Kameran tarkennus

myöhässäkö

Kuvaaan hyvällä kameralla ja linssillä lentäviä lintuja, mutta tarkennus osuu harvemmin kohdalleen. Kamerassa on mahdollisiuus painaa koko ajan tarkennusta ja kuvia tulee 8/sek. Linnun lentoon pyrähdys läheltä kuvattuna esim 3-10 metriä on kuitenkin niin nopea, että osa siitä on epäselvää. Vinkkejä please!

4

164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huijattu920349

      Ostin uutena canon 400mm f5.6L 1400€ ja 7d mark II 1400€. Yhdistelmä tarkensi melkein joka kuvan pieleen vaikka kuinka sääteli hienotarkennustakin. Selvisi että tuo linssi oli paska uudesta alkaen, tosin epäilen että minulle myytiin kauppaan palautettu romu uutena.

      Linssi kävi huollossa, jonka jälkeen alkoi tarkentamaan paremmin. Tuolla reissulla tuli etulinssien taakse pari mukavaa pölykokkaretta.

      Myöhemmin samassa linssissä kävi himmenninlevyt hullunua räpsymään itsestään kiinni ja auki. Huollossa vaihtoivat kaikkea osia ja putken saatuani takaisin, oli putken sisällä joku linssi täynnä rasvajäkiä ja naarmuja. Lähetin huoltoon takaisin jossa poistivat rasvat, mutta naarmut jäivät.

      Myin helvettiin koko vehkeet, tietysti kovalla tappiolla. Olen varma ettei linssi enään piirtänyt niin hyvin, kun sitä oli pitänyt purkaa useasti. Nyt kuvailen eri merkillä ja halvalla kittilinssillä. Ei ole varaa saman kaltaisiin huppuvehkeisiin näillä osa-aika työ palkoilla. Huijattu olo on, rahaa(säästöt) paloi taivaaseen liikaa. Ei ollut hyötyä vaikka otin canon suomeen yhteyttä.

    • kuuuukkeli

      Liikkuvia lintuja kuvatessa kannattaa varmistaa, että jatkuva tarkennus ja riittävän monta tarkennuspistettä on valittuna. Jos kysymys on liike-epäterävyydestä ja/tai liian lyhyestä tarkasta alueesta, kannattaa lisätä herkkyyttä, jotta voi käyttää lyhyempää valotusaikaa ja pienempää aukkoa.

    • Haastetta

      Enpä tiedä ketään kuvaajaa, joka saisi tuossa tilanteessa tarkkaa kuvaa heti ja ihan helpolla, saattaa mennä monta monitusita päivää ja tuhansia otoksia, jotta saa muutaman hyvän osuman, joten kärsivällisyyttä vaan. Suljinajan tietysti pitää tuossa tilanteessa olla tosi lyhyt, joku alkaen 1/1000s ja lyhyemmät, toki salama pysäyttää liikeen, joten ulkoista salamaa voi kokeilla. Automaattitarkennuskaan ei parhaissa kameroissa ihan mahdottomiin pysty, joten kokeile manuaalitarkennus tietylle matkalle esim. 5-7m päähän ja kun lintu lähtee lähempää, esim. tuon 3m päästä, heti paukutat sarjalla niin kauan kuin lintu on mennyt tarkennusmatkasta yli, jos sitten tuolla kohden, mihin kamera oli tarkennettu, olisi kuvat onnistuneita. Tsemppiä.

    • jcsjacghaschh

      Kameran täytyy olla likimain esitarkennettu. Jos kamera on tarkennettu, vaikka äärettömään ja lintu lentää 10 metrinpäästä ei kamera ehdi tarkentaa ennenkuin tilanne on ohi.
      Jos kamera ehtii mennä lepotilaan kuvien vlillä lisää se hitautta 1/10-3/10 sekuntia ennen toimintaa.
      Sitten tulee vielä laukaisuviive, joka nopeimmilla kameroilla on n. 0,05 sekuntia. Tarkennusnopeus puolestaan määräytyy pääosin objektiivin nopeuden mukaan ja riippu, kuinka paljon uuden kohteen etäisyys poikkeaa aiemmasta tarkennuksesta. Myös vakaajan käyttö hidastaa kameran toimintaa.

      Kytke kameran valonmittaus pysyvästi päälle, tai pidä kamera manuaalisesti käynnissä.
      Tarkenna objektiivi etukäteen sille etäisyydelle, mistä kohde todennäköiseti ilmestyy.
      Kokeilemyös kumpaan suuntaan kamera alkaa tarkentaa mieluiten ja nopeimmin, eteenpäin vai taakse ja säädä tarkennus siten, että kamera lähtee tarkentamaan kohteeseen, eikä aloita päinvastaiseen suuntaan. On perin kiusallista, jos kamera ensin tarkentaa väärään suuntaan ja vasta sitten huomaa, että kohde olikin muualla.
      Joku Nikonisti väitti, että hänen kameransa tarkentaa mieluummiin äärettömästä lähelle päin ja siksi piti tarkennuksen hieman takana kohdetta odotellessa.

      Ei muuta kuin harjoituksia..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      123
      9766
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      50
      2857
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      172
      2647
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2059
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1816
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      15
      1647
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1547
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      15
      1505
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      12
      1468
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe