SSRI lääke + 5-htp

Lampunjalka1

Heippa!

Syön escitalopram orion 10mg masennuksen hoitoon. Voiko 5-htp:eetä käyttää pienenä annoksena escitalopramin kanssa ? Olen lukenut ettei SSRI-lääkkeet ja 5-htp sovi yhteen serotoniinioireyhtymäriskin vuoksi mutta onko riskiä jos molemmissa lääkkeissä on pieni annos/ kuinka suuri riski on ? Vai onko se yhtä suuri annoksesta riippumatta?

Haluaisin kokeilla 5-htp unensaantiin ja painon pudotukseen, itse masennus on hyvällä mallilla, jos näin voi sanoa.

2

1863

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Apteekissa sanottiin ettei voi käyttää.

    • ssriuhreja

      En kyllä käyttäisi.


      Meitä on vuosikymmeniä huijattu sanomalla, että mielenterveyden ongelmat johtuvat aivojen kemian häiriöstä, mikä on todellakin täyttä roskaa. Sen sijaan psyykenlääkkeet aiheuttavat aivojen kemian häiriön, josta ei ole ulospääsyä.

      Serotoniinista (aivojen välittäjäaine) määrää elävässä ihmisessä ei voi mitata, saatikka seurata lääkkeiden vaikutusta hoidon aikana. Noin 90% serotoniinista tuotetaan suolistossa. Sen tuotantoa ja erittymistä on mahdollista muuttaa ruokavaliolla. Aivoissa on lymfasuonia myös. Vääränlainen bakteerikanta suolistossa häiritsee välittäjäaineiden muodostusta ja aiheuttaa monenlaisia ongelmia aivojen toimintaan ja samoin yliaktivoi immuunipuolustusta, joka on esim. diabeteksen, astman ja reuman taustalla.

      Aivojen kehittyminen alkaa jo kohdussa ja siihen vaikuttaa merkittävästi äidin ravitsemus. Nämä asiat ovat olleet tiedossa jo vuosikymmeniä.

      Joka vuosi yli 4000 suomalaista joutuu eläkkeelle masennuksen takia. Masennus hoituu kyllä, ruokavaliolla sekä terapialla, mutta ei pelkästään lääkkeitä syömällä. Toki, jos saat apua lääkkeistä, niin ne kannattaa syödä.

      Moni kärsii tietämättään erilaisista ravinnepuutoksista. Yleisimmät ravinnepuutokset ovat kalan Omega-3 rasvahapot (EPA ja DHA), rauta, folaatti, B12-vitamiini, D-vitamiini, jodi, seleeni, magnesium, sinkki ja K2-vitamiini, joka on äärimmäisen tärkeä verisuonten ja luuston hyvinvoinnille.

      Masennusta aiheuttavat eniten: lapsuuden traumat, elämän vastoinkäymiset, avioero, läheisen kuolema, unihäiriöt eli huono nukkumarytmi eli tahallinen yökukkuminen, ravintoainepuutokset, roskaruoka, roskaviihde, päihteet, ulkoilun puute, yksinäisyys, maailmankatsomuksen puuttuminen, liikunnan puute, nettiriippuvuus ja sosiaalisten taitojen puute.

      Nämä ovat asioita, jotka ovat itse korjattavissa. Pillereillä et niitä päästäsi hävitä.

      Yhteiskunta vaan on valitettavasti niin avuton, että normaalista elämästä tulevillekin alakuloille annetaan jonkin sairauden nimi ja ruvetaan sitten sitä lääkitsemään haitallisilla lääkkeillä.

      Tätähän lääketeollisuus ja sitä myötäilevä lääkärikunta haluaa, että eivät tulot vähene.

      Masennuslääkkeillä ei tätä ongelmaa kuitenkaan auteta yhtään.

      Lääkärikoulutuksessa ei ole ravitsemusta paria viikkoa enempää ja näinollen lääkärit eivät pysty kartoittamaan potilaansa ravitsemustilaa. Mitään vitamiini- tai hivenainemittauksia ei edes yleensä tehdä.

      Voiko ruokavalio parantaa ?

      Valitettavan usein lääkäreiden kanta moneen sairauteen on, ettei ruokavaliolla ole merkitystä. Jos ihan maalaisjärjellä ajattelee, olisihan se ihmeellistä jos se mitä suuhunsa laittaa ei mitenkään vaikuttaisi siihen, miten ihminen voi.

      Ravinnosta ja ravintolisistä, joilla korjataan ravintoainepuutokset, jotka vaikuttavat olennaisesti myös aivojen hyvinvointiin, ei saa kuitenkaan sellaisia voittoja kuin uusista synteettisistä lääkkeistä, joita lääketehtaat kehittelevät.

      Esimerkiksi lievän ja keskivaikean masennuksen kohdalla lääkityksen vaikuttavien aineiden teho on vain hiukan plasebovaikutusta suurempi.

      Masennus ei parane vaan kroonistuu kun ihminen syö mielialalääkkeitä. Masennuksen lääkehoito tutkimusten mukaan on tehotonta, silti lähes 500 000 suomalaista syö niitä. Tämä sen takia koska lääkäri kirjoittaa hanakasti lääkereseptin masentuneelle. Lääketeollisuuden napanuora lääkäreiden täydennyskoulutukseen on katkaistava. Vasta sitten voidaan järkevöittää masennuksen hoito.

      Psykiatriasta on tullut lääketeollisuuden kultakaivos. Pitäisi olla tieteellisesti perusteltua, että psyykenlääkkeiden käyttö on hyödyllisempää kuin ei-käyttö.

      Vaadi päästä julkisella puolella terapiaan ja keskustelemaan. Lääkärit yrittävät painostaa ja mainostaa SSRI-lääkkeiden käyttäjäksi, mutta jos niistä ei ole apua, niin ne eivät auta. Vaadi silloin pelkkää keskusteluterapiaa ongelmiisi.

      Ja ennenkaikkea oikeanlainen (ei virallinen) ravitsemus täytyy laittaa kuntoon, jotta paranemista voi tapahtua.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/laakkeet.htm

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1935
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1868
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1413
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1174
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe