Ilmanvaihtolaitteet,

homeputkiinout

asia on TABU.

Ilmanvaihtolaitteet tarvitsevat melko suurikokoisia putkia, joita asennetaan tai on siis asennettu kerrostalojen sisärakenteisiin. Kun putkisto kerran asennetaan, on niiden vaihtaminen vaikeaa kaikkien putkien osalta. Eli siis kerran paikalleen asennetut putket ovat asuinhuoneistossa niin kauan kuin talo on asumiskunnossa.

Asia koskee niin kerrostaloja, sairaaloita, kouluja, omakotitaloja ym.

Olette varmasti huomanneet, niin teillä on keittiössä keittolevyjen yläpuolella höyryjä poisvetävä liesituuletin. Samalla se vetää kaikki pienet ilmassa liikkuvat pölyhiukkaset ym, ilmanvaihtokanaviksi kutsuttuihin putkistoihin. Se mitä tiedämme höyrystä, niin höyry on tiivistynyttä vettä eli siis kosteaa. Nyt tuo kosteus menee putkistoon pöly ym. hiukkasten kosteaksi ravinteeksi. Tarkoittaa siis, että kosteus aiheuttaa homeen muodostumista, mikäli ympärillä on tarpeeksi likaa. Keittiön ym ilmanvaihtoputkistoon imeytyy mm. siitepölyt ym. pienemmät hiukkaset. Kautta historian on tiedetty, niin vesi on se, mitä ilman mikään ei pysy hengissä. Vesihöyry on vettä. Kosteassa se homekin viihtyy.

Miksi suuret sairaalat ja koulurakennukset homehtuvat? Miksi jopa sellaisissa omakotitaloissa asuvat saavat homeoireiluja, joissa taloissa on ilmanvaihtokanavat asennettu? Miksi?

Miksi ne rakennukset eivät homehdu, joissa ei ko laitteita eli putkistoa ole asennettu vetämään homeitiöitä ja kosteutta?

Omakotitalot, jotka on rakennettu ilman tällaisia koneistusta, ovat homeettomia. Ne, joilla on esimerkiksi kesämökki ilman ko laitteita ja se pidetään asumislämpöisenä ympäri vuoden, ei homeongelmaa ole.

Kukaan ei oikeastaan uskalla puuttua tähän vallitsevaan trendiin ILMANVAIHDON RAHARIKKAUKSIIN. Tämän tekniikan takana ovat rikkaat insinöörit, jotka ovat kautta aikojen osanneet pitää puoliaan. Vaikka henki menisi muilta niin väliäkö sillä, raha se on joka ratkaisee. Terveydenhuollon sairaanhoitajat ovat käyneet samanpituisen koulutuksen kuin on insinöörikoulutus. Sana insinööri kalahtaa niin kivasti korvaan, vaikka sairaanhoitaja on samanvertainen koulutuksensa suhteen. Tulipa nyt tämä palkkauskin samalla esille lopuksi.

3

83

  Vastaukset

  • Meillä on koneellinen ilmastointi (kotona on aivan mahtava olla) ja kun käydään parissakin talossa joissa ei ole ilmastointia, niin alkaa oireita tulemaan. Parhaimmilleen riittää 15min.

  • Hei.
   Ilmanvaihtoputkistoja on monenlaisia, osa imee ja osa tuo tullessaan. Yksi suurimmista syistä on juuri tuo että on vain keittiössä putki, ja se menee katolle, koska se on yleensä pelkkä poistoputki, ja tämä meinaa sitä että poisto tekee taloon alipainetta. Alipaine sitten imee ilmaa rakennukseen mistä helpotine saa, ja tämä saattaa kuljettaa rakenteiden eristeistä ja takan savuhormista ilmaa sisälle, joka ei ole hyvä kun hengitetään.
   Tärkein kuitenkin olisi yleisesti imeä suihkun ja saunan kosteushöyryt pois ja tuoda saman verran takaisin.
   Meille laitettiin huonekohtainen ilmanvaihtojärjestelmä, sen kävi tekemässä ilmanvaihtoremontoitsija. En tiedä onko aiheellista mainita, mutta toimii kyllä hienosti, täällä lisätietoa: www.freshin.fi

  • "Ilmanvaihtolaitteet tarvitsevat melko suurikokoisia putkia, joita asennetaan tai on siis asennettu kerrostalojen sisärakenteisiin. Kun putkisto kerran asennetaan, on niiden vaihtaminen vaikeaa kaikkien putkien osalta. Eli siis kerran paikalleen asennetut putket ovat asuinhuoneistossa niin kauan kuin talo on asumiskunnossa.

   Asia koskee niin kerrostaloja, sairaaloita, kouluja, omakotitaloja ym.

   Olette varmasti huomanneet, niin teillä on keittiössä keittolevyjen yläpuolella höyryjä poisvetävä liesituuletin. Samalla se vetää kaikki pienet ilmassa liikkuvat pölyhiukkaset ym, ilmanvaihtokanaviksi kutsuttuihin putkistoihin. Se mitä tiedämme höyrystä, niin höyry on tiivistynyttä vettä eli siis kosteaa. Nyt tuo kosteus menee putkistoon pöly ym. hiukkasten kosteaksi ravinteeksi. Tarkoittaa siis, että kosteus aiheuttaa homeen muodostumista, mikäli ympärillä on tarpeeksi likaa. Keittiön ym ilmanvaihtoputkistoon imeytyy mm. siitepölyt ym. pienemmät hiukkaset. Kautta historian on tiedetty, niin vesi on se, mitä ilman mikään ei pysy hengissä. Vesihöyry on vettä. Kosteassa se homekin viihtyy.

   Miksi suuret sairaalat ja koulurakennukset homehtuvat? Miksi jopa sellaisissa omakotitaloissa asuvat saavat homeoireiluja, joissa taloissa on ilmanvaihtokanavat asennettu? Miksi?"

   - Missä niitä homevapaita tiloja oikein onkaan...

   Tästä en ole kertonutkaan vielä mitään.

   Meilläkin on täällä liesituuletin, jota ei saa edes pois päältä, on aina ykkösellä, jonka takia ilma edes vähän kiertää.

   Mitään oireita ei tuntunut muuttaessamme tänne nukuttuani alussa auki vedettävällä vuodesohvalla lattian rajassa pihalle aukeavan oven vieressä. Ainoa haittapuoli oli, että sohvan patjassa oli kova kohta eikä nukkuminen tuntunut mukavalta.

   Saatuamme sitten kuntoon nukkumasoppeni, jonka seinän takana on ulkovarasto ja sen ovessa mustia homepilkkuja, sisäkatossa yläpuolellani saumat kupruilevat. Mitään hometta ei näy, mutta jotain altistajaa voi olla hengenahdistuksen alettua vaivata tässä aika usein, jossa voi olla paljon muitakin tekijöitä takana, kuten borrelioosi https://goo.gl/DKuXi6 jo syksystä 2014 alkaen ja vasemman jalan tulehtunut syvä laskimo tänä kesänä https://goo.gl/qrKpoL ilman, että sitä olisi vaivauduttu tutkimaan edes ultralla Tampereen nihilistisessä terveydenhuollossa.

   Poikani lukeman mukaan muurahaisten invaasio saattaa kieliä myös kosteusvauriosta ja viime keväänä niitä alkoi kävellä täällä pitkin seiniä, kunnes Raidin Muurahaissyötti alkoi auttaa. Muttei siinä vielä kaikki, sillä saatuamme hengähtää muurahaisista koko kuuman kesän syksystä lähtien olemme saaneet riesoiksemme kokonaan uudet ötökät, joita ei ole vielä tähän mennessä ollut. Ne ovat muurahaisten kokoisia ja köpöttelevät pitkin seiniä ja kattoa keksittyään välikaton kautta jonkin reitin sisään, mutta ovat viihtyneet myöskin lavuaarissa vettä hörppimässä tai menneet kuppiin maistelemaan juomaa. Ilmoitettuani isännöitsijälle saaneemme kutsumattomia vieraita, jotain muita kuin luteita, homma eteni laiskanlaisesti niin, että puhelimeen tuli vain kaksi puhelua, joihin en ehtinyt vastaamaan, ja siinä kaikki. Olen purkittanut ötököistä pari jääkaappiin toivoen niiden olevan jollain sesonkiasialla vaan - niin kuin itsekin toivon mukaan enää täällä. Kävellessäni tänään tietä pitkin kotiin ja katsoessani maanantaista avohakkuuta hävitys oli jotain käsittämätöntä. Kolmesta pihasta on kaadettu elinvoimaiset pihlajatkin marjapensaittenkin kukoistettua täällä, missä pohjavesi on entisessä suonpohjassa korkealla.

   Viereisessä talossa, missä tapettiin nainen, ei ole juuri valoja näkynyt, mutta nyt taisi omistaja tulla kääntymään ja paikkoja huoltamaan. Siinä olisi hyvä paikka asua, mutta kuka voi sellaisen teon jälkeen, joka nousisi mieleen aina uudestaan ja uudestaan.

   Tässä elämässähän ei mikään perustu oikeuteen vaan vääryyteen vahvemman määrätessä tahdin. Olen synnyttänyt lapsen tähän maailmaan kärsimään ja itsekin olen saanut kärsiä, ajattelin juuri tänään. Viime vuodet ovat olleet lähes sietämättömiä kaiken tapahtuneen jälkeen.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  • Vastaamon omistajat miljonäärejä

   https://www.iltalehti.fi/talous/a/3c760edc-f921-4bd9-8d2c-622719ab8e2e Yksityinen firma, josta myytiin iso siivu pääomasijoittajille. Ahneusko ajoi tietoturvan ohi? Miljoonat ei auta, kun tietävät mitä tuskaa uhreille koituu vuodosta.

   177
  • Miksi Suomessa on niin paljon homeasuntoja?

   Missä se kuuluisa rakennustaito on? Taloja ei hoideta, mutta ei talon home voi johtua pelkästään koneellisen ilmastoinnin puuttesta, eikä talon ilmastointi voi olla pelkän sähköluukun varassa.

   479
  • Stefu otti eron raskaasti

   Stefu on ottanut eron sofiasta raskaasti. Biletys on lähtenyt käsistä. Kuulemma biletetään suurin osa viikkoa ja selviä päiviä saattaa olla viikossa vaan pari. Ei ihme ettei terveellistä elämää elävä Sofia jaksanut tuollaista menoa. Naapurit on alkanu valittaa yön yli kestävistä bileistä koska ääni kantautuu ympäröiviin taloihin hyvin. Toivotaan että Stefu toipuu erosta ja ryhdistäytyy. Sofia jätti oven auki yhteenpaluulle mutta sitä ei varmasti tapahdu jos stefu jatkaa tuohon malliin.

   72

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vastaamon omistajat miljonäärejä

   https://www.iltalehti.fi/talous/a/3c760edc-f921-4bd9-8d2c-622719ab8e2e Yksityinen firma, josta myytiin iso siivu pääomasijoittajille. Ahneusko ajoi
   Maailman menoa
   176
   6361
  2. Vastaamoon tehty ehkä kaksi tietomurtoa - kertoo Yle.

   https://yle.fi/uutiset/3-11612331 Tietoa tihkutetaan tipoittain. Uutta katastrofia pukkaa Vastaamon osalta. Eiliseen asti kyse oli vain yhdestä hakker
   Maailman menoa
   351
   5091
  3. Autoilun päästöt

   Hallituksen tavoitteena on puolittaa liikenteen päästöt vuoteen 2030 mennessä https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006698934.html Liikenteen päästöt ei
   Maailman menoa
   378
   1597