Tyttären kanssa Plataniakseen elokuussa

august2017

Menemme tyttäreni (12v) hänen ensimmäiselle ulkomaanmatkalle Plataniakseen loppukesällä. Mitä aktiviteetteja hänen ikäiselleen olisi lähialueella, vesipuistoa tms? Emme vuokraa autoa, joten matkat kuljetaan paikallisbussilla. Mikä on hintataso tällä hetkellä Suomeen verrattuna, esim. illallinen ravintolassa? Kelpaako Plataniaksessa suomalainen pankkikortti ravintoloissa ja kaupoissa ja onko alueella pankkiautomaatteja, vai pitääkö/kannattaako ottaa käteistä mukaan ja minkä verran?
Anteeksi jo etukäteen tyhmät kysymykset, arvaan ärsyttäväni jotakuta, mutta tyhmänä pakko kysyä.

26

2563

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Calderas

      Limnoupolis-vesipuisto on aika lähellä Plataniasta, sinne varmaan matkatoimistot tekee retkiä ja minijunakin tekee reissun sinne. Plataniaksessa on paljon pieniä kivoja vaate- ja korukauppoja (ei mitään krääsää kaikki). Ruoka ravintoloissa on halvempaa ainakin, jos syö paikallisia, kreikkalaisia herkkuja. Suomalainen pankkikortti ei kelpaa, luottokortti ja sillä voi nostaa rahaa seinästä. Käteistä kannattaa ottaa mukaan, monissa paikoissa tykkäävät vieläkin, kun maksaa käteisellä, varsinkin ruokakaupoissa.

    • kivaareissua

      Huhtikuussa liikuin paljon ympäristössä bussilla. Aikataulut ja reitit, hinnat löytyy netistä valmiiksi. Pankkiautomaatista nostin rahaa, no problem. Kokeilin eri ravintoloita 2 viikon aikana ja yleensä liha-annos maksoi alle 10 €, siihen talonviini 0,5 l 4-5 €.

    • Ygubub

      Ehdottomasti Haniaan bussilla. Tuon ikäinen tyttö ihan varmasti tykkää vanhasta kaupungista ja sen kujista ja korukauppiaista. Itse en nyt valitettavasti ymmärrä mitä tarkoitat suomalaisella pankkikortilla. Eikö meidän kaikkien suomessa asuvien ja suomen pankkien kortit ole suomalaisia? Mutta itse en lähtisi matkaan kortilla jossa on vain debit puoli. Eli kaikki paikat eivät huoli "tavallista" korttia. Ja rahaa pystyt nostamaan jos on credit. Osa vaan menee luotolta. Käteistä kannattaa aina olla jos korttien toiminnassa on yllätyksiä, silloin ei tule hätä. Tekemistä oikeasti löytyy erilaista, tylsää ei tule! Muistahan molemmille sekä vakuutukset sekä eurooppalainen sairasvakuutuskortti. Harvoin tarvitsee, mutta varalta hyvät. Mukavaa matkaa.

    • VenkuloitaOvat

      Kreikkalaisethan venkuloi verojen maksussa, joten kuititon käteiskauppa on aina tervetullutta. Maksetaan vaan me suomalaiset kuuliaisesti veromme, että on maksaa puolelle väestöstä sokeuden takia eläkettä..

      • vanhanaikainenkortti

        Kyllä Hanian seudulla kävi jo vuonna 2011 ihan tavallinen "suomalainen debitkortti". Automaatista en kyllä nostanut, koska siinä oli jokin ihmeellinen "mustalaatikko".
        Itse suosin käteistä rahaa, ihan niinkuin Suomessakin. Mielestäni lomabudjetti pysyy hallinnassa paljon paremmin. Debitkortti on vain varalla mukana, ja ehkä ostokset koneessa ja kentällä maksan sillä.
        Minkähän takia pitäisi hommata joku eurooppalainen sairasvakuutuskortti, jos kerran on matkavakuutus? Ei sillä kortilla kuitenkaan ilmaista palvelua saa, ja todennäköisesti joutuu Suomessa sitten tekemään niitä korvausanomuksia.


    • Omatoimireissaaja

      Kortit kelpaavat supermarketeissa, esim. S-Ynka tai Lidl ja useimmissa kahviloissa sekä ravintoloissa, Lähimaksu toimi noissa useimmiten. Jos poistuu Plataniaksen ulkopuolelle sisämaan pikku kyliin herkuttelemaan, käteistä kannattaa varata mukaan.
      Itsellä viimeksi keväällä mukana Norwegianin Visa Credit-kortti mutta myös S-Pankin Visa Debit/Credit -kortti aikaisemmin toimi moitteettomasti kaikkialla Kreetalla. Tuolla Norskin luottokortilla nosto seinästä tapahtuu ilman lisäkuluja ja ostokset kartuttaa lentopisteitä, siksi käyttelen sitä.

      Kelan Eurooppalainen sairaanhoitokortti on minusta itsestäänselvyys matkalla mukana, en ymmärrä sen kyseenalaistamista, vaikka matkavakuutus olisikin. Nimenomaan sillä pitäisi hoidon pelata samalla tavalla kuin kohdemaan kansalaisilla eli olla ilmainen, tai sitten joku omavastuu maksettavana.

      • ennemminyksityiselle

        No tietysti jos haluaa jonottaa monta tuntia paikallisissa "terkkareissa".


    • Agiamarinaanelokuussa

      Käteistä kannattaa varata tai ainakin varautua nostamaan automaatilta, koska joka kaupassa tai ravintolassa ei käy kortti. Saattavat sanoa, että maksupääte ei toimi, todellinen syy taitaa olla, että halutaan vain käteismaksuja. Kuittia ei kaikista ravintoloita saa tai se haetaan pois, kun maksaa. Eräässä ravintolassa kaksi vuotta sitten ei käynyt Electron, mutta luottokortti kävi, käytti vanhaa höylättävää laitetta ja vähän epäilin, mahtoiko veloitus mennäkään, mutta kyllä se aikanaan luottokortilta oli veloitettu. Me lähdemme viereiseen Agia Marinaan myös elokuussa, lapset tyttö 10 v. ja poika 12 v. Siinä Agia Marinan puolella Plataniaksestakin kävelymatkan päässä on sellainen puisto, jossa pomppulinna, joku kiipeilyhärpäke, autorata ja minigolf. Siellä lapset viihtyy, hiki virtaa ja vanhemmat saa nautiskella kylmän oluen siinä samalla tai koko perhe voi minigolffata. Ei muistaakseni ollut kauhean kallistakaan. Limnoupoloksen vesipuistoon meinattiin tällä reissulla mennä, ollaan siellä ukon kanssa oltu vuosia sitten ennen lapsia. Hanian vanha kaupunki on lastenkin mielestä kiva, suosittelen. Hyviä ravintoloita on mm. Plataniaksessa Souroupo ja Agia Marinassa Nymfi, siellä kiva leikkipaikka. Kannattaa kiivetä myös korkealla rinteessä oleviin näköalaravintoloihin.

    • uimalelu

      Plataniaksen yläkylässä vapaaehtoisella pääsymaksulla toimiva warshelter museo jossa maailmansodan aikaisia tunneleita. Suosittelen. Meillä kiinnosti 13v. ja 11v. tyttöjä. Fish spa kalahoitola jaloille 5e. Tytöt tykkäsi. Plataniaksen ranta ok tuon ikäiselle. Minijuna fun train-heillä monenlaisia kierroksia joka päivä. Ihan kohtuuhintaan. Myös vesipuistoon olisi sillä päässyt, pääsylippu sisältyi minijunan hintaan aik. 29e. Lapsi himpan vähemmän. Sis. siis kyyti meno-paluu sinne myös. Plataniaksessa paljon pikkukauppoja. Tosin tarjonta aika samaa. Välipalatarpeet edullisesti Synkamarketista tai Lidlistä (molemmat ison tien varressa) riippuu missä kohti hotelli. Minigolfrataa on. Kaikkiin näin helppo löytää kun vai se yksi iso päätie. Meillä tytöt tykkäsi kiivetä myös yläkylään kun näki paikallisia lapsia ja heidän kotipihojaan.

    • uimalelu

      Lisäyksenä: automaatteja oli jatkuvasti siinä päätien varressa. Itse varauduimme ihan rehellisesti käteisellä eli rahaa kotoa niin paljon että jokaiselle lomapäivälle. Päiväbudjettimme oli 100e nelihenkinen perhe. Aamiainen oli ostettu matkan mukana ja sillä pärjäsi hyvin pitkälle päivään. Hyvä aamupala hotellilla ja päivällä riitti kun söi huoneessa jugurttia/leipää/muroja yms. mitä ostettiin marketista. Illalla 18-19 aikaan altaalta suihkuun ja sitten hieman viilennettyä lähdettiin lähiravintoloihin. Pitsat n. 10e kpl, ruokaiset souvlakit 5-9e että ihan kohtuu edullisesti syötiin illalla. Ostettiin marketeista aina niistä myös pillimehuja/pullovesiä yms. niin oli kätevä ottaa niitä jääkaapista mukaan rannalle. Reilusti halvempaa kun lähibaarista. Turistimarketteja joka kadunkulmassa ja niistäkin saa ruokatarpeita mutta ne ovat huomattavasti kalliimpia kuin nämä paikallisten oikeat marketit (Synka ja Lidl). Tuolla satkulla päivässä ostettu siis kaikki vedet, jätskit, välipalat, ostokset yms. Visa oli mukana jos tulee joku sairausjuttu yms. Hyvin säilyi hotellin tallelokerossa rahat.

    • kreikkaanvaikkaväkisin

      Kiitän omasta puolestani infosta, vaikken olekaan alkuperäinen kysyjä :)
      Osaatko sanoa, miten pitkä matka on hotelli Iolida Beachilta Synkaan ja Lidliin? Olen selkävaivainen, joten en pysty kävelemään kovin pitkiä matkoja (tämähän on suhteellista - jonkun mielestä lyhyt on minusta pitkä matka).
      On aika kallis tuo minijuna aikuiselle. Kuuluuko siihen mitään muuta (vesipuistoon en halua)?

      • EiMatkaVaanVauhti

        Jos haluat mennä lidliin, hyppää bussiin. ".10 taisi olla meno ja tulee takaisinpäin usein. Agia marinassa hyvä "INKA" kauppa ja suht iso. Sitä tarkoitat tullla s ynkalla. Hotellistasi noin 600 metriä inkaan. Minijuna maksaa riippuen reitistä,14-19 euroo aikuinen. Sinuna miettisin lyhyttä kävelymatkaa ,sopivilla tauoilla tai sitten taksia. Eivät ole kalliita. Kuitenkaan et useita kertoja tod.näk lidliin mene?! Lidlin sijainti n.2.5 kilometriä. Inkasta löytyy kaikki samat ja hinnat ei niin isoja/ lidlin eduksi.
        Pienet inkat,supermarketit tietysti kalliinpia...plataniaksessa myös "iso" inka, platanias aukioo ennen kun sinun hotellista katsotaan.
        Kivaa lomaa sinulle, olimme juuri siellä ja lämmintä piisasi.


      • EiMatkaVaanVauhti

        Siis bussi maksoi 2.10 euroo suunta.


      • kreikkaanvaikkaväkisin
        EiMatkaVaanVauhti kirjoitti:

        Jos haluat mennä lidliin, hyppää bussiin. ".10 taisi olla meno ja tulee takaisinpäin usein. Agia marinassa hyvä "INKA" kauppa ja suht iso. Sitä tarkoitat tullla s ynkalla. Hotellistasi noin 600 metriä inkaan. Minijuna maksaa riippuen reitistä,14-19 euroo aikuinen. Sinuna miettisin lyhyttä kävelymatkaa ,sopivilla tauoilla tai sitten taksia. Eivät ole kalliita. Kuitenkaan et useita kertoja tod.näk lidliin mene?! Lidlin sijainti n.2.5 kilometriä. Inkasta löytyy kaikki samat ja hinnat ei niin isoja/ lidlin eduksi.
        Pienet inkat,supermarketit tietysti kalliinpia...plataniaksessa myös "iso" inka, platanias aukioo ennen kun sinun hotellista katsotaan.
        Kivaa lomaa sinulle, olimme juuri siellä ja lämmintä piisasi.

        Kiitos sinulle! Ei minun todellakaan tarvitse välttämättä Lidliin päästä. Viimeksi Rhodoksella kävelin "lyhyen matkan" Carrefouriin ja petyin kyllä siihen liikkeeseen. Pienet elintarvike-yms tavaraa myyvät olivat aina siistejä, Carrefour ei ollut. Onneksi sain taksin hotellille.
        Hyvä, että kaikkea löytyy siitä hotellin vierestä. Ja taksia käytän, tämä on minun viimeinen etelänmatkani, joten en aio sentään hotellilla nököttää :)


    • Hjorta

      Sinä alkuperäinen kirjoittaja, olitko jo matkalla ja jos olit niin olisi kiva kuulla mitä tyttäresi kansssa piditte paikasta... ja jos ette ole olleet niin voisin pari vinkkiä kertoa kun ollaan lasten kanssa oltu Plataniaksessa kahdesti vuodessa viimeiset 12 vuotta... lapset siis jo aikuisia. Vieläkin vaan haluavat mukaan joka kevät ja syksy. Kerron mielelläni paikasta lisää...

      • Platanias2017

        Hei, emme ole vielä olleet matkalla, ensi viikolla lähdössä. Mielelläni otan vastaan vinkkejä ja kiitos kaikille jo vastanneille. Matkakuume on korkealla ja odotukset katossa :) -ap-


    • kotonahalvempaa

      En ymmärrä, miten nelihenkinen perhe voi tulla toimeen 100 e/ päivä, kun minulle yksin matkustavalle se ei riitä.
      Lomia on moneen makuun.

    • laitaaamupalaitse

      Hyvin pärjää satkulla jos minä ja vaimoni olemme aina pärjäneet 70 eurolla pv. ja me on sentään vedetty kaljaa koko ilta.

      • aamupalasisältyy

        Ei siinä kummostakaan pysty syömään, jos illat vielä vedetään kaljaa. Vai pussikaljaako vedätte parvekkeella?
        Meillä menee kahdella aikuisella noin satku päivässä, sisältäen kevyen päiväruokailun, illallinen normi tavernassa ruokajuomineen, sekä tietysti muutamat drinkit illalla ja parit päiväkaljat.


    • Portokaalit

      Saahan sitä euroja menemään jos shoppailee turhuuksia ja syö pippuripihvejä ja muuta tylsää turistiruokaa mutta kukin tyylillään. Annetaan kaikkien kukkien kukkia. Meillä lapsetkin syö tavernoissa kreikkalaisia ruokia jotka ovat edullisia ja hyvin pärjäillään reilu satkulla päivä eikä tarvii nuukailla. Toisina päivinä kuluu enemmän, toisina vähemmän. Täällä on outo tapa arvostella toisten tekemisiä ja tapoja. Jos joku sitä pussikaljaa haluaa kiskoa parvekkeellaan ja se on heille lomaa niin keneltä se on pois? Jos osaavat käyttäytyä niin tehkööt vaikka kaalipataa huoneessaan. Itse tykkään lomalla nauttia ja käydä perheen kanssa syömässä idyllisissä tavernoissa ja nauttia kreetan tunnelmasta. Viikko vielä ja taas päästään nauttimaan.

      • aamupalasisältyy

        Täällä nyt vaan aika moni haluaa tietää ravintoloiden hintatasosta, paljonko rahaa kuluu shoppailuun sun muuhun.
        Eikä sillä satkulla vielä mitään pippuripihvejä syödä, ihan perus kreikkalaista ruokaa, talonviiniä tai olutta (paikallista). Drinkit ne maksaa myös Kreikassa.
        Meillä tuo noin satku sisältää myös pienet tuliaiset (tosi pienet), vedet, rantatuolit yms.
        Älkääkä unohtako niitä tippejä (10 %), niihinkin saa kulumaan useamman kympin viikon aikana!


    • Kalokeri68

      Mitä tarkoittaa shoppailee turhuuksia? Platskussa on tosi kivoja kenkiä, koruja, vaatteita (ei mitään t-paitakrääsää). No, kukin lomailee varojensa mukaan.

      • Portokaalit

        Hyvä huomio... olen ehkä tullut vanhaksi ja tylsäksi... täytyykin vähän skarpata tulevalla reissulla. Yhdelle turha voi olla toiselle tärkeä.


    • Rockhouse

      Porto Platanias beachissä oltiin viimmeksi ja otettiin all inclusive.Teki 280 euroo per naama lisähintaa.Ei paha sillä ruokaa ja drinksuja meni varmaan kaikilla vähintään 700 euron edestä,tuskin riittikään.Haittapuoli on että ei tule juurikaan syötyä muissa rafloissa.Kerran käytiin kylillä vetääs pizzat,cyrokset ja mythokset.
      2010 oltiin Agia Marinan puolella ja halvassa hotellissa.Ruokaan ja juominkeihin meni muistaakseni noin 80-100 per.päivä2 aikuista.Pohjia juurin pussikaljalla ja ouzolla omalla terassilla.Kukin taaplaa tyylillään.

      • Drtupu

        Hirveen moni tuntuu joita Mynthoksia, käykö meri-ilma kurkkuun?


    • Allas

      Niinpä. Mynthosten :) sijaan joisivat kreikkalaisia oluita, esim. Charma tai Lyra.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      102
      7315
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      36
      2792
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      34
      2366
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      107
      2076
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      16
      1775
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      9
      1545
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1407
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1381
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      35
      1343
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1324
    Aihe