun muutenkin on millä leveillä naapurikuntiin. Mm. kylmänä seisova turpeenpolttolaitos, abs, kolome kauppaa ja kioski.

        Olet oikeassa kyllä meidän on hyvä leveillä viimmeistään siinä vaiheessa kun naapurit ovat pissassa noiden myllyhirviöiden kanssa.


      • tuulivoiman
        likinäkönen kirjoitti:

        Yhtä kauaskatseisia kuin esi-isänsä aikoinaan rautatien suhteen. Voi noita Ylivieskan ja Kalajoen pöljiä päättäjiä. Kyllä meitä täällä naurattaa kun niin viisaita ollaan ja naapurit saa ihan liian vähän korvauksia,niin vähän ettei me semmosia ropoja tarvita, kun muutenkin on millä leveillä naapurikuntiin. Mm. kylmänä seisova turpeenpolttolaitos, abs, kolome kauppaa ja kioski.

        yksi aikaansaannos varavoima.


    • ollikolli1

      Siis mitä tietoa? Jos olis tietoa niin eikö ne silloin olisi antanut hankkeen mennä eteen päin?

    • eikuperkeikkaa

      ktso tarkasti ja lue mitä maailmalla tapahtunut .Et enää hingu tuulivoimaa tietoa on kun osaa etsiä

    • Påljakaupunki

      No, ei sattunut tuulipuisto kenenkään kaavasta päättäjän maille, maksavat helevetin hyvän korvauksen myllystä maanomistajalle vuosittain. Kaupunki muutenkin jäljessä tässä asiassa, naapurit vieneet isoimmat tuulipuistot. Kiinteistöveroja menetetty paljon.

      • sokia

        No siinä se tuli ! Oikiassa taijat olla. Sitä minäkin ajattelin. Miten se nyt olikaan, eikös siellä ollut jokutoinenkin tuulipuistoalue lupia kyselemässä? Muistaako joku? Jospas seonkin "oikeiden ihmistenn " mailla ja luvat heltiää...ja niin muuten maksavat


    • einoitatarvita

      https://www.ilkka.fi/mielipide/yleisöltä/lukijoilta-puistopropagandaa-rahanhimossa-1.2295135

      Nyt muualta maailmasta saatujen tutkimusten ja mittausten perusteella eivät CO2-pitoisuudet tuulivoimaloiden myötä laske, vaan nousevat, kuten Saksassa. ”Alan asiantuntijat myöntävät yksityisesti, ettei tuulivoimala elämänsä aikana onnistu kompensoimaan omaa hiilijalanjälkeään.”

      Kun asiaa peilaa alkuperäiseen, ilmaston lämpenemisen hillintään tarkoitettua tuulivoimala lääkettä, niin on vieläkin suurempi järjettömyys tuhlata miljardeja euroja julkista rahaa vahingolliseen pellehommaan kuin tähän asti on kuviteltu. Rahat valuvat vielä pääasiassa pois Suomen taloudesta.

      Yhdysvalloissa Donald Trump pysäyttää tyhjän tuulivoima lobbauksen ja on tuominnut jo nämä huijareiden bisnekset rikollisena toimena.

    • ryssiikö
    • pelkkäähaittaa

      Ylisuuria tuulivoimaloita lähelle asutusta rakentamalla pilataan ihmisten terveys. Samalla tuhotaan suuret määrät luontoa ja maisemaa. Mitä tuulivoimarakentamisella saavutetaan? No, saadaan sekundasähköä kovalla hinnalla silloin kun sitä ei tarvittaisi ja samalla sekoitetaan sähkömarkkinoita. Sähkömarkkinoiden häirintä johtaa lisääntyviin CO2-päästöihin ja huoltovarmuuden laskuun. Veronmaksajien selkänahasta revitty pakkosyöttötariffi valuu ulkomaiselle turbiinivalmistajalle ja pahentaa vaihtotasetta. Tuulivoimarakentamisen kaltainen hulluus pitäisi olla Suomessa rangaistavaa toimintaa.

    • cxxd
    • Älypäällikkö

      Kyllä tuo turvevoimala veis ku pässiä narussa nuita myllyjä vastaan! Höpöhöpö värkkejä ovat ja jos niitä ihan pakko non pystyttää vois miettiä suomalaista spiraalimyllyä mikä pyörii pystyssä ja on meluton ja murto-osa huoltokustannuksia näihin ropelleihin verraten.

    • mietittävää

      Suurin ympäristö tuho aiheutetaan sillä tuotannolla, jolla tuo
      tappiollinen tuotannon ala pidetään pystyssä.
      Syöttätariffi 83,5e Mw pörssisähkö n.30e MW
      Kaikki sen tuotannon arvo on turhaa kulutusta luonnolle
      ja siitä jää valtava hiilijalanjälki.

      Tuhannet tonnit kalliomurskaa ja
      tuhannet tonnit teräsbetonia luonnossa.
      Yksi mylly tarvitsee 700 kuutiota teräsbetonia.
      Erityisvalettu betonikuutio painaa n.2500kg
      kymmenen myllyä
      Tarvitsee 17 500 000 kg teräsbetonia eli 17 500 tonnia.
      Lisäksi myllyn oma teräsrakenne satoja tonneja

    • cartmanni

      samaa paskaa kun päättäjät,eduskunta talolla, koko suomessa. Kieletään kaikki vuaan sootonasti Haapvedeelläki

    • MikäKiikastaa

      No onhan siinä matemaatikkokin saanut laskutikulle tekemistä.
      Ihmettelen kuntapäättäjien tyhmyyttä.
      Valtiovalta kompensoi tuulivoimaa, sehän on selvä. Mitä ihmeen tekemistä sillä on sen kanssa, että Haapavesi saa tuloja. Verotuloja ja maanomistajille tuloja. Ei se ole Haapaveden pussista pois.
      Kysymys on vain siitä, että millaisella sopimuksella ja valvonnalla ne hyväksytään !
      Ei voi tajuta, miksi raha ei kelpaa. Onko kaupungin talous niin valtavan hyvässä kunnossa, että kaikenlainen kehitys ja rahanhankinta on syytä unohtaa.
      Vastustetaan, kun pitää vastustaa.
      Ai saa kehittyä, ei voi tienata. Yhtälöhän on mahdoton.

      • cartmanni

        Haapaveden päättäjät, haluaa että kehitys pysähty ollaa kohta KESKIAJASSA taaksepäin lol autojen tilalle tulee,hevoset. Ja muuri kohta haapaveden y mpärille xd tervetuloa keskiaika hahaa. Ei ne tajua että tämä vitsi olisi tollukoita on päättäjissä ei muuta.


    • Vyöhönreikiä

      Haluavat nostaa Haapaveden ykköseksi ainakin verottajana, jos ei muussa saada. Eiköhän siellä kapungintalolla ensi vuodelle jo äyrin korotuksia suunnitella, että saadaan asia jo ensi vuodelle kuntoon. Onhan se komiaa sanoa muille kuntapäättäjille, että ette verottamisessa pärjää alkuunkaan meille. Ja muualla vielä jotain vastinettakin veroille. Turhaa tuhlausta kaikenlaiset palvelut kuntalaisille.

    • höpöhöpöti

      Jos 3% haluaa ja 97% ei halua, niin miten päättäisit. On se nähty haapavetiset ei halua pilata maisemiaan. muualta pitää saaha rahat.

    • mitäisompi

      tuulivoimala ,
      sitä tehokkaampi se on.
      Ja maarajaan tulevat äänetkin on vaimeammat.
      Aina ison kanssa pärjää ,
      mutta pikkuisen kanssa on yhtä rääpimistä.
      Veivonmäjen emäntä kertoi kokemuksistaan huuli pyöreenä.

    • taasoontuiskeessa

      Onko meijän kaikkien ikioma jussi enää hengisssäkään, kun ei miestä, tai edes kuwaa palstoilla näkynyt, tietääkö kukaan edes absilla? Huolestuttaa, wähäsen.

      • muumiolaakson-marinoita

        Olisiko kotonaan muumioituneena?


    • väkkärä

      Jos se jussan väkkärän akseli on jumissa eikä saa virtaa atk konneesseen.

    • tuulimyllyt

      Tuulivoimalle maksetaan tukia joka vuosi 300 miljoonaa. Ei kovin houkutteleva vaihtoehto. Sitten ne on niin rumia että kuka niitä kestää. Jonku tunturin päälle niitä vois rakennella kauas vuorten taa

    • kjhfdd

      Tarvitsemme Pohjanmaalle lisää innokasta työvoimaa mm. eläköytyjien ja lisääntyvän teollisuuden ansiosta. Tavoitteeseen pääseminen on hankalaa, koska ihmiset mieluummin pakenevat tuulimyllyalueilta.

      Toivon päättäjiltä järkevyyttä tähän! Pohjanmaa on kasvava ja kehittyvä talousalue. Sitä ei saa eliminoida tuulivoimavaikutuksilla. Suomi tarvitsee Pohjanmaan satsausta kansantalouteen ja kasvuun! Suomen tasavallan presidentti ja hallitus ottakaa asia pikimmin käsittelyyn, jotta jumiutunut tilanne saadaan selviämään pian.

      • eieieieieee

        Ei tänne teollisuutta kaivata.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe