Masennus 14v

Quuensceleton

Hei kerron tästä ensimmäistä kertaa minnekkään tai kellekään mutta entiedä mitä minun pitäisi tehdä. Masennusta ei olla todettu muuta kuin lieviä. Olen viillellyt muutaman kerran ja yrittänyt riistää henkeni kahdesti yliannostuksella. En tullut tänne kerjäämään huomiota vaan kysymään että mitä minun kannattaisi tehdä?

2

71

Vastaukset

 • Hei.

  Tulit kertomaan, että sinulla on masennuksen oireita eikä elämä tunnu hyvältä. Kyselet, miten voisit auttaa itseäsi.

  Sinun kannattaa ensimmäiseksi puhua olostasi turvallisille aikuisille. Jos suhde omiin vanhempiisi on luottamuksellinen ja hyvä, ensisijaisesti heille. Mutta mikäli perheessänne on vaikeuksia, voit miettiä olisiko lähipiirissäsi joku toinen, esim. kummi, mummo, pappa tms jolle voisit purkaa mieltäsi. Mikäli ketään ei ole, voit hyvin hakeutua terveydenhoitajalle. Koulut ovat nyt loppumassa, mutta apua saa myös terveysasemilta, ihan vaikka lääkäri tai sairaanhoitaja. Jutteleminen kannattaa aina. Kun purkaa mieltään ja tuumailee turvallisen aikuisen kanssa tuntemuksiaan, voi olla, että oireet helpottavat. Asuinalueellasi on erilaisia nuorten palveluja, joihin myös lääkäri voi ohjata, jos et tiedä, mistä sellaista löydät.

  Toivon sinun löytävän kuulevat korvat ja tukea elämääsi. Murrosikä on usein vaikea vaihe, johon helposti tulee myös masentavia ja ahdistavia hetkiä. Niinä hetkinä on toisen ihmisen välittävästä kuuntelusta paljon apua

  Merja, diakoni

  • Merjakaan ei pidä seurakunnan nuorisonohjaaja turvallisina aikuisina.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.