Kaikki siivousyritykset huonoja?

Onpavaikeaa

Miten kun tätä palstaa lukee, niin tuntuu että kaikissa siivousyrityksissä tuntuu olevan samat ongelmat. Väärin maksettuja palkkoja, pitää tehdä työt nopeasti, lisät jätetään maksamatta ym.

Paljon on negatiivisia kommentteja eri yrityksistä. Välillä väliin mahtuu hyvääkin palautetta, mutta se on todennäköisesti yrityksen johtajien ja esimiesten kirjoittamaa, yrittävät reppanat hädissään puolustaa tekemisiään.

Itse olen työskennellyt myös siivoojana eräässä pienessä yrityksessä. Minulla oli kaikki mahdolliset palkkaongelmat ym. Mikä siinä yrityksen johtamisessa on niin vaikeaa? Miksi siivoojia kiusataan melkein joka yrityksessä?

25

1120

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siiiivouspedia

      Kokeileppa itse. Jokainen voi johtaa.. Kovemmat palkat kuin tes tekee tekijästä vain vielä hankalamman. Moni siivooja ei edes ymmärrä tessiä, lähtökohta on, että työnantaja kusettaa. Totuus on toinen.

      • laiklaik

        Kirjoituksestasi ei nyt oikein saanut selvää. Siis väitätkö että siivoojat sanovat työnantajan kusettavan, eivätkä ymmärrä tesiä? Päinvastoin se on oikeasti. Toki siivoojista kaikki (uudet, liittoon kuulumattomat, ulkomaalaiset) eivät ymmärrä mitä heidän kuuluu saada, mutta niinpäin, etteivät ymmärrä vaatia kaikkea mitä heille tesin mukaan kuuluu!


      • Nimeltämainitsematonn

        Voisinpa pamauttaa tähän erään pienen siivousyrityksen nimen, missä työntekijöiden kusetus on arkipäivää, mutta jätetään nyt laittamatta. Onneksi en työskentele enää kyseisessä yrityksessä.


      • Hirveestartupfirma

        Mullaki ois yks. Kutkuttas mut parempi olla hiljaa. :D Alanvaihto vaan. Sinänsä sääli koska mä olin tunnollinen ja asiakkaat rakasti mua. No tunnen olevani yläpuolella nyt kun en oo siellä enää vihdoinkin mahdollisuus johonki kunnon duuniin.


    • Miksiköhän--

      Esimiehinä on yleensä siivoojasta esimieheksi ylenneitä, joilla ei ole mitään koulutusta johtamisesta eikä välttämättä luontaisia johtajan lahjojakaan. Kielitaitokin on useimmiten olematon, koska siivousalalle ajautuu kouluttamattomia ja toisaalta esimiehiksi palkataan mielummin kouluja käymättömiä (pysyvät alalla kauempaan). Ala on otollinen narsistiselle persoonalle, jossa voi pönkittää omaa egoaan ja nousta helposti ylemmäs.

      Hyvästä johtamisesta ei myöskään olla halukkaita maksamaan. Kyllä esimiehilläkin teetetään kaikkea ilmaiseksi, vaaditaan kuuta taivaalta ja palkka on naurettavan pieni vastuuseen, työn kuormittavuuteen ja paljouteen nähden. Hyvää johtamista ei myöskään voi olettaa jos palkka on naurettavan pieni. Liian halvalla ei voi saada hyvää.

      Pienissä firmoissa ei välttämättä ole myöskään kunnollisia työvälineitä (rahan puute), ammattitaito ei ole ajantasalla (ei ole varaa kouluttaa) ja toisaalta yrittäjän riskit ovat suuremmat.

      Palkkaongelmat ovat usein tietoisia. Saadaan tulosta kun jätetään maksamatta palkkoja, lisiä ym. Sekin on bisnestä ja tavoitteena on saada voittoa. Voitto revitään siivoojien selkänahasta, tottakai. Koluttamaton ja kielitaidoton ei välttämättä huomaa, että palkasta puuttuu jotain, ei ymmärrä palkanlaskennasta mitään, ei tiedä eikä osaa vaatia oikeuksiaan ja on riittävän nöyrä jees jees-tyyppi. Oikeuksiaan vaativa työntekijä on painajainen niin siivousalalla kuin muuallakin. Sama koskee niin pieniä kuin suuria yrityksiä.

      Yrityksen pyörittäminen ei myöskään ole niin helppoa kuin luulisi.

      • HappyWorker17

        Mä oon tässä tänään tutkinu keskustelupalstoja, kun löysin tosi hyvän siivousalan työnantajan, ja huomaan, että kukaan ei puhu siitä. Eli Spectra yhtiöt. On muuten ihan huippu. Näin hyvää työnantajaa mulla ei ole ollu, jotenkin tosi maanläheinen firma, ja mennään sellasella ahkeralla meiningillä eteenpäin. Palkat ok, esimiehet ok, työvaatteet ok. Hyvästä työstä saa kiitokset, ja työntekijät huomataan yksilöinä. Jos teet työs hyvin, niin on mahdollisuus myös pullokärry ja vartija koulutukseen. Ei todellakaan mikään huijaava p***afirma.


      • Unhappy17

        Tässä S- firmassa pärjäävät vain nöyrät perseen nuolijat sekä päälliköiden omat perheenjäsenet ja sukulaiset. Sanoppa poikkipuolinen sanakin niin jo olet mustalla listalla ja varoituksia saamassa asioista mitkä eivät pidä paikkaansa. Kiitokset hyvästä työstä rahallisesti (bonus)saa vain esimies asemassa olevat, siitä, kun te työntekijät teette työnne hyvin. Työntekijälle vaan sanotaan kiitos, kun olet tehnyt tuonkin noin hyvin, että minä taas saan enemmän rahaa tässä kuussa.


    • RehellisyysKannattaa

      Itse juuri koin eräässä Siivous yrityksessä tämän tahallisen palkkahuijauksen.

      Kaikki meni muuten hyvin ja viihdyin todella hyvin työssäni . Sitten huomasin väärin maksetut palkat, iltalisien ym. puuttumiset. Ja olen täysin varma, että oli tarkoituksella väärin maksettu palkkoja. Itse olin tyhmä ja luotin työnantajaani. Ja lopulta hän vain puukotti törkeästi selkään minua. Todella huono kuva jäi yrityksestä.

      Itse en ymmärä miksi työnantaja ottaa ns. riskin ja lähtee kokeilemaan menisikö kusetus läpi. Minun kohdalla läpi meni!

      Heti kun selvisi, että maksetaan väärin palkkoja lähdin kyselemään töitä muualta ja melkein heti sain työpaikan muualta. Nykyiseen työnantajaan olen todella tyytyväinen, kaikki palkat ja lisät ym on maksettu oikein. Yrityksen vaihtaminen oli 100-prosenttisesti oikea ratkaisu.

    • Pirjo-marja

      Pienissä firmoissa ei välttämättä ole myöskään kunnollisia työvälineitä (rahan puute), ammattitaito ei ole ajantasalla (ei ole varaa kouluttaa) ja toisaalta yrittäjän riskit ovat suuremmat.

      Muut työntekijäthän pakotetaan tietyissä yrityksissä opettamaan uusille työntekijöille kuinka siivotaan ja jos ei uusi ihminen opi niin syy menee vanhan työntekijän piikkiin. Palkkahan ei tästä tietysti nouse, mutta entistä kiireisempää on työelämässä...Se on mukava tunne yrittää siivota oma alue ja vielä kouluttaa siinä sivussa ihmisiä,

    • siivousalallapitkään

      Itse jo pitkään siivoustöitä tehneenä en ole vielä havainnut mitään epärehellisyyttä, palkka- ja ym lisät on maksettu aina oikein ja ajallaan, muutenkin työvälineistö on ollut toimiva ja kaikkiin tehtäviin on ollut riittävä perehdytys, en ymmärrä mistä yhtäkkiä on tullut tämä siivousalan myllerrys,.? Olen varmaan pihalla alasta laajemmin kun itsella on kaikki kohdallaan, saattaa olla, että palstalla on joku "mollarikin", joka kirjottelee toisten nimissä, tuli mieleeni, että voi hieman haiskahtaa sellaiselta,.? Ehkä semmosetkin mahdolliset joskus saadaan tutkittua/selvitettyä,..ajan kanssa,.

      • MissäRehellisyys

        Taitaa taas olla siivoojista, palveluohjaajista tai esimiehistä pulaa näin kesän kynnyksellä kun täytyy tulla tänne kehumaan alaa epärealistisesti maasta kattoon.

        Kirjoituksestasi päätellen olet jonkin sortin lobbari tai rekryhenkilö, jolla ei ole mitään käsitystä koko alasta, palkkauksesta, työkulttuurista jne. tai tämä on taas näitä maksettuja piilomainoksia.


      • Lattiakosmetologi

        Kyllä valitettavasti siivousalalla on asiat pääosin todella vinksallaan, lähtien siitä että ajat eivät riitä tehdä työ huolella. Varmasti löytyy työkohteita ja esimiehiä, joiden suhteen asiat sujuvat paremmin kuin hyvin. Kun on pitkään alalla ja ehtii vaihtaa kohteita ja työnantajia, kyllä niitä huonoja kokemuksia väkisinkin tulee eteen. Itseäni ei todellakaan epäilytä yksikään moittiva teksti, päinvastoin moni ei varmasti edes uskalla tulla esille ettei tunnistettaisi.


      • UrkintaaEiköVaan

        Miksi pitäisi ketään tunnistaa? Tärkeintä siis ei olekaan siivousfirmat ja niiden ongelmat vaan niistä kirjoittavat, jotta saadaan kirjoittaja yhdistettyä tiettyyn tekstiin ja tiettyihin mieliteisiin, eikös vaan?
        Paistaa vaan niin pahasti urkinta läpi, sori vaan!


    • Soljee

      Itse tehnyt paljon siivoustyötä ja joissakin firmoissa homma toimii ja joissakin ei,,esimiehet jotka syyllistää ja syyttää alaisiaan on narsistisia ja omahyväisiä jotka eivät nää koskaan mitään virheistään itsessään!!!

      Valitettavasti liitot on.monesti niitten esimiesten puolella.

      Tällä hetkellä työskentelen solilla jyväskylässä ja on mukavia,sympaattisia ja reiluja palveluvastaavia ja esimies tosi mukava ja ihana,,kommunikaatio ei välttämättä aina pelaa ja aina on kiire,,mutta niin monissa siivousfirmoissa on kiire,,ainakaan eivät soita vapaa aikana ja valita niinkuin eräs pikkufirma vasarakadulla

    • Maalainenaina

      Itse joskus siivoustyö tehnyt,mutta Helsingis siellä pomot vasta ovatkin kamalia,,et haluaisin tehdä muuta työtä

    • Osari

      Työskentelen suhteellisen pienessä siivousfirmassa, ja palkanmaksun jne kans on kyllä hommat pelannu hyvin, työvälineetkin on hyviä ja laadukkaita. Ainut mikä tökkii on esimies, kun on juurikin siivoojasta ylentynyt esimieheksi. Kyllä rasauttelee kun monesti tuntuu että hoitasin itse asiat paremmin, ja tähtäimessä olisikin nousta johtoasemaan jos tälle alalle jään. Toinen asia mikä ihmetyttää kovasti on se, kun meidän firmassa ei kuulemma muka osareille tarjota työterveyshuoltoa! Mulla kuitenkin yli 30h/kk, pitäisi mun mielestä kyllä kuulua! Muuten hommat pelaa hyvin, oman kokemuksen perusteella isommissa firmoissa enemmän ongelmia, varsinkin välineiden kunnon ja työaikojen kans.. Tässä pienessä firmassa saa onneksi tehdä ihan rauhassa työnsä. Kaiken kaikkiaan olen aika tyytyväinen, uskon että kaikissa firmoissa, ei pelkästään siivousfirmoissa, on jotain ongelmia. Sellasta firmaa ei varmasti olekaan missä ei mitään ongelmia olisi.

    • EnTykkääOllaTäällä

      Juu. Joissakin yrityksissä, työntekijöiden kusetus on jatkuvaa. Itse en ymmärrä , miksi tälle linjalle lähdetään. Eikö olisi paljon helpompaa olla vaan rehellinen.

      Itsellä oli eräs työkaveri, joka teki työnsä todella huolellisesti, oli aina ajoissa, noudatti työaikoja ja aina kun pyydettiin viikonlopputöihin tai ylitöihin tämä työntekijä lähti. Oli yrityksen yksi parhaimmista, ellei jopa paras työntekijä. Lisäksi oli persoonana ihastuttava ja hauska.

      Sitten rupesi paljastumaan, että työnanataja maksaa tahallaan väärin palkkoja. Käsittääkseni paljastui useiden satojen eurojen kusetus. Lisäksi oli myös muita epäselvyyksiä, joita työnantaja ei osannut selvittää vaan rupesi vain hankalaksi. Asioiden paljastuttua työntekijä lähti heti etsimään muualta töitä ja sai melkein samantien työpaikan toisesta siivousyrityksestä.

      Tälle työntekijällehän tämä palkkahuijaushan loppujen lopuksi ei merkinnyt juuri mitään, olipahan joku syy lähteä pois ja sai töitä paremmasta yrityksestä. Työnantajahan siinä menettti todella hyvän työntekijän, joka ei ole noin vain korvattavissa. Hyvistä työntekijöistä on todella huutava pula siivousyritykissä. Kyllähän näitä kaiken maailman välivuosien viettäjiä ja kännykän räplääjiä on yritykset täynnä.

      Että tiedoksi vaan tälle eräälle nimeltä mainitsemattomalle huonomaineiselle siivousyritykselle. Ihan itseännehän siinä kusetatte, kun rupeatte tahallaan maksamaan väärin palkkoja ym. Työntekijä voi aina irtisanoutua ja jättää yrityksen ongelmat huonolle pomolleen :D.

    • SeOnOMaValinta

      Eräässä yrityksessä on paljon tärkeämpää työntekijöiden kusettaminen , kun yrityksen hyvä maine.

      Ei sitä ainakaan pitkäaikaisia työntekijöitä saa sillä tavalla, jos kusettaa työntekijöitään.

    • Cleanör

      Eipä ole liksojen kanssa onneksi ollu ongelmia nykyisenkään työnantajan kanssa. Kerran puuttu pari tuntia ja se asia selvisi ja korjattiin yhdellä puhelinsoitolla pomolle. Oon kyllä huomannu että siivoojan on oltava aika jämäkkä työnantajaa kohtaan. Vähänkin vässykkä, niin sua viedään ku pässiä narussa. Pakko osata pitää puolensa. Harmittaa kyllä nähdä miten hyviä työntekijöitä kohdellaan huonosti.

      • Mikääneihyvä

        Mutta ikävä puoli on se, että jos oot liian jämäkkä niin käyt esimiesten hermoille pian ja siitäkös soppa syntyy!


      • Cleanör
        Mikääneihyvä kirjoitti:

        Mutta ikävä puoli on se, että jos oot liian jämäkkä niin käyt esimiesten hermoille pian ja siitäkös soppa syntyy!

        Molemmat osapuolet kun pysyy asiallisina ja ammattimaisina ongelmia ei tule. Voin kyllä hankkia uuden työpaikan jos tollanen ei esimiehelle kelpaa. Toistaiseksi on kelvannu.


    • Aulise

      Yhdestä "kaupungin" firmasta tooooosi huonoja kokemuksia. Nyt vaihdoin, katsotaan...
      Veivät jo vuonna 2016 lomarahoista 30%. Tänä vuonna 50%.
      Tällaisia työpaikkakohtaisia sopimuksia JHL:n kanssa!!!!!!!!!

    • Ihmeruikutusta
    • Esimiesonsamakuinkusipää

      Ihanasti paistaa läpi tuo työntekijöiden asenne esimiehiään kohtaan - ja vieläpä joku suoraan kirjoitti että hoitaisi homman paremmin. Alaistaidot ovat siivousalalla täysin vieras käsite. Esimiehiltä odotetaan jopa epäinhimillisiä suorituksia, virheitä ei voi tehdä tulematta täysin ristiinnaulituksi ja nämä siis työntekijöiden taholta. Yrityksen johdolla onkin sitten omat odotuksensa eikä niihinkään aina inhimillisyyden rajoissa meinaa yltää. Hyvässä työyhteisössä kaikki tukisivat toisiaan myös työntekijät esimiestään ja yrityksen johtoa. Olisikin ehkä hedelmällisempää keskustella hetki peilin edessä omasta panoksestaan työyhteisön hyväksi ennen kuin purkaa pahaa oloaan haukkumalla esimiehensä. Kyllä se inhimillisinkin esimies tämän paskan keskellä kyynistyy.
      Itse yritän esimiehenä pelata reilua peliä ihan joka suuntaan. Lakia ja työehtosopimusta noudattaen, riippumatta siitä kenen hyväksi se missäkin tilanteessa on.
      Ja mikäli internetin ihmeellistä maailmaa keskustelupalstoineen on uskominen, ei ole olemassa hyvää firmaa työskennellä. Ei sitten millään alalla.

      • Unhappy17

        Miten johtoa voi tukea kun ne kumminkin tekevät sellaisia sopimuksia asiakkaiden kanssa että kyllä tämä työ mikä ennen tehtiin kahdessa tunnissa niin johto vaati työntekijöitä tekemään sen tunnissa ja huippua olisi jos menisi vielä vähemmän aikaa. Esim. Puolituntia tai kolme varttia. Säästöä säästöä että johto ja isot "herrat" saa enemmän itselleen. Esimiehet ja päälliköt tekevät kaiken piiskoomisen ynnä muun vain sen takia etteivät itse saa varoituksia tai potkuja johdolta. Esimiehet voisi katsoa kanssa sinne peiliin niinkuin myös se firman johto. Ihmisiä ne työntekijätkin on ja yrittävät sillä pienellä palkalla tulla edes jotenkin toimeen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      34
      2548
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      8
      1932
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      17
      1403
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      8
      1280
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1275
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      17
      1191
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1111
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1065
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1034
    10. 17
      1025
    Aihe