T2H asunnot kokemuksia?

Jesdg65

Onko kokemuksia t2h rakennusliikkeestä. Paljon uusia asuntoja myynnissä. Rivareita ollaan katsottu perheelle mutta ihan uusi firma, epäilyttää laatu? Onko ollut paljon rakennusvirheitä? Isoja vai pieniä? Nykyisin kun uudisrakentamisen laita on miten sattuu mut jos tämä firma tekisi hyvää jälkeä?

79

4062

  Vastaukset

  • Ei oo kokemuksia.

   • Kokemusta on urakoinnista t2h:lle ja tunnen myös paljon urakoitsijoita joilla vaikeuksia saada rahoja urakoista. Haluavat riitauttaa asiat vaikka aihetta ei olisikaan. paljon käräjöintiä luvassa. Asunnonostajia kehoittaisin tarkistamaan aliurakoitsijat , jotka ovat olleet toteuttamassa näitä ``laatuasuntoja``!
    Itse olen urakoinut laatua yli 30 v. ja kyllä nykyään on pelisäännöt muuttuneet uudisrakennuksilla. Nuoret inssit on vanhojen konkarikonnien talutusnuorassa ja varmasti katuvat ammatinvalintaa. Onnea nyt kuitenkin kaikille, minulle riitti!


   • Kyrpiintynyt100 kirjoitti:

    Kokemusta on urakoinnista t2h:lle ja tunnen myös paljon urakoitsijoita joilla vaikeuksia saada rahoja urakoista. Haluavat riitauttaa asiat vaikka aihetta ei olisikaan. paljon käräjöintiä luvassa. Asunnonostajia kehoittaisin tarkistamaan aliurakoitsijat , jotka ovat olleet toteuttamassa näitä ``laatuasuntoja``!
    Itse olen urakoinut laatua yli 30 v. ja kyllä nykyään on pelisäännöt muuttuneet uudisrakennuksilla. Nuoret inssit on vanhojen konkarikonnien talutusnuorassa ja varmasti katuvat ammatinvalintaa. Onnea nyt kuitenkin kaikille, minulle riitti!

    Näin olen myös minä kuulut. hakevat heikossa olevat yrittäjät ja moraalitonta toiminta.


  • Käykää katsomassa muutamia T2H työmaita ja tehkää itse päätelmiä. En haluaisi julkisesti mollata, mutta aina ei kaikki ole mennyt niinkuin pitää. Tunnen myös muutamia urakoitsijoita, jotka ovat tehneet urakkaa T2H:lle. Heidän kokemuksensa yrityksen toimintatavoista eivät ole olleet hyviä. Näiden myötä herää kysymys yrityksen pyrkimyksistä ja toiminnan eettisyydestä.

  • Täytyy käydä katsomassa mutta työmaillehan ei yleensä pääse kuin aidan takaa kurkkimaan eikä sieltä ehkä näe laatua asunnon suhteen. Vai meinasitko että käy ns valmiita asuntoja katsomassa kun ovat jo myynnissä? Mietittiin vain yhtä toista rakennuttajaa ensin mutta kun kuultiin että oli huonosti tehty esim. Pesutila laatoituksia , kosteusongelmaa niistä johtuen ja vuosikorjausvikoja paljon hylkäsimme sen firman. Tästä yhtiöstä en ole kuullut mitään hoitavatko vuosikorjausviat jne ilman oikeuskäsittelyjä ja onko laatu hyvää ettei ole kuin ns pikkuvikoja maalauksen tai listojen tms suhteen.

   • Joo nimenomaan kannattaa työmaalla käydä katsomassa niin näkee miten ne tulevat kodit rakennetaan. Ei yllätä että ongelmia olisi myös näissä taloissa.


   • Voin kertoa, että turha valittaa enää sen jälkeen kun oot asunnon ostanut! Kokemusta on. Nim. Kangasala


  • Käyty katsomassa valmiita asuntoja ja ainakin viimeistelyn laatu on hyvä ja mikä
   positiivista asuntojen sisäkorkeus tavanomaista korkeampia joka tekee asunnoista
   ilmavampia. Kiva kun joku rakentaa vähän erillaisia.Olemme ostaneet ja pian muutamme ,toivomme että kaikki ok.

   • Olen kuullut, että laatoituksessa vaatimustaso suoruuksien, saumojen ja tasaisuuksien suhteen on kova. Kylppärit ainakin pitäisi olla hyvin tehty.. :)


  • Joka asioista narisevia tyhjänpäiväsiä pellejä koko yritys täynnä, elkää hyvät ihmiset tukeko tälläistä yritystä!

   • Eivät siis hyväksyneet sinun tekemää sutta ja sekundaa?


   • kukamitäsaunassa kirjoitti:

    Eivät siis hyväksyneet sinun tekemää sutta ja sekundaa?

    Ikävä kyllä kyseinen firma ei tee muuta kun sutta ja sekundaa


  • Olisi kiva kuulla millaista t2h: lle on tehdä töitä. On kuulunut kaikennäköistä.

   • Ko. yrityksen takanahan on uskonnollista väkeä, ja kyllä se jeesus kuivattaa varmaan ne kastuneet villat ylästössä ja myyrmäessä.

    Tolkun aliurakoitsijat eivät tuonne firmaan tarjoa tai tee enään..
    Tuleehan laivalla ainavaan syvemmältä neuvostoliitosta tekijöitä heillekkin.


  • Tunnen heidän eettisen taustan ja johtamistyylin sekä vaatimustason palvella ja hoitaa asiakssuhteet, huoli pois!
   Samassa työpaikassa n. 8 vuotta olleena kun perustivat T2H:n, loistavasti tekevät ja hoitavat asiat. Aina ihmiset teemme virheitä, yhtä lailla isotkin kämmää, mutta hoituukos jälkipyykki?

   • Nää isot pomot t2hlla on melkoisia vajakkeja. kunnon pilkun fiilaajia. Puuttuvat ihan vääriin rakennus virheisiin. Esim. Laattakorjaukset mitä tehdään. Rikotaan vesieristeet sellaisista paikoista missä vaikea korjata limitykset. Rakennus liike uusi kohta alkaa mittavat takuu remontit kun on tarpeeksi rakennettu alkaa homma maksamaan


   • Mitä ovat väärät rakennusvirheet?
    Puuttuvat aiheellisiin virheisiin sitten ollenkaan?


  • T2H laatu todella kirjavaa mestarit nuoria kokemattomia . Mitään ulkopuolista valvojaa työmailla ei ole virheet voivat olla minkälaisia vaan. suurin osa urakoita tekevät on etelähelsinkiläiset. Viimeistely on huippuluokkaa sen nuoret mestarit osaa valvoa.

   • "Joensuulainen arkkitehti J Lappalainen muistuttaa, että suurilla rakennusliikkeillä on Suomessa hyvin suunnitellut laatujärjestelmät. Niitä ei kuitenkaan noudateta käytännössä, sillä Suomessa rakennetaan yleensä nopealla aikataululla ja jokainen keskittyy vain omaan työsuoritukseensa.

    Lappalainen arvostelee nykyistä rakennustyyliä, jossa urakoita ketjutetaan aliurakoitsijoille ja niiden aliurakoitsijoille. Valvonta on retuperällä, virheitä piilotellaan eikä kukaan ota vastuuta kokonaisuudesta.

    ”Aikaisemmin yksi rakennusliike hoiti itse koko urakan”, Lappalainen sanoo. ”Samat kaverit muodostivat tiiviin työryhmän, ja työn jälki oli kunniassa.”

    ”Nyt kaikki syyttelevät toisiaan, jos virheitä sattuu. Meiltä puuttuu työn arvostus.”

    Laadukas rakentaminen pitäisi Lappalaisen mielestä varmistaa huolellisella valvonnalla, joka kattaa koko rakentamisen kaaren. Valvojan pitäisi olla täysin ulkopuolinen ja puolueeton henkilö, jonka valitsisi esimerkiksi kunnan rakennusvalvontaviranomainen.
    Valvonta voitaisiin siirtää myös kokonaan viranomaisten vastuulle. Se edellyttäisi kuitenkin uusia virkoja ja lisäisi siten rakentamisen kustannuksia.

    ”Valvonnasta voitaisiin laskuttaa tietty maksu, joka olisi sidottu esimerkiksi kerrosalaan samalla tavoin kuin rakennusluvissa”, Lappalainen ehdottaa.

    Uusien rakennusten takuuaika on lain mukaan kaksi vuotta. Mahdolliset virheet käydään yleensä läpi kaksivuotistarkastuksessa, jonka jälkeen rakentajan pitäisi korjata ne.

    Käytännössä rakentajan vastuu kestää kuitenkin kymmenen vuotta, jos esimerkiksi huolimattomuudesta johtuvia virheitä havaitaan vielä takuutarkastuksen jälkeen.

    Kosteusvirheet paljastuvat usein vasta vuosien päästä, kun kosteus alkaa tiivistyä esimerkiksi betonilaatan muovimaton rajapintaan. Asunnon ostaja voi ottaa silloin yhteyttä isännöitsijään, joka valittaa asiasta urakoitsijalle.

    ”Yksittäinen asunnon ostaja on aika heikoilla riidelleessään ison urakoitsijan kanssa”, Miika Natunen sanoo.

    Riitatapauksissa asunnon ostaja voi ottaa yhteyttä myös kuluttajaneuvontaan. Se neuvoo yleensä sovittelemaan riitaa rakennusyhtiön kanssa tai ottamaan yhteyttä kuluttajariitalautakuntaan, jonne tulee vuosittain 100-200 asuntokauppaan liittyvää valitusta."

    Kukaan ei pysty ostovaiheessa ennustamaan, miten laadukkaasti rakennus tehdään. Näihin uusiin rakennusliikkeisiin on hankittu halpatyövoimaa ulkomailta tai koulupoikia, yksi mestari voi olla sitten koulutusvaatimukset täyttävä, mutta heppoisella kokemuksella. Kiireellä rakennetaan ja laadusta tingitään.

    Yleinen sanonta kuuluukin:
    "Sen minkä mitta heittää, sen kitti peittää.

    Varsinkin näissä kevytrakenteisissa rivi- ja paritaloissa materiaalit ovat halpoja ja laatu vaihtelee laidasta laitaan. Jos luulit, että kunnan tai kaupungin rakennusvalvonta valvoo rakentamisen laatua, niin erehdyt. Leiman lyövät konttorissa papereihin ja pyörähtävät paikan päällä mahdollisesti ennen käyttöönottoa.

    https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006181452.html

    Koska rakennetaan aina huonommalle ja huonommalle maaperälle (savimaa 20-30 m syvää), saa varautua, että rekennus liikkuu, perustus vajoaa ja nurkat irvistelee sisätiloissa, jos ei nyt heti muuttopäivänä, niin ensimmäisten pakkasten jälkeen.


  • T2H:n laatu on ainakin omaan korvaani kuultuna ollut ihan hyvää. Ja tottakait virheitä tulee joka yrityksellä. Enempi ratkaisee tapa hoitaa reklamaatiot.

   Mutta jostakin syystä tuo "ihania koteja" sloganin käyttäminen joka kohdassa kalskahtaa korvaan vähän ällöltä. Jotenkin siis homppelimaiselta, jos ninkuu suoraan sanotaan.

  • Vuoden asuttu T2H:n asunnossa. Hyvää jälkeä ja mahtavaa asiakaspalvelua. Kaikkiin asioihin paneudutaan, jos jotain kysyttävää/ongelmaa on ollut. Voin suositella!

  • T2H:n myyntimateriaalit näyttävät hyvältä ja kyllä ne pojat myydä osaa! Laatukin on varmaan vielä joskus taannoin ollut hyvää tai vähintään ok, mutta kyllä joutuu toteamaan että ainakin viimeisen parin vuoden aikana on mopo alkanut heillä keulia niin kovaa, että sekundaa tulee nykyään. Firmaa kasvatetaan niin kovaa, että homma ei ole enää kellään hanskassa.

   Pinnat näyttää edelleenkin pääasiassa hyvältä, mutta sitten onkin ihan eri asia, että mitä siellä rakenteiden sisällä on. Vuositarkastuksessa lämpökameralla näkee, että talot vuotaa kuin seula, todella paljon enemmän lämpövuotoja kuin vastaavissa taloissa samoilla alueilla.

   Myyntimateriaalissa hoitovastike-arvio on alle 4 euroa per neliö, ja seuraavan vuoden talousarvioon joudutaan nostamaan hoitovastike yli 5 eur/neliö tasolle! En väitä mitään, mutta kysynpä vaan, että olisikohan myynti linjannut, että hoitovastikearvio pitää olla alle 4 eur/neliö, niin kauppa käy kivasti ja saadaan maksimaalinen hinta asunnoista, että pistäkää luvut näyttämään siltä että voidaan näyttää arviossa tuota vastiketta. Ei kai se haittaa, jos unohdetaan budjetoida esim. vahinkovakuutukset ja jätehuolto kokonaisuudessaan tai kaikki muut hallinnon kulut paitsi isännöintitoimiston sopimuslaskutus???

   Yhden aliurakoitsijan kommentti oli, että hän ei ikinä ostaisi asuntoa taloista, joihin on ollut hommia tekemässä. Että sellainen meno.

  • Täys paska koko firma. Meidät pakottivat valamaan lattioita ilmaiseksi. Muuten ei kuulemma edellisiä laskuja makseta. Eivät olleet muistaneet budjetoida, niin eivät voi siittä maksaakkaan. Kaikki lisätyöt jätettiin maksamatta + odotustunnit. Vaativat tekemään töitä sopimusehtoja vastaisesti ja rakentamismääräyskokoelmasta poiketen ja vaativat antamaan takuun tälle. Muuten edellisiä laskuja ei makseta. Ei mitään vastuunkantoa, eikä mitään käsitystä rakentamisesta. Meillä oli laatoitustyöt ja siihen sovittu aikataulu. Kun heidän lattiat eivät kuivuneet aikataulun rajoissa pinnoituskelpoisiksi, niin myöhästymisestä reklamoitiin laattaporukkaa. Lisäksi rakenteet tehtiin niin, että seinälaatoituksen taakse muodostuu vesipato. Ei voi kuin sääliä niitä jotka hairahtuvat ostamaan asuntoja tai hairahtuvat sinne töihin. Firma ei osaa mitään muuta kuin edustaa.

   • Työmaiden turvallisuudestakin tingitään. Mestari sellaisia jehuja, joilta herruus onnistuu, mutta vastuu ei tunnu painavan.


  • 15 vuotta olen aliurakkaporukassa kulkenut sadoilla eri rakennusliikkeillä. Sen aikana surkein firma jossa olen käynyt. Nämä pojat on huijareita isolla H:lla

  • Nuoret mestarit ainakin ihan hukassa töistään. Peittävät sillä tietämättömyyden kun esittävät ”isoja” pomoja.

  • Ammattitaitoinen työnjohto maksaisi ihan setelirahaa, ja tätähän ei haluta missään nimessä! Klopit koulunpenkiltä osaa kyllä vaatia ja sakottaa au:ta riittävästi

  • Asuttu nyt yli vuoden ihan ok.valoisia ja erillaisia koteja, nyt uutuutena parvi -asunnot,kiva uutuus tähän tavanomaiseen rakentamiseen.Ehkä nuoruus porukassa tuo jo kaivattua erilaisuutta asuntoihin.Vanha myyty ja uuden kohteen valmistumista odotellaan.

   • Se vaan on niin että vaikka on kuinka hienoa ja avaraa ylöspäin, se ei auta mitään jos rakennetaan hutiloiden ja säästetään piiloon jäävissä materiaaleissa. Tavallinen tyhmä kun tuijottaa vain pintoja.
    Seurasin joskus kävelylenkilläni erään heidän työmaan edistymistä. Elementit oli asennettu miten sattuu. Ihettelin että ei kai ne voi niitä noin jättää. Sinne ne jäi, mutta päälle laitettiin peltiverhous mikä peitti kaikki virheet.
    Sitten kun teette vuositarkastusta, ottakaa ulkopuolinen ammattilainen avuksi. Älkääkä missään tapauksessa vapauttako vakuutta ennen kuin kaikki on korjattu.
    Kai siinäkin on vakuus jäädytettynä?


  • Asunut 5 vuotta T2H:n rakennuttamassa kohteessa, kyseisen firman ensimmäisiä kohteita. Yhdessä muiden asukkaiden kanssa palkattiin ulkopuolinen rakennustyön tarkkailija. Hänen raportti oli, että jälki oli varsin huolellista. Toki epäkohdista on reklamoitu ja niistä pitääkin reklamoida. Laatu on perus bulkkia, ei mitään erikoista tai erityisen laadukasta. Rakennusmestari oli fiksun oloinen, mutta johto piti asukkaita täysin idiootteina ja väittivät vastaan itsestään selvyyksistä. En tiedä ketä se palvelee. Aliurakoitsijoiden rooli tietysti myös korostuu. Firma laajentunut noista ajoista järjettömästi ja kohteita todella paljon, pelkään että homma lähtenyt hiukan käsistä.

  • Ihan paska koko firma. Tehtiin oheiselle firmalle myös lattian valuja ja laskuja ei makseta vaikka kaikki on viimisenpäälle kunnossa. Kiristetään siten että kun seuraava työvaihe on tehty niin sitten maksetaan edellinen lasku. Työmaalle jätetty vakuuttakin yli 10 000 e. Älkää urakoitsijat menkö oheiselle firmalle tekemään mitää. Meiltäkin kinusivat seuraavalle kohteelle tarjouspyyntöä, mutta sanottiin että suksikaa vittuun koko porukka. Sotten ne vasta tajusi että ei hyvä aliurakoitsija heille tarjoa mitään.

  • Tänne on helppo kateellisten rakennusfirmojen kirjoitella mitä vaan, kun omat asunnot ei käy yhtä hyvin kaupaksi... virheitä tulee kaikilla, jääkö niistä kiinni vai ei.. onko tahatonta vai tahallista, kokemattomuutta vai välinpitämättömyyttä.

   • Tämä kyllä pitää paikkansa mitä negatiivistä niistä puhutan. mulla kaikki asiakkaat jotka ovat viime vuoden aikana tullut ovat kertonet samat asiat. riitauttavat urakoitsijoiden laskut ja kiristävät jättää maksamatta . Näin minulle on kerrottu ja joukossa on tosi moni.


  • Taisivat lentää ulos isommasta ryppäästä ja on pykätty pystyyn seuraava rysä. Edellä kirjoittanut Valuheppu kuvasi täydellisesti "yrityksen"toimintatapoja. Järkyttävää porukkaa, pysykää kaukana. Näiden tyyppien hommat ei kestä pintaraapaisua.

  • Nuori, kokematon työnjohto. Omia "duunareita" ei juuri ole. Yrittävät saada mahdollisimman hyvät katteet eli kilpailuttavat pienetkin urakat usealla aliurakoitsijalla. Valitsevat sitten halvimmat, eivät suinkaan laadukkainta. Tästä seuraa laadun kärsiminen. Aliurakoitsijana en mielellään olisi tekemisissä kyseisen liikkeen kanssa.

  • Jos nää lessus on jääny velkaa jollekkin olemme kiinnostuneita!!!

   • Täällä aliurakoitsija myös, vastaavat mestarit ja johtohenkilöt tuossa firmassa pistää toimijat tiukoille, lisätöitä ei haluta maksaa mielellään lainkaan, puutteista tulee reklamaatiota ennenkuin on edes homma valmis ja kaikki tehdään halvimman mahdollisen mukaan, oltiin idiootteja kun lähettii mukaan touhuun... Nyt tulossa kalliit oppirahat, ei enää jatkoon.


  • Luulen, että paras osaaminen on kovanaamaisuus ja pullistelu! Olkaahan varovaisia, jos meinaatte "yhteistyöhön" lähteä!

  • Sivusta olen seurannut Pirkanmaalla heidän toimintaansa. Hyvää tulosta tekevä firma. Edullisia asuntoja. Tingitään turhat jutut pois. Rakentavat sitä mitä halutaan ostaa.

   Lopputuote kestää vertailun muiden toimijoiden kanssa. Jokaisen rakennusliikkeen kämpistä löytyy yhtä sun toista pientä vikaa. Mielestäni se on normaalia ja kuuluu alaan. Viat korjataan, usein myös niitä mitkä varsinaisesti ei rak.liikkeelle kuulu.

   Ymmärrän kyllä urakoitsijoita, jotka nillittävät firman toimintatavoista. Valmista tilataan, ja jos ei valmista tule, niin onhan se ymmärrettävää, että jotain rahaa pidätetään kunnes on hommat sovitusti hoidettu.

   Varmaan on ihan totta, että nopeasti kasvavalla firmalla on haastetta löytää pätevää mestarikuntaa ja siten valkopotta on melko nuorilla päässään.

   Jostain nuoren mesun on uraa alettava luomaan ja alkuvuodet on kokemuksen keräämistä ja taitojen kartuttamista.

   Samalla lailla se muissakin firmoissa on.
   Firman sisäisiin asioihin asioihin en osaa ottaa kantaa.

   Itse ostaisin heiltä kämpän jos toisenkin. Ensisijaisesti sijoitusmielessä.

   • Olen myös ostanut ja yksi parhaista rakennusliikkeistä mitä tiedän. Vaativat tekijöiltään tunnetusti laatua!


   • Semmoset T2H:n edustajat siellä.


   • suurimaksi osaksi tulos tehty riitauttamalla laskut


  • Itse ostanut muutaman sijoitusasunnon T2H:lta ja aina ollut tyytyväinen laatuun. Jotain pieniä virheitä ollut ja nekin on korjattu viikon sisällä kuntoon. Asiakaspalvelu ollut hyvää, suosittelen.

  • Tekevät kyllä lattioiden kosteusmittaukset huolellisesti ennenkuin aloittavat laatoittamaan tai parkettia asentamaan. Itse laatoittajan hommia tehneenäni kyseiselle firmalle. Ja laatoituksesta ollaan jopa ärsyttävän tarkkoja, että siitä tulee oikein tehty. Ihan turha kitistä, että laskuja ei makseta jos työtä ei ole kunnolla tehty/ valmiiksi. Itse sivusta seurannu kuinka osa urakoitsijoista tulee tekemään sutta ja sitten laitetaan lasku tulemaan. Kuka tyhmä semmosesta maksaisi? Ennenkuin työ on korjattu ja se on laadukasta. Eihän se urakoitsija enää takaisin tule korjaamaan jälkiänsä jos hänelle maksetaan kaikki rahat jo. Ammattiylpeyttä ihmiset.

  • Edelleen, vaikka kommentit poistettiin:
   -Taloa tehdään sisältä valmiiksi ilman että vesikatot valmiina
   -Sokkelit ilman eristyksiä ja täyttö vantaalaista ketunkuraa
   -Aliurakoitsijoiden tekijät ukrainasta/venäjältä

   Sisätöiden laatuun en ota kantaa kun en ole tutkinut asiaa, mutta tämä naapurista katseltuna.
   Työmaat aivan täysiä kaaoksia liikenteellisesti, aikataulullisesti ja kaikenlainen työsuunnittelu loistaa poissaolollaan.

   Sääliksi käy nuoria mestarinalkuja. Maksavatkohan minkälaista tuotantopalkkiota omalle porukalle jos saavat noilla tekijöillä tehtyä aikataulussa ja budjetissa.

   "Nimim; Näitä hommia silloin aloitellut kun Hakalaiset tulivat Skanskalle konkan jälkeen."

  • Täällä katkerat aliurakoitsijat heittää legendaa kun ovat oikeasti joutuneet koville. Tasainen, hyvä laatu ja nykyaikaiseen makuun tehtyjä asuntoja ovat.

   • Jep jep, anna niiden ns. hyvien laadukkaiden kohteiden nimet niin voin vähän kontrata vastaan (pk-seutu ja kuluva vuosi)?


  • Tässä sitten yksi "katkera" aliurakoitsija lisää...
   Koville joutuminen on normaalia rakennusalallakin välillä, jos siihen on oikeasti syytä. Tämän yrityksen kanssa joutuu koville aina vaikka ei olisikaan syytä, ennemmin teen yhteistyötä yritysten kanssa, jotka pitävät sopimuksista kiinni ja maksavat laskunsa ajallaan. Niitäkin yrityksiä vielä tästä maasta onneksi riittävästi löytyy.

   Kuten täällä monet ovat kirjoittaneet, niin yritys palkkaa työmaille nuoria koulusta valmistuneita mestareita, eikä heillä tietenkään vielä ole riittävästi kokemusta. Nämä nuoret mestarit jätetään oman onnensa nojaan työkohteisiin ilman, että heille olisi apuna kokeneempaa vanhempaa mestaria opastamassa ja kouluttamassa työhön.
   Tässä maassa on pienet piirit rakennusalallakin ja tiedän, että useampi urakoitsija on kyllästynyt vääntämään heidän kanssa asioista, eivätkä tarjoa enää urakoita ko yritykselle, toki aina uusia tekijöitä riittää. Omasta kokemuksesta tiedän, että selkeistäkin lisätöistä joutuu vääntämään, laskujen maksamista venytetään ja aikatauluja muutetaan yksipuolisesti urakkasopimuksista huolimatta.

   Yritys on tehnyt hyvää tulosta ja osaa näemmä hankkia tonttimaat juuri oikeista paikoista, jotta saavat järkevän ja kannattavan neliöhinnan asunnoilleen. Aliurakoitsijoiden kustannuksella monesti vaan tämäkin tulos tehdään. Asuntojen laatu on varmasti hyvä, sitä en osaa tarkemmin kommentoida.

  • Juuri näin, kuin "yksilisää" kirjoitti. Alkoi tässäkin viestiketjussa olla Setä Samulin koottuja juttuja, kumminkin sen verran tunnistettavia, kun taas mustasta yritetään tehdä väkisin valkoista. Tämä peräänantamaton halu olla aina oikeassa paistaa kyllä tarinoista läpi.

  • Nuoria mestareita, jotka eivät tiedä mistään mitään ja kiinnittävät huomion epäoleelliseen. Olen tehnyt alan töitä lähes 30 vuotta ja kyseinen firma on kaikin puolin surkein esitys, mitä olen nähnyt. Kovasti puhuvat ja lupaavat, mutta paskaa valmistuu. Ja Venäjältä ja pitkin itäblokkia roudataan toinen toistaan ammattitaidottomampaa ja "hyvää" halpaa miestä tekemään sutta.
   Välttäkää kaikin tavoin kyseistä firmaa. Lisänä vielä uskonnollinen hihhulointi, huh huh

   • Sano yksikin rakennuttaja tänä päivänä, joka ei palkkaisi työntekijöitä myös itäblokin maista. Mitä olen sivusta seurannut T2h:n rakennustyömaita, enemmistö duunareiden autoista on suomalaisilla kilvillä. On niitäkin rakennustyömaita erinäisillä rakennuttajilla, missä ei parkissa muuta näykään kuin idästä tulleita pommeja.


  • Ehkä nuoret mestarit on opetettu takertumaan epäoleelliseen, tämähän taitaa olla firman toimintatapa. Sekoitetaan aliurakoitsijoiden aikataulut tahallaan tyhjänpäiväisyyksillä ja omalla osaamattomuudella, Toivon todella, että on myös sellaisia aliurakoitsijoita, jotka ovat saaneet lyötyä tälle porukalle luun kurkkuun ja syvälle! Monelle olisi varmaan tarpeen lukea sellaisestakin tapauksesta. Kuinka kovaa peliä pitää pelata, että nämä lurkit pysyvät aisoissa. Juu, varmasti tulee kommenttia, että hoidatte vaan hommat kunnolla, niin ei tule mitään ongelmaa. Hei, me kaikki täällä jo varmaan tiedetään, että todellisuudessa tämä ei riitä!

   • Hoida hommasi, niin ei tule ongelmia.


   • Pointti tässä keskustelussa onkin ollut juuri tämä, kun hyvä ei riitä, vaan aletaan venkoilla maksujen kanssa, jotta saadaan rutistettua urakkahinnasta lisää pois ja vieläpä hieman kyseenalaisin keinoin.


  • Jos mestareina on töissä juuri koulusta päässeitä niin mitä luulet onko laatu silloin priimaa, kun rakentamisesta ymmärretään lähinnä perusteet?

   • Vanha mantrahan rakennusalalla on ettei "priimaa kannata tehdä", joten suurempaa vahinkoa näistä klopeista ei ole.

    Toisaalta taas huono koulutus ja työmailta opitut huonot tavat asettavat mesutkin vaikeaan rakoon ja vielä käytännössä vaikuttamisen mahdottomuus työn tekemiseen - sanktiot puuttuvat.

    Toinen "mainio" hokema alalla on ettei "keskeneräistä työtä ei saa arvostella" - no toki voi ja pitääkin, sillä mitä aikaisemmin virheen huomaa niin sitä nopeampaa, helpompaa ja halvempaa sen korjaaminen on - hokema on seurausta havaitusta virheestä ennenkuin se on ehditty peittää kuten niin monesti rakennusalalla tehdään eli peitetään virheet rakenteisiin ja tulevat sitten vasta vuosien jälkeen näkyviin ja maksavat maltaita.


  • Olen ymmärtänyt että kasvuvauhti on ollut sen verran kova ja asiantuntevista tekijöistä pula, että rakentamisen laadussakin alkaa olla puutteita. Suhteet alihankkijoihin ovat pahasti tulehtuneet ja firma on monen mustalla listalla, kaikki alan toimijat kun eivät ole samaa sukua ja uskontoa kuitenkaan. Omia tuolla suositaan niin paljon, etteivät tajua edes piilotella sitä.

  • Tampereelle ei ilmeisesti saatu enään paikallisia lvis osaaja kusetettua mukaan kun helsingistä asti tulevat nykyiset :D No aina on joku joka nekin työmaat käy kerran katsomassa...

  • Järvenpäähän aloittavat kerrostalojen rakentamisen tänä vuonna , kaavassa lupa rakentaa 4 kerrosta, kuulevat naapureita ja puhuvat 4 kerroksesta, rakennuslupaa haetaan 5 kerrokselle ja rakennusoikeus neliöt ylittyvät reippaasti. Ei kuulosta reilulta firmalta, laadusta ei tietoa, mutta alku ei näytä lupaavalta.

  • Kokemus on että työmaiden pyörittäjiksi(mestareiksi) kelpaa kuka vain, ihan ilman kokemusta tai koulutusta. Se mitä vierestä on tullut seurattua niin ei olisi mikään ihme että hommat kusee ennemmin tai myöhemmin. Tai se on oikeastaan ainua vaihtoehto. Omistajilla ei ole mitää muuta mielessä kuin maksimaalinen voitto. Että ostajat näitä virheitä nää pinnoista:)

  • Eipä uskoisi T2H:n taivasta hipovia mainoksia katsoessa miten surkeata on toiminta.

  • Asuttu ja ihan.ok ihanan valoisia poikkeaa tusinalaatikoista...myytiin vähän harmitti mutta nyt uutta odotellaan innoissaan ....monen eri firman asuttu kaikki ei todellakaan ole ihania...kaikille voisi vinkkinä
   antaa äänieristystä lattiaan ostaja valmis siitä maksamaan..

  • Tämän viikon aikana 3 vesivahinkoa T2Hn rakennuttamissa taloissa rakennusvirheiden takia. En todellakaan suosittele. Järjetön määrä rakennusvirheitä ja sekalaisia aliurakoitsijoita.

  • Tuolla millään muulla ei ole merkitystä kuin tuloksella ja sitten onkin pitkiä sairaslomia ja porukka vaihtuu niin ettei ovi ehdi kiinni välissä. Ja kyllä siinä laatukin kärsii, kun tekijöitä ei ole ja sitten jollain ihmeellä koitetaan pysyä aikataulussa. Lessut ovat kyllä hämmentävän uskollista sakkia ja moni siellä roikkuukin, mutta ehkä siksi etteivät tiedä muusta. Talon tapa on meinaan palkata mahdollisimman nuoria, jotka ei muusta tiedä tai osaa vaatia (ongelmia ihan työlainsäädännön noudattamisessa) ja sitten laitetaan tekemään mitä pomo sattuu määräämään. Luvataan kyllä kauheasti kehittymismahdollisuuksia, mutta todellisuudessa porukkaa heitellään sinne missä just nyt tarvitaan, vaikka olisi aivan koulutuksen ulkopuolelta. Siis juristit vääntää esitteitä jne. Lisäksi surkeimpia ja mielenvikaisempia pomoja, jota on vastaan tullu. Eli kannattaa miettiä 2 kertaa.

   • Tämä onkin niin surullista, että henkilöt, jotka eivät omaa minkäänlaisia normaaleja sosiaalisia taitoja tai sopimuskäytäntöjä, porskuttavat ylimielisesti ja työkumppaneita halveksuen eteenpäin. Onneksi nykyään ei pelkästään riitä laatu (joka heillä ei ole kunnossa,) vaan ihmiset alkavat ymmärtää yritysten taustoja & toimintatapoja ja tekevät valintoja muillakin perusteilla.


  • Olisi kiva kuulla, mitkä heidän kohteista oikeasti ovat huonosti toteutettu ja missä noita rakennusvirheitä on todennettu.

   Itselläni 3 heidän rakentamaan kohdetta ja kaikissa rakentamisen heikko laatu ei ole millään tavalla näkynyt. Päinvastoin, kaikki asunnot menneet luovutustarkastuksesta läpi ilman mitään merkittäviä huomautuksia ja 3 vuoden asumisen jälkeen ei mitään yllätuksiä.

   Kokemukset isoista toimijoista paljon huonompia... Skanska, YIT, Lemminkäinen

   • Voihan joillain vaikuttaa ostopäätökseen myös yrityksen etiikka ja toimintatavat. Eri asia, jos haluaa tukea tuommoista menettelyä ja oman porukan suosimista.


   • Yrityksen vastuullisuus on nykyaikaa. Tällainen vastuuttomuus joutaa historiaan, mutta missä vaiheessa kamelin selkä katkeaa? Varmasti tätä hulluutta kestää vielä monta vuotta, asiakkaita riittää, jotka eivät ole kiinnostuneita vastuullisuusasioista, ymmärrettävää sekin! Usein voi pienestä virheestä lähteä purkautumaan koko järkyttävä vyyhti, mutta tämä T2H-porukka on silloin jo toisaalla tekemässä tuhojaan eli rakentamassa kauniita visioita niille, jotka eivät vielä heitä tunne!


  • Kohta kaatuu! Jalkapantamiehet taas johtoon!

   • Kokemusta on urakoinnista t2h:lle ja tunnen myös paljon urakoitsijoita joilla vaikeuksia saada rahoja urakoista. Haluavat riitauttaa asiat vaikka aihetta ei olisikaan. paljon käräjöintiä luvassa. Asunnonostajia kehoittaisin tarkistamaan aliurakoitsijat , jotka ovat olleet toteuttamassa näitä ``laatuasuntoja``!
    Itse olen urakoinut laatua yli 30 v. ja kyllä nykyään on pelisäännöt muuttuneet uudisrakennuksilla. Nuoret inssit on vanhojen konkarikonnien talutusnuorassa ja varmasti katuvat ammatinvalintaa. Onnea nyt kuitenkin kaikille, minulle riitti!


   • Kyrpiintynyt100 kirjoitti:

    Kokemusta on urakoinnista t2h:lle ja tunnen myös paljon urakoitsijoita joilla vaikeuksia saada rahoja urakoista. Haluavat riitauttaa asiat vaikka aihetta ei olisikaan. paljon käräjöintiä luvassa. Asunnonostajia kehoittaisin tarkistamaan aliurakoitsijat , jotka ovat olleet toteuttamassa näitä ``laatuasuntoja``!
    Itse olen urakoinut laatua yli 30 v. ja kyllä nykyään on pelisäännöt muuttuneet uudisrakennuksilla. Nuoret inssit on vanhojen konkarikonnien talutusnuorassa ja varmasti katuvat ammatinvalintaa. Onnea nyt kuitenkin kaikille, minulle riitti!

    Minä asun kanssa laatuasunnossa Kangasala Ranta-koivisto. Nyt kuudes vuosi menossa ja voin sanoa etten ikinä enää osta tältä rakennus yhtiöltä mitään. Surkeaa jälkeä esim, lattiat Tarkett parkettia joka niin paskaa et vaihdettiin jo ynm.. ja paljon! Kommunikointi mestarin kanssa ei onnistunut.. paljon reklamaatioita ja vieläkin korjattavaa. Valitettu on mutteivät piittaa paskaakaan...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Minä asun kanssa laatuasunnossa Kangasala Ranta-koivisto. Nyt kuudes vuosi menossa ja voin sanoa etten ikinä enää osta tältä rakennus yhtiöltä mitään. Surkeaa jälkeä esim, lattiat Tarkett parkettia joka niin paskaa et vaihdettiin jo ynm.. ja paljon! Kommunikointi mestarin kanssa ei onnistunut.. paljon reklamaatioita ja vieläkin korjattavaa. Valitettu on mutteivät piittaa paskaakaan...

    Kuulostat juuri siltä että en ihmettele jos sinun kanssa ei tule toimeen. t.naapuri


   • Anonyymi kirjoitti:

    Minä asun kanssa laatuasunnossa Kangasala Ranta-koivisto. Nyt kuudes vuosi menossa ja voin sanoa etten ikinä enää osta tältä rakennus yhtiöltä mitään. Surkeaa jälkeä esim, lattiat Tarkett parkettia joka niin paskaa et vaihdettiin jo ynm.. ja paljon! Kommunikointi mestarin kanssa ei onnistunut.. paljon reklamaatioita ja vieläkin korjattavaa. Valitettu on mutteivät piittaa paskaakaan...

    Kuitenkin jaksoit 6 vuotta asua siinä. Vihdoin kuitenkin älysit myydä kämppäsi kun näytti menneen kaupan, luultavasti oli sinun kun olit vinyylit laittanut tilalle. Jos Tarkett:in parketti ei kestä käyttöäsi niin se ei ole rakennusliikkeen vika. Itse asun myös T2H rakentamassa asunnossa ja on varmaan samat Tarkett:in parketit ja niihin valitettavasti tulee todistetusti painaumia niinkuin varmaan kaikkiin nykyaikaisiin parketteihin. Tarkett on kuitenkin vanha lattiatoimittaja ja laatu ja toimitusvarmuus on kohdillaan. Jos ne on hyviä asentaa, hienoja ja rakennusliike saa ne itse tai urakoitsijan kautta sopivaan hintaan niin mikseivät laittaisi?

    Itse olen ollut tyytyväinen, ostin muutaman vuoden asuttuna ja myös T2H alkutaipaleen kohteita. Kaikinpuolin riittävän siistiä jälkeä omasta mielestäni. Joitain takuukorjauksia meidänkin yhtiöön on jouduttu aikanaan tekemään pintoihin, mutta niin joudutaan uusiin yhtiöihin tekemään nykypäivänä useasti. Mukavan erikoinen ja kehuja ulkopuolisiltakin kerännyt asunto. T2H asunnot on tehty tämän aikakauden mukaisesti ja oikeasti näyttääkin joltain. Hinnat erittäin kilpailukykyisiä verrattuna vastaaviin, mitä uusia katsonut.


  • kauhea tuuli ja yhdellä puvuntakilla yritetään se tyynnyttää, jos tekijöitä kiusataan , siirtyy kiusa kappaleeseen ja kappale kiusaa asukasta. kina mikä hyvänsä , viimeinen on kärsijä.
   pakolla ei tule kuin uutta tehtävää.

  • Muutin T2Hn rakentamaan asuntoon Vantaalla vähän aikaa sitten. Sisäilman laatu on ollut alusta asti sietämättömän huono, nenä on kokoajan verellä ja täynnä veristä räkää. Jopa YIT on parempi, niiden asunnoissa ei tämmösiä ongelmia ole ollut. Kyllä tässä jotain mätää on, ei kannata ostaa tai muuttaa. Lattian listatkin vinossa.

   • Itse asun myös Vantaalla T2H:n rakennuttamassa talossa, eikä minulla ainakaan ole ollut mitään ongelmia. Sisäilma kiertää hyvin, lattialämmitys pelaa ja viimeistely on erinomaista. Kun jotain pientä viilaamista on tarvittu niinkuin usein uudiskohteissa tarvitaan, rakennuttaja on tarttunut toimeen samantien. Ei mitään valittamista, päinvastoin positiivinen yllätys miten nopeasti asioihin reagoidaan.


   • Voiko kysyä missä päin vantaata? Olin itse tekemässä martinlaaksossa muutamaa t2h:n taloa vuosi sitten.


  • Kävin huvikseni lukemassa keskusteluketjuja myös muista rakennuttajista mm. lehto, srv, yit ja kaikki haukuttiin lyttyyn. Ei taida Suomessa olla yhtäkään hyvää rakennusfirmaa ja kaikki talot aivan paskaa ja sekundaa, jos keskustelupalstoihin on uskominen. Kehottaisin mielummin välttämään semmosia rakennuttajia, jotka on konkurssin partaalla. T2H ainakin tuntuu siinä mielessä hyvältä että paljon kohteita rakenteilla ja menevät hyvin kaupaksi.

  • Nyt se alkaa! Anonyymi-ilmoituskanava tulossa rakennusalan konnien=maksujenpanttajien ilmiantamiseksi, juuri uutisissa puhui Mikael Pentikäinen. Vihdoinkin alkaa tapahtua ja aukeaa ketsuppipullo - tätä on odotettu!

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 31 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vuosi Tinderissä oli järkytys

   Ei mikään ihme. Tinder on ihan syvältä. https://yle.fi/uutiset/3-11212319
   Sinkut
   92
   5331
  2. Haavisto aikoo jatkaa

   ulkoministerinä ri­ko­se­päi­lyis­tä huolimatta https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/pekka-haavisto-kommentoi-esitutkintapyyntoa-aikoo-jatkaa-ulkomin
   Maailman menoa
   89
   938
  3. Maisa perhelomalla Levillä

   Mikko ilmestyi myös Leville odottamatta. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ystavanpaivana-avioitunut-maisa-torppa-koki-romanttisen-yllatyksen-per
   Kotimaiset julkkisjuorut
   59
   879