Luhanka, tuulipuiston infraäänet?

melu_on_voimaa

Ei kyse ole siitä, etteikö tuuliturbiini massiivisena rakenteena synnytä kuuloalueen ulkopuolella matalia resonanssityyppisiä infraääniä. Sisämaassa tuulen suunta ja määrä vaihtelee, jolloin ei synny pitkiä jaksoja infraääntä. Toinen äänenpaineeseen vaikuttava tekijä on tuuliturbiinien keskinäinen välimatka. Kun turbiinit ovat etäällä toisistaan niitten välillä on kulkuaikaviive, joten eriaikasuudesta johtuen äänen määrä ei nouse turbiinien määrän neliössä. Siis periaattessa se lähin turbiini on suurin melunlähde. Vaikka ifraäänet etenee paremmin kun kuuloalueella olevat ääneet, ei niiden määrä/energia voi olla hirveän paljon suurempi kun korvinkuultava ääni. Jotta ifraääni vaikuttaa ihmisen kehoon äänepaine on oltava kohtalainen.

Tietysti lähdetään siitä, että kaikki mittauksia tekevät, ovat joko ammatitaidottomia tai puolueellisia. Ts. tuulivoimayhtiöt ovat maksaneet mittauksia tekevät firmat hiljaisiksi, varsinkin kun tiedämme, että tuulivoiman taka on salaliitto.

Tuulivoimaloiden tuottamien infraäänten terveysvaaroista ei löytynyt näyttöä
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/tuulivoiman-infraaanten-terveyshaitoista-ei-loytynyt-naytto/6473734

4

163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eiobcei

      No voi hellanlettas sentään, oikein infraääniä, tuntuu niitä infraääniä lähtevän jokaisen mopopojan menopeleistä ja ihan kuuloalueella eikä äipät ja iskät välitä yhtikäs mitään kun äipän oma talttahammas painelee mopon keula ylhäällä edes takaisin häiriten nukkuvia ihmisiä.

      Tuota olen ihmetellyt kuinka mopopojat saa häiritä eikä siihen puututa mutta sitten inistään *ittu jostain tuuliturbiinien lapojen äänistä!

      • Terveysvaaroista_näyttöä

        "Infraäänten terveysvaaroista ei löytynyt näyttöä"

        Tarkemmin otettuna jutussa sanottiin:
        "Tuulivoimalaitosten tuottamien infraäänten suorista terveyshaitoista ei löydy tieteellistä näyttöä, todetaan työ- ja elinkeinoministeriön teettämässä selvityksessä."

        Jotenkin kuulostaa tutulta... Aivan! Tupakkateollisuus aikoinaan pystyi venyttämään kymmeniä vuosia lisäaikaa bisneksen sujuvuudelle julistamalla sanomaa ettei tupakan haitallisista terveysvaikutuksista ole tieteellistä näyttöä. Mukana sanomaa levittämässä oli korkeakoulujen professoreita yms, jotka olivat saaneet suoraa rahoitusta tupakkateollisuudesta. Homma jatkui, kunnes keuhkosyopätapauksia oli rittävästi.

        "Tieteellisen näytön" saamiseksi pitäisi perustaa koeohjelma. Riittävä määrä koe-eläimiä tai ihmisiä. Toinen puoli saa infraääntä toinen ei. Solumuutokset tms mitattava lasketaan eri ryhmissä (riittävän pitkän ajan kuluttua , esim 10 vuotta). Tehdään johtopäätökset ja julkaistaan raportti.

        Onko tällaista tutkimusta tehty - ei tietenkään. Tullaanko tekemään - epätodennäköistä.

        MTV uutisten jutun otsikkö on minusta virheellinen. Infraäänen terveysvaaroista ON näyttöä. Riittävä näyttö on joukko ihmisiä, jotka ovat joutuneet muuttamaan kodeistaan. Tätä tapahtuu ympäri maailmaa missä tuulivoimaa on rakennettu.


    • alko_asukas

      Kun oikein kaivetaan kyllä ongelmia löytyy, varsinkin silloin kun tarve tehdä niitä. Kun tuulivoimasta on tehty energiapolitiikan välikappale, kaikki on mahdollista, myös lepakoiden ja jopa lehmien räjähtely.
      Kaikki tuulivoimalat eivät ole samanlaisia eikä olosuhteet voimalan alueella ja lähiympäristössä. Tuskin kukaan väittää, että tuulivoimalat eivät infraääniä aiheuta. Kyse on lähinnä siitä, mikä on infraäänien äänenpainetaso ja äänihuippujen kesto.
      Rannikolla jossa vallitsee kovemmat, tasaiset ja pääosin samansuuntaiset tuulet infraäänistä voi olla haittaa.
      Alkuasukkaana tunnen tämän Luhangan Latamäen tuulipuistoalueen jo vuosien takaa. Asun näköetäisyydellä tuulimyllyistä, ne eivät ole mitenkään asumista häirinneet. Luonnossa ei ole merkkejä eläinten kuolemiesta tai seudulta paosta. Hirvimiesten mukaan emät ja vasat hakeutuvat tuulipuiston alueelle, koska karhut vierastavat seutua - se ei liene suuri haitta. Kanalintuja asuu edelleen tuulipuiston alueella, enkä ole huomannut lajien vähentyneen.
      Kuulemani mukaan Latamäen tuulipuiston ifraäänet ovat haitanneet kesäasukkaita Tammijärven Hauhanpohjalla ja Sysmän Vintturissa. Kartan mukaan Hauhapohjalle on Latamäestä liinnuntietä reilut 13km ja Sysmän Vintturiin 7km - asun 1,5km etäisyydellä tuulipuistosta.

    • luhanganihmettelijä

      Luonnon eläimille on pahempi avohakkuut kuin tuulivoimalat, vesistöjä pilaavat maatalous sekä soiden ojitukset mutta näistä ei kyllä haloota nosteta, se kyllä ihmetyttää.

      Ennen ei saanut lietelantaa levittää pelloille syksyllä kun kasvukausi oli jo ohi mutta nykyään saa, vaikka järvet voi olla kaukanakin pelloista niin yleensä ojat ja purot johtaa järviin ja lampiin joten kyllä se ajan mittaan lietelanta järviin kulkeutuu ja sitten ihmetellään mikä on järvessä vikana.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2773
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2350
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2130
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1894
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1747
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1746
    7. 121
      1712
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1706
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe