Aihe

Lääkis kysymyksiä

Emil00

Hei, olen siis jo yläasteella päättänyt, että haen lääkikseen. Olen nyt ykkösellä, luen ja kirjoitan biologian, fysiikan, kemian, pitkän matematiikan, enkun, suomen ja äikän (eli ruotsin) . Käyn siis lukiota ruotsiksi. Luenko oikeat aineet? Onko mahiksia päästä ekalla yrityksellä kohtuulliset jos jatkan samaa menoa? (pitkä matiikka 10, fysiikka 10, kemia 9, biologia 9, suomi 9, äikkä 9, enkku 10). Ajattelin hakea Turkuun, sillä kaikki meinaa, että olis paras paikka. Pärjäänkö suomenkielisellä linjalla vaikka olen käynyt 12 vuotta koulua ruotsiksi. Suomenkieleni on melko sujuvaa ollakseni suomenruotsalainen. Voiko sisäänpääsykokeen suorittaa ruotsiksi myös Turussa? sitten vielä sellanen asia, että tekisin mielelläni jotain nyt jo kesälomalla, joka auttaisi sisäänpääsyäni (ei ole parempaakaan tekemistä). Eli kannataisiko kerrata ne vähäiset lukiokurssini vai lainata Galenos? mitä luettavaa? kannataisiko sitä luettavaa lukea suomeksi? olen aika hidas lukia eli kannattaisiko panostaa siihen paljon nyt kesälomalla? eli lukutaidon kehittämiseen? kannattaisiko säästää stressiä ja tyytyä seiskoihin ja kaseihin "ei-lääkisaineissa", esim. yhteikuntaoppi ja filosofia? sillä niistä ei ole hyötyä lääkikseen, vai onko? jossain luin, että minulla olisi helpompi päästä, sillä ruotsinkielisiä lääkäreitä on vähän suomessa, onko näin, kuinka kannattaisi toimia? kiitos :)

5

564

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • luckatill

   Voi olla, että haku vielä muuttuu ennen kun valmistut lukiosta, mutta jos siis osaat ruotsia, kannattaa mielestäni hakea Helsingin ruotsinkieliselle linjalle kun siellä on sisäänpääsy viime vuosina ollut aina huomattavasti helpompi kuin suomenkieliselle linjalle (kannattaa siis vertailla raakapisteitä eikä koepisteitä, muuten sitä ero ei näy, raakapisteittä löytyy valmennuskurssien sivuilta). Opiskelu on sitten myös ruotsinkielisellä linjalla osittain suomeksi.

  • 8795874

   Hyvät ovat mahdollisuudet tuolla tulostasolla. Ja ei, filosofioihin ja yhteiskuntaoppeihin ei kannata panostaa enemmän kuin huvittaa.

  • muutturhaapaitsifykebima

   galenoksella et tee mitään, 2012 eteenpäin on pääsykokeissa ollut oppialuuena vain ja vain lukion oppimäärä (kemia,fysiikka, biologia-->pyhä kolminaisuus, mutta kannattaa panostaa matikkaan, koska kehitttää loogista ajattelua ja helpottaa laskurutiinin muodostusta kemiassa ja fysiikassa) . Historia sun muut reaalit on turhia , joten ei kannata käyttää energiaa niihin, olennaisinta, että pääsee kurssit läpi.

   Nimim. 1. sisään, vaikka ruotsi 6, terveystieto 6, filosofia 7 jne..

  • Animaalinen

   Kannattaa panostaa kemiaan, matikkaan, fysiikkaan ja bilsaan lukiossa 100%. Jos ne on hyvin hallussa, niin pullat on aika hyvin uunissa.

   Itse en hirveästi ruotsinkielisiä hakijoita tunne tai muuten ole aiheeseen perehtynyt. Mutta jos ruotsi on äidinkielesi, niin kannattaa ehdottomasti hakea ruotsinkieliselle linjalle. Ruotsinkielinen valmennuskurssi on mahdollista myös ottaa. Muistaakseni Lääkisvalmennus.fi ainakin pystyy tarjoamaan apua ruotsiksi.

   Ps. Onko kenelläkään hajua eläinlääkiksen meiningistä. Onko täynnä pelkkiä heppatyttöjä?

  • Aimu

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   201
   15818
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   333
   5621