Sosionomi Laurea

Miten meni pääsykokeet???
Ilmianna
Jaa

11 Vastausta


Haastattelu ja ryhmäkeskustelu hyvin, mutta ekat 4mi.ei sit niin hyvin :D taisin ehtiä kolmeen vastata....
Ilmianna
Jaa
No persiilleen meni ne ekat neljä minuuttia, panikoidessa se aika meni, hyvä että kahteen vastasin. Keskustelut ihan ok. Tosi lyhyen tuntuinen, että tollako sitten päätetään ketkä pääsee sisään ja ketkä ei?

Jaaaa sitten tämä vaivaa: Monta sinne nyt oli kutsuttu ja monta otetaan sisään? En löydä niitä taulukoita.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kuulemma kaksinkertainen määrä aloituspaikkoihin nähden oli kutsuttu haastatteluun.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Luulen, että sillä 4min kokeella mitattiin lähinnä paineensietokykyä ei niinkään matemaattisia taitoja. Minäkin sain vastattua ehkä kahteen tehtävään. Jos olisi matemaatikan taidoista kiinni koko homma niin kyllä todellakin ihmettelisin...
Ilmianna
Jaa
Päin... Sanonko mitä... En ehtinyt vastata kysymyksiin. Haastattelun ensimmäinen kysymys oli: Miksi haet sairaanhoitajalinjalle? Täh? No en hae, vaan sosionomiksi! Sen jälkeen selaavat papereita -> kas, tässähän onkin eri linjalle hakeva... Ryhmäkeskustelu hieman suppea kahdella keskustelijalla. En minäkään ymmärrä, miten tuosta saadaan valinnat aikaiseksi...
Ilmianna
Jaa
Jännä nähdä miten pisteyttävät noin suppean kokeen. Monessa muussa oppilaitoksessa valintakoe on sisältänyt monta osiota ja kestänyt useita tunteja. Olisin kuvitellut, että valintakoeyhteistyö yhdenmukaistaisi valintakokeiden rakennetta...
Ilmianna
Jaa
Olin aika pettynyt pääsykokeisiin. Kysymykset ja aiheet mistä keskusteltiin oli täysin erilaisia eri ryhmillä. Teoriakoe todella erikoinen. Jos jää nyt jostain kynästä kiinni, et käsketään täyttää mustekynällä ja tarjolla on vain lyijykyniä ja tämä joku kompa, nii kyllä on erikoiset testit!!!
Ilmianna
Jaa
Oliko muuten kaikki pareittain? Odotellessani omaa vuoroa ihan, seurasin kuinka edeltävät kolme "ryhmää" kutsuttiin sisään - kolme nimeä huudettiin joka kerta, mutta vain 2 muka paikalla. Sama homma omalla kohdalla. Lähtikö sieltä oikeesti porukkaa niin paljon vai oliko tääkin joku hämäysjuttu?
Ilmianna
Jaa
Oisko niin paljon porukkaa jättänyt sitten tulematta.. en tiedä. Ja todellako siis vain kaksinkertainen määrä aloituspaikkoihin nähden? Sitten saa kyllä olla tyytyväinen jo tuohonkin!
Ilmianna
Jaa
Enpä niin tarkkaan seurannut, mutta meitäkin oli vain kaksi :). Tosin näin kyllä johonkin ryhmään menevän kolmekin, että ainakin osassa ryhmistä oli ihan oikeasti kolme.

Pääsykokeisiin kutsuttaessa pyydettiin ottamaan mukaan lyijykynä, kumi ja viivotin. Itselläni sattui onneksi olemaan myös kuulakärkikynä mukana, jotta sitä pääsi käyttämään. Meillä ainakin haastattelija sanoi, että on pakko olla kuulakärkikynä. Lueskeltiin niitä ohjeita, kun odoteltiin kolmatta ryhmään.

Vastasivatko muut kysymyksiin järjestyksessä, kuten ohjeissa käskettiin tehdä? Itse vastasin järjestyksessä ja jälkikäteen harmitti, kun lopussa oli pari helppoa kysymystä... En sitten tiedä, oliko hyvä vai huono asia vastata järjestyksessä. Tosin tehtävissä, joissa oli vaihtoehtoja, saatoin vain heittää jonkun vastauksen edes lukematta kysymystä. Näin ajattelin, että onhan siinä jokin mahdollisuus saada oikein ja pääsee etenemään seuraavaan tehtävään. Tästäkään ei mitään tietoa, että meneekö vääristä vastauksista miinusta vai ei..

Kauhean jännää, kun ei yhtään tiedä, miten arvostellaan! Huonostihan tuo taisi yleisesti ottaen mennä, että tuskin pääsee sisälle :(.
Ilmianna
Jaa
4 minuuttia aikaa tehdä kaksi sivua matikan tehtäviä ilman laskinta.. Ja jos ei suju niin ko tehtävän perusteella henkilöllä ei ole riittävästi "akateemisia valmiuksia"... Huhhuh mitä meininkiä..
Eli pikku vinkkinä, jos tuo matikka ei teiltä suju niin kannattaa harkita hakemista jonnekin muualle....
Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Sosionomi Laurea

Miten meni pääsykokeet???

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta