Todisteita Koraanin taustasta?

Onko teistä jollakin esittää todisteita siitä, että koraani on jotenkin yliluonnollisen toimijan inspiroima?

Mikä siis suomeksi sanoen todistaa Muhammedin jonkinasteisen erikoisaseman?

22

789

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • No?

    • alfa123om22

      Ei ole mitään järkeen käypää todistetta. Vain uskoon ja ihmeisiin sekä merkkeihin perustuvia todisteita. Mutta aivan hyvin jo 1000 vuotta aiemmin historian näyttämölle putkahtanut Nebukadnessar kuin myös Muhammed (saas) saattavat olla ufo-alieneiden luomia valonpilkahduksia korkeudesta tai tulevaisuudesta robotteina aikakoneilla tulevien maapallon asioihin sekaantuneiden asioita.

      Mitään reaalista todistetta ei meillä tule olemaan edes ylösnousun jälkeen ovatko ylösnouseet todella niitä henkilöitä, jotka kuolivat vaiko vain heitä esittäviä demoneita tai robotteja.

      Mistään ei tule koskaan olemaan mitään todistetta sillä sovun liitto on purkautunut ja samoin armon liitto. Myös iankaikkiseksi tarkoitettu liitto on purettu. Koraani kertoo, että tulee päivä jolloin mitkään lunnaat tai sovitus ei auta. Tuollainen päivä saattaa olla käsillä nyt.

      Itse en ole enää edes varma siitä, että jos geenitesti näyttää sukulaisuutta pitääkö tuon testin tulos paikkaansa. Tiedän näet, että paholaisia on olemassa ja että niitä voidaan valmistaa.

      Mitään reaalitodistetta ei ole eikä tule olemaan mistään asiasta. Yksin uskon varassa toimii koko maailma. YKSIN USKOSTA VOI PELASTUA. Mutta uskoja on monenlaisia ja niiden joukosta on joskus valittava se joka eniten miellyttää omaa rakennussuunnitelmaa. Eittämättä kuitenkin on olemassa perusta, josta ei päästä mihinkään, että sen varaan on rakennettava.

      Ja niin tuon perustan varaan ovatkin rakentaneet lähes kaikki uskonnot, sosialismi, ateismi, teismi ja naturalismi, synkretismi jne.

      • Sinun ei pitäisi sotkea toisiinsa uskontoja ja erilaisia ajattelumalleja.


    • 378579

      Koraanin taustasta tiedetään, että nykyinen versio koottiin vuosikymmeniä Mohammedin kuoleman jälkeen, "oikea" muoto oli vahvimmassa asemassa olleiden maallisten tahojen tahto. Minkäänlaisesta yliluonnollisesta alkuperästä ei todisteita ole.

      • Sama asia koskee tietenkin myös Raam,attua.


      • 378579
        InhottavaRealisti kirjoitti:

        Sama asia koskee tietenkin myös Raam,attua.

        Sikäli, että yliluonnollisesta alkuperästä ei ole todisteita. Muilta osin eroavuudet huomattavia.


    • uskoako

      Kaikkien valtauskontojen perimmäinen sanoma on hyvään pyrkiminen ja pahasta pois pääseminen.
      Uskonnot myös auttavat lohduttamalla ihmistä arkipäivän elämässä. Missään uskonnossa ei ole pystytty todistamaan yliluonnollista tapahtuneen. Kaikki uskonnot ovat syntyneet tarpeesta, silloin kun "maaperä on ollut otollinen".
      Kirjoitukset ovat ihmisten kirjoittamia ja jälkikäteen niitä on muokattu aina kulloiseenkin aikaan sopivaksi, uuden tietämyksen ja tarkoituksenmukaisuuden mukaan.

      Kannattaa hankkia monipuolista tietoa uskonnoista, mikäli oma usko ei riitä. Kannattaa lukea myös Koraani.

      • Eipä siinä paljoa aivotoimintaa vaadita, että käsittää uskontojen syyt ja taustat. Jostakin syystä vain ihmiset eivät niitä asioita ajattele.


      • 378579
        InhottavaRealisti kirjoitti:

        Eipä siinä paljoa aivotoimintaa vaadita, että käsittää uskontojen syyt ja taustat. Jostakin syystä vain ihmiset eivät niitä asioita ajattele.

        Itse asiassa se on aika kiinnostava kysymys, miksi ihmisellä on taipumusta uskonnollisuuteen. Uskonnon alkuperää ei ole kovin tieteellisesti pystytty osoittamaan, vaan sitä lähinnä arvaillaan, kovin kaunokirjallisellakin tasolla.


      • 378579 kirjoitti:

        Itse asiassa se on aika kiinnostava kysymys, miksi ihmisellä on taipumusta uskonnollisuuteen. Uskonnon alkuperää ei ole kovin tieteellisesti pystytty osoittamaan, vaan sitä lähinnä arvaillaan, kovin kaunokirjallisellakin tasolla.

        Uskontojen alkuperähän on päivänselvä. Niiden avulla on selitetty selittämätöntä - sitä, mitä ei ymmärretty. Esi.isillämme sellaisia asioita riitti.

        Uskonnot muuttuivat nopeasti välineeksi, jonka avulla ihmisiä hallittiin.


    • tohtori.pölönen

      Uskontojen historia tuntee monta merkkihenkilöä, joiden on kerrottu kuulevan ääniä. On siis mahdollista, että Muhammed on yksi heistä. Heidän pyhät harhansa johtaa nyt maailmaa. Hullu hullu maailma!

    • trghb

      Raamatunkin mukaan on olemassa sekä hyvä että paha henkimaailma. On selvä kumman vaikutus koraanissa ja oppilapsissa näkyy. Pettäkää, tappakaa, tuhotkaa, ottakaa valta kristityiltä on pääasiallinen sanoma. Koraanin ei silti tarvitse olla mitään henkimaailman alkuperää, olihan "profeetta" menestyksellinen ja tarmokas persoona, sotapäällikkö jne.

    • Asdfghvv

      Joo on mutten kerro lällällää.. googlettamalla löydät oon oikeesti vaa liian laiska tällä hetkellä mutta kyllä on

    • epäilempähän.vain

      Historia tuntee monia merkkihenkilöitä, joiden kerrottiin kuulevan ääniä. Jos ääniä kuuleva henkilö on korkeassa asemassa, tai luotettu ja uskottu, niin häntä pidettiin mm. profeettana. Eikä ole mahdotonta myöskään feikata kuulevansa ääniä. Jos tänäpäivänä Timo Soini alkaa kuulemaan jumalallisia ääniä ja julistamaan profetioita, hän päässee pehmustettuun koppiin lepäämään. Myös Muhammed kertoi kuulevansa Allahin puhuvan hänelle. Siitä syntyi islam ja koraani ja yli miljardi uskojan lahko. Toivon kyllä syvästi, että Muhammed oikeasti kuuli niitä ääniä, sillä jos maailmaa valloittava radikaali ideologia perustuu feikkaamiseen, niin.... huhhuh!

    • Koko maailma näyttää olevan regression vallassa. Pienen lapsen kaltaisia. Kykenemättömiä tekemään selväksi itselleen onko raamattu ja koraani hyviä vai huonoja kirjoja.

      Ei erota edes Jeesus oikeaa väärästä, vaan pitää jokaista omaa sanaansa totena ja viisaana.

      Tosiasiaa ei nähdä. Vihan viiniä nuo kirjat ovat ja sen pohjasakkaa. Intialaiset puhuvat termistä: VÄÄRÄ MINÄNTUNNE, VÄÄRÄ EGO.

      Pitäisi jotenkin psykiatriaa laajentaa koko maapallon mittaisten neuroosien yms. Analysointiin, tutkimiseen ja parantamiseen.

      Kirjat nuo ovat kyllä hulluudessaankin kaiken maailman voittavia, mutta mielestäni paheellisia.

    • ffsdfsdf
    • "Yliluonnollisen toimijan inspiroima" on väärä ilmaus ja viittaa enemmänkin Raamattuun. Koraani ei ole ihmisen vaan Jumalan sanaa, oikeastaan tarkka kopio kirjasta, joka on aina ollut taivaallisella pöydällä.

      • Mihin tuo väite mahtaa perustua?


      • fdkjpoikpoip

        Kyllä se on pelkkää perimätietoa muhamatin houreista, ja kun ei itse osannut edes kirjoittaa, niin hommasi kirjurin.
        Se on niin kaukana Jumalan Sanasta kuin itä lännestä.


      • tupuna10

        tää oli kyllä hyvin sanottu.


    • Mitä on vääräuskoisuus?

      Voisiko se olla sitä, että omantunnon ja sisimmän sydämen (Jumalan) äänen sijaan kuuntelemme ulkopuolista ääntä ja uskomme siihen?


      Myös Mohammad yritti useamman kerran itsemurhaa juuri näiden äänten takia..... ja nyt Koraani on tämä ääni muslimeille, jonka kuuntelemisesta kieltäytyminen on kuolemanrangaistuksella kielletty. Tämäkö selittää islamin väkivaltaisen luonteen?

    • Kirjahyllyssäni on Hämeen-Anttiloiden vieressä Hiidenlehto. Siinä sanotaan, että Muhammed on pelkkä taruhenkilö. Koraani olisikin vain kokoelma varhaiskristillisten tekstien riekaleita Lähi-idän luostareista. Pantuna pituusjärjestykseen niinkuin jannut liikkatunnin alussa.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1843
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1406
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1307
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe