voiko kuusikymppinen huomata olevansa biseksuaali?

Teräsniska444

Olen kuusikymppinen nainen ja olen tajunnut että olen tainnut menettää sydämeni melkein 30 vuotta nuoremmalle naiselle, enkä tiedä että mistä tässä on oikeasti kyse. Olen aina luullut, että olen heteroseksuaali, sillä en ole koskaan ollut missään seksuaalisessa tai edes romanttisessa suhteessa naisen kanssa. Ihastunut olen kyllä joskus ollut vähän nais puoliseen ystävään, mutta se oli vaan jotain nuoruuden ohimenevää tunnetta eikä mitään vakavaa.

Olen ollut jo naimisissa mieheni kanssa 35 vuotta ja tunnettu ollaan jo 40 vuotta. Suhde on ollut hyvä ja lämmin mutta seksistä en ole koskaan niin välittänyt. Olen aina ajatellut että seksi on yliarvostettua, mutta me ollaan miehen kanssa hitsauduttu yhteen toimivaksi pariksi. Ongelmia ei varsinaisesti ole miehen kanssa.

Mutta nyt tämä työn kautta tapaamani nainen on saanut minut jotenkin pois tolaltani. Kaikki alkoi siitä kun aloimme luottamuksellisesti keskustella ystävyydestä kuukausia sitten. Nyt me lähetetään joka päivä viestejä messengerillä ja kirjoitellaan yhdessä. Odotan koko ajan kommentteja häneltä. Me ollaan keksitty toisillemme lempinimet, joita me käytetään. Me kiusoitellaan toisillemme. Olemme nähneet aika harvoin ja nyt kun nämä tunteet ovat vähitellen voimistuneet, niin mietin mitä tästä tulee. Tuntuu pelottavalta se mahdollisuus kun olemme suunnitelleet tapaamsita. Mitään muuta en niin paljon tahdo kuin tavata naisen ja haluaisin koskea häntä, silittää tukkaa, suukotella. En oikeastaan tiedä mitä haluaisin mutta tuntuu, että olen ihan sekaisin enkä ole tällaista kokenut koskaan kenenkään kanssa.

Onko kellään kokemusta tällaisesta? Voiko näin vanhalla iällä tajuta yhtäkkiä, että rakkaus ei lue sukupuolta? Mistä tästä voi olla kyse? Olen ollut viimeiset kuukaudet ihan sekaisin. Musta tuntuu että en enää oikein ymmärrä, että kuka minä olen.

17

1818

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ElämäYllättää

      Tottakai sen sydämen voi menettää missä iässä tahansa. Et ole vain sattunut tähän mennessä kohtaamaan ketään samaa sukupuolta olevaa, joka vie kunnolla jalat alta, ja näin ollen hetero-oletuksesi on luonnollista.
      Selkeästi kuitenkin tunnistat tuntemuksesi, eli eiköhän se just sitä sitten ole :)

      Varmasti hämmentävää alkuun mutta ehkä aika ihanaakin?

      • Bissemisu

        Joo, mulle kävi just näin. Pidin itseäni heterona, mutta naureskelin jo silloin, että "eihän sitä koskaan tiedä". En kuitenkaan lämmennyt niille naisille, jotka minua lähestyivät. Kunnes sitten melkein nelikymppisenä vastaani tuli suuri rakkauteni, Ihana Nainen. Tämä nainen oli minua kymmenisen vuotta vanhempi lesbo ja tapasimme työn kautta. Aluksi pidin lämmintä suhdettamme vaan ystävyytenä, kunnes sitten lopulta ihastuin häneen nopeasti. Sen jälkeen kaikki asiat ensisuudelmasta ekaan kertaan tuntuivat täysin luonnollisilta, joskin erittäin jännittäviltä. Minusta aloittaja kuvaa hyvin tunteita, joita ihastuminen teettää: on halu tavata, koskettaa jne. Miksi ihmeessä kuusikymppisenä ei voisi tajuta bisseyttään? Varmasti vanhempanakin voi.


    • Takaisinsinne
    • GoForIt

      Ihan varmasti voi! Itselleni sama tapahtui vähän alle viiskymppisenä. Jätin mieheni ja olen nyt ollut puoli vuotta parisuhteessa naisen kanssa. Harmittaa, etten aikaisemmin ole ymmärtänyt, kuinka ihanaa se voi olla. En miellä itseäni enää edes biseksuaaliksi vaan lesboksi. Kannattaa ehdottomasti kokeilla.

    • Teräsniska444

      Kiitos näistä rohkaisevista kommenteista! Tuo Ranneliikkeen Myöhään heränneiden ketju onkin minulle jo tuttu, ja siellä on paljon itselle tuttuja ajatuksia monilla.

      En kyllä uskalla vielä tässä vaiheessa repäistä irti parisuhteestani mieheni kanssa, mutta olen niin kovasti nauttinut tästä uudesta ystävästäni. Tuntuu siltä kuin olisin saanut itselleni uutta elämää ja alkanut elää toisella tavalla kuin ennen. Me olemme jatkaneet viestittelyä ja se tuntuu todella hyvältä. Ehkä kuitenkin jossakin vaiheessa täytyy käydä keskustelua kaikkien osapuolten kanssa siitä, mitä tässä halutaan ja mitä odotetaan. En ole tajunnut, kuinka paljon tällainen asia voi ihmisen maailmaa mullistaa...

      ap

    • KiinnostaaTietää

      Onkohan Teräsniskan tilanne tai tuntemukset selkiytyneet?

      Tai onko muilla ollut vastaavia tilanteita?

      • MinuakinKiinnostaisi

        Minuakin kiinnostaisi tietää, miten tässä on käynyt?


    • Teräsniska444

      Tulin pitkästä aikaa tänne ja täällä onkin kyselyjä...

      Mitähän tähän tilanteeseen sanoisi? Menin ja tunnustin joskus alkuvuodesta tunteeni tälle ystävälleni, joka otti tilanteen jotenkin uskomattoman kypsästi. En muuta ollut kyllä osannut ajatellakaan häneltä. Hän kuitenkin sanoi että ei ehkä tunne minua kohtaan niin vahvasti kuin minä häntä kohtaan, eikä oikein tiedä, mitä ajattelisi syvemmin asiasta. Hän siis on itsekin vähän epäselvällä mielellä seksuaalisen identiteettinsä kanssa. Mutta puhuttiin kuitenkin, että ei oteta paineita ja annetaan ajan näyttää. Tutustutaan rauhassa vielä lisää toisiimme.

      Olemme siis edelleen päivittäin innokkaasti yhteyksissä ja lähetämme viestejä ja kutsumme toisiamme rakkaaksi. Mielestäni tunteitten tunnustus on vienyt siis meidän tilannetta aiempaan vielä lämpimämpään ja avoimempaan suuntaan. Ei me mihinkään sänkyyn olla vielä päädytty kuitenkaan, mutta ollaan lähestytty toisiamme tunteellisesti paljonkin. Tuntuu oikein hyvältä ja tosi oikealta olla hänen kanssaan. Minusta tuntuu, että ehkä jonakin päivänä piankin voidaan edetä vielä tästä.

      • ItsekinIhastunut

        Oi miten ihanaa ja inspiroivaa. Itse olen ikäiseesi naiseen ihastunut, ja teidän tarinanne todella inspiroi.

        Kaunis ja arvokas teidän suhteenne on joka tapauksessa, eteni se tuosta miten tahansa!

        Ihanaa kevään jatkoa :)


    • KiinnostaisiTietää

      Tästä tuli mieleen, että onkohan esim. kuusikymppisissä naisissa paljon ns. kaappibi-seksuaaleja, jotka ovat koko elämänsä eläneet heteroelämää, ikinä antamatta itselle lupaa heittäytyä romanssiin naisen kanssa?

      • kylsitäonvaa

        Jonkun verran on varmasti. Monet näistä vaan jämähtäneet hetero-suhteeseen vaikka tietävätkin ettei tämä ole ehkä oikein. Tuonaikaine moraalikäsitys ja lasten saanti siihen varmasti vaikuttanut. Se on traagista myös omalla tavallaan.


    • Kaapissa

      Moi Teräniska444!

      Itselläni on ollut sama tapaus, kuin sinulla. Nyt olen 51v ja heterosuhteessa. Kun olin 17v, Ensimmäisenä opiskelupäivänäni olin muiden tyttöjen kanssa asunnon tv-huoneessa. En osannut arvata, mikä minua odotti. Siten ilmaantui mystisen tuntuinen nainen, katseeni osui häneen ja rakastuin hyvin voimakkaasti. Se tunne oli hyvin voimakas.

      Tajusin olevani lesbo ja kauhistuin. Yritin epätoivoisesti pitää tunteeni salassa. Pelkäsin, että muut ja hän huomaisi tunteeni. Joskus hän tuli juttelemaan kanssani, niin yritin salata tunteeni. Siten se tyttö halusi minua kämppäkamuksi. Yllätyin ja ajattelin, että hän taitaa olla lesbo. Muutin kämpästä hänen kämppään.

      Mutta siten hän alkoi lyödä minua ja se oli muka leikkiä. Myös hän nimitti minua lesboksi ja siten sanoi siitä vitsiksi. En ollut varma, oliko hän lesbo tai hetero. Pysyin silti kaapissa. Ennen miestäni miehet minua kiinnosti myös, mutten ole koskaan rakastunut kenenkään mieheen, enkä omaan nykyiseen aviomieheeni.

      Mutta aviomieheni kautta opin rakastamaan häntä. Siihen naiseen olen ensimmäistä kertaa rakastunut hyvin voimakkaasti, mutta se taitaa olla viimeistä kertaa. Vielä silmäilen naisia salassa. En ole vielä rakastunut. Pelkään, etten koskaan rakastuisi.

    • ihmettelee

      Ylläpito poisti viestini. Miksi? En ole feikki.

      • ihmettelee

        Ylläpito toimi epäasiallisesti, samoin joku, joka ilmiantoi asiallisen viestini tahallisesti, vaikka viestini oli täysin kuuluva ja asiallinen alkupostauksen mukaan. Tässä herää ihmetystä.


    • syntymästä-asti-

      Ei voi. Kyllä se sinussa on ollut koko elämäsi. Olet vain sen piilottanut jotenkin, syitä siihen on hyvin monia. Yhteisönpaine suurin syy piilottamiseen.

    • rakkaudenvoima

      Rakastunut nainen sinä olet. Eikä rakastuneen tarvitse, eikä pidä kyseenalaistaa mitä se on kenenkin kanssa.

    • Anonyymi

      Ei voi,se on jo liian myöhäistä!

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      20
      1690
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1329
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      64
      1224
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1132
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1075
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1045
    8. Paske perse pillu

      Kulli seksi hiv
      Ikävä
      6
      1023
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      5
      1009
    Aihe