hukkanettissä

en kahteen viikkoon avannu tietokonettani (pöytäkone) ja nyt joka kerta kun avaan sen täytyy kellon aika siirtää nykysyiseen että koneella pääsee nettii. tulee ilmoitus yhteytesi ei ole suojattu ym. no kun kellon ja päivämäärän laitan tähän päivään kone alkaa toimii. hankalaa, päivämäärä on kai koneen hankinta-aika 17.9.2008 se täytyy muuttaa. en löydä asetuksista kohtaa joka auttaisi. Eli mikä vika? jos sais ihan kunnon vastauksia jos on tietoo, uskon etjollain on, kiitos.
Ilmianna
Jaa

27 Vastausta


Emon paristo on loppunut.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
missäs se on.. kone on fujitsu siemens?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
emolevyllä. kyllä se näkyy selkeästi kun avaat koneen.

https://www.computerhope.com/issues/ch000239.htm
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Omassa emossa meni kanssa patteri, mutta sitä ei ole tarvinnut vielä vaihtaa: Sähköverkosta tuleva häiriöhurina riittää pitämään koneen kellon ajassa - siis voi napsauttaa koneen takaa virrat pois päältä ja kone pysyy ajassa - jos töpseli on seinässä! Sen sijaan jos poistaa johdon n. 15 minuutiksi menee kello sekaisin. Samoin tapahtuu, jos erehtyy napsauttamaan jatkojohdon kytkimestä virran pois. Tätä on nyt kokeiltu vuoden päivät ja kellon joutunut asettamaan vain jos on ollut riittävän pituisia sähkökatkoja - eli pari kertaa. Patteri muuten kesti n. 14 vuotta hankinnasta. Taitaa olla joku insinööri asuksella ollut erityisen viksu tai vailla riittäviä virikkeitä. ;)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
hei. avasin koneen ja vaihdoin patterin, oiskohan patteri vanha, ollu kauan, sellanen marketista ostettu patteri kokoelma, monesti kokeilin mut aina sama homma ,uusi aika tehtävä, vanha oli 3v paristo. ,uudessa/vanhassa ei ollu merkintää monenko v..?,,, mut sopi paikalleen. se aika synkrointikin onnistui, mut aina vaan sama homma,,, ei kai sen sentäs tarttee siellä olla jonkun aikaa et pelaa...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
onkohan tässä nyt käynyt nii että tuo vistan tuki on päättyny, eli sekö? mitäs nyt teen
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
jaahas no mulla oli jatkojohdosta katkastuna virta pois kaks viikkoa, pitää huomenissa avata kone, ja yrittää katella..kiitos tähän astisista.
Ilmianna
Jaa
Mille sivulle yrität, kun "avaat nettiä"?
***

Patterissa ei jännitemerkintää eikä mitään koodia? Jännä juttu.
***

Jos kertoisit käyttöjärjestelmän, niin jou voisi neuvoa tuossa asetuksen pysymisessä tai palvelun käynnistämisessä.
***

Mitä tämä näyttää sinulla?
https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1981/19810267
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
ostin uuden patterin enstisen mallin mukaan, ei auta, kun yritän avata tuon laittamasi sivun tulee teksti..yhteys ei ole suojatta,,Sivuston www.finlex.fi omistaja on määrittänyt sivustonsa asetukset väärin. Firefox ei muodostanut yhteyttä sivustoon suojellakseen tietojasi varkaudelta. no muualle nettiin pääsen, no sit tuolla koneen synkronointiasetuksissa lukee, tähän koneeseen määritettäviä uusias synkronointikumppanuuksia ei ole... jahas mitäs tuo meinaa? Windovs vista home premium..32 bittinen käyttöjärjestelmä, muisti (ram) 4,00Gt, suoritin Intel(R) Core (tm).ym
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ostin juuri nappipariston ja siinä on selkeä stanssi CR-2032 3V.
***

Finlexin sivulle pääset hyväksymällä tuon sivuston tekijän fibauksen. Olen vuosia käyttänyt eikä ötököitä tule. Klikkaas hyväksy, niin katsotaan reagoiko väärään päivämäärääsi.
Tai poistat osoitteesta ensimmäisen s:n, niin on salaamaton yhteys.
***

Katsoisin Palveluista aikapalvelun käynnistymisen. Mulla XP, mutta nämä ovat aika samat.
Ehkä pääset siihen hiiren oikealla Oma tietokone -> Hallnta -> Palvelut.
Minulla siinä Windows time. Palvelu pitää olla Käynnistetty-tilassa ja Automaattinen.
Tuplaklikkaa riviä, niin pääset säätämään.
***

Sanoitko ylempänä, että Ohjauspanelin ajan synkronoinnissa ei ole tarjolla muita palveluita. Mul on time.windows.comin lisäksi time.nist.gov, joka lienee Usan hallinnon palvelu government.
Jos ei ole muita, niin kokeilisin vaihtaa tuohon gov-palveluun + päivitä jne..
On niitä palveluita on muitakin kuin nämä. En osaa neuvoa luotettavaa.
Ilmianna
Jaa
Toi aikatarkistus on kait kerran viikossa eli se ei välttämättä heti korjaa tuolla synkkauksen palvelimen vaihtamisella. Ans kattoo.
***

Noista Palveluista muuten. Joskus niitä ihmeesti tipahtaa pois ainakin XP:ssä. Varsinkin Taustatulostusohjain.
Olix jollakin muulla ketjussa Vistassa sama päivämääräjuttufiba? Voiskohan se olla, kun Vistoja on suht vähän, niin tuesta on poistettu Windowsin aikapalvelukin - en tiedä.
Ilmianna
Jaa
Törmäsin tuohon väärään aikaan joskus ja pariston vaihdonjälkeen piti aika asettaa biossissa ennen kuin lähti pelittämään eikä käyttiksen kautta millään asettunut. Joku XP:n versio teki myös tuota ajan asetus murhetta, mutta ei siitä ongelmaa ole kun tuon mahdollisuuden tietää.
Ilmianna
Jaa
ei auta mikkään nyt on tuommosen kans synknoroitu,, time-a.nist.gov. lukee että aikasynkronointi onnistui..??? Ei kai tässä muilla oo ollu tätä ongelmaa tai on ainakin ratkennu, oon se alkuperänen kirjoittaja.. oon jo tainnu pudota kaikista noista tietsikkasanaston rattaista etten tiedä, no ei oo kyllä ollu tarvis, et ymmärränköhän oikein kaikkee oikein? ja meneekö hyvät neuvot ohi? mut kaiken oo tehnyt, Mut oonko ymmärtänyt oikein et vindows ei tue ennää näiden vista,,jen päivityksiä ja oisko se siinä sit vika? tää on kyllä hankala homma, käyttääkin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
tein tuonkin hallinta-palvelut, ym,, se on automaattinen tilassa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
ja jälleen, mites sen pariston kans,,aika hankala laittaa, et ei varmaankaa oo kikkaa et tietäs onko se siellä kohdillaan, kuin näppituntuma??
Ilmianna
Jaa
KTS- merkkiset parit on aina tyhjiä. Jos emolevyltä löytyy niin kannattaa vaihtaa muun merkkinen tilalle.
Ilmianna
Jaa
Aha, löysit aikapäivityksen time-a.nist.com tiettyyn Marylandin koneeseen. Ero lienee siinä, että pelkkä time.nist.com käy tarkistaen kaikki aikakoneet läpi siltä varalta, että joku on busy eikä toimi.
( Ethän pannut pistettä perään time-a.nist.gov. )? Vois olla ettei vast.ott. ymmärrä.
***

Miltä nyt näyttää, kun käynnistät?
***

@Haminaattori hyvä huomio tuo bios.
***

Vistan päivitys käsittääkseni loppui huhtikuussa. Onko sulla vielä kuitenkin Automaattiset päivitykset päällä? Onko tullut nyt kesäkuussa päivityksiä? Siinä kesäkuussa on wannacry-päiv. mukana. Jos ei ole tullut niin kandee hakee verkosta.

Otin viime kesänä Automaattiset pois ettei tehoja mene siihen. Nyt kesäkuussa MS jakoi XP:llekin parikyt turvapäivitystä + Office 2003:lle, mutta jouduin hakemaan ne käsin.
Ilmianna
Jaa
moi jälleen, ei auta mikkään, aina alkaa aika nollasta ja pitää kelata tähän päivään,,, Ei mun taidot taida riittää??? kun jossain luki ,konetta voi käyttää tuosta huolimatta, kun vaan viittii joka kerta laittaa päivämäärän, liekkö noin? hankala homma... virus ja muut turvajärjestelyt pitäs olla kunnossa, tiedä sit? telian juttuja .
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Irroita verkkokaapeli ja muut ylimääräiset kaapelit lukuunottamatta tietysti sähköverkkokaapelia. Käynnistä kone. Eipähän ainakaan vika ole verkko-operaattorissa jos ei kone toimi.

Sitten voitkin lähteä kyselemään neuvoa joltain ihan muulta palstalta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
moikka, no nyt,, avasin koneen vikasietotilassa ja sit tein olikos se järjestelmänpalautus tai joku? no se poisti sit näytöltä telian tietoturva logot, ja fire fox ei tominu. latasin sit avastin virustorjuntaa, ja kone latas jonkun muun siinä ohessa avastin jutun. sit katoin onko kone suojattu, niin luki et käytössäsi on kaksi tietoturva ohjelmaa, se hidastaa konetta. mieluummin pitäsin sen telian ja poistasin tuon avastin jos se telia kerran on, pitää yrittää katella., mutta se että nyt on oikee aika kellossa ja päivämäärät. liekkötuon minun operaation ansioo kellon aika vai tuliko se sit jotenkin muuten... mitäs sanotte tästä? remppasin vajaa 20 kertaa konetta auki kiinni sit aatelin et tuo palautus, joskus tein sen, ja jotain silloinkin meni jonnekin...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Poista nyt alkajaisiksi ihan kaikki telian ja muiden haittaohjelmat. Kokeile uudelleen, toimiiko kone. Jos ei toimi, niin poista lisää haittaohjelmia niin kauan että kone toimii.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Voisit tehdä koneellesi sellaisen skriptin, joka synkronoi kellon. Mitä nyt googlailin ja kokeilin omalla koneella, niin tällä pitäisi toimia:

https://pastebin.com/raw/YFUvVEi7

Tuon kun kopioi ja liittää muistioon. Sitten tallentaa tiedoston .bat liitteellä. Nimen voit valita itse. Sitten suorittää sen järjestelmänvalvojana niin ajan pitäisi päivittyä.

Jos ajan päivitys ei toimi, voit laittaa vielä komennon

pause

tiedoston loppuun, niin näet mitä virheviestejä noista komennoista tulee, jos tulee.

Sitten tämä skripti pitää lisätä ajoitettuihin tehtäviin ajettavaksi aina, kun kone käynnistyy, jotta aika päivittyy koneen käynnistyessä.

Se tapahtuu avaamalla käynnistävalikko ja kirjoittamalla hakuun "tehtävien ajoitus", tai ajoitetut tehtävät, tai jotakin sen suuntaista ja avaamalla se ja sieltä kaiketi luo tehtävä . . .

Vistasta kannattaisi kyllä siirtyä pois, jos konetta käyttää pankkikoneena. :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
hei, kiitos kaikista vinkeistä, sain koneen pelaamaan kello ja päivämäärä ym. no tulipan jotain opittuakin. mikä lie sit lopullinen vika ollutkin vai oliko useampiakin, kuten patteri ja näiden tukien loppuminen ja ..?? tuota viimestä linkkiä en saanu auki. eikun hyvät nettikesät!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
hei, no nyt kirjoittaa kun luukku,,n avaa ja suomi 24 sivun et yhteys ei ole suojattu. muuten kello aika näkyy ym. koetin vistaa poistaa mut ei lähteny. käytän tosiaankin pankkikoneena myös tätä. kai se sit mulla se telia soneran tietoturva ei tuossa logoja näy mut tuolla latauksissa näkyy et on asennettu. pitää tuotakin kokeilla minkä laitoit. saattaahan tässä käydä kuin palomiesten jutussa, kun vanhempi palomies tuli palopaikalle, ja nuoret oli saanu sen sammumaan,, et ihan hyvä mutta se on sammuttettu väärin. eli kone jotenkin toimii vaikka teinkin kaiken ehkä väärin?itte kyllä oon varmaankin se vanhempi/nuorempi tässä hommassa. kokeilen tuota ja luen uusia neuvoja ja koetan toteuttaa. kiitosta
Ilmianna
Jaa
ohos, nyt menin sekasin vistassa ja avastissa, mites vistaa poistan? ja mitä otan tilalle,,???
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Poista ensiksi XP. Sitten jatka linuksista.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Hyvä, sait ratkaistua omin voimin.
Minulla Järjestelmän palautus ei ole toiminut kuin ehkä alle viidenneksessä yrityksistä. En tiedä syytä.
---

Avast haluaa oman poisto-ohjelman
https://www.avast.com/fi-fi/uninstall-utility
---

Ellet halua ostaa uudempaa Windowsia ja, jos haluat pitää Vistan, niin voit asentaa Ubuntun Vistan rinnalle. Se on pankkiasioissa jatkossa parempi kuin Vista.

https://wiki.ubuntu-fi.org/Asentaminen_Windowsin_rinnalle

https://wiki.ubuntu-fi.org/Asentaminen

Uusin Ubuntu. Samalta sivulta saat ohjelman, jolla saat kirjoitettua ohjelman DVD:lle tai tikulle.
Kaikki vanhemmat koneet eivät ymmärrä asentamista tikulta.
Voit kokeilla Ubuntua DVD:ltä tai tikulta asentamatta sitä.
https://www.ubuntu-fi.org/lataa-ubuntu/

https://wiki.ubuntu-fi.org/PAE
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

hukkanettissä

en kahteen viikkoon avannu tietokonettani (pöytäkone) ja nyt joka kerta kun avaan sen täytyy kellon aika siirtää nykysyiseen että koneella pääsee nettii. tulee ilmoitus yhteytesi ei ole suojattu ym. no kun kellon ja päivämäärän laitan tähän päivään kone alkaa toimii. hankalaa, päivämäärä on kai koneen hankinta-aika 17.9.2008 se täytyy muuttaa. en löydä asetuksista kohtaa joka auttaisi. Eli mikä vika? jos sais ihan kunnon vastauksia jos on tietoo, uskon etjollain on, kiitos.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta