Voikukat, todellinen ongelma

loppumaton.sarka

Toivotonta tappelua voikukkia vastaan, neliöllä yli sata voikukkaa, yksitellen niitä nyppinyt heti kukinnan jälkeen pois, kierros kun tehty niin aloita uusi.
Myrkyttäminen ei ole sopivaa kissojen vuoksi, työkalu millä poistetaan juurineen on hidasta ja tulee karrmeata jälkeä.
Pitäisikö uusia koko nurmikko.

35

4856

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nokkoset_kukkivat

      Voikukat ovat kauniita ja hyödyllisiä.

      • luonnonystävä1

        Katsoisin säätiedot sää.tv:ltä ja sitten sopivan kelin tullen oikeat myrkyt. Säästää luontoa ja kukkaroa.


    • Mökkitonttu

      Ostin aikonaan omakotitalon jonka nurmikko oli aikamoinen voikukkapelto. Aluksi kaivoin lapiolla niitä pois ja multaa ja ruohonsiementä tilalle. Myöhemmin ostin ns. Voikukkaraudan jolla saa yksittäisen voikukan pois juurineen. 10 vuotta siinä meni ennenkuin talossa oli kaunis nurmikko. Mutta tulihan sitä hyötyliikuntaa.

    • Voikukaton

      Viime kesän alussa ruohonleikkuukone oli rikki ja vasta juhannusviikolla ruoho ajettiin eka kertaa. Piha oli valtoimenaan kukkivaa voikukkaa ja ruoho tosi pitkä. Mutta odotus kannatti, sillä sen jälkeen voikukkaa ei enää noussut kun se leikattiin monta viikkoa myöhemmin kuin normaalisti. Tämä konsti siis löytyi vahingossa. Nyt on kesä myöhässä ainakin täällä pohjoisempana, joten odota pari viikkoa ja leikkaa nurmikko sitten. Kannattaa kokeilla.

      • loppumaton.sarka

        En lähtisi tuolle linjalle, järkyttävän näköinen jos vasta juhannuksena leikkaa, voikukat jo kukkineet ja levittäneet uudet "siemenet". Pitää hävittä viimeistään kukintavaiheessa ettei haivenet lähde lentoon, allergiaakin ne aiheuttaa.


      • Voikukaton

        Siis piha valtoimenaan voikukkaa, ei vielä haiven vaiheessa täällä pohjoisessa.


      • hortoilua

        Vaikka voikukka on kiusallinen rikkaruoho niin sen sisältämät aineet ovat rohdoskasvin omilaisuuksia vailla vertaa. Aikoinaan pula-aikoina käytettiin kahvin korvikkeena. Kukkanuput kannattaa kerätä ja pakastaa salaatin ja smuuthien raaka-aineeksi.


      • Sota-ajan.lapsi

        Niin, niitä voikukan JUURIA paahdettiin kahvin korvikkeeksi. Ei tosin meillä vaan muualla. Meillä paahdettiin rukiin jyviä korvikkeeksi. Sitten jo sikuriakin sai kaupasta.
        Nelisenkymmentä vuotta sitten ostin Jugoslaviasta sikuria. Kolmanneksen sai lisätä kahvin joukkoon niin vielä OK. Pelkästä sikurista tuli oikean väristä mutta mudan makuista kahvin korviketta.


      • asdddd2

        Eikö kuitenkin kahvi ollut maultaan laimeampaa jos saman tilausmitan laitoit kuin tavallista kahvia? Moni valittaa muutenkin liian heikosta kahvista.


    • KokemustaOnKyllä

      Niin voikukkien juuret heikkenevät, kun kasvi leikataan isona rehevänä alas kesken kukintavaiheen. Ja tulee hyvää kompostia. :) Hyvä kuitdnkin nyppiä avautuneet kukat pois ennen leikkuuta.

    • hullunaperennoihin
    • DandelionSalad

      Voikukka on niin hyvää ja terveellistä syötävää, että ei niistä kannatakaan yrittää päästä eroon, paitsi syömällä niitä.

    • Vainvahauspuuttuu

      Voikukat ovat kyllä kauniita, muutaman päivän välein millin sängeksi vingutetut ja kiilloitetut nurmikot ovat luonnottoman rumia!

    • Voikukista-pääsee-eroon

      Voikukista pääsee eroon pitkäksi aikaa asfaltoimalla haluamansa alueen

    • kokeili

      Minä hävitin laattojen välistä,kaadoin etikkaa eikä ole nousseet ovat kuin kuollut heinä ja haravalla vaan pois.En tiedä kuinka isolta alueelta se on sellainen kone jolla painellaan juurineen ei heti kasva

    • Trim Spray tehoaa hyvin voikukkiin, eikä vaadi mahdottomasti työtä, eikä tuhoa nurmikkoa.

    • Laavakuningas

      Istuta sinne ruusupensaita, ne imee vitamiinit. Vadelmapensaat on myös hyviä. Roud Up.

    • Kukkavoi

      eit mitenkään.

    • Laavakuningas

      OTA Roundup, häviää ruohostasi ongelmat. Maatalous"rauta"kaupasta ja ne häviää.

      Ei mitään siveltäviä lumeaineita vaan suuri tonkka ja kaada nurmikollesi ns. raakana(ilman vettä)

    • Östeyenssöen

      Jos voikukka juhlii, niin nurmikko on silloin heikko. Nurmikko pitää siis saada tavalla tai toisella parempaan kondikseen. Äärimmäinen tapa on multavuuden lisääminen ja uuden nurmen kylvö. Kasteluakin tarvitaan.

      Meillä osassa pihaa nurmikko on vahva ja tiheä, niissä kohdissa ei silloin ole voikukkaakaan.

      • Östeyenssöen

        Kannahan vahvinta Rounduppia loppuu ongelmat


    • 7412

      Ota pari kesälammasta,niin voikukat häviää aivan varmasti.

    • Eienäävoikukkia

      Napalmilla lähtee. Isommat alueet on hyvä käsitellä ydinpommilla. Megatonnin ydinkärki riittää hyvin isohkon pihan hoitoon.

    • Pikkuaurinkopihalla

      Jos voikukka olisi harvinainen kasvi, sitä varmasti arvostettaisiin suuresti jo ihan esteettisistä syistä. Katsokaa huviksenne joskus vaikka leikkaamattomia teiden varsia, jotka ainakin täällä Helsingissä ovat upean näköisiä jos niissä kasvaa runsaasti voikukkaa. Minä ajan omalta pihaltani voikukat surullisin mielin, ruoho kun täytyy joskus leikata. Mutta säästän toki kaikki voikukat jotka kasvavat pihan reunamuksilla. Jos voikukkaa johonkin toiseen kasviin haluaa verrata, mieleen tulee helpoiten auringonkukka joka onkin sitten arvostettu ja yleensä istutettu kasvi. Ihmisillä on vain niin voimakas taipumus laumakäyttäytymiseen, samoin asioita jotka ovat yleisiä ei arvosteta vaikka ne olisivat kuinka hienoja tahansa.

    • kahdeksänkymppinenukko

      Lopeta jo pelleily. Voikukkaa ei saa hävitettyä millään, ei siis millään. Aja siis leikkkurillla usein.

    • perhosjuttu

      olen antanut voikukkien kukkia osalla nurmikkoalueesta, sillä ne houkuttelevat perhosia, ja niiden lentoa on mukavaa seurata pihapiirissä alkukesästä. - Loppukesästä voikukat yrittävät yhä uudelleen kukkia ja rehottaa, mutta kun päivänkakkarat ovat lopettaneet kukinnan niin jyrään ruohonleikkurilla ne alueet lyhyeksi.
      Tietysti jokainen taaplaa tyylillään.

    • silmanjilla87

      kannattaa virtsata voikukkien päälle, erite hidastaa voin kukkimista ja ajan kanssa tuhoaa ne, siksi laitumillakin yleensä ei näy muuta kuin nurmea koska eläimet virtsaa ja ulostaa mikä tuhoaa kaikki voikukat.

    • Leporello

      Lyön juuren poikki teräslapiolla heti maarajan alta. Yläosa kuihtuu ja juuresta on kovin puhti pois. Tämä menetelmä jättää nurmikon hyvään kuntoon. Käsittelykierroksia pitää tehdä sen verran usein että yksikään voikukka ei pääse siementämään tontilla.

    • kulinaristinenherkku

      Ryöppää lehdet väljässä vedessä. Puristele näistä vesi pois ja paista sen jälkeen oliiviöljyssä chilin kanssa pannulla.
      Oivallista voileivän päällistä. Ja niin hyvää että tulee addiktio. Kohta huomaat etteivät pihalla asustelevat voikukat enää riitä. Itse kylvin nurmikolle lisäksi salaattivoikukkaa. Ryöpätty voikukka sopii myös uunimunakkaisiin. Euroopassa myyvät kerättyjä voikukan lehtiä torilla punteissa. Eikä ole halpaa tavaraa. Vain meillä yritetään päästä tästä hyötykasvista eroon.

    • myrkyt

      Täälläkin jotkut tarjosivat keinoksi Roundupia. Roundupin ihmemaassa (USA) on raportoitu Roundupilla käsiteltyjä kasveja syöneillä eläimillä huomattavasti enemmän syöpäkasvaimia ja muita sairauksia kuin ilman ko. myrkkyä! Kuten myös tietysti myös ihmisillä. Minä en ainakaan pistäisi Monsanton ihme-myrkkyä omaan pihaani tai ruokaani! Ja toivottavasti suomalaiset lopettaisivat sen käytön etten muuallakaan saisi sitä myrkkyä ruuan mukana. Nettihän on täynnä Roundup-varoituksista. Kuten myös Monsanton vakuutteluita ettei se mitään vaarallista ole. Vaarallinen ainehan on siis glyfosaatti (glyphosate) ja nykyään sitä tekee muutkin kuin Monsanto, joten olkaahan tarkkoina - out there.

      The Horrific Truth about Roundup:
      http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/06/09/monsanto-roundup-herbicide.aspx

      What Do We Really Know About Roundup?
      http://news.nationalgeographic.com/2015/04/150422-glyphosate-roundup-herbicide-weeds/

      film a cesspool of pesticide industry propaganda
      http://glyphosate.news/2017-06-24-food-evolution-film-a-cesspool-of-pesticide-industry-propaganda-narrated-by-gmo-propagandist-neil-degrasse-tyson.html

    • Cxx

      Aikoinaan eräs vanha papparainen neuvoi lannoittamaan reilusti voikukkaa, kuulemma juuriosa kasvaa niin paljon, että se halkeaa ja samalla tuhoutuu. en ole itse kokeillut konstia, kun ei ole omaa tonttia.

    • hmmhmmhmhmh

      Roundupilla lähtee nurmikkokin mutta ainakin itse olen ruiskutellut sellaista kuin Toxan. Tuhoaa voikukat mutta nurmikolle ei käy mitään.

      • 9989

        Ruiskutelkaa vaan rauhassa. Mehiläiskannat ovat jo romahtaneet ja saas nähdä mitä seuraavaksi tapahtuu.


      • Älämyrkytä
        9989 kirjoitti:

        Ruiskutelkaa vaan rauhassa. Mehiläiskannat ovat jo romahtaneet ja saas nähdä mitä seuraavaksi tapahtuu.

        Niin, mehiläiskantojen romahduksesta seuraa esim. niin luonnonmarjojen kuin viljellyn viljankin satojen romahdus. Ihan yksinkertaisesti sadot pienenevät ja ruoka käy jossain vaiheessa vähiin! Alkaa olla käsillä viimeiset hetket lopettaa kaikki mahdolliset myrkkyjen levitykset!


    • Nirritvaanpois

      Joo, myrkkyjä vaan päälle ja paljon, se auttaa ja on niin luonnonmukainen menetelmä. Ei kun lisää myrkkyä, voikukat ovat vaarallisia, kaikki on saatava pois. Myrkytys on tätä päivää, sivistyneessä suomessakin, myrkkyä vaan perään kele ja paljon! Mitä siinä joku valittaa mehiläisistä? Mihin niitäkään tarvitaan, myrkkyä niskaan niillekin, nirri pois kaikilta!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1605
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1439
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1348
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1334
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      37
      1275
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1218
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1082
    Aihe