Onko kansalla tahtoa puollustaa

rkp

Hallitus päätti laista mikä mahdollistaa suomalaisten sotilaiden lähettämisen ulkomaille nopealla aikataululla. HS mainitsi että päätös pitäisi pystyä tekemään minuuteissa , ei tunneissa. Mistä moinen kiire ulkomaille. Jääkö kotimaa reserviläisten käsiin , ja viitsivätkö reservin sotilaat lähteä rintamalle. Sotiminen vaatii hyvää motivaatiota , löytyykö sitä?

8

142

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tahdissamars

      Kyllä niitä lähtijöitä varmaan on aivan tarpeeksi, epäilen että osa joudutaan karsimaan. Työtähän sekin on ja esimerkiksi rakennuksillakin voi teloa itsensä sairaalaan tai hautaan.

      Ei sinne ulkomaille niin paljoa lähetetä etteikö suomeen jää ketään ja eikös suurimmaksi osaksi puolustus nojaakin reserviläisiin, ei kriisi tilanteessa varusmiehet pelkästään joudu lähtemään ja eihän tuoreimmat varusmiehet lähdekään.

      • Aaahhh-ihanaVelattomuus

        Suomen laki sanoo että ulkomailla sotimassa olleet ovat sotarikollisia,enkä tarkoita mitään yk:n porukassa kaljan vetämistä rynkky sylissä ja kovan pojan ilmeen näyttämistä...saan varmasti paskalla käydessäni tiukemman ilmeen kuin rauhannotkujat yhdessä...Eli jos EU sanoo että sotimaan niin sotarikollisena silloin palaa..näin sanoo laki ja meillähän oli itse päätäntä valta vai oliko näissä asioissa? Taisi tulla perustuslakiin muutos nyt...On se tappaminenkin työtä ja hyvällä liksalla sitäkin tekee...Ei siis rauhannotkujan palkalla vaan 6-7 kertaa isommalla..Vai pelkääkö suomi sotilas sotaa???? Se on mentävä varmaan jos on niin taukki ollut että on ottanut asuntovelkaa...


    • Siwwari

      Kyllä Suomen edun puolesta valan vannoneet ovat tämänkin mahdollisuuden tiedostaneet ja varmasti lähtevät urhoollisesti sotaan isänmaan edun puolesta vaikkapa sinne Irakkiin. :)

      Nyt alkaa joillakin itku kun armeijan käynti ei ollutkaan vain pakollinen riitti työpaikan hakua varten :D

    • SuomenKansaOy

      Suomalaiset sotilaat tuskin kävisivät omiemme kimppuun, vaikka tyrannia heidät siihen määräisi. Siksi suomalaiset sotilaat lähetetään tappamaan jonkun muun maan sorrettuja kansalaisia ja Suomeen tuodaan sotilaita, joille suomalaisen kansannousun kukistaminen on pikku juttu. Ulkomailla tappaville maksetaan varmaan hyvää palkkaa, joten aina on 'töihin' lähtijöitä. Mistähän maasta he tuovat tappajia Suomeen? Irakista? Afganistanista? Sompuista? Pakistanista? Vai onko jo tuotu!

    • Velkaidiootit

      Ei löydy ainakaan minulta koska paska valtio vei jo kaiken mitä omistan...miksi auttaisin sitä kun se ei auttanut minua? Ei liikuta vittuakaan vaikka suomi ammuttaisiin täysin paskaksi....ne voi mennä sotimaan kenellä on asuntolainaa ....niitähän se pitäisi kiinnostaa eikä velatonta ihmistä....

    • ioeb24

      Eiköhän se liene ollut sinun oma vika jos valtio vie sinulta kaiken, et ole hoitanut asioita niin kuin pitää, vieläkö kumminkin täällä Suomessa luuraat, muuta Venäjälle.

      Kyllä minä epäilen että ihan mielelläsi puolustaudut jos joku sinun henkeäsi uhkaa ja tulee ajamaan sinut pois asunnostasi, ikävä tulee sohvaa, telkkua ja jääkaappia.

    • VenäjäOnIhanOk

      Suosittelen moskovaa...paljon mukavampia ihmisiä kuin suomessa...jos kadulla kysyykin joltain jotain venäjällä niin se ihminen sentään vastaa eikä tuijota kuin jokin vitun vajokki kuten suomi ihminen tekee...Suomalaiset ovat sisäsiittoista kansaa ja sen todellakin huomaa kun on asunut ulkomailla muutaman vuoden...Velkaidiootille: Muuta pois sieltä suomesta vaan...et taatusti häviä mitään. Itsellä ainakin joka päivä pelkkää voittoa kun saan asua pois verohelvetistä.

    • Ressu.p

      Mä en lähde ulkomaille sotimaan. Mä olen vannonut sotilasvalan vain isänmaan, Suomen tasavallan puolustamiseen. Se riittää mulle. En ala eu:lieroja puolustaa! Sitäpaitsi lakia ollaan nyt ajamassa kiireellä lävitse, kun valtioneuvoston laillisuusvalvojaa, eli oikeuskansleria ole ollenkaan valvomassa hallituksen tehtailemia lakeja, ennen uutta viranhoitajaa 01.01.2018. Nimitys uudelle oli laitettu vasta noin pitkän ajan päähän. Edellinen oikeuskansleri jäi eläkkeelle toukokuun alussa. Halla-Aho ei tätä olisi hyväksynyt. Samoin kuin ei tiedustelulakiakaan koskemaan oman maan kantaväestöä. Esim. Teidänkin matkapuhelut, viestit, multimediaviestit, whats upi, sähköpostit, nettisurffaukset ja muu dataliikenne voidaan urkkia reaaliajassa. Kiitos eu:n holtittoman maahantulopolitiikan!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1749
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1654
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      71
      1495
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      60
      1493
    5. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      102
      1414
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      57
      1382
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1349
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1192
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1140
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1124
    Aihe