Metsätila eläinten pitoon?

Milla55

Olen etsinyt jo pitkään sopivaa maatilaa itselleni, jossa tulen pitämään eläimiä. Työskentelen eläinten parissa ja tarkoitus olisi perustaa ns. koirayritys. En haluaisi, että tilalla olisi valmiita asuinrakennuksia tai jos olisi, niin ne olisivat purkukunnossa. Aion laittaa kaiken uusiksi kuitenkin. Nyt kyselisinkin, että onko metsätila mahdollista muuttaa tilaksi, jonne pystyy ottamaan eläimiä ja rakentamaan niille tiloja? Metsätiloja tuntuu olevan paljon enemmän tarjolla, kuin maatiloja ja ne ovat myös edullisempia. Kiitos vinkeistä jo etukäteen :)

9

201

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • enossoosanoa

      Enpä tunne koirayrityksiä paremmin kun yhden yritysvierailun tehneenä, mutta et niille ainakaan peltoa paljoa tarvitse... Mikset sitten osta vain kohtuukokoista tonttia johon pystyt tarhat tekemään tai tilakeskusta jossa on kenties jokin vanha navetta ja sit joku hometalo niin varmasti lähtee halvalla? Mihin metsää tarvitset, ellet tietysti halua hoitaa metsää? Vanhoja tilakeskuksia, omakotitalotonttejakin on tarjolla tämän tästä varmaan joka paikkakunnalla. Muita ns. tuotantoeläimiä varten sinulla täytyy olla peltoa riippuen eläimestä tietenkin ja rakennuskantaa jolloin vanhan tilakeskuksen osto on viisain ratkaisu.

      • Milla555

        Kiitos vastauksesta! Metsätiloja on enemmän myynnissä kuin vanhoja maatiloja, tämän vuoksi nekin kiinnostavat. Tarkoitus olisi ostaa vähintään 10 hehtaaria ja myöhemmin ottaa sinne myös muita eläimiä. Ehkä tuo vanhan tilakeskuksen ostaminen on kuitenkin se paras ratkaisu.


      • enossoosanoa

        Nii kyllä sinä vielä hyvän tilan löydät kun maltat etsiä. Sen vain sanon vielä että metsällä et eläinten kanssa tee juuri mitään muuta kun lämmityspuita otat, laitumeksi millekkään eläimelle huonoin mahdollinen. Siellä ei ole juuri syötäviä ja elukat tuhoaa metsän ja taimikot varsin tehokkaasti sille tuulelle sattuessaan. Tunsin taannoin tilan jossa lypsylehmäkarja laidunsi pääosin metsähaassa... Ei palvele kumpaakaan tarkoitusta se ratkaisu, ei tehokasta maidontuottoa eikä tehokasta metsänhoitoa. Metsä on kallista mutta antaa myös hyvin takaisin hyvällä hoidolla, vaikkakin pitkällä aikavälillä, mutta asiaa ei tule laiminlyödä.

        Tietämättä mitä eläimiä kaavailet suosittelen tosiaan tilakeskuksen ja pienen peltoalan (jos tarvitset), seudulta josta myös saatat saada lisämaata tarvittaessa. 10 ha on aika isoa koirayritykselle, näemmä kehittelet muutakin toimintaa.
        Tori.fi on aika hyvä hakupaikka mitä olen uteliaisuuttani selannut maatiloita kaupan.


    • Kevätpäivänpaiste

      Minulla olisi tulossa myyntiin kaipaamasi tila: 14 ha metsää, 3,5ha peltoa ja hirsitupa ulkorakennuksineen. Elokuussa saan metsästä hinta-arvion selville. Se ratkaisee kokonaisuuden hinnan. Paikka on Etelä-Pohjanmaalla.

      • jokokaupoille

        tarjoan 20 000e


    • taasjokuhaihattelija

      Miksi alkaa rakentelemaan ja sotkemaan omaa betonimyllyä, kun kelvollisia maatilojen talouskeskuksia on vaikka kuikna myynnissä, sekä puoli-ilmaisia vanhoja koulurakennuksia.
      Se koirabisnes ei niin hyvää voi ollakaan, että se sietäisi metsätilan ja uuden rakentamista. Murto-osalla ostat täysin toimivan maatilan talouskeskuksen ja pari hehtaaria maata siinä mukana.

      Jos lähdet oikein laskemaan, pelkkä talo maksaa n. 200000€ ja siihen jonkinlaiset talousrakennukset toisen mokoman, sekä maanrakennukset, on hintaa kertynyt helposti 500000€, lisäksi sähkö- ja vesiliittymät ja se metsätila ym. ym.
      Maatilan talouskeskus irtoaa 30000-80000€ ja kaikki on jo valmista asumiseen, liittymät valmiina.

      • MitenNuokinLie

        Maankäyttölajin muutos metsätilasta asuintilaksi, rakennuslupa, tie....


      • Milla55

        Juu totta. Olen nyt käynyt katsomassa jo useita tiloja ja ensi viikolla lisää. Itse osaan rakentaa ja tarkoitus olisi itse tehdä mahdollisimman paljon. Ihan täysin koirabisneksestä ei ole kyse, projekti tulee olemaan aika suuri. Tilakeskuksia on tosiaan paljon myynnissä ja ensi viikolla olisi tarkoitus mennä katsomaan muutamia tiloja, joissa ei ole asuttu vuosiin. Eläinten tilat ym. muut tilat tulemme kyllä rakentamaan kaikki uudestaan.


      • vahvastisamakaava

        Kuulostaa Jopan keppi hevostelulle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      338
      3398
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      227
      2088
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1662
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1507
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      83
      1366
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      288
      1271
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      83
      1111
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1101
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      86
      1087
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      150
      933
    Aihe