Luonnonsuojelualue

Lähdössä Bracin saarelle. Minä on lähin semmoinen käymisen arvoinen luonnonsuojelupuisto tms?
Kaunista luontoa ja vesiputouksia.
Entä muuta kahdelle aikuiselle nähtävää?Hvar?
Ilmianna
Jaa

5 VastaustaBracissa on vuoren huippu Vidova Gora jos haluaa pyöräillä tai patikoida. Komeimmat kansallispuistot ovat Krka ja Plitvice, josta on tietty matkaa. Esim, Splitistä Krkaan reilu tunti. Supetarista Splitiin on tunnin lauttamatka. Vesiputoukset ovat mahtavia. Ainakin Aurinkomatkat tekee retkiä Krkan vesiputouksille ja Trogiriin Supetarista 83€ / aikuinen.
Ilmianna
Jaa
Kaunista nähtävää on paljon. Retki esim. Dubrovnikin kauniiseen kaupunkiin. Maksaa n. 80€ , Splitiin n 45 € , Mostariin 80€. jne. Veneellä päiväretki Hvariin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Jäipä aiemmasta mainitsematta...
Kannattaa myös tutkia mahdollisuudet päästä käymään Mljetin saarelle - jos luonto on lähellä sydäntä. Suuri osa saaresta (länsiosa) on luonnonsuojelualuetta. Sen luoteiskärjessä on lisäksi järvi, jolla on pieni saari. Saarella on luostari ja sinne pääsee yhteysveneellä. Aivan mahtavan kaunis paikka.
-S
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Pustinja Blaca / Blaca hermitage - vanha, upea luostari, jossa munkit tehneet myös merkittäviä tähtitieteellisiä havaintojaan, rakennettuna kallion kupeeseen. Upea "museo", pikku rahalla saa opastetun kierroksen. Ihmillisen kävelymatkan päässä. Paikalla opas myy vettä ja virvokkeita.

Bol (Zlatni Rat)- ihan makee ranta, niemen nokka, joka muuttaa muotoaan kesästä toiseen. Melkoinen "turisti"-kylä kroatialaisittain - eli aitoa meininkiä ei tuolla juuri ole, mutta kyllä voi siellä päivän viettää chillaillen.

Milnan kylä länsipäässä.

Retki Hvarilla - ehdottomasti. Hvar Town on upea. Varaa koko päivä. Jos samalle reissulle haluaa uimaan, beachille, ota Hvar Townista taxi-vene, joka vie sinut eteläpuolen saarille (St. Klements) esim. Otok Marinkovac. Kattele Google Mapsilla (satelliittikuvat) hieman maisemia... Tuolla näkee sitten myös ökylaivoja ja kannattaa chaeckata netistä myös tapahtumia. Jos bilettäminen kiinnostaa, Hvar (town) ja Marinkovac on parhaita mestoja. Saarella mm. täyden kuun kuuluisa beach-karkelot.

Hvar / Stari Grad - vuodesat toiseen oma suosikkikohteeni (olen veneilijä). Mahtava tunnelma, paljon vanhaa, historiaa.... ja fillarilla pääsee upeille reiteille halki vinitarhojen. Esim. reitti Stari Grad - Vrboska - Jelsa (ja takaisin) on yksi hienoimmista rantaraiteista (Vrboska-Jelsa) minkä olen koskaan kokenut... Simmarit mukaan - matkalla monta paikkaa pulahtaa kirkkaaseen mereen - uimatossut toki reppuun.

Tuossapa jotain...

-S
Ilmianna
Jaa
kiitos jo näistä!
pitää vähän alkaa suunnitelle,elokuussa lähtö !
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Luonnonsuojelualue

Lähdössä Bracin saarelle. Minä on lähin semmoinen käymisen arvoinen luonnonsuojelupuisto tms?
Kaunista luontoa ja vesiputouksia.
Entä muuta kahdelle aikuiselle nähtävää?Hvar?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta