pikavipit toimeentuloon

jalaton

Elän köyhyysloukussa, koska olen liian vanha (61v) ja pitkäaikaissairas (monien erikoislääkärien lausunnot työkyvyttömyydestä jo monelta vuodelta) työmarkkinoille. Eläkeyhtiöni Elo ei päästä työkyvyttömyyseläkkeelle, eikä Kela auta asiassa. Tuloni on siis työmarkkinatuki ja pieni asumisen tuki, muutama kymppi. Toimeentulotukea myönnetään minimimääriä. Raha riittää toisinaan kaikkiin laskuihin, toisinaan ei jää edes enää ruokarahaa.

Nyt olen alkanut harkita pikavippejä elämisen helpottamiseksi.
Miten tulee toimia? Hakemus sisään ja rahat tilille, kulutukseen heti? Olen ymmärtänyt, että Kela katsoo lainan tuloksi, ja sitten en saisi enää toimeentulotukea? Kuinka kauan pikavippisumma esimerkiksi 2.000 euroa vaikuttaa tukihakemuksissa?

Mikä on pahin skenaario mihin voin joutua ottamalla lainaa?
Kodinmenetys? Vankila?
Maine on jo mennyt, siitä en enää piittaa, mutta yksityisiin asioihini EN halua muiden sotkeentuvan jatkossakaan.

Tähän on tultu tässä sairaiden kyykytyksessä. Eläketukeen en ole oikeutettu, koska olen muutaman kuukauden liian nuori pitkäaikaistyötön. Ottaako Kela vastuun heitteillejätöstä?

15

323

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 767373737736

   Eikös nyt kesäkuulle tullut uusi eläke joka myönnetään alle 65 vuotiaillekin?

   • jalaton

    Lex Lindström tuli harvoille ja valikoiduille. Muutama tuhat sen sai, jos täytti kaikki kriteerit.
    Itse putosin siitä armosakista pois, ehdot eivät täyttyneet kaikilta osin. Koko eläketuki on epäoikeudenmukainen ja "kuin hatusta vedetty" päätös, jolla ei todellakaan auteta oman ikäryhmäni suurta joukkoa. Väliinputoajia olemme me sairaat ja työkyvyttömät.
    OVE (osittain varhennettu eläke) ei auta minua, koska sen summa on liian pieni pärjäämiseen. Tukea tarvitsen kuitenkin.

    Kun arvelen, että jäljellä on enää max 10 vuotta (sairaus tappaa), haluaisin vielä kerran jos toisenkin tehdä jotain. Vaikka käydä suvun luona kylässä (matkaa yli 450 km), syödä ravintolassa, nauttia konsertista ja teatterista, ajaa taksilla...
    Siksi mietin laittaa itseni velkoihin. Ja sitten kuolla.


  • HaeOsittaista

   Miksi et ota OVE:a? Eli osittainen vanhuuseläke. Voit saada eläkkeestäsi etukäteen 25% tai 50%. Ei muuta kuin hakemus sisään, ja hyväksyntään menee viikko/pari.

   Mene oman eläkeyhtiösi sivulle, ja hae. Esimerkki:

   https://www.elakeverso.fi/oven-hakeminen

  • dghulloplkjvc

   Jos mitäänulsmitattavaa ei ole eikä tule niin miksipäs ei? Noin olenitsekin ajatellut sitten vanhana menetellä. Ensin tuhlaan omaisuuteni pois ja sitten alan elellä sosiaalituilla ja otan velkaa kaiken mitä saan. Pidän asiat sellaisena että varmasti ei ole mitään mistä ottavat niin eipä tartte velkoja lyhennellä, Jos lattavat vankilaan niin sehän vasta nykyään hotelli onkin! Tiedän kun tuttava oli avovankilassa yli puolivuotta ja kuulemma hänen elämänsä parasta aikaa. Sai mennä ja tulla lähes kuin kotona kuhan noudatti paluuaikoja ja kävi hiukan aina välillä pajahommissa.

  • xhhsjkcz

   Ota pankista lainaa, korko on dramaattisesti pienempi kuin pikavippi-kusetuksissa.

   • oma.talo

    Ei työtön saa lainaa. Kokeiltu on, mutta naurua ja voivottelua sain vain kuulla.
    Jos tukitulo on liian pieni, ei mitään lainaa myönnetä. Kylmää matikkaa tämä.


  • jkkjkj

   Eihä noit saa.

  • 767373737736

   Juu, kannattaa ottaa hyvissä ajoin pikavipit tappiin että sitten kun alkaa työeläke juosta niin siitä menee leijonanosa ulosottoon niin voit jatkaa tuttua köyhän elämää eläkeläisenäkin :)

  • sgdgsdgdgs

   Huijarit sootana....kuka noit menis ottaa ellei älykääpiö. Sitten on hyvä valittaa.....Velkaneuvojakin nauraa käkättää teille.

  • fdsfsdfsdsdf

   Pikavipin ottaja katoaa maisemista kun Pikavipin ottajaa hävettää hölmöilynsä ja nämä ne muille äksyilee...Kuka ne otti minä sinä vai näkymätön mies.

  • pudotusta

   Takuu-Säätiön pienlainaakaan ei saa työtön, joka on vain työmarkkinatuella. On tämä nykyinen markkinatalouden kova linja aikamoista. Jos on elänyt vuosia köyhyysrajan alapuolella kituuttaen, eikä ole saanut maksuhäiriötä, eikö sellaista sankaria tulisi nimenomaan auttaa ja palkita antamalla kriisin tullessa edes järkeväkorkoista sosiaalista luottoa? Ei kukaan huvikseen hae apua, herranjestas. Takuu-Säätiön linja on sama kuin Kelankin vaikka työkyvyttömyyteen, suhdeluku 70-30 prosenttia, hakijan tappioksi. Siis 70% hakemuksista hylätään.

   Juuri tällä kylmällä torjuntalinjalla vähävarainen ajetaan aivan varmasti maksuhäiriöiseksi ja pikavippikierteeseen.
   Kenen sivistyneen ja sosiaalipolitiikkaan perehtyneen asiantuntijan ajatus on tämäkin hölmölän peli? Onko taustalla todellinen tahto pudottaa osa köyhistä kokonaan pois yhteiskunnan ulkopuolelle?
   Tätäkin lainarahastoa kartuttaa ja ylläpitää kirkollinen taho ja RAY. Niinpä.

   • ilkdkldklfklb

    Miten tuota takuu-säätiön pienlainaa oikein voi lyhentää jos tulona on työmarkkinatuki joka on vain 30e/kk suurempi kuin toimeentulotuen minimi?

    Toimeentulotuessa ei lainanmaksuja huomioida tulona, joten jos sinulle joku myöntäisi lainan, niin sinulla ei jäisi sitä lakisääteistä minimiä elämiseen jos sitä lainaa takaisin alkaisin makselemaan.

    Kyllä se niin on että lainaa saadaksesi sinulla tulee olla myös sitä maksukykyä sen takaisinmaksamiseenkin.


   • pudotusta

    Työmarkkinatuesta, asumistuesta ja harkinnaisesta toimeentulotuesta voi kyllä hyvin nipistää muutaman kympin kuussa, jos sen kohde on tarpeellinen. Ainakin itse voisin elää vielä niukemmin muutamia kuukausia, jos tietäisin että vaikka uusi kodinkone toimisi! Pahinta on olla köyhä, syödä puuroa ja halpisruokaa jokapäiväisesti ja vielä senkin päälle kärsiä vaikka pesukoneen rikkoontumisesta. Vaikka en törsää (en kykene), kyllä sen jonkun ylimääräisen oston pystyn pudottamaan pois jos budjettini sen takia pysyisi tasapainossa.
    Ei työttömyys ja köyhyys ole työttömän vika. Se on yhteiskunnan taholta aikaansaatu tila, jossa ihminen alennetaan aivan kohtuuttomaan jamaan.


   • hhhmmmm
    pudotusta kirjoitti:

    Työmarkkinatuesta, asumistuesta ja harkinnaisesta toimeentulotuesta voi kyllä hyvin nipistää muutaman kympin kuussa, jos sen kohde on tarpeellinen. Ainakin itse voisin elää vielä niukemmin muutamia kuukausia, jos tietäisin että vaikka uusi kodinkone toimisi! Pahinta on olla köyhä, syödä puuroa ja halpisruokaa jokapäiväisesti ja vielä senkin päälle kärsiä vaikka pesukoneen rikkoontumisesta. Vaikka en törsää (en kykene), kyllä sen jonkun ylimääräisen oston pystyn pudottamaan pois jos budjettini sen takia pysyisi tasapainossa.
    Ei työttömyys ja köyhyys ole työttömän vika. Se on yhteiskunnan taholta aikaansaatu tila, jossa ihminen alennetaan aivan kohtuuttomaan jamaan.

    harkinnanvaraista toimeentulotukea ei yleensä kovin pitkään saa, vaan se on enemmänkin kertaluontoinen etu joka myönnetään yksittäiseen asiaan, kuten esim. pyykinpesukoneeseen tai lapsen harrastuslaskuun

    kuinka kauan sinun pitää oikein niukemmin elää että saat esim. sen 7000 euron velan kuitattua työmarkkinatuesta säästämällä muutaman kympin kuussa?


   • pudotusta

    Ei kukaan ole puhunut 7 tonnista. Muutamasta satasesta, ehkä tuhannen euron maksusta. Riippuu kohteesta, maksuajasta ja -suunnitelmasta. Takuu-Säätiön maksuaikaa on jopa 2 vuotta, sen aikana voi tapahtua jo vaikka mitä. Työtä voi olla tarjolla jo vaikka ensi kuussa tai vaikka hakijan yllättävä kuolema kulman takana.

    Laina on vain rahalaina, ei sen takuuna ole työttömyyden loputon jatkumo tai surkimon status quo.
    Edelleen toivoisin, että yhteiskunta auttaisi silloin kun on sen aika. Tukisi, ei sysäisi koronkiskureiden armoille.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tuksu pakenee poliisia!

   Tuksu on kaapannut lapsensa, jonka huoltajuuden hän menetti ja pakenee poliisia ilmeisesti Veijo Lallin kanssa. Lalli myi vastikään Loviisasta talonsa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   265
   6811
  2. Iik! Suosikkijuontaja Vappu Pimiä jakoi hyytävät kuvat lomareissulta: "Sydän meinas pysähtyä..."

   Yksi Suomen suosituimmista juontajista, Vappu Pimiä, on jakanut kuvia etelän lomaltaan. Pimiä on lähtenyt lomareissulle juuri ennen uuden Tanssii Täht
   Kotimaiset julkkisjuorut
   48
   3862
  3. Jussi Hakulinen on kuollut - YÖ yhtyeen hittien tekijä

   https://www.is.fi/viihde/art-2000008994171.html Vielä ei ole kerrottu kuoleman syytä. Jussi Hakulinen loi YÖ yhtyeen kuuluisimmat hit
   Maailman menoa
   105
   3051
  4. Miksi ihmiset katsovat Salkkareita?

   Miksi ihmiset katsovat Salkkareita? Onko syynä aina uudet julkkisnäyttelijät, kuten Esko Eerikäinen tai Konsta Hietanen vai dramaattiset juonenkuviot
   Julkkikset
   61
   1528
  5. Rakastan sut ja sua

   Oma turvallinen nallekarhuni. Kivaa alkavaa viikkoa parhaalle toivottaa se susta hehkuva..
   Ikävä
   199
   1514
  6. Miksi sinä tykkäät minusta

   Syitä tykkäämiseesi? Vastaa kuin omalle kaipauksen kohteellesi.
   Ikävä
   92
   1473
  7. Sam Cannon

   Näytellyt emmerdalessa jotain Keviniä. En saa mieleen tätä hahmoa.
   Emmerdale
   5
   941
  8. Suvi Teräsniska jakoi herkkiä kuvia Simo-rakkaansa kanssa - Tältä he näyttivät nuorina!

   Terapiassakin parisuhdettaan hoitaneet Suvi Teräsniska ja Simo Aalto viettävät tänään 10-vuotiskihlajaispäivää. Lue juttu ja katso kuvat nuoresta pa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   5
   904
  9. Yön Jussi Hakulinen on Kuollut

   Näin kertoo lehdet, esim satakunnankansa. R.I.P. Jussi. Olit hyvä laulaja ja sanoittaja.
   Pori
   92
   844
  10. Olit iso virhe J

   Joka olisi pitänyt vain ohittaa. Sinusta seurasi vain pelkkää surua ja harmia. Olisinpa ollut viisaampi. Onneksi se on nyt ohi.
   Ikävä
   37
   806
  Aihe