Tyhjät liikkeet Imatralla kummittelevat

Imatralaistypy

Imatralta puuttuu muutamat firmat joita imatralaisena voisin puolesta sanoa tarvitsevani. Kaipaisin takaisin "makuuni" videofirmaa ja kristillistä kahvilaa, jossa on hengellisiä dvd-leffoja sekä ruohonjuuri -ekokauppaa että Flying Tiger Copenhagen -firmaa joka muistuttaa paljolti Tiimaria. Niitä voisi perustaa Imatran Vuoksenniskaan jossa on paljon tyhjiä kummittelevia liikkeitä. Toivottavasti Vuoksennista tulisi julkisesti suositeltu paikka ja myös turisteillekin. Oli ajat sitten naisten kuntosali Imatran keskustassa mutta en tiedä onko Vuoksenniskassa naisten kuntosali. En löytänyt sen vaikka eräs kaveri suositteli sen minulle. Ehkä kaveri puhui vanhan ajan kuntosalista joka ei ole enää siellä. Sitäkin kaipaisin tänne Imatralle.

Pyytäisin että tänne ei kirjoittaisi solvauksia eikä asiatonta viestiä, kiitos!

12

385

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • peppureino

      Pitäs saada niitä asiakkaitakin

    • OhiOnMakuunit

      Kyl videofirmojen aikakausi on auttamatta ohi, netistä voi latailla tai katsoa striiminä miltei mitä vain pikkurahalla tai ilmaiseksi.

      • Eikirppistä

        Joo ja niskalle ois kyllä kiva saada joku vaatekauppa,ois varmaan kysyntää.


      • 345345

        Voisin kyllä käyttää vieläkin videovuokraamoita. Jos vain laittaisivat levyjen naarmuttajat ja rasvasormilla näprääjät maksamaan uudet elokuvat. Vitutti aina kun joku paskaperse oli naarmuttanut jonkun leffan eikä se toiminut kunnolla kun itse olin vuokrannut.


    • PeliPoikki

      Kyllä yks tai kaks kirppistä lisää tarvitaan, on se niin hauskaa pengoa vanhoja Avotakkalehtejä ja muuta arvotonta roinaa samalla kun arvovieraat saaavat täysylläpidon helläkätisten Zuvakkiakkojen toimesta!

    • Zalandoon

      Nettikaupoistahan nykyisin tavarat tilataan, en minä ainakaan tuhlaa aikaani maleksimalla kaupasta toiseen.

    • Imatralaistypy

      Pyytäisin ettei tänne kirjoittaisi vihapuhetta eikä herjaavia sanoja mitkä ei ole miellyttävää luettavaa, kiitos!

      En nyt yhtäkkiä muista minkäniminen videofirma on. Lähes joka kunnassa on sellainen videofirma niin minulle tulvasi väkisin vanhoja muistoja katsellessani sitä naapurikunnan videofirmaa että aikoinani oli lämmin sosiaalinen jutustelutuokio videofirmassa tuttavien kanssa kun siellä törmättiin aina tuttaviin.

      No yli kymmenen vuotta sitten muutin tänne Imatralle niin kahvilassa ei ollut laajalti erilaisia leivoksia kuin vain muutamat. Koska ennen sitä muuttoa minun oli tapana käydä levähdyspaikassa joka on kahvila ja siellä oli mukava lueskella lehteä kun samalla juo kahvia. Lisäksi siellä oli laajalti paljon erilaisia leivoksia ja kahvipullaa. Vielä erilaisia jäätelöä niin leivoksen päälle joku yksi jäätelöpallo herkukseni ja vielä levähdyin vähäksi aikaa kerätäkseni voimia takaisin noin 4-5 km:n kävelymatkalla kotiin.

      Niin siitä oli mukavia muistoja. Olisiko täällä Imatralla muuttajia jotka asuivat muualla ja siten tulee ikävä entistä asuinpaikkaa? Minulla kesti pari vuotta sopeutumaan tänne imatralle koska täällä on erikseen kolme "kaupunkia" eli keskus, Rajapatsas ja Vuoksenniska. Niin jouduin käyttämään autoa koska silloin bussiyhteys oli huono.

      Mutta myöhemmin täällä muuttui paljon ja nyt on muutamat kahvilat perusteltu mutta en tiedä voiko laittaa jäätelöpallo leivoksen päälle. En ole tutkinut vielä. Olen sellainen herkuttelija mutta tykkään kävellä kahvilaan ja siten kahvilasta kotiin ja samalla voi hengittää raikasta ilmaa. Siitä tykkään.

      Kirjasto on sellainen lämmintuntuinen levähdyspaikka joka on alakerrassa jossa voi levähtää ja lueskella lehteään. Nojatuolet ja sohva ovat lähellä niin voi vetää jalat ja käpertyä sohvaan ja lueskella lehteään. Minulla oli kirjastokortti. Se oli aika kiva koristeellinen kortti. Mutta kun muutin tänne Imatralle niin sain mauttoman kortin joka on ihan yksivärinen siis valkoinen ja vielä lehtiosasto on ylhäällä. Minulla meni aikaa sopeutumaan uuteen kirjastoon ja nyt se jäi väliin. No ehkä tällä kesällä tulee fiilistä kävellä sinne.

      Joskus ajoin sinne Imatran kirjastoon ja jouduin etsimään parkkipaikan koska parkkipaikka oli joskus täynnä. Pakko sopeutua. Mutta Koulukadulla siis Imatran kosken samassa koulurakennuksessa oli lämmintuntuinen pieni kirjastopaikka jossa tykkäsin käydä eikä se ollut pitkä kävelymatka. Mutta se lopetettiin. Harmi!

      No miten te Imatralle muuttajat sopeuduitte? :)

    • ei_kiinnosta_en_jaksa

      Minusta on tullut hyvin passiivinen liittyen tarjolla oleviin palveluihin täällä Imatralla. Tunnustan, että internet palvelee kaikessa muussa paitsi ruuan hankkimisessa, niin toki kebabin voi tilata kotiin netin kautta joskus myös.
      En kaipaa enää mitään elämääni, mitä Imatra tarjoaa, en käy kesäkadulla, en jäätelökioskilla, en vaatekaupoissa enkä mene Imatran ajoihin. Mikään ei kiinnosta, mutta onneksi edustanen vain pientä passiivista joukko imatralaisista. Kierran kaukaa ihmistungokset ja tapahtumat.

      Joudun laittamaan kaikki voimani siihen, että jaksan nousta aamuisin ylös ja käydä päivän töissä. Työpäivän jälkeen otan tietokoneen ja viihdyn sen äärellä, kunnes pitää mennä nukkumaan. En halua enää kutsua ketään kylään kotiimme, aiemmin olin hyvin sosiaalinen ihminen. Koen, että ihmiset tekevät tupatarkastuksen, katselevat nurkat ja arvostelevat. Ei sitäkään vain jaksa, kun ei ole varaa laskujen jälkeen sijoittaa remonttiin. En syytä ketään, enkä mitään, en vain jaksa, pääsee helpommalla, niin paljon helpommalla!
      Sosiaali-ja terveydenhuoltoakaan en rasita millään tavalla tällä hetkellä, toivottavasti en jatkossakaan, koskaan ei tiedä,milloin putoaa pohja alta pois elämältä.

    • Imatralaistypy

      Ymmärrän. Koska itselläni on ollut sama ongelma. Silloin en ole käynyt suihkussa jo neljään päivään. Mutta olen päässyt siitä yli. Mielelläni jaan positiivia asioita ja hymyä koska niistä saan energiaa. Mutta miksi kirjoitit tänne? :) No osittain olet Imatralainen. Ajattelin jakaa "minunlaisten" kanssa jos ne löytyy täältä Imatralta. :)

      Tiedoksi vain että olet tärkeä, arvokas ja rakas ihminen. Muista se! Koska ennen syntymäsi äidin kohdussa sinä olet jo valittu, sanoo Raamattu.

      En ole koskaan lyönyt Raamatulla ketään. En rupea "saarnaamaan" mutta tiedän totuuden jonka mukaan Herra rakastaa sinua ja riemuitsee sinusta. Sinun kaikki askeleet ei ole salattuja Herralle sillä Hän tietää kaiken sinusta ja sinun polkusi mihin sinä kuljet ja mitä käyt läpi. Herra tietää kaiken jopa sinun hiusten määrästä. Anna tiesi Herran haltuun niin sinun elämäsi kääntyisi valoa päin. :) Tulet huomaamaan että elämä ei ole enää sellainen synkkä.

      Sef. 3:17
      Herra, sinun Jumalasi, on sinun keskelläsi, sankari, joka auttaa. Hän ilolla iloitsee sinusta, hän on ääneti, sillä hän rakastaa sinua, hän sinusta riemulla riemuitsee."

      No olen tavallinen ihminen mutta pienet asiat jaksaa ilahduttaa minua koska sen jälkeen kun olen noussut ylös pohjattomasta pohjasta, osaan arvioida pienet asiat nykyään. Haluaisin kertoa että jokin valo ilmestyi minulle ollessani kotosalla ja se muutti minut ja se nosti minut ylös pohjattomasta pohjasta ja pääsin Herran avulla yli ja nyt seison Herran avulla.

      En ole kenellekään kertonut siitä valosta kuin sinulle. Olet ensimmäinen jolle kerroin siitä. Muistan vielä miten vajosin alaspäin odottaen että löytäisin pohjan jossa voisin levätä hetkeksi ja siten voisin nostaa ylös omin voimin mutta en löytänyt pohjan ja vajoaminen tuntui loputtomalta. Se oli hirvittävää mitä sain kokea.

      Muistan vielä miten pakotin itseäni katsomaan ulospäin ja huomasin että talvella on vielä valoisaa ja kaikkialla oli valkoista lunta ja tajusin että minussa on se vika eikä ympäristössä. Näin ainoastaan pimeyden jopa aurinkoisina päivinä. Kun olen noussut ylös valon avulla niin muutaman vuoden kuluttua Herra nosti mieleeni lapsuuden haavat ja taas vajosin alas pohjattomaan pohjaan. Mutta kun pohjattomassa pohjassa tapasin Herran.

      Olin ihan ihmeissäni kuinka mahdollista että Herra oli alhaalla siis siinä pohjassa missä olin. Olen aina luullut että Herra on ylhäällä, eikä alhaalla. Makasin siinä pohjassa katsellen Herraa hengen silmin. Siten huomasin Raamatun joka seisoi pölyyntyneenä kalusteessa. Päätin tarttua Raamattuun ja aloin lukea Raamattua.

      Raamattua lukiessani huomasin että sellaiset asiat mitä minulle kerrottiin ei löydy Raamatusta mutta löysin totuuden joka vapautti minut ja se vapautti minut taustastani ja lapsuudestani. Totuus nosti minut jälleen ylös. Nyt vaellan totuuden mukaan. Ne ihmiset elävät tietämättöminä ja uskovat valheisiin mitkä eivät löydy Raamatusta.

      Haluaisin kertoa vielä toisen. Sori olen innostunut. Ne uskovat jotka elävät maailman aikeisvoimien alla ja koska he uskovat niihen ja luulevat että ne on Raamatun mukaista. Ne[kin] ei löydy Raamatusta. Ne on ihmisten asettama kirkollinen oppi, joka ei pohjaudu Raamattuun. Ne kuluttaa ja vie voimat pois. Ne orjuuttaa.

      Kerron Jeesuksesta. Hän ei ole sellainen mitä uskovat väittävät Hänen sellaiseksi. Jeesus kastepisaran lailla tulee nostamaan särkyneen ruokon pystyyn [5Moos. 32:1-2]. Ja Hän saa heikosti savuavaa kynttilänsydäntä palamaan kunnolla - Kristuksen tuntemisessaan kun kansa vapautuu pois aikeisvoimien alta [Matt. 12:20]. Sillä Jeesuksessa ei ole yhtään vääryyttä [5Moos. 32:4].

      Juuri Sana sadepisarana ei riko yhtäkään ihmistä. Kastepisarana Sana valuu hellävaroen, niinkuin sadepisaroilla kostuttaa ruohikkoa ja sadekuuroilla sataa nurmikkoa päin, nurmikko ei lysähdä, vaan virkoaa ja nousee pystyyn ja kasvaa ylöspäin.

      On Sanan laita ja Kristus on lihaan tullut Sana ja Hänestä on lähtöisin opetus, joka saa ojentautumaan terveellä tavalla Kristusta kohtaan [5Moos. 32:1-4]. Aikeisvoimat ovat mm. kirkollinen vuosikalenteri ja opitut ihmiskäskyt jotka ovat "väärä jumalanpelko".

      Hänen "vapauttavaa totuutta" tunteakseen tie ei ole enää mutkaistunut ja tällä tavalla vapautuu alkeisvoimien alta ja ojentautuu iloiten kohti Kristusta päin että on löytänyt Hänet. Hänen sisäisessä tuntemisessaan se löytää Hänet sisäisen rauhan kanssa totuuden runsauksineen - nähdäkseen että Hän on sellainen joka nostaa särjyneen ruokon pystyyn ja saa heikosti savuavaa kynttilänsydäntä palamaan kunnolla ja vie oikeuden voittoon niin pakanat panevat toivonsa Hänen nimeensä [Matt. 12:20].

      Pienimmästä suurimpaan ei kukaan sano toisilleen 'Tunne Herra', sillä kaikki tuntevat Hänet josta lähtee se opetus joka saa ojentautumaan. Löysin Jeesuksen niin Hänen kautta sain sisäisen rauhan sisimpääni. Ulkomaailmassa kaikki myrskyää mutta sisämaailma on ihmeellisen rauhallinen.

      No voimia ja jaksamisia sinulle!

      • ei_kiinnosta_en_jaksa

        Kiitos imatralaistypy lohdutuksesta. Sorry, mutta skippaan nuo raamatun sanomat, mutta sanasi ei muuten menneet hukkaan. Kiitos sinulle ja mukavaa kesää, mansikoita, mäntysuovan tuoksua, pilvenhattaroita ja kevyttä tuulen virettä kasvoillesi, juuri silloin kun sitä tarvitset. Ja tietysti kaikille muillekin imatralaisille lempeitä kesätuulia. Kesälomaa odotellessa.


      • Imatralaistypy

        Kiitos! Hienoa että osaat arvioida pienet asiat mitkä ilahduttaa sinua kuten mansikat, mäntysuovan tuoksu, pilvenhattarat ja kevyt tuuli! :)

        No valo -juttua en ole koskaan unohda. Se kirkastui kirkastumistaan vielä entistä enemmän kirkkaammaksi ja kokoajan. Tuijoitin sitä ihmetellen silmät pyöreinä. Se nosti minut ylös. Se on todella ihmeteltävää mitä sain kokea. Sinulle uskalsin avautua kertoakseni sitä ihmeellisestä valosta.

        No jos en olisi lukenut Raamattua ollenkaan niin olisin varmaan voinut vielä elää valheessa. Muuten pyöräillessäni havaitsin tuomen tuoksun. Elämä on ihanaa.

        Kun mennään keskustaan tai johonkin ruokakauppaan hymy naamassa niin se antaa minulle voimaa. Ja toivoisin saada myös muilta hymyä. ;) Mukavaa kesää sinulle ja miksei myös kaikille imatralaisille!

        Jokainen ihminen on itse tärkeä, arvokas ja rakas, niin sen mukaan tulee käyttäytyä. Jos on synkistynyt, koita hymyillä edes vähän niin tulet näkemään että sinulle hymyillään takaisin ja vielä tuplasti. :)


    • blingblingbling

      Minen ainakaan osta täältä rupisesta Imatrasta mitään kaupoista. Onneks saa netistä kaiken tilattua kun ei täältä mitää löydy kaupoista. Kämänen junttila.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      331
      3106
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      110
      2298
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      87
      1685
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      197
      1631
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      69
      1417
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      56
      1293
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1104
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      21
      1098
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      2
      1059
    10. Vapunviettoon

      Ohjeita palstanaisille: piIIua ei jaella.
      Sinkut
      158
      949
    Aihe