Synnymmekö elämään?

Television inhimillisessä tekijässä käsiteltiin kokemuksia, joissa ihminen siirtyy kehon ulkopuolelle tarkkailemaan hoidettavaa kehoaan.

Haastateltavana oli sydänkohtauksen saanut anestesialääkäri ja syöpäsairas taiteilija.

Kummallakin oli hyvät kokemukset noista tarkkailuistaan ja palasivat kokemuksestaan tähän olotilaamme, hyvin valmistautuneina siihen ihanaan olotilaan, jonka kokivat.

Haastateltujen kokemuksen mukaan me elämme täällä kuin kuolemassa, josta siirrymme. "lähtiessämme" elämään.

Elämää me täällä siis odotamme, emme kuolemaa.

Keroin edellä näkemästäni ohjelmasta, enkä ole höynähtänyt vaan yllättynyt.

11

170

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näin.ymmärrän

      Uskovaiset ovat hirveen kiinnostuneita rajakokemuksista kun nämä ovat käyneet kurkkaamassa tuonpuoleista, eine ole muutakuin aivojen tuottamaa harhaa vähänkuin hallunisaatiossa.

    • Noin se halutaan nähdä. Kun kokijoina ovat järkevät ja oppineet ihmiset, syntyy kuin koettua tietoa luulojen sijaan.

      • Oman rajakokemukseni perusteella en voi kertoa muuta kuin sen, mitä muistan, eli kehosta irtautumisen ja tajunnan palaamisen väliseltä ajalta.
        En nähnyt sen paremmin taivasta kuin helvettiäkään, mutta osalla mielikuvia oli selvästi yhteyksia osiin raamatullisista kertomuksista.
        Käsitykseni mukaan meillä on kohta tuhatvuotinen ajanjakso, jolloin meidän perimätietoomme on tunkeutunut uskonnollisia käsitteitä, joita laitajunta työstää tajunnan vajaatoiminnan aikana, eli silloin, kun tajunnan palaamisen ensioireet alkavat ilmaantua ja päättyvät hetkeen, jota kuvataan yleisesti lähtönä kulkemaan sumun tai tunnelin läpi kohti kajastavaa valoa. Hindut, muslimit, intiaanit ym, ei kristittyjen kansojen ihmiset kokevat käsittääkseni nuo ilmiöt oman perimätietonsa kyllästämällä tavalla, eivät niinkuin me.


      • ei laitajunta vaan alitajunta


    • Tuon saman ohjelman nähneenä, liikuttiin niissä kokemuksissa Metafysiikan ja Ontologian alalla, jota tutkii
      Turun Yliopistossa teoreettisen filosofian professori Olli Koistinen.

      Tutkija tuo kahden loogikon ajatuksia esiin Jumalan olemassaolosta, josta ihminen voi tajuta oman olemassolonsa yhtenä moneudesta, ja lopulta paluun alkutilaansa.
      Jumalan olemassaolo on järjen ulottumattomissa, hyvän ja pahan välttämättömyyskin avautuu loogikkojen ajatusmaailmasta, lähinnä itselleni on Spinozan käsitys kaiken rakkauden ja mahdollisuuksien lähteestä - Jumalasta.

      https://yle.fi/aihe/artikkeli/2006/11/29/benedictus-spinoza-ja-gottfried-leibniz

    • seliseliseli

      Minulla on ollut sellainen kokemus, jota en voi selvittää. Melkein rajatila. Yritin miettiä unihalvaustakin vaihtoehdoksi, mutta kokemus oli miellyttävä, ajantaju säilyi ja se nitoutui kuin kohtalon ivalla oikeaan elämään.

    • Haitanneeko

      Jumalan olemassa olo on järjen ulottumattomissa, uskovaisille se ei näytä olevan taas, ateisti vaatii jotain järjelle käypää ennenkuin voi käsitellä asiaa.
      Uskontoon liittyy samoja rituaaleja ( palvomista ) mitä esiintyy luonnon uskoissa, en sillä että vastustaisin uskontoa henkilökohtaisena vakaumuksena.

      • Uskoo.kuka.uskoo.mitäkin

        MISTÄ SE ON TULLUT, kysymys joka jää jäljelle aina kun etsitään jumalan alkuperää järkiperäisesti. Mahdoton on uskoa että joku on luonut itsensä (Jumala) olematta vielä itsekään olemassa :) Jokainen uskokoon mihin haluaa, kunhan ei mukamas uskontonsa varjolla ryhdy laittomuuksiin eikä terroritekoihin.


    • Pikkuapulainen

      Katsoin saman ohjelman ja se jäi minuakin mietityttämään. Erityisesti mieleen jäi syöpäsairaan naisen valoisa ja iloinen olemus ja sanat. Hänhän uskoi kokemansa perusteella siihen, että me elämme nyt kuolemassa ja kuoltuamme olemme siinä oikeassa, rakkauden täyttämässä elämässä. Siksi kuolemaa ei pidä pelätä. Tässä nykyisessä olotilassa on vain tarkoitus oppia jotakin. Koska naiselle oli tehty oliko se nyt 39 syöpähoitoa ja hänen elämänsä suurelta osin oli sairauden täyttämä ja varmaan myös tuskien täyttämä, hän oli hyvin vakuuttava.

      Ajattelin, että nöin kuolemasta pitääkin puhua eikä maalata helvettiä tai tuomiota. Monethan pelkäävät kuolemaa ja siksi myös siitä puhumista. Mikä on edessä, sitähän me emme kuitenkaan tiedä, mutta parempi odottaa hyvää kuin pahaa. Elämä on koulua loppuun asti ja kaikesta luovumme, loppujen lopuksi myös ruumiistamme ja mielestämme. Kuoleeko henki, seilu ruumiin kanssa, sitä emme tiedä. Mutta niin paljon on globaalisti kokemuksia siitä, että elämää on rajan tuolla puolen. Uskon siihen ja myös jonkinlaiseen korkeampaan voimaan. Niin on lohdullisempaa elää, oli tämä nykyinen vaellus kuolemaa tai ei. Jotenkin ohjelman syöpäsairas nainen oikein säteili valoa, se oli ihmeellistä.

    • Höpinää

      Käsite korkeimmasta voimasta menee järjellisen käsityksen ulkopuolelle.
      Evoluuttisesti ajateltuna ihminen on ainoa eläin jolla on kyky ajatella humaanisesti, tuskin tai miten lie onko muilla älyllisillä eläimillä samantapaisia rajakokemuksia omalla tavalla kukaties.

      • Himmelsauge

        Tosi vaikuttava ohjelma, kiinnosti. Vain harva ihminen sen kokee vaan eihän monikaan ole ollut elämässään vakavassa paikassa. Moni ei ole vielä vanhanakaan esim. menettänyt ainuttakaan läheistään, eikä ole ollut vakavasti sairas. Sellainen henkilö ei ole oikea puhumaan tästä asiasta, siis piiri on melko pieni. Minä ajattelen ettei sielu kuole ja että jos keho voi pahoin, tai esim. kuolee, niin sielu irtautuu siitä. Sairaalahuone kokemukset todistavat myös niin 😌


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      174
      1578
    2. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      126
      1501
    3. Mitä sä kuvittelit

      Kun annoit mulle huomiosi, tottakai minä menin ihastumaan suhun. En ole koskaan ollut se henkilö keneen kukaan kiinnittä
      Ikävä
      119
      1442
    4. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      8
      1147
    5. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      74
      983
    6. Sähköauto ei saastuta

      Koska sähköautossa ei ole saastutusputkea kuten polttomoottoriautossa. Saastuttajille tulee mätkäistä kunnon saastutusv
      Maailman menoa
      276
      950
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      223
      932
    8. Olisitko oikeasti

      valmis kohtaamaan kaivattusi?
      Ikävä
      86
      873
    9. Älä nainen leikistä suutu!

      Ja kyllä täytyy kritiikkiäkin kestää, mm. ylipaino, se että oot köyhä jne jne Melko tutulta mieheltä
      Ikävä
      77
      823
    10. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      147
      814
    Aihe