Taekwondon alkeiskurssi

Tyttö83

Paikkakunnallani alkaa kohta puolin taekwondon alkeis/peruskurssi. Sinne tekisi mieleni. Mutta. Minä olen tyttö ja (jo?) 22-vee. Eli olenko väärää sukupuolta ja liian vanha aloittamaan mitään tuollaista? Minkä ikäistä ja minkä sukupuolen omaavia ihmisiä noilla alkeiskurssilla pyörii? Ei sillä että olisin kaikista ujoin ihminen, mutta jos kaikki muut olisivat yläaste-ikäisiä poikia, tumtuisi siinä olo varmaan vanhalta mummolta? =)
Kyllähän varmaan kuka tahansa voi noin kuntoilumielessä aloittaa minkä tahansa lajin, mutta minä olen 12 vuotta kilpaurheillut, ja kova palo kilpailemiseen on edelleen. Pärjäsinköhän minä siellä?

5

870

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Keijo

      > Minä olen tyttö ja (jo?) 22-vee.

      22 ei ole lainkaan paha ikä aloittaa kamppailulajiharrastus, minä itse aloitin kolmikymppisenä.

      TKD kursseilla tosin todennäköisesti olisit kurssisi vanhemmasta päästä, joskaan et kuitenkaan vanhin.

      > Eli olenko väärää sukupuolta ja liian vanha
      > aloittamaan mitään tuollaista?

      Et. TKD-kursseilla tyttöjä/naisiakin riittää, joskaan ei ehkä aivan niin paljon kuin poikia.

      > Pärjäsinköhän minä siellä?

      Kertomasi perusteella en näe mitään syytä, mikset pärjäisi. Kokeile, sillähän se selviää.

    • anni

      Itse aloitin taekwondon 21-vuotiaana. Alkeiskurssin päättyessä olin kurssin vanhin by far. Eli kurssilla aloitti kyllä useita 20-30-vuotiaita, mutta kukaan ei jatkanut loppuun asti. Eli siellä keikun teinipoikien kanssa ;)

      Noh.. Ei se niin mukavaa ollut. Homma tuli huomattavasti mielekkäämmäksi kun pääsin pois siltä alkeiskurssilta. Ikäjakauma normalisoitui välittömästi. Oma seurani on varsin pieni, ja jokaisella alkeiskurssilla on vain muutama yli 20-vuotias aloittelija. Mutta sieltä kun pääsee eteenpäin, niin kaikki hyvin :)

      Et siis ole millään tapaa liian vanha tai väärää sukupuolta. Rohkeasti joukkoon vaan. On mahdollista, että alkeiskurssilla on lähinnä teinipoikia (ja sinä ;)), mutta älä anna asian vaivata. Anna mennä vaan.

    • Et missään nimessä ole väärää sukupuolta! Vaikkakin kun itse oli peruskerssilla, oli aloittajista huomattava osa poikia. Mutta nyt kun reilua vuotta myöhemmin katselee harjoituksissa ympärilleen, niin ne pojat ovatkin tippuneet pois porukasta. Ne jotka ovat lajia jatkaneet, eivät ylene vyöarvoissa samoin kuin tytöt (eivät ole tarpeeksi kiinnostuneita tekniikasta ja teoriasta, murskaus ja potkiminen kyllä kiinnostaa), vaikka onhan tässäkin kyllä poikkeuksia.
      Iästäsi voin sanoa, että peruskurssini vanhin oli 72 vuotias mieshenkilö, joka jatkaa lajia edelleen. Saatat olla hiukan (4-2vuotta) vanhempi, kuin suurin osa muista aloittajista, mutta sitten kun pääset värivöille, on harjoituksissa jo muitakin ikäisiäsi.
      Kyllä voit kilpailuissa menestyä, jos harjoittelet tarpeeksi. Uskon sinun jo tuolla kokemuksella tietävän kilpailemisen vaativan harjoittelua :)
      TKdssä kilpaillaan ottelemisessa, liikesarjoissa, voima- ja erikoistekniikka murskauksessa. Itse harrastan ITF TaekWon-Doa, joten en WTFn asioista niinkään paljon tiedä. Uskoisin kuitenkin näiden tässä mainittujen olevan suunnilleen samoin molemmissa.

    • Micco

      Mukaan vaan harrastamaan. Meillä on alkeisryhmässä 20 tyyppiä. Puolet alle 14 vuotiaita ja puolet yli. Vanhimmat (itseni mukaanlukien vähän päälle 30). Miehiä ja naisia on yhtä paljon. Ei muuta kuin tsemppiä.

    • Pikku Myy

      Käy sieki täällä osotteessa: www.potku.net
      Sieltä läydät lisää tietoo taekwondosta ja missä sitä harrastetaan, varusteista ym...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 112
      2324
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2177
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1981
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1628
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1432
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1364
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1363
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1282
    Aihe