hukkanettissä

nettihukassa

en kahteen viikkoon avannu tietokonettani (pöytäkone) ja nyt joka kerta kun avaan sen täytyy kellon aika siirtää nykysyiseen että koneella pääsee nettii. tulee ilmoitus yhteytesi ei ole suojattu ym. no kun kellon ja päivämäärän laitan tähän päivään kone alkaa toimii. hankalaa, päivämäärä on kai koneen hankinta-aika 17.9.2008 se täytyy muuttaa. en löydä asetuksista kohtaa joka auttaisi. Eli mikä vika? jos sais ihan kunnon vastauksia jos on tietoo, uskon etjollain on, kiitos.

27

293

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nappivaihtoon

      Emon paristo on loppunut.

    • pienivirtainen

      Omassa emossa meni kanssa patteri, mutta sitä ei ole tarvinnut vielä vaihtaa: Sähköverkosta tuleva häiriöhurina riittää pitämään koneen kellon ajassa - siis voi napsauttaa koneen takaa virrat pois päältä ja kone pysyy ajassa - jos töpseli on seinässä! Sen sijaan jos poistaa johdon n. 15 minuutiksi menee kello sekaisin. Samoin tapahtuu, jos erehtyy napsauttamaan jatkojohdon kytkimestä virran pois. Tätä on nyt kokeiltu vuoden päivät ja kellon joutunut asettamaan vain jos on ollut riittävän pituisia sähkökatkoja - eli pari kertaa. Patteri muuten kesti n. 14 vuotta hankinnasta. Taitaa olla joku insinööri asuksella ollut erityisen viksu tai vailla riittäviä virikkeitä. ;)

      • samavika

        hei. avasin koneen ja vaihdoin patterin, oiskohan patteri vanha, ollu kauan, sellanen marketista ostettu patteri kokoelma, monesti kokeilin mut aina sama homma ,uusi aika tehtävä, vanha oli 3v paristo. ,uudessa/vanhassa ei ollu merkintää monenko v..?,,, mut sopi paikalleen. se aika synkrointikin onnistui, mut aina vaan sama homma,,, ei kai sen sentäs tarttee siellä olla jonkun aikaa et pelaa...


      • samavika

        onkohan tässä nyt käynyt nii että tuo vistan tuki on päättyny, eli sekö? mitäs nyt teen


    • hukkanettitikku

      jaahas no mulla oli jatkojohdosta katkastuna virta pois kaks viikkoa, pitää huomenissa avata kone, ja yrittää katella..kiitos tähän astisista.

    • 02878

      Mille sivulle yrität, kun "avaat nettiä"?
      ***

      Patterissa ei jännitemerkintää eikä mitään koodia? Jännä juttu.
      ***

      Jos kertoisit käyttöjärjestelmän, niin jou voisi neuvoa tuossa asetuksen pysymisessä tai palvelun käynnistämisessä.
      ***

      Mitä tämä näyttää sinulla?
      https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1981/19810267

      • samavika

        ostin uuden patterin enstisen mallin mukaan, ei auta, kun yritän avata tuon laittamasi sivun tulee teksti..yhteys ei ole suojatta,,Sivuston www.finlex.fi omistaja on määrittänyt sivustonsa asetukset väärin. Firefox ei muodostanut yhteyttä sivustoon suojellakseen tietojasi varkaudelta. no muualle nettiin pääsen, no sit tuolla koneen synkronointiasetuksissa lukee, tähän koneeseen määritettäviä uusias synkronointikumppanuuksia ei ole... jahas mitäs tuo meinaa? Windovs vista home premium..32 bittinen käyttöjärjestelmä, muisti (ram) 4,00Gt, suoritin Intel(R) Core (tm).ym


    • 02878

      Ostin juuri nappipariston ja siinä on selkeä stanssi CR-2032 3V.
      ***

      Finlexin sivulle pääset hyväksymällä tuon sivuston tekijän fibauksen. Olen vuosia käyttänyt eikä ötököitä tule. Klikkaas hyväksy, niin katsotaan reagoiko väärään päivämäärääsi.
      Tai poistat osoitteesta ensimmäisen s:n, niin on salaamaton yhteys.
      ***

      Katsoisin Palveluista aikapalvelun käynnistymisen. Mulla XP, mutta nämä ovat aika samat.
      Ehkä pääset siihen hiiren oikealla Oma tietokone -> Hallnta -> Palvelut.
      Minulla siinä Windows time. Palvelu pitää olla Käynnistetty-tilassa ja Automaattinen.
      Tuplaklikkaa riviä, niin pääset säätämään.
      ***

      Sanoitko ylempänä, että Ohjauspanelin ajan synkronoinnissa ei ole tarjolla muita palveluita. Mul on time.windows.comin lisäksi time.nist.gov, joka lienee Usan hallinnon palvelu government.
      Jos ei ole muita, niin kokeilisin vaihtaa tuohon gov-palveluun päivitä jne..
      On niitä palveluita on muitakin kuin nämä. En osaa neuvoa luotettavaa.

    • 02878

      Toi aikatarkistus on kait kerran viikossa eli se ei välttämättä heti korjaa tuolla synkkauksen palvelimen vaihtamisella. Ans kattoo.
      ***

      Noista Palveluista muuten. Joskus niitä ihmeesti tipahtaa pois ainakin XP:ssä. Varsinkin Taustatulostusohjain.
      Olix jollakin muulla ketjussa Vistassa sama päivämääräjuttufiba? Voiskohan se olla, kun Vistoja on suht vähän, niin tuesta on poistettu Windowsin aikapalvelukin - en tiedä.

    • Haminaattori

      Törmäsin tuohon väärään aikaan joskus ja pariston vaihdonjälkeen piti aika asettaa biossissa ennen kuin lähti pelittämään eikä käyttiksen kautta millään asettunut. Joku XP:n versio teki myös tuota ajan asetus murhetta, mutta ei siitä ongelmaa ole kun tuon mahdollisuuden tietää.

    • samavika

      ei auta mikkään nyt on tuommosen kans synknoroitu,, time-a.nist.gov. lukee että aikasynkronointi onnistui..??? Ei kai tässä muilla oo ollu tätä ongelmaa tai on ainakin ratkennu, oon se alkuperänen kirjoittaja.. oon jo tainnu pudota kaikista noista tietsikkasanaston rattaista etten tiedä, no ei oo kyllä ollu tarvis, et ymmärränköhän oikein kaikkee oikein? ja meneekö hyvät neuvot ohi? mut kaiken oo tehnyt, Mut oonko ymmärtänyt oikein et vindows ei tue ennää näiden vista,,jen päivityksiä ja oisko se siinä sit vika? tää on kyllä hankala homma, käyttääkin.

      • samavika

        tein tuonkin hallinta-palvelut, ym,, se on automaattinen tilassa.


    • samavika

      ja jälleen, mites sen pariston kans,,aika hankala laittaa, et ei varmaankaa oo kikkaa et tietäs onko se siellä kohdillaan, kuin näppituntuma??

    • Aurajuust0

      KTS- merkkiset parit on aina tyhjiä. Jos emolevyltä löytyy niin kannattaa vaihtaa muun merkkinen tilalle.

    • 02878

      Aha, löysit aikapäivityksen time-a.nist.com tiettyyn Marylandin koneeseen. Ero lienee siinä, että pelkkä time.nist.com käy tarkistaen kaikki aikakoneet läpi siltä varalta, että joku on busy eikä toimi.
      ( Ethän pannut pistettä perään time-a.nist.gov. )? Vois olla ettei vast.ott. ymmärrä.
      ***

      Miltä nyt näyttää, kun käynnistät?
      ***

      @Haminaattori hyvä huomio tuo bios.
      ***

      Vistan päivitys käsittääkseni loppui huhtikuussa. Onko sulla vielä kuitenkin Automaattiset päivitykset päällä? Onko tullut nyt kesäkuussa päivityksiä? Siinä kesäkuussa on wannacry-päiv. mukana. Jos ei ole tullut niin kandee hakee verkosta.

      Otin viime kesänä Automaattiset pois ettei tehoja mene siihen. Nyt kesäkuussa MS jakoi XP:llekin parikyt turvapäivitystä Office 2003:lle, mutta jouduin hakemaan ne käsin.

    • samavika

      moi jälleen, ei auta mikkään, aina alkaa aika nollasta ja pitää kelata tähän päivään,,, Ei mun taidot taida riittää??? kun jossain luki ,konetta voi käyttää tuosta huolimatta, kun vaan viittii joka kerta laittaa päivämäärän, liekkö noin? hankala homma... virus ja muut turvajärjestelyt pitäs olla kunnossa, tiedä sit? telian juttuja .

      • näin.on.näppylät

        Irroita verkkokaapeli ja muut ylimääräiset kaapelit lukuunottamatta tietysti sähköverkkokaapelia. Käynnistä kone. Eipähän ainakaan vika ole verkko-operaattorissa jos ei kone toimi.

        Sitten voitkin lähteä kyselemään neuvoa joltain ihan muulta palstalta.


      • samavika

        moikka, no nyt,, avasin koneen vikasietotilassa ja sit tein olikos se järjestelmänpalautus tai joku? no se poisti sit näytöltä telian tietoturva logot, ja fire fox ei tominu. latasin sit avastin virustorjuntaa, ja kone latas jonkun muun siinä ohessa avastin jutun. sit katoin onko kone suojattu, niin luki et käytössäsi on kaksi tietoturva ohjelmaa, se hidastaa konetta. mieluummin pitäsin sen telian ja poistasin tuon avastin jos se telia kerran on, pitää yrittää katella., mutta se että nyt on oikee aika kellossa ja päivämäärät. liekkötuon minun operaation ansioo kellon aika vai tuliko se sit jotenkin muuten... mitäs sanotte tästä? remppasin vajaa 20 kertaa konetta auki kiinni sit aatelin et tuo palautus, joskus tein sen, ja jotain silloinkin meni jonnekin...


      • näin.on.näppylät

        Poista nyt alkajaisiksi ihan kaikki telian ja muiden haittaohjelmat. Kokeile uudelleen, toimiiko kone. Jos ei toimi, niin poista lisää haittaohjelmia niin kauan että kone toimii.


    • 102030405060

      Voisit tehdä koneellesi sellaisen skriptin, joka synkronoi kellon. Mitä nyt googlailin ja kokeilin omalla koneella, niin tällä pitäisi toimia:

      https://pastebin.com/raw/YFUvVEi7

      Tuon kun kopioi ja liittää muistioon. Sitten tallentaa tiedoston .bat liitteellä. Nimen voit valita itse. Sitten suorittää sen järjestelmänvalvojana niin ajan pitäisi päivittyä.

      Jos ajan päivitys ei toimi, voit laittaa vielä komennon

      pause

      tiedoston loppuun, niin näet mitä virheviestejä noista komennoista tulee, jos tulee.

      Sitten tämä skripti pitää lisätä ajoitettuihin tehtäviin ajettavaksi aina, kun kone käynnistyy, jotta aika päivittyy koneen käynnistyessä.

      Se tapahtuu avaamalla käynnistävalikko ja kirjoittamalla hakuun "tehtävien ajoitus", tai ajoitetut tehtävät, tai jotakin sen suuntaista ja avaamalla se ja sieltä kaiketi luo tehtävä . . .

      Vistasta kannattaisi kyllä siirtyä pois, jos konetta käyttää pankkikoneena. :)

      • samavika

        hei, kiitos kaikista vinkeistä, sain koneen pelaamaan kello ja päivämäärä ym. no tulipan jotain opittuakin. mikä lie sit lopullinen vika ollutkin vai oliko useampiakin, kuten patteri ja näiden tukien loppuminen ja ..?? tuota viimestä linkkiä en saanu auki. eikun hyvät nettikesät!


    • samavika

      hei, no nyt kirjoittaa kun luukku,,n avaa ja suomi 24 sivun et yhteys ei ole suojattu. muuten kello aika näkyy ym. koetin vistaa poistaa mut ei lähteny. käytän tosiaankin pankkikoneena myös tätä. kai se sit mulla se telia soneran tietoturva ei tuossa logoja näy mut tuolla latauksissa näkyy et on asennettu. pitää tuotakin kokeilla minkä laitoit. saattaahan tässä käydä kuin palomiesten jutussa, kun vanhempi palomies tuli palopaikalle, ja nuoret oli saanu sen sammumaan,, et ihan hyvä mutta se on sammuttettu väärin. eli kone jotenkin toimii vaikka teinkin kaiken ehkä väärin?itte kyllä oon varmaankin se vanhempi/nuorempi tässä hommassa. kokeilen tuota ja luen uusia neuvoja ja koetan toteuttaa. kiitosta

    • samavika

      ohos, nyt menin sekasin vistassa ja avastissa, mites vistaa poistan? ja mitä otan tilalle,,???

      • kjhgf.kjht

        Poista ensiksi XP. Sitten jatka linuksista.


    • 02878

      Hyvä, sait ratkaistua omin voimin.
      Minulla Järjestelmän palautus ei ole toiminut kuin ehkä alle viidenneksessä yrityksistä. En tiedä syytä.
      ---

      Avast haluaa oman poisto-ohjelman
      https://www.avast.com/fi-fi/uninstall-utility
      ---

      Ellet halua ostaa uudempaa Windowsia ja, jos haluat pitää Vistan, niin voit asentaa Ubuntun Vistan rinnalle. Se on pankkiasioissa jatkossa parempi kuin Vista.

      https://wiki.ubuntu-fi.org/Asentaminen_Windowsin_rinnalle

      https://wiki.ubuntu-fi.org/Asentaminen

      Uusin Ubuntu. Samalta sivulta saat ohjelman, jolla saat kirjoitettua ohjelman DVD:lle tai tikulle.
      Kaikki vanhemmat koneet eivät ymmärrä asentamista tikulta.
      Voit kokeilla Ubuntua DVD:ltä tai tikulta asentamatta sitä.
      https://www.ubuntu-fi.org/lataa-ubuntu/

      https://wiki.ubuntu-fi.org/PAE

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      70
      6850
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4440
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2883
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      2121
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1673
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      99
      1475
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      306
      1143
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1111
    Aihe