Lääkärin ammatin vaikutus ihmiseen?

eiainaonnea

Mitä kaikkea negatiivista lääkärin ammatti saattaa ihmiselle aiheuttaa, siis niille jotka ovat lääkäreitä ammatiltaan? Tiedättekö ketään jonka lekurina toimiminen olisi tuhonnut tai tehnyt elämästä huonon?

31

2192

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • miksilääkäri

      Hei! Tiedän ainakin yhden opiskelijan ja yhden opettajan, jotka ovat tehneet itsemurhan. Lääkärit tekevät keskimäärin enemmän itsemurhia kuin suomalaiset keskimäärin.

      Opiskelen itse lääkiksessä ja olen melko järkyttynyt alavalinnastani. Olen saanut lukemattomat määrät haukkuja kahden ensimmäisen vuoden aikana. Miten en osaa mitään, miten paskoja Suomen lääkikset ovat, miten ahneita, törkeitä suorastaan rikollisia lääkärit ovat. Kukaan haukkujista ei muuten ole opiskellut yhdessäkään lääketieteellisessä tiedekunnassa. Niin, ja aika paljon haukkuja tulee myös hammaslääkäreiltä tai hammaslääkisopiskelijoita. Se on surullista. En keksi yhtäkään syytä, miksi haukkua hampaalaisia.

      En ole enää ihan varma, miksi hain opiskelemaan lääkäriksi 3 vuotta.

      • Lääkäreitä_arvostetaan

        Yllätyin. Varsin erikoinen kommentti. Tähän asti lääkärit ovat olleet ammattiarvostuksen kärkipaikoilla vuodesta toiseen arvostuskyselyiden mukaan. Ihmiset ( so. kansalaiset ) arvostavat lääkäreitä ja syystäkin. Moni ammatti jää arvostuksessa kauas lääkäreiden taakse. Lääkärien arvostus näkyy myös erinomaisen hyvinä palkkoina.


      • NiinMutt4

        Kylläpäs nyt liioittelet... väität siis että yli 800 lääkäriä tekee vuosittain itsemurhan???... Herätys nyt soikoon...Tiedäthän toki montako lääkäriä Suomessa ylipäänsä on? Tilastollisesti tuo vastaisi 3%:a.... kannattaisi tarkistaa asiat ennen postaamista.


      • Mitenköhän

        Tuota, taisi puhua 3 hakuvuodesta lääkikseen, eikä lääkärien itsemurha prosenteista


    • heiltäkuultua

      Se koukuttaa lääkkeiden väärinkäyttöön ,on helppo saada ja tulee otettua pienempäänkin vaivaan . Se koukuttaa rahan himoon ,oman virkansa ohella ottavat 3-4 paikassa viikossa yksityisesti. Jos ottaa tabuja niin kyllä sitä varmaan jaksaakin illat kerätä rahaa ja rakentaa itselleen kiltti rahankantajien joukko ,joka tulee sovitusti tuomaan rahansa.

    • rohkeastivaa

      Kyllähän joka ammatti vaikuttaa ihmiseen. Ei ole sama olla puuseppä kuin lääkäri tai opettaja tai maanviljelijä tai kirjanpitäjä.

      Lääkäriksi valikoituu suorituskykyistä, tervettä väkeä. Vahingossa ei lääkäriä tule kenestäkään. Opiskelun aikana lääkärin työhön opitaan suhtautumaan ammattimaisesti. Potilaiden elämää ei saa alkaa elämään, on oltava oma elämä.

      Yleensä lääkäriä arvostetaan. Poikkeuksia tietysti on, joku arvostelee, sille ei voi mitään. Mutta kuka haluaa lääkäriksi arvostuksen takia?

      Myös lääkäri voi sairastua psykiatrisiin sairauksiin kuten muutkin ja tehdä itsemurhankin. Mutta yliedustettuna lääkärit eivät näissä tilastoissa ole.

      • Sairastatosisairasta

        Lääkäriksi valikoituu kylmähermoisia, jokseenkin tunteettomia sekä suoranaisia psykopaatteja. Täytyyhän kestää sairaita, hulluja, likaisia potilaita, mutta myös leikkauksia, elinsiirtoja, verta, kuolemaa, virheitä jne. Uskon, että osa on ihan normaaleja, mutta kunnianhimoisia, rahanahneita ja ahkeria. Yhtä kylmähermoisia psykopaatteja kuin sotilaatkin.

        Lääkärin ammatti tosin altistaa turhanpäiväiselle lääkkeiden napsimiselle. Monta turhaa lääkettä saattaa tulla otettua vaivaan kuin vaivaan sekä ennaltaehkäisyksi varmuuden vuoksi.

        Itsemurhista vouhkaavat ja liioittelevat ovat suurimilta osin hulluja psykopaatteja, joilla on sairas, vallanhaluinen voimafetissi saattaa ihmisiä itsemurhan partaalle.


    • eioota

      Tunnen koko joukon lääkäreitä, mutta en yhtäkään sellaista, jonka lääkärinä toimiminen olisi tuhonnut tai pilannut hänen elämänsä. Sen sijaan tiedän monta, jonka elämän on pilannut ja tuhonnut alkoholi ja vielä läheistenkin elämän.

    • Ällötys

      Jo opiskeluajan ylimitoitettu biletyselämä vääristää lääkäreiden minäkuvaa. Juomista, pettämistä.. Toinen toistensa pönkittämistä. Käyvät toisensa läpi ihan konkreettisesti.. Jatkuukohan sama työelämässä..

    • totuusilmi

      valitettavasti sisäsiittoisuus jatkuu opiskelun jälkeen myös työelämässä. Ylikäsitys itsestä oikeuttaa mihin vaan... Tunnen mies lääkärin joka naimisissa lääkärin kanssa ja heillä 2 lasta. Mies kuitenkin petti vaimoa kolleegansa kanssa. Nyt on avioliitto pilalla. Lasten takia ei erottu.
      Ja korkea palkka lääkäreillä ei johdu arvostuksesta, vaan lääkäriliiton toimista pitää yllä lääkäripulaa rajoittamalla opiskelupaikkoja niin, että mitään kilpailua työpaikoista ei ole, mutta kaikki huonotkin lääkärit saa töitä. Tästä syystä terveyskeskuksissa on kielitaidottomia epäpäteviä ylipalkalla töissä. Isommat koulutusmäärät toisivat kilpailua, parantaisi laatua ja normalisoisi ansiotasoa. Joka taas karsisi rahan perässä juoksijoita ja antaisi opiskelupaikan oikeasti kiinnostuneille.

      • Ymmärrystäkiitos

        Vitsikästä. Sanot siis että lääkärin palkka on suuri. Onhan se keskipalkkaa suurempi, mutta työ sen eteen, että saa sanottua Hippokrateen valan on älytön. Itse olen 5. vuosikurssilla klinikassa ja olen huomannut että vapaa-aikaa ei ole. Konkreettisesti on hyvä, että työpaikka on taattu sillä lopettamisprosentti nousisi todella korkeaksi.

        Helpommin rahaa saa kauppiksesta. Ja sisäsiittoisuus johtuu siitä ettei ehdi tapaamaan muita tyyppejä koulun ulkopuolelta. Ja monella kollegalla on toivomus,, että oma puoliso ymmärtäisi jotain mitä itse osaa. Suurimmaksi osaksi en tunne henkilöitä lääkiksen ulkopuolella jotka osaavat vastata muutakin kuin: "Aha"


    • Nähtyon

      Ihan sama käsitys kuin edellä kirjoittavalla.. Kiltit pojat ja tytöt (jotka viettäneet siihenastisen elämänsä nenä kiinni kirjoissa) pääsevät lääkikseen.. Ylikorostettu bile-elämä vääristää käsityksiä itsestä, luullaan olevansa enemmän kuin muut ihmiset, narsismia, pönkitystä.. Ja todella, pettämistä kenen kanssa vain, sisäsiittoista ja helppoja kohteita, koska kaikki samanlaisia. Läheltä seuranneena ammattikunnan arvostus ja luottamus kokenut todellisen romahduksen. Aivan tavallisia tyttöjä ja poikia, joilla tavallista vähemmän kokemusta vastakkaisesta sukupuolesta. Taatusti sama opiskellessa opittu malli jatkuu työelämään. Ehkä se on tarkoituskin, ovat kohtalonsa ansainneet. Sääli puolisoita.

    • Konkarilääkäri

      Terveisiä lääkärinä vuoskymmenet toimineelta, että kyllä tässä nyt on mennyt puurot ja vellit sekaisin osalla kirjoittajista tässä keskustelussa. Lääkärin työ on keskimäärin hyvin raskasta, osa tehtävistä edellyttää suorituskykyisenä pysymistä vuorokauden ympäri ja lääkärimäärät ovat nyt Suomessa suurimmat kuin koskaan. Sisäänottoja lisättiin huimasti joku vuosi sitten. Ollessani lääkiksessä oli meitä kurssilla 80. Nyt sisäänotto on yliopistosta riippuen 100-150/vuosi. Lisäksi ulkomailla opiskelee n. 700 suomalaista, joista suuri osa palaa kotimaahan. Ulkomailtakin tulee satoja lääkäreitä, joista osalla ammattitaito (muttei kielitaito) riittää lääkärintyöhön Suomessa.

      Palkkataso lääkärillä on hyvä, mutta niin se on monessa muussakin ammatissa, vaikkapa matkustajakoneen lentäjällä, jonka koulutus on merkittävästi lyhyempi. Lääkäriksi valmistumiseen menee 6 vuotta. Erikoislääkäriksi valmistumiseen menee 6 vuotta lisää ja mikäli mielii hankkia vielä jonkin suppean erikoisalan, menee siihen 3-5 vuotta lisää.

      Lääkärin ammatti herättää paljon sekä kunnioitusta että myös kateutta, valitettavasti. Tämän takia useimmat lääkärit mielellään salaavat ammattinsa. Vastaansa saa helposti tarinoita tylyistä kollegoista tai tapauksista, jossa kollega on epäonnistunut auttamaan potilasta. On vaikea uskoa, että lihakaupan myyjänä tai kirjastovirkailijana saisin jatkuvasti kuulla työtoverin virheistä.

      Että ei kun lääketieteellisen tiedekunnan pääsykokeisiin vain ja siitä sisälle ja mukaan lääkärikuntaan näkemään mitä se työ on ja miten palkka on suhteessa tehtyihin työtunteihin, jotka useimmiten on merkittävästi monia muita ammattiryhmiä suurempia mukaanlukien työvelvoite pyhinä. Tähän kuitenkin liittyy suuri ristiriita: lääkärit ovat minimaalisia määriä sairauslomalla verrattuna muihin ammattiryhmiin. Tästä on tuoretta tilastoa, jota harmillisesti en nyt tähän saa, mutta löytynee netistä.

      Tervetuloa upeaan ammattiin! Kirja käteen ja pääsykokeisiin vaan!

    • Inhimillisyys

      Nimenomaan se kunnioitus kokenut inflaatiota. Työn ja ehkäpä juurikin sen opiskelunkin raskaus näkyy alkoholin liikakäyttönä ja epämoraalisena käytöksenä. Tätä perinnettä syötetään aina uusille vuosikursseille. Kateutta en koe tuntevani lainkaan. Kaikella kunnioituksella, mutta näin on.

    • Narsism

      On kyllä sanottava että tuo tiedekunta on sisäsiittoinen. Useimmat, jotka aloittavat seurustelevina, pettävät ja jättävät puolen vuoden sisään koulun aloituksesta. Ikävä ollut seurata vierestä.

    • ämille

      Lääkärin ammatti on raskasta työtä, se saattaa joskus aiheuttaa väsymystä. Toisaalta töitä riittää ja palkka on hyvä, mikä yleensä tuo vaurautta elämään.

    • maksulappu

      Jos joka päivä vuodesta toiseen tutkii, leikkaa, analysoi, ihmisten anatomista rakennetta ja tauteja, niin onhan sillä vaikutusta lääkärin jokapäiväiseen ajatteluun. Sitä alkaa hahmottamaan ihmiset ensisijaisesti organismeina. Pelkistetysti siis luustoina,jänteinä.lihaksina.kudoksina, aineenvaihduntana ja sairauksien aiheuttamina poikkeamina. Kun vaikkapa kaunis nainen kävelee kadulla niin lääkäri näkee ensisijaisesti homo sapiens lajin organismin. Samalla kohtaamisen kellonlyömällä lääkärin aivot kalkyloivat mahdollisia sairauksia ja vammoja. Sen täytyy olla tuskaista kun ei voi vain ihastella näkemäänsä kauneutta pyyteettömästi. Samoin oli laitani ollessani insinööri. Näin maailman rakenteina ja mekaniikkana. Mitä tahansa näin niin aivoni rupesivat laskemaan rakenteiden geometriaa, lujuutta, jännityksiä,voimia. Nyt tuosta ajasta on vuosia ja pystyn jo näkemään asiat terveesti ja vapautuneesti ilman että jatkuvasti insinöörin näkökulmasta lasken ja analysoin näkemääni. Ole siis varovainen minkä ammatin itsellesi haluat. Ilmaisia lounaita ei ole. Kaikella on"maksulappunsa".

      • Tribologi

        Usein minäkin kuvittelen kauniin naisen nähdessäni, miten hän toimisi tankomaisen, pyöreän akselin liukulaakerina. Samalla mietin, olisisko voitelu riittävää ja miten tämä etenkin edestakaisen liikkeen tapauksessa ilmiöön vaikuttaisi.


    • Ikävyys

      Uskon että asia on juuri kuten yllä kirjoittaja kirjoitti.. Ehkäpä sisäsiittoisuus johtuu osin siitä, että uskovat samoissa tiedekunnissa opiskelevien olevan "terveempiä" sairauksien ja vammojenkin osalta. Vaikka eihän näin tietenkään ole. Mutta kenties samankaltainen "kalkyloiva ajatusmaailma" sopii paremmin yhteen samaa opiskelevien kanssa. Erityisen kauniita (tai komeita) eivät tiedekunnassa opiskelevat ole, joten täytyy selittyä näillä päänsisäisillä "ajatuskaavoilla". Tylsää mutta näin se taitaa mennä.

    • Pöljät

      Jokos kosteat pienten asusteiden pirskeet alkaneet taas ? Ja uudet uunot vuosikurssit ;)

    • vesipedot

      Joo, eiköhän tyrkyimmät muijat ole jo hakenut biksut esiin.. Heh! Ainakin Turussa..

    • eskarilaiset

      Leimejä tuntuvat bileet sinänsä ainakin Turussa olevan. Enemmän egosentristä kieriskelyä ja wannabevilli -ajattelua. Lapsellista, tuo vaihe jo niin eletty..

    • elää

      Lapsellista mutku ei uskalla elää

    • eihäijyilyä

      Viran saaminen tekee monesta lääkäristä häijyn ja kokoomuslaisen. Ollaan paikalla silloin, kun lääkäriä ei tarvittaisi mutta ei olla paikalla, kun lääkäriä tarvittaisiin.

    • Törkytanet

      No suurin osahan on tuolla vain rahan perässä, ei pieninkään epäilystä siitä. Homma kuin homma, ihminen on vain ja ainostaan ihminen. Asiassa ei ole mitään sen jalompaa.

    • Sudenkuoppasyvä

      Saavat määrätä itselleen lääkkeitä mielinmäärin, heikkoja kun ovat, addiktoituvat.
      Huumeitahan ne ovat, vaikka luulottelevat itselleen, että lääkkeitä vaan. . .
      Mutt apua ei voi hakee, koska on lääkäri. Ei oo omasta mielestään ihminen olleskaa vaan joku

    • Kliinikko

      Lääkärin työ, erityisesti kliininen eli potilastyö, on leimallisesti vastuullista. Viime kädessä lääkäri kantaa vastuun oman työnsä lisäksi koko muun hoitoketjun duunista. Tämä tulee ymmärtää kun puhutaan lääkäreiden suurista palkoista (joista puolet palkansaaja sää käteen saakka). On persoonakysymys, miten menestyksekkäästi henkilö kykenee tämän vastuukysymyksen handlaamaan. Vaarana on ylikuormittuminen. Vastuun lisäksi oikeutus ja toivon mukaan kokemuksen myötä karttuva kliininen ajattelu, päätöksen/diagnoosin teon taito sekä varsinkin perusterveydenhuollossa alati rinnalla kulkevan epävarmuuden sieto erottavat lääkärin muust ahoitohenkilökunnasta. Ihmiset ovat erilaisia, ja kannattaa oikeasti funtsia/tiedostaa, mikä on se oma ala/ympäristö, missä olet eniten kotonasi. Päivystysaloilla yötyö on pakollista, mikä altistaa tavallisille yötyön riskeille. Suurin kuorma suomalaisessa päivystyssysteemissä tyypillisesti kaadetaan kokemattomimpien eli erikoistuvien ja keikkalaisten niskaan, mikä entisestään asettaa haasteita paineensiedolle ja palautumiskyvylle.
      Näen lääkärin siis hahmona, joka on tämän perusasetelman puolesta taipuvainen kokemaan hmmm...erillisyyttä ja myös aidosti älyllistä yksinäisyyttä. Hoitajat ovat selevmmin oma, tiivis porukkansa kun lääkärit ehkä herkemmin saattavat turinoissaan keskittyä pakonomaiseen potilaskeissien jakamiseen ja työtä hankaloittavien asioiden/ihmisten mollaamiseen. On ilman muuta suositeltavaa hankkia fiksujakavereita lääkiksen ulkopuolelta ja pitää heihin yhteyttä; minulta tämä ei ole onnistunut.
      Pyrin siis hahmottelemaan nimenomaan lääkärille tyypillisiä haasteita erotuksena tavan duunarista tai hoitotyöläisestä.

    • Ihmettelyntaitoa

      Olipa erityisen hyvin kirjoitettu yllä. Varmasti kannattaa kerran jos toisenkin miettiä, onko itsestä siihen vastuunkantoon ja luotettavuuteen jota alalla tarvitaan. Valitettavan usein kuulee, kuinka ensimmäisen vuosikurssin opiskelija puhuu suureen ääneen vain tulevista palkoista, varakkaista ystävistä (aloittaa pinnallisen verkostoitumisen "paremman elämän toivossa", pettää, oma ego vääristyy). Tämä vaarassa etenkin niillä, jotka tulevat taustoista, jotka eivät ole antaneet mitään tukiverkkoa "isoissa tehtävissä toimimiselle". Vaarana on ongelmia minuuden ja itsetunnon selvittämisen kanssa. Lääkärin työ vaatii vahvaa, tasapainoista luonnetta ja tunne-elämää. Siinä ei tule pärjäämään kevein arvoperustein. Ongelmia seuraa, vähintään itse itsensä kanssa, vaikka työmarkkinoilla jollakin tasolla vielä "läpi menisikin". On hiukan hankalaa, kun alalle kyllä pääsee kun vain lukiokirjoja tarpeeksi pänttää (aikaahan on).

    • Poliisinvaimo

      Poliisin ammatti tekee ihmisen kyyniseksi ja maailman kovin mustavalkoiseksi. Vaikuttaa siis selvästi persoonaan ja maailmankuvaan. Liekö lääkärillä samoin?

    • hhhhmmjj

      Varmaan olen vähän outo, mutta tällä alalla ei oikein herkät pärjää, niin lopetin alan kesken. Suurin osa koulussa tosiaan rahan takia ja itse ole aika ujo ja masentuneisuuteen taipuvainen. Koulu on myös aika pitkä, se toteutetaan pienillä resursseilla ja lukemista on paljon. Monesti tuntuu turhalta näin digiaikana se valtava pänttääminen. Myös voi tulla aika yllättäviä ja shokeeraavia tilanteita. Potilastyö myös tylsää. Kaikkeen kyllästyy.

    • Yksinäisyys ja ihmisten ennakkoluulot.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe