Tajusin inhoavani häitä

Revelaatio

Olen aina tiennyt pitäväni polttareita turhana ja typeränä traditiona, jonka yleensä yhdistän alkoholilla lärväykseen, erilaisiin epähauskoihin navanalusideoihin, sun muuhun ilmanaikuiseen juntteiluun, mutta tänään töissä kollegoiden vuoropuhelua mahdollisista kesähäistä, hääsuunnitelmista ja kaikesta muusta aiheeseen liittyvästä sivukorvalla kuullessani tulin tajunneeksi, että oikeastaan inhoan likimain kaikkea kyseiseen siirtymäriittiin liittyvää; kirkossa nökötystä ja papin lurinoitten kuuntelemista, noloja maljapuheita, "hauskoja" seuraleikkejä, sekä yleisesti ottaen sitä numeroa, joka tehdään toimenpiteen sen hetkisessä keskiössä olevasta pariskunnasta.
Luultavasti tämä johtuu pääasiassa siitä, että koen omakohtaisesti parisuhteen hyvin henkilökohtaiseksi asiaksi ja sen laittaminen näytille häiden muodossa tuo kyseisen yksityisasian liian lähelle ihmisiä, joita se ei millään muotoa kosketa ja on siten ajatuksen tasolla lähinnä kiusaannuttava, riippumatta siitä tarkastelenko sitä vieraan vai hääkalun näkökulmasta. Varmaan osansa asiaan tekee myös se, etten ole koskaan ollut milläänmuotoa perinnerakas ihminen.
Jos nyt itse koskaan menen naimisiin, niin tahtoisin tehdä sen lain minimissään vaatiman todistajakunnan läsnäollessa, ilman mitään ylimääräisiä turhuuksia ja kommervenkkejä ja siten, että se raha mikä säästyisi puvuissa, juhlapaikassa, sormuksissa, hääruuissa ja muussa vähemmän olennaisessa voitaisiin käyttää kokonaisuudessaan häämatkaan, kuherruskuukauteen ja muuhun kahdenkeskiseen kivaan. Ei asiasta tarvitsisi kenellekään minusta edes tiedottaa etukäteen; parin päivän päästä voisi sitten toiselta puolen Eurooppaa ehkä soittaa kotiväelle, että karattiinpas tuossa toissapäivänä vihille.

Onko kellään muulla täällä samansuuntaisia tuntemuksia hääjuhlallisuuksista? Tai mitä ajatuksia ja tuntemuksia tämä vuodatukseni vaihtoehtoisesti herättää niissä, jotka ovat kanssani eri mieltä?

2

111

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minusta taas hääjuhla ja vihkiminen sukulaisten ja ystävien läsnä ollessa tukee yhteisöllisyyttä. Vihkiminen ei koskaan ole vain pariskunnan henkilökohtainen asia, ainakaan jos he ovat missään tekemisissä sukulaisten ja yhteisten ystävien kanssa. Juhla yhdistää ihmisiä ja kohottaa ylemmäs tavallisesta arjesta.
      Oli virkistävää lukea ajatuksiasi. Varmaan tässä ei ole mitään oikein-väärin -asetelmaa. On vain erilaisuutta.

      Iloa kesään!

      Pappi Elisabet

    • Sinulla on oikeus tehdä omat ratkaisut lain sallimissa rajoissa. Olisi hyvä ottaa huomioon kihlakumppanin mielipiteet. Maamme lakien mukaan avioliitosta päättää jokainen omalta kohdaltaan itse, joten vihille ei tarvitse karata. Hääjuhlia tai niiden uupumista tärkeämpää on, miten puolisot elävät yhteistä arkea.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2042
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1577
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1461
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1447
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      5
      1227
    Aihe